De 11 bästa sexställningarna

7034

Ibland fastnar man i sitt vanliga mönster, och behöver då lite inspiration från andra håll. Detta gäller både i och utanför sängkammaren, men vi tänkte lägga full fokus på samspelet mellan dig och din partner på det mer erotiska, sexiga och sensuella sättet.

Här nedan, hittar du sexställningar som fungerar både i och utanför sängen, med enkla beskrivningar och tips på vad som kan göra ställningen ännu bättre!

 

1. Deep Stick

I denna ställningen står mannen på knä och kvinnan ligger på rygg med sina ben liggande mot mannens axlar. Denna ställning gör att det blir en mycket djup penetration och samtidigt så har båda parterna händerna fria. Ställningen fungerar både för anal och vaginal penetrering. För extra stimulans så kan en mini vibrator användas för stimulans. Tips! En kudde under kvinnans rumpa gör att penetreringen blir ännu djupare, och chanserna till g-punkt stimulans ökar.

 

2. Fjärilen

Fjärilen är både en njutbar och sensuell ställning. Här ligger kvinnan på rygg med fötterna på golvet, och mannen står på knä mellan hennes ben. I denna ställningen kan man ha full ögonkontakt hela tiden, och båda har händerna fria att smeka varandra. Denna ställningen är en ganska naturlig övergång från oralsex. Tips! Denna sexställningen kan användas överallt där kvinnan kan ligga på rygg, som till exempel på ett bord.

 

3. Maneten

Maneten kräver lite vigör och muskler, men när man väl har fått kläm på hur man njuter av den bäst, så är den helt fantastisk! Denna sexställning innehåller mycket beröring, närhet och djup penetrering. Mannen står på knä och håller om kvinnan, samtidigt som hon gränslar över honom utan att lägga tyngd. Här krävs det att kvinnan har ganska starka lårmuskler! Denna sexställning är en form av att “rida”, men med mer kyssar, ömhet och ögonkontakt.. Tips! Kvinnan kan förutom att rida, även gunga eller vrida sig runt mannens penis.

 

4. Body guard

Body guard är en form av stående doggy style. I denna sexställning så penetreras kvinnan bakifrån antingen analt eller vaginalt, och samtidigt kan mannen smeka kvinnan. Denna sexställning lämpar sig ypperligt i trånga utrymmen så som i duschen. Låt bara fantasin begränsa er! Tips! Kvinnan kan hålla antingen om mannens höfter eller luta sig mot en vägg för att få bästa möjliga balans.

 

sexställningarna

 

5. Rodeo

Rodeo är en vänd form av ridning, där kvinnan sitter gränsle över mannen med händerna vilande på hans ben, men med ryggen emot honom. Denna sexställning ger en mycket större chans till g-punkt stimulans och djupare penetrering än vanlig ridning gör. Denna sexställning kan även utföras av kvinnan när hon ligger och lutar sig på armbågarna, och då använder hon bara höfterna för att bli penetrerad istället för att använda lår- och knämusklerna. Tips! Denna ställning gör att mannen kan busa med kvinnans rumpa genom att penetrera med leksaker eller fingrar, och smiska.

 

6. Korset

I sexställningen korset, så är det främst mannen som arbetar och kvinnan är mottagaren. Denna
sexställningen fungerar både för vaginal och anal penetrering och båda parterna har möjlighet att ta på varandra under samlaget. I korset Ligger mannen på sidan och penetrerar kvinnan medan hon ligger på rygg. Denna sexställning lämpar sig på alla underlag där båda parterna kan ligga ner. Tips! I denna sexställning kan kvinnan, med fördel, stimulera klitoris med en mini vibrator.

 

7. Jockey

Denna sexställningen ger extremt djup penetrering, och den kan utföras både vaginalt och analt! I jockey så ligger kvinnan på mage och mannen sitter gränsle över henne (han kan även ligga över kvinnans ben), och penetrerar bakifrån. I denna sexställningen så är det mannen som har kontrollen. Tips! En kudde under buken på kvinnan, ger mycket större chans till g-punkt stimulans.

 

8. Dansaren

Dansaren är en ställning där båda parterna är stående. Denna sexställning är både sensuell och njutbar, med mycket ögonkontakt och beröring. I denna sexställning håller mannen upp kvinnans ena ben och penetrerar, medan kvinnan håller i sig i mannen och tår på ett ben. Man kan utan problem luta sig mot till exempel en vägg för att hålla balansen lättare. Denna sexställning är en klassiker som ger extremt mycket stimulans för båda parterna. Tips! Denna ställning är toppen i trånga utrymmen, så som duschen.

 

9. Leg Glider

Denna ställningen ger en väldigt djup penetrering och samtidigt så har både han och hon har möjlighet att ta på varandra. I leg glider så ligger kvinnan på sidan och vilar sitt ena ben på mannens axel medan mannen står gränsle över hennes andra. Denna sexställningen möjliggör penetrering både analt och vaginalt. Om man som kvinna inte är lika vigulant som hon på bilden, man man även lägga det uppsträckta benet runt mannens höft. Leg glider ger stimulans mycket djupare och chansen för g-punkt stimulans är hög! Tips! I denna sexställning kan man utan problem använda en mini vibrator för extra stimulans!

 

10. Arken

Sexställningen arken är lite krånglig, men så värt det! Här står kvinnan nästan i brygga, men vilar sin kroppstyngd på fötterna och axel- och nackpartiet, medan mannen står på knä mellan hennes ben. Denna sexställningen fungerar ypperligt både för vaginal och anal stimulans, och ger djup penetrering. Tycker man som tjej att denna ställningen är lite för ansträngande, eller om man har problem med rygg och nacke, så man man rulla ihop ett täcke och lägga det tillsammans med en hög kuddarunder svanken, så blir belastningen inte riktigt lite hög på nacken och axlarna. Tips! För att göra denna ställningen extra njutbar, så kan mannen smeka kvinnans underliv med ena handen eller en sexleksak.

 

11. Borren

Borren är en variant på den klassiska missionären, men här lägger kvinnan sina ben runt mannens midja under penetreringen. Hon kan även lyfta upp sin underkropp på ett enkelt sätt för att få stimulans där hon vill ha det lite extra. Mannen står på knäna och håller upp sin överkropp med händerna, eller så kan han lägga tyngden på armbågarna. Denna sexställning kan göras både romantisk och sensuell med hjälp av en massa ögonkontakt, kyssar och att kvinnan smeker mannens kropp under sexakten.

Tips! Denna ställningen gör det lite svårt att själv sköta en sexleksak, men med ett litet vibrerande ägg, kan både kvinnan och mannen stimuleras under samlaget, genom att ägget är i kvinnan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här