Multipla Orgasmer – Komplett guide

65

Trots att vissa nöjer sig med en orgasm vid varje sexiga tillfälle i sovrummet finns det andra som drömmer om att uppnå flera orgasmer efter varandra. Det kanske låter osannolikt att få multipla orgasmer om du inte är van vid det, men faktum är att det är någonting som är fullt möjligt oavsett ditt kön.

Nedan ska vi kika lite närmare på hur multipla orgasmer fungerar och hur just du kan gå tillväga för att ta dig dit. Njut av parlekar och onanisessioner som resulterar i helt nya explosiva känslor av tillfredsställelse genom att följa vår kompletta guide till multipla orgasmer!

Hur många orgasmer är det möjligt att få?

När vi talar om multipla orgasmer menar vi fler än en orgasm som äger rum under en session, men hur stort mellanrummet är mellan dem kan variera. Det kan vara så att du får multipla orgasmer på raken eller så kan det gå en viss tid mellan varje orgasm. Antalet orgasmer som just du kan få beror på vem du är som individ: din anatomi, dina sexuella preferenser och hur bekant du är med hur din kropp fungerar.

Om vi ska tala lite statistik är det dock vanligast att de med vaginor kan få upp till fem orgasmer. Mellan 8-15 % av de med vaginor har lyckats att uppnå multipla orgasmer, så det är inte så vanligt som man kanske tror. Om du har en penis är det lite mer komplicerat, och trots att det är möjligt för dig att få sisådär fem orgasmer per dag är detta kanske inte någonting som du upplever på raken som penisbärare.

Var bör du börja?

Då har du bestämt dig för att påbörja din resa mot multipla orgasmer, men var ska du egentligen börja? Det första tipset är helt enkelt att lära dig hur du kopplar av. Eftersom det krävs energi för att uppnå en orgasm är multipla orgasmer ingenting som du klarar av medan du är stressad eller riktigt trött. Se därför till så att du är utvilad, avslappnad och redo för det som komma skall. Försök även att inte lägga för stort fokus på att du måste uppnå multipla orgasmer för att bli nöjd, utan ”go with the flow” och tvinga inte fram det.

Bli bekant med hur bäckenbotten fungerar

Bäckenbotten har mer än ett finger med i spelet när det kommer till att få orgasm. Efter dess att vi blir äldre eller efter exempelvis en förlossning blir musklerna i bäckenbotten ofta svagare. För att uppnå en eller multipla orgasmer kan det därför hjälpa att träna upp din bäckenbottenmuskulatur, vilket du kan göra på flera olika sätt.

Ett exempel är att satsa på knipkulor, en typ av produkt som du för upp vaginalt. Du spänner sedan bäckenbotten för att se till så att kulorna inte faller ut. Det finns flera instruktionsmanualer och videor som kan visa dig exakt hur du spänner bäckenbotten, men som en enkel guidning är det tal om musklerna som du spänner när du är kissnödig och försöker att hålla det inne.

Det finns en lång rad olika bäckenbottentränare som du kan välja mellan, och ju starkare du blir desto skönare kommer dina orgasmer att bli. Kanske är du då inte långt från att uppnå multipla orgasmer.

multipla orgasmer

Det är nödvändigt att vara kåt

Att vara kåt är det allra viktigaste när du försöker att få en eller flera orgasmer. Se därför till så att du är på rätt humör och har rätt sinnesstämning för att ta dig dit. Det är ingen brådska, och faktum är att resultatet kan försämras om du skyndar på processen. Några exempel för att verkligen ”get in the mood” är att titta på porr, lyssna på erotiska historier eller att kanske dela med dig av några sexiga fantasier med din partner. Även att tända ljus och att lägga stort fokus på långt samt givande förspel kan sannerligen göra mycket för dig. Klicka här för att få ett antal tips till ett bättre sexliv och möjligtvis även multipla orgasmer.

Glöm inte beröring

Om du försöker att uppnå multipla orgasmer medan din partner är där för att hjälpa dig ska du aldrig underskatta fördelen av beröring. Oavsett om det är tal kring att kyssa varandra, smeka varandra eller att dra nytta av sexleksaker såsom vibratorer är beröring ett stort plus. Ta även gärna en titt på Lovebuddys lista över de bästa analpluggarna på marknaden för att få några tips på effektiva sexleksaker som ni inte vill missa.

Lägg vikt på det som faktiskt är viktigt

Om du verkligen drömmer om att uppnå multipla orgasmer kan det hända att du i slutändan lägger lite för mycket fokus på siffror istället för själva njutningen. Tänk därför på att multipla orgasmer inte bör vara någonting som du tvunget måste klara av, utan se det istället som utforskande för att ta reda på vad som känns skönt för dig och din partner. Antalet orgasmer bör inte vara en prioritet, utan bara ett trevligt plus om det nu råkar hända.

Se till så att partnern känner till var dina gränser går

Innan ni börjar utforska nya vyer, sätt er ner och ha ett samtal kring var gränserna går och vad ni båda är okej med. Om ni vill experimentera med multipla orgasmer kommer ni nämligen antagligen att prova på parlekar som är nya för er, och då är det av yttersta vikt att ni båda är på samma sida.

Prata exempelvis om vilken typ av beröring som är okej för er både, vilka kroppsdelar som får involveras och vilka positioner som ni vill undvika. Då har ni båda klart för er var den andras gräns går, och naturligtvis kan ni även välja ett ”stopp-ord” som omedelbart avslutar lekarna om en av er känner sig obekväm. För att verkligen göra det klart som korvspad kan det vara gynnsamt att skapa en lista. Ha en ”ja-kategori”, en ”nej-kategori” och en ”kanske-kategori” som ni båda får fylla i. Då får ni en klarare överblick av vad ni anser är okej och inte okej när ni experimenterar med multipla orgasmer.

multipla orgasmer

Testa på någonting nytt

När du väl har fått din första orgasm, prova därefter på någonting helt nytt. Vissa typer av stimulering kan leda till vissa sorters orgasmer, så att exempelvis gå från klitorisstimulering till G-punktstimulering kan vara en stor hjälp på traven mot multipla orgasmer. Om du är en penisbärare och har stimulerat din penis kanske du därefter vill vända dig till prostatastimulering för att möjligtvis uppnå en analorgasm.

Det gäller helt enkelt att testa dig fram till dess att du hittar det som blir rätt för just dig. Om exempelvis G-punktstimulering utförs på ett visst sätt kan detta leda till en fontänorgasm, så det är väl värt att experimentera med antingen fingrarna eller en händig sexleksak.

Fungerar vissa positioner bättre än andra?

Gällande frågan kring om en specifik position garanterat resulterar i att alla får multipla orgasmer är svaret ”nej”. Det beror helt enkelt på vem du är och vad du föredrar, så nyckeln till att uppnå orgasm är att testa på en lång rad olika ställningar. Efter dess att du har uppnått orgasm första gången, varför inte då skifta ställning och testa på någonting helt annat för att stimulera andra delar av kroppen! Det här kan utan tvekan hjälpa dig storslaget, och för att få lite inspiration kan du kika på Lovebuddys artikel om de 11 bästa sexställningarna.

Är sexleksaker nödvändiga?

Det är inte ett måste att dra nytta av sexleksaker för att uppnå multipla orgasmer, men de kan utan tvekan hjälpa till på flera sätt och vis. Att använda fingrarna eller tungan kan naturligtvis kännas mycket annorlunda jämfört med att föra in en vibrator analt. Det hjälper självfallet också att det finns en hel uppsjö av olika sexleksaker att välja mellan, och vissa stimulerar till och med klitoris samt G-punkten på samma gång. Nedan finner du några exempel på högkvalitativa sexleksaker som är väl värda att kika närmare på:

Olika typer av händiga sexleksaker

Såsom tidigare nämnt finns det ingen specifik sexleksak som garanterar att du får multipla orgasmer, men visst finns det många händiga leksaker som utan tvekan kan ta njutningen till en helt ny nivå. Några exempel på olika praktiska sexleksakstyper får du nedan.

multipla orgasmer

Rabbit vibratorer

Det kan hända att du tidigare har hört talas om den här sortens sexleksak, för visst har den blivit otroligt populär tack vare sin mångsidighet. En Rabbit vibrator kommer nämligen utrustad med två olika motorer: det finns en sida som agerar som en dildo för att stimulera G-punkten och en sida som agerar som en klitorisstimulator. Med två olika sorters stimulering på samma gång är du definitivt långt på vägen till den där ultimata njutningen som du alltid har drömt om.

Beroende på vilken Rabbit vibrator du beställer kan den också ha en lång rad olika vibrationsmönster så att du kan välja det som passar dig, och vissa varianter är också vattentäta om du föredrar lekar i duschen eller i badkaret.

Lufttrycksvibratorer

Lufttrycksvibratorer är onaniprodukter som har tagit världen med storm tack vare sitt unika sätt att erbjuda stimulering. Den här typen av sexleksak använder sig nämligen av tryckvågor som stimulerar din klitoris utan att leksaken rör vid dig. Den här metoden har visat sig vara utomordentligt effektiv till den punkten då många äntligen har klarat av att uppnå sin första orgasm någonsin med den här typen av sexleksak.

Det är även ett stort plus att många lufttrycksvibrator laddas upp med en sladd, så du slipper att tänka på batterier. Munstycket kan också tas av och rengöras på ett enkelt och smidigt sätt så att leksaken återigen är redo att användas. Välj en av de många vibrationsmönstren som den här sortens leksak kommer utrustad med och få njutning på en helt ny nivå. Då många lufttrycksvibratorer är ganska små kan de också dras nytta av som klitorisstimulatorer under exempelvis samlag för att bjuda på extra njutning.

Dildos

Inte kan det gå fel med en vanlig hederlig dildo. Tack vare att den här typen av sexleksak är så vida använd har det under åren tagits fram en hel ocean av olika typer av dildos som du nu kan njuta av. Det finns exempelvis realistiska varianter som är menade att se ut som den äkta varan och även kännas så naturtrogna som möjligt.

Sedan finns det även andra dildos som har släta färgglada designer som inte påminner om någonting specifikt. Utöver detta kan du välja mellan en rad olika storlekar, former samt färger, och det finns till och med set som du kan beställa med flera olika dildos i ett paket. Möjligheterna är nästintill oändliga.

Lösvaginor

Om du är en penisbärare kan en lösvagina krydda till lekarna i sovrummet. Dessa kommer med en viss inre struktur som tar njutningen till en helt ny nivå, och på samma sätt som dildos finns det även här många olika varianter att välja mellan. Den här onaniproduktens ingång är vanligtvis framställd för att påminna om en slidöppning, men det finns också varianter som har en mun eller ett anus vid öppningen om det här är någonting som du föredrar.

Sist men inte minst går det att beställa lösvaginor som har gjutits efter specifika porrstjärnors underliv, så om det finns en viss porrstjärna som du verkligen tycker om är chansen ganska stor att hon eller han har en leksak som är gjuten efter sig. När allt kommer till kritan handlar det bara om att testa dig fram till dess att du hittar någonting som faller dig i smaken.

Vad gör du om du känner smärta?

Efter dess att du har uppnått din första orgasm kan det hända att det känns obehagligt eller till och med smärtsamt att fortsätta. Det finns både en härlig typ av smärta – såsom exempelvis vid BDSM – och sedan finns det… riktigt smärtsam smärta. Om det inte känns bra är det här ett sätt för din kropp att tala om för dig att allting inte står rätt till, och om du hamnar i den situationen är det bättre att ta ett steg tillbaka och låta din kropp vila en liten stund. Om din partner fortfarande är villig att fortsätta kan du exempelvis lägga fokus på hans eller hennes njutning medan du själv vilar upp dig.

Såsom tidigare nämnt är vägen till multipla orgasmer inte något snabbt race att ta sig igenom så fort som möjligt, utan ta allting lugnt och sansat i din egen takt. Även om du inte får orgasm alls behöver detta inte betyda att kvällen är förstörd. Det är inte tal om någon tävling där du försöker att få så många poäng som möjligt, utan i slutändan handlar det om att få en skön stund med någon som du håller kär. Det är därför bättre att inte besatt hålla koll på exakt hur många orgasmer du får. I slutändan är det viktigaste kvaliteten och inte kvantiteten!

Sammanfattningsvis

När allt kommer till kritan finns det flera metoder att ta till för att ta njutningen till nästa nivå, och om du ger det tillräckligt mycket tid kan även du få multipla orgasmer. Även om det dock skulle vara så att du endast uppnår en orgasm – eller kanske ingen alls – är det viktigaste den härliga tiden som du fick tillbringa med någon som du håller kär, så försök att inte lägga alltför stor vikt på antalet orgasmer. Oavsett vad det exakta antalet blir får du säkert några härliga upplevelser som du sent kommer att glömma.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här