Hur man har sex i duschen – tips och råd

485

Att ha sex i duschen med någon som man håller kär kan utan tvekan bli en fantastisk upplevelse, men det gäller att man går tillväga på rätt sätt. Det finns nämligen som sagt hårda väggar, skarpa kanter och hala golv som man behöver se upp för, och för att allt ska gå till på rätt sätt måste man vara försiktig. De flesta som har haft sex i duschen kan säkerligen berätta om hur svårt och obekvämt det kan vara, men om man är varsam och gör allting på rätt sätt kan man få härligt sex i duschen som både en själv och ens partner blir glada av.

Då återstår frågan: hur har man sex i duschen? Detta och mycket mer ska vi svara på nedan när vi går igenom positioner, produkter samt tips och trick för att sex i duschen ställningar ska bli så bekväma som möjligt.

hur har man sex i duschen

Råd i punktform – Hur har man sex i duschen?

 • Satsa på badleksaker – Det finns många härliga sexleksaker som är särskilt framställda för att dras nytta av i antingen badkaret eller duschen, så dessa är väl värda att kika närmare på. Vi kommer att lista några av dem längre ner i artikeln.
 • Se till så att det verkligen hettar till – Visst kan det bli kallt att stå våt i duschen, och just därför är det bättre att vattnet i duschen är för varmt än för kallt. Ingen kan njuta av sexigt samlag när de står och fryser, så vrid gärna upp värmen innan ni intar era sex i duschen ställningar.
 • Använd ett glidmedel – I många fall rekommenderas ett vattenbaserat glidmedel för lekar i sovrummet med partnern eller en leksak, men när det kommer till sex i duschen bör man satsa på ett silikonbaserat glidmedel med en vattentät egenskap. Endast vatten är inte nog för att få det glidet som behövs vid penetrering, så ett glidmedel ska aldrig underskattas.
 • Anti-slip matta – Hur har man sex i duschen om man vill att det ska gå hett till? Om man inte vill ramla och slå i huvudet på duschgolvet bör man köpa en anti-slip duschmatta som fästs på golvet och garanterar att man inte snubblar.
 • Testa på mer än vanligt samlag – Det kan utan tvekan vara trevligt med lite gammal hederlig penetrering, men när man väl står i duschen får man inte glömma att sexiga lekar kan bestå av så mycket mer. Det finns en lång rad sex i duschen ställningar, och varför inte njuta av oralsex, massage eller att helt enkelt bara ta på varandra.
 • Var försiktig med tvål – När man har riktat in sig på just sex i duschen kan man känna att det är en självklarhet att tvåla in sig själv eller partnern. Det som man dock kanske glömmer är att tvål, schampo, balsam och liknande medel är utomordentligt hala. Med andra ord är det bara en tidsfråga innan man halkar och skadar sig. Undvik därför dessa medel eller se till så att båda parter sköljs av väl efteråt för att slippa halkrisken.

Sex i duschen ställningar att testa på

Hur har man sex i duschen och vilka ställningar är säkrast samt härligast att inta i just badrummet? Visst är det möjligt att testa på alla typer av ställningar i duschen, men det betyder inte nödvändigtvist att det är en god idé, så för att slippa halkrisken kommer vi nedan att nämna några härliga sex i duschen ställningar som är säkrare än många andra varianter. För bättre grepp och balans kan man dessutom inhandla ett duschhandtag som fästs på insidan av duschens vägg så att man alltid har någonting att ta tag i om det behövs.

 • Rida sittandes – Vad den här ställningen innebär är att partnern sätter sig ner på duschgolvet medan man sitter bredbent ovanpå. Här rider man sin käraste på ett sätt som känns bekvämt, och beroende på vinkeln fungerar ställningen både vid vaginal och anal penetrering.
 • Stående doggy style – Denne ställning är ett bra val för de som vill känna sig extra säkra då båda parter har fötterna stabilt placerade på golvet. Den ena partnern står vänd mot duschväggen medan den andra tar sin käraste bakifrån. Det är helt enkelt precis som doggy style förutom att båda står upp.
 • Stolen – Namnet kanske inte låter särskilt roligt, men detta är både en säker och härlig ställning som man inte får missa. Den ena parten sätter sig på duschgolvet eller duschbänken medan den andra sätter sig bredbent ovanpå med ryggen mot partnern. Detta tillåter för vaginal eller anal penetrering.

sex i duschen ställningar

Att komma ihåg

Vi har många gånger upprepat att det inte alltid är säkert att ha sex i duschen, utan det finns en mängd faror som man bör se upp för. Då talar vi inte bara om att ramla i duschen, utan här kommer några ytterligare tips som man bör ha i åtanke när man ställer frågan ”Hur har man sex i duschen?”.

 • Det är inte bara duschen som är hal – Även när man kommer ut ur duschen kan ens våta kroppar se till så att golv, badrumsmattor och dylikt bli en halkrisk. Släng er därför inte ur duschen bara för att passionen har nått högsta nivå, utan ta det lugnt och gå försiktigt ut från duschen efter lekarna.
 • Glöm inte bort kondomen – Visst är det rent och vått i duschen, så kanske tänker man att det är säkert att inte använda kondom. Vattnet kommer att spola bort allting, eller hur? Nej, så är det tyvärr inte, och vattnet kommer varken att skydda från könssjukdomar eller oplanerade graviditeter. Ha alltid på en kondom oavsett!
 • Samtycke är viktigt – Det är många som anser att sex i duschen är obekvämt för diverse anledningar. Det är inte sexigt för alla att vara blöt eller att känna sig osäker vid samlag, så kom ihåg att alltid ha ens partners samtycke. Om en av er inte är fullkomligt glada över sex i duschen blir det bättre att försöka hitta någonting annat som båda kan njuta av.
 • Torka av er väl – Tyvärr finns det ytterligare nackdelar med sex i duschen, och en av dessa är att bakterier gärna samlas där det är fuktigt. Man kan ju därför tänka sig att det inte är särskilt trevligt om ens intima delar förblir fuktiga alltför länge. Se till så att man alltid torkar av sig väl efter sex i duschen för att vara på den säkra sidan.

Leksaker och tillbehör till sex i badrummet

Om man skulle vilja krydda till de sexiga lekarna i badkaret eller duschen kan man vilja satsa på några tillbehör och leksaker som tar njutningen till nästa nivå. Nedan är två av dessa produkter som man kommer att älska när parlekarna i badrummet ska njutas av lite extra.

Sinful Silk Silikon Glidmedel

sinful silk silikone glidecreme 100 ml

Se priset här

Ett Sinful Silk Silikon Glidmedel är den perfekta lösningen för de som vill ha sex i duschen utan att det blir för torrt eller rent för stor friktion. Det här glidmedlet agerar på samma vis som ett naturligt glidmedel: det ser helt enkelt till så att penetrering blir skönt och enkelt. Till ett mycket lågt pris får man detta högkvalitativa glidmedel som kommer i en enkelförvarad flaska som man kan ta med sig överallt. Den mindre storleken gör så att Sinful Silk Silikon Glidmedel bara kan läggas ner i handväskan när man vill ta den med sig.

Något att ha i åtanke är att det här glidmedlet blir perfekt att använda med exempelvis glasleksaker och liknande, men man bör inte använda det tillsammans med silikonprodukter då glidmedlet kan förstöra dessa. Använd istället ett vattenbaserat glidmedel om man vill ha sex i duschen tillsammans med silikonleksaker. Det som dock är mycket bra med Sinful Silk Silikon Glidmedel är att det inte klibbar eller torkar ut. Satsa på det här glidmedlet om man vill krydda till lekarna vid sex i duschen eller testa på helt nya sex i duschen ställningar.

Fördelar:

 • Perfekt för ett bättre glid
 • Klibbar inte och torkar inte ut
 • Mycket prisvärd

Nackdelar:

 • Bör inte användas med silikonprodukter

Sex I Badet Leksaker

Sex i Badet

Se kategori

Då har vi kikat lite på ett tillbehör i form av ett glidmedel, men hur blir det med faktiska leksaker som man kan dra nytta av i duschen eller badkaret? Ta ett besök över till Sinful och kika på deras kategori vid namn ”Sex i badet”. Här hittar man härliga sexleksaker i form av bland annat I Rub My Duckie vibratorer som är fullkomligt vattentäta. Dessa vibratorer kan väljas i antingen en klassisk storlek eller en mindre storlek som blir perfekt att ta med när man ger sig ut och reser. Allt som behövs är ett par batterier, och sedan är det fritt fram att njuta av den söta vibrerande ankan.

Använd sexleksaken antingen till vanlig helkroppsmassage eller fokusera specifikt på att simulera klitoris. Det är upp till en själv! För att få igång vibrationerna trycker man på ankans mage och rygg samtidigt, och sedan bär det av. Det finns flera olika ankor att välja mellan, så det finns utan tvekan en I Rub My Duckie som kommer att passa en själv och ens partner. Vissa varianter av ankan har hela 7 olika vibrationslägen, och sexleksaken kan flyta på vattnet för extra skoj i badkaret.

Fördelar:

 • Utformade specifikt för lekar i badrummet
 • Kommer med härliga vibrationer
 • Använd till helkroppsmassage eller klitorisstimulering

Nackdelar:

 • Kräver att man köper batterier

Shoppinglistan för sex i duschen

Nu har vi svarat på frågan ”Hur har man sex i duschen?”, gått igenom lite tips på sex i duschen ställningar och dylikt, så det enda som återstår är en liten shoppinglista för nödvändiga tillbehör som man kan tänkas vilja ha tillhands innan man börjar njuta av sex i duschen med partnern. Den här listan ser ut på följande sätt:

 1. Kondomer – Om penetrering av något slag ska ske får man inte glömma att ha ett paket kondomer vid ens sida. Oplanerade graviditeter och överföring av könssjukdomar är någonting mycket verkligt som kan ske om man endast skippar kondomen en enda gång. Var alltid på den säkra sidan och använd en skyddande kondom.
 2. Glidmedel – Vatten kommer absolut inte att ge det glidet som man eftersöker när det är dags för samlag, så satsa på ett glidmedel att ha på handfatet.
 3. Härliga doftljus – Detta är fullkomligt valfritt, men att ha några mysiga doftljus på handfatet kan bli mycket trevligt vid sex i duschen.
 4. Diverse leksaker – Vi nämnde tidigare att det finns en uppsjö av leksaker såsom I Rub My Duckie för de som vill ta med sig sina sexiga leksaker in i duschen. Det kan vara tal om vattentäta vibratorer, dildoar, massagestavar eller någonting helt annat. Sexleksaker är sannerligen produkter som kan krydda till parlekarna lite extra, så kika gärna på några alternativ.

Sammanfattningsvist

När allt kommer till kritan kan sex i duschen både vara härligt och osäkert beroende på hur man går tillväga, men så länge man följer tipsen ovan blir stunderna tillsammans med partnern i duschen garanterat bättre än någonsin. Följ gärna tipsen kring sex i duschen ställningar för att ta del av säkert samlag där ingen riskerar att ramla och slå sig.

Tänk på att sex i duschen inte alltid behöver sluta med samlag, utan visst kan det vara lika skönt att bara njuta av varandras sällskap och att ta på varandra innan leken går vidare till sovrummet. Om man dock verkligen vill ha njutbart samlag i duschen gäller det att se till så att en själv och partnern är på samma nivå och vill samma saker. Om man tar hänsyn till alla tipsen ovan får man säkerligen en lyckad och trevlig stund med någon som man håller kär!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här