Glidmedel – Bästa i test

9797

Här har du den – den ultimata guiden till glidmedel!

Glidmedel kan vara något av det mest fantastiska vi har, men också bara jobbigt… Det finns så många olika där ute och med hjälp av det här testet kommer du att veta vilket det bästa glidmedlet är för just dig.

Vissa föredrar när det rinner, andra vill att det ska vara fast. Smaken är som baken – den är delad. I detta bäst i test har vi på Lovebuddy lyckats få fram en topplista över vilka som klassas som marknadens bästa glidmedel.

Vi har testat glidmedel i olika kategorier – vattenbaserade, silikonbaserade, ekologiska och smaksatta. Längst ner på sidan kan du hitta vilka som passar bäst till vilka situationer. Det här är helt enkelt ett test av glidmedlen som gör sexet magiskt

Fortfarande tveksam?

Se hela Sinfuls utbud av glidmedel här

Eller

Se hela Mshops utbud av glidmedel här

TESTVINNARE – Joan örting Intim Glidolja 200 ml

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Ett högkvalitativt silikonbaserat glidmedel framtaget av den danska sexologen Joan Örting. Det känns silkeslent mot kroppen och flaskan har en snygg design, en solklar testvinnare på flera sätt.

Fördelar

 • Dryg konsistens
 • Krävs väldigt lite glidmedel för effekt
 • Kondomsäker
 • Helt lukt och doftfri

Nackdelar

 • Svårt att ta lagom mängd med förpackningen
 • Svår att tvätta bort
 • Något dyrare än de andra glidmedlen

Recension

Glid:

Silikonbaserade glidmedel brukar kännas silkeslena och det är precis som detta känns, alldeles lent mot huden. Även när den sjunkit in i huden så ligger den silkeslena känslan kvar, det betyder dock att den även är svår att tvätta bort.

Varaktighet:

Håller väldigt länge och det räcker med en liten mängd för att det ska göra nytta.

Lukt/Smak:

Helt smak och doftfri så det finns inga störningsmoment utan lika skönt från början till slut. Definitivt det skönaste glidmedlet på marknaden. 

Övrigt:

Som tidigare nämnt märks det att den är gjord av hög kvalité och den är perfekt även för dig som använder kondom.

Det är en stor nackdel dock att det inte finns en doseringspump dock är detta något som är enkelt att fixa själv. Risken är annars att det kommer alldeles för mycket glidmedel med en gång och den är svår att tvätta bort…

Men trots sitt pris är det värt att köpa hem Joan Örtings glidmedel, hon har verkligen tagit fram ett hållbart och silkeslent glid till oss allihop.

 

Hur använder du den?

Skruva av locket och häl ut lite i handen eller på önskat område och smörj därefter ut det.

 

Rekommenderad till

För dig som är ute efter en lyxig känsla och inte tänker använda glidmedlet tillsammans med sexleksaker så är det här perfekt. Det är testets skönaste glidmedel.

 

Det säger andra kunder

Torgny – ” Min fru och jag har haft det fantastiskt när vi började använda denna Joan örting intimolja min fru tycker den är helt underbar. Det hjälper till att få det skönaste glidet och det skönaste sexet”

 

Sammanfattning

Sexologon Joan Örting har ännu en gång levererat en produkt i världsklass, med sin dryga konsistens och silkeslena känsla skapar den magi i sängen.

 


TILL NYBÖRJAREN – Pjur Woman Silikonbaserat Glidmedel

Här har vi ytterligare en prisvinnarem, Pjur Woman har nämligen blivit korad som ”bästa silikonglidmedlet” av självaste Aftonbladet. Så vi på Lovebuddy är definitivt inte ensamma om att tycka om Pjur Woman.

Återförsäljare Prisjämförelse
Joyland.se Se priset här
sinful rabatt Se priset här
vuxen.se Se priset här

Fördelar

 • Lukt och doftfri
 • Varar länge
 • Fungerar bra som massage
 • Passar bra för allergikänsliga

Nackdelar

 • Svår att tvätta bort
 • Skruvlocket gör det osmidigt under sex (enkel att applicera när den väl är av)

Recension

Glid:

Det är lika lätt som silke, trots att det är hyfsat drygt så känns det knappt. Det smälter snabbt in och känns som en del av alla andra kroppsvätskor och ligger skönt mot huden.
Varaktighet:

Det räcker med en liten klick för håller, det gör det. Det är snarare svårt att få bort det efteråt, men det är inget att oroa sig för eftersom den är anpassad för känslig hud och agerar i viss mån som vårdande.

Lukt/Smak:

Luktar inget och blir inte heller särskilt oljig som vissa andra om du får det i munnen.

Övrigt:

En unik egenskap med den Pjur Woman är att det till och med går att använda på nyrakade ben, armhålor och andra intimt nyrakade delar för att skydda mot irritation. Dock skulle vi säga att var försiktiga med vilka kläder ni använder efteråt, det blir lät oljefläckar av silikonbaserade glidmedel

Skruvlocket gör den osmidig att använda under sex, men när locket väl är av så är det smidigt att få rätt mängd.

Hur använder du den?

Skruva av locket och tryck mitt på förpackningen, kom ihåg att det räcker med en liten mängd.

Rekommenderad till

Passar dig som vill ha ett glidmedel som känns lika naturligt som dina egna kroppsvätskor.

 

Det säger andra kunder

Andreas ” Superskönt och med vårdande effekt. Har varit ömtålig vid penis och undvikit beröring, men med den här så blir det nästan friktionslöst och nu i vintermånaderna märker jag att irritationen har försvunnit.
Nu är det en omgång smekningar varje dag med frugan, och penis håller sig i trim.
Win-Win.”

 

Sammanfattning

Ett silikonbaserat glidmedel som både verkar vårdande och gör så att du får det skönaste sexet. Det har en konsistens som smälter in och snabbt känns det lika naturligt som dina egna kroppsvätskor.

 


DEN BILLIGA – Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Detta är definitivt marknadens bästa vattenbaserade glidmedel och även ett av de mest prisvärda. Det varken luktar eller smakar någonting, något som är unikt för glidmedel då de alltid brukar lämna någon form av smak eller lukt efter sig.

Fördelar

 • Enkel att applicera tack vare doseringspumpen
 • Bra pris
 • Resevänlig – finns ett lås på pumpen
 • Lukt och smakfritt

Nackdelar

 • Torkar ut efter ett tag och lämnar en yta som skapar friktion

Recension

Glid:

Det här skapar glid och perfekt sådant. Tack vare att det går att applicera med en doseringspump får du alltid lagom mängd och om inte annat så är det enkelt att fylla på även mitt under sexet.

Det är inte relativt fast vilket gör att det inte rinner runt överallt på kropp och kläder istället för det området du vill.

Varaktighet:

Det håller bra till en början och det behövs inte fylla på särskilt ofta. Men när det väl torkar så skapar det en friktionsyta, den försvinner snabbt om du tvättar av eller också bara fyller på.

Lukt/Smak:

Detta är glidmedlet starkaste egenskap. Det varken luktar eller smakar någonting.

Övrigt:

Doseringspumpen gör att du får en bra mängd glidmedel från början. Eftersom flaskan inte är särskilt stor och även går att låsa så är den perfekt att ha med i väskan, oavsett destination.

 

Hur använder du den?

Genom att vrida doseringspumpen kan du öppna och stänga flaskan. Sedan trycker du lätt på toppen för att få ut den perfekta mängden glidmedel.

Rekommenderad till

Passar dig som vill ha ett naturligt glid utan konstgjorda lukter och smaker.

 

Det säger andra kunder

Kristoffer – ”Helt okej glidmedel, rätt dosering är nog mer upp till var och en, men produkten fungerar utmärkt och har ett bra glid, doftar inget speciellt utan känns mer neutralt. Uppskattar produkten och rekommenderar den till fler! Kör på”

 

Sammanfattning

Helt lukt och doftfritt glidmedel, smidigt att applicera och går även att låsa så den kan förvaras i väskan. Det enda som vi hittar som är till dess nackdel är att den torkar ut efter ett tag, men det är ju inte heller något unikt.

 


Bästa silikonbaserade glidmedlet – Sinful Silk Silikon Glidmedel 100 ml

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Ett silikonbaserat glidmedel för endast 100lappen. Även om det inte är bra att kombinera med sexleksaker i silikon som ett vattenbaserat glidmedel så har detta glidmedel fortfarande flera användningsområden.

Det passar perfekt som massageolja. Både för inre och yttre massage. Det lämnar huden alldeles silkeslen.

Fördelar

 • Enkel att applicera lätt mängd med
 • Bra pris
 • Passar utmärkt för klassisk massage

Nackdelar

 • Svår att tvätta bort

Recension

Glid:

Det räcker med en liten mängd och sen är du redo. Den är något rinnigare än andra silikonbaserade glidmedel men inte så att det blir störigt. Det enda är att det gäller att applicera rätt från början annars blir den svår att göra sig av med eftersom det krävs tvål och vatten.
Varaktighet:

För att denna ska torka ut kan du få vänta länge, får du rätt mängd från början slipper du oroa dig för att behöva ta mer.

Övrigt:

Det är både doft och smakneutralt och tar lång tid innan det torkar ut. Det upplevs inte vara särskilt klibbigt heller och du får lätt lagom mängd tack vare att doseringsflaskan är lätt att använda. Önskvärt hade dock varit om det vore en pump istället.

Glidmedlet lämnar inte fläckar men känns däremot som svårt att tvätta bort på vissa ytor.

Lukt/Smak:

Varken smakar eller luktar någonting.

 

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke. Tänk på att det oftast krävs mindre mängd av ett silikonbaserat jämfört med ett vattenbaserat glidmedel.

Rekommenderad till

Passar perfekt för dig som gillar att kombinera sex med sexiga massage-förspel.

Det säger andra kunder

Kali  – ” Går utmärkt att använda som massageolja och fungerar utmärkt med anala lekar och vid handjobs. Produkten är fri från smak och lukt. Vi använde ett annan glidmedel innan men den här slår alla i prisklassen. Killen och jag använder den även vid onani både han och jag.”

Sammanfattning

Ett glidmedel med flera användningsområden som lämnar dig silkeslen efter användning.


Bästa vattenbaserade glidmedlet – Aquaglide Glidmedel med Smak

Återförsäljare Prisjämförelse
Joyland.se Se priset här
sinful rabatt Se priset här

Aquaglide är ett vattenbaserat glidmdel som har en mild doft och smak av Vanilj. Det är inte bara vi på Lovebuddy som gillar Aquaglide utan det har även utsetts till det ”Bäst säljande sexleksakstillbehöret”. Här kan du köpa Aquaglide utan smak.

Fördelar

 • Doften är precis lagom, varken för svag eller stark
 • Lätt att applicera med ett lock som sitter fast
 • Det har ett pH-värde på 4,5 – perfekt för en känslig vagina

Nackdelar

 • Lukten sitter kvar väldigt länge
 • Kan vara svår att få bort, lämnar lite oljig yta efter sig

Recension

Glid:

Aquaglide är ett inte allt för rinnigt trots att det är ett vattenbaserat glidmedel. Direkt när du öppnar locket så kommer lite glidmedel ut så det är lätt att få för mycket. Men konsistensen är något rinnig men inte så att den blir blaskig.

Ett glidmedel som minskar friktion och gör det den ska och lämnar en len yta efter sig.

Varaktighet:

Som de flesta vattenbaserade glidmedel så torkar det ut efter ett tag men, det blir inte den där torra ytan som stjälper mer än den hjälper. Utan huden lämnas len och det går bra att fortsätta köra utan att behöva fylla på.

Lukt/Smak:

Det är en svag doft av vanilj och precis som det luktar så smakar det. Lukten går att jämföra som svag doft av vaniljpulver, det känns naturligt med andra ord. Smaken däremot försvinner ganska snabbt på tungan och känns mest oljig/syntetisk efter ett tag.

Det känns lätt som att lukten blir lite för mycket efter ett tag trots att de inte är så intensiva och detta trots att smaken försvinner efter en stund.

Övrigt:

Först och främst så är Aquaglide´s förpackning väldigt smidig. Det är går att se rätt igenom tuben vilket gör att du alltid vet om när det behövs köpas en ny. Sedan är den även smidig att applicera tack vare att det är ett ”klicklock”. Du slipper lägga tid på att skruva av locket mitt i stundens hetta och kan enkelt stänga det så att det inte torkar ut.

De flesta upplever att Aquaglide är bra för de intima kroppsdelarna – särskilt de med vagina och det är tack vare att glidmedlet har ett pH-värde på 4,5 för att matcha vaginans pH-värde.

Aquaglide finns dels i fler smaker, dels i helt naturlig form.

Hur använder du den?

Glidmedlet går att använde med och utan sexleksaker och både till vaginal och analpenetration. Tänk på att det kommer ut glidmedel så fort du öppnar locket utan tryck annars blir det lätt för mycket.

Rekommenderad till

Ett glidmedel för den som är trött på konstgjorda lukter och gillar lukten av vaniljpulver. Smaken är dessvärre inte i samma klass som lukten men det funkar till en början. Så det är främst ett glidmedel för dig som vill ha lite extra doft.

Sammanfattning

Ett glidmedel som helt klart är värt sina priser. Locket gör att det är enkelt att applicera och även om det är vattenbaserat så håller det sig på plats och blir inte allt för glidit, om du använder rimlig mängd dvs.


Bästa ekologiska glidmedlet – Kaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Ett ekologiskt vattenbaserat glidmedel som har med sitt reglerade pH-värde en hälsosam effekt på dina intima delar.

Fördelar

 • Bra konsistens, inte för rinnig och inte för fast
 • Ekologisk
 • Blir en skön kylande effekt

Nackdelar

 • Något svag oklar doft – ska tilläggas att den inte är äcklig men svår att beskriva

Recension

Glid:

Jättebra glidande effekt, krävs inte så mycket för att det ska kännas bra. Mer åt det rinniga hållet än det fasta, men inte så att det blir för mycket. Kan upplevas som lite väl kladdig om du får det på andra ställen på kroppen än du vill ha, då den är lite svår att torka bort när den är kladdig.

Varaktighet:

Eftersom det både är ekologiskt och vattenbaserat så håller det inte särskilt länge utan behövs fyllas på efter ett tag. Dock tycker inte vi på Lovebuddy att det lämnar en yta som skapar friktion utan det är en len yta som uppstår (många av dess tidigare recensioner säger annat).

Lukt/Smak:

Den smakar inget men luktar något, det är svårt att sätta ord på vad. Det är dock ingen äcklig doft ska tilläggas men något oklar och svår att sätta fingret på.

Övrigt:

Den är godkänd av AllergyCertified och Svanenmärkt så du kan vara säker på att den är skonsam för dig och miljön. Det är även helt fritt från parfym, glycering, parabener och alkohol.

 

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke.

Rekommenderad till

Passar dig som vill ha en naturtrogen upplevelse.

 

Det säger andra kunder

Hanna – ” Bra glid rakt igenom! Ganska diskret behållare då det ser ut som en body lotion eller något mjukgörande. Det ser alltså inte ut som glidmedel på förpackningen. Enkelt att ta i farten om de skulle behövas. Mycket större än förväntat!!”

Sammanfattning

Kort sammanfattning av din recension av produkten

 


Bästa smaksatta glidmedlet – System JO Gelato Vattenbaserat glidmedel med Smak

Återförsäljare Prisjämförelse
mshop logo Se priset här
sinful rabatt Se priset här

Här snackar vi om ett glidmedel som kan bokstavligen få dig att hoppa huvudrätten och gå direkt till efterrätten, för oj, det här glidmedlet smakar precis som utlovas. Sött och gott!

Fördelar

 • God smak och lukt (finns flera olika)
 • Smidig att applicera och få en lagom mängd
 • Diskret utseende – ser snarare ut som smaksättning än glidmedel

Nackdelar

 • Väldigt rinnig
 • Passar inte dig som inte gillar när det blir för sött

Recension

Glid:

Här snackar vi rinnigt glidmedel men det är till sin fördel i och med att det är smaksatt. Det får upplevelsen att bli mer naturlig än om det skulle olja sig fast i munnen. Glid är det gott om till en början men som sagt så är det väldigt rinnigt.

Varaktighet:

Det behöver fyllas på efter ett tag, men inte i större utsträckning än de flesta vattenbaserade glidmedlen. Men det är främst för att det lämnas som en hinna när det börjar torka lite vilket snarare kan skapa mer friktion än att vara till nytta.

Lukt/Smak:

Det är verkligen ett glidmedel som håller vad det lovar, en dessert i flytande form helt enkelt. Hur onyttigt det faktiskt är vet vi inte. Men det både doftar och smakar det som utlovas, väldigt sött. Det söta kan dock upplevas som alldeles för sött för vissa.

 

Övrigt:

Vi kan inte säga nog om hur detta är ett glidmedel i efterrättsform, det är nog ett av det bästa glidmedlet på marknaden när det kommer till smaksatta. Det smakar naturligt och konsistensen gör att det känns naturligt.

 

Hur använder du den?

Tryck på ena sidan av locket så öppnas den och därefter trycker du på mitten för att få glidmedlet att åka ut. Börja med en mindre mängd och applicera mer efter ett tag, det finns en risk att det blir för blaskigt annars.

Rekommenderad till

Ett glidmedel för dig som gillar sötsaker och för dig som vill komma bort helt från naturliga könsdofter och smaker.

 

Det säger andra kunder

Tobias – ” Gillar du söta bakelser? Gillar du Creme brulee?

Dåså, Köp 2 st. Detta är det godaste glidmedlet jag någonsin smakat. Som en bonus lärde sig tjejen att ta hela längden då hon ville åt den smakrika upplevelsen. Win win.”

 

Sammanfattning

System JO:s glidmedel finns i flera olika smaker och ingen av dem kommer att göra dig besviken. Det är ett glidmedel utav den rinnigare sorten men det förstärker bara den naturliga smakupplevelsen.

 


Bäst anala glidmedlet – Sinful Anal Vattenbaserat Glidmedel

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Vid analsex är det extra viktigt att använda ett bra glidmedel och här har Sinful tagit fram ett glidmedel specifikt för detta ändamål och dessutom finns den även i en större tub på 200ml. Givetvis fungerar det att använda till andra intima områden än din anal.

Fördelar

 • Stor förpackning
 • Dryg och tjock i konsistensen
 • Ultimat för analpenetration

Nackdelar

 • Svårt att veta vad som är lagom mängd i början om du inte är van vid drygare glidmedel
 • Svår att tvätta bort
 • Luktar kemiskt

Recension

Glid:

Det här glidmedlet är mycket tjockare än något annat som skrivits om i det här testet. Den dryga konsistensen skapar bra glid och gör det lätt att applicera.

Varaktighet:

Eftersom det är tjockare så behåller det även glidet längre och skapar ingen obehaglig yta.

Lukt/Smak:

Det luktar något kemiskt men smakar ingenting. Eftersom det inte smakar som det luktar så det enkelt att förbise lukten.

Övrigt:

Det är viktigt att använda glidkräm när ni ska ha analsex eller om du ska använda en sexleksak där. Anledningen är enkel du blir nämligen inte naturligt våt där vid upphetsning i analen. Det kan därför kännas svårt och göra ont utan hjälp.

Sinful Analt Glidmedel går såklart att använda till andra lekar än analt men gör sig särskilt bra för just det. Eftersom det är vattenbaserat fungerar det bra med sexleksaker i alla material, kanske en och annan butplugg?

 

Hur använder du den?

Applicera en klick i handen och smörj sedan önskat område, det fungerar bra att smörja direkt på leksaken om du ska använda en sådan.

Rekommenderad till

Passar dig som gillar dryga glidmedel och särskilt vill börja eller experimenterar mycket med analstimulering.

 

Det säger andra kunder

Rasmus – ” Vi har provat flera olika anala glidmedel, men återkommer alltid till Sinfuls. Drygt, bra glid som räcker länge och framförallt väldigt prisvärt. Har klart gjort våra anala lekar både roligare, skönare och mer frekventa. Rekommenderar starkt!”

 

Sammanfattning

Ett drygt glidmedel som är perfekt för analstimulering men passar också andra intima områden. Trots att den luktar svagt kemiskt så smakar den ingenting och fungerar därför bra vid även oralsex.

 


Glidmedel för temperature play – Sinful Glidmedel med jordgubbssmak

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Som vanligt levererar Sinful med sitt eget märke och den här gången i form av ett vattenbaserat glidmedel med jordgubbssmak. Detta glidmedel är även perfekt för temperature play då du den fungerar bra att lägga i kallt eller varmt vatten. Vissa kan tycka att detta glidmedel bränner, så ha i åtanke att testa lite först innan du applicerar en större mängd.

Fördelar

 • Går bra med att variera temperaturen
 • Bra pris
 • Krävs väldigt lite för effekt

Nackdelar

 • Väldigt rinnig och svår att applicera lagom mängd
 • Svag jordgubbssmak mest syntetisksmak

Recension

Glid:

Det skapar väldigt bra glid men är väldigt rinnigt och därmed lätt att råka ta för mycket så allt bara blir halkigt i stället. Behövs väldigt lite för att det ska fungera bra.

Varaktighet:

Det är ett bra glid första 15 minuterna men efter det så börjar den torka och när den börjat torka så torkar den ordentligt, då gör det snarare ont och skapar friktion. Därmed gäller det att ständigt fylla på, fördelen är att det krävs endast en liten mängd.

Lukt/Smak:

Luktar sött men svårt att avgöra om det faktiskt är jordgubb den luktar eller bara sött. Smaken är tyvärr inte särskilt god och man verkligen känner efter så finns det ett litet uns av jordgubbssmak annars smakar det mest konstgjort.

Övrigt

Det är enkelt att applicera tack vare locket som sitter fast och gör det enkelt att öppna och stänga. Dock är den så pass rinnig att det lätt rinner ut med en gång och gör att det kommer för mycket. ¨

Hur använder du den?

Applicera en liten mängd glidmedel och fyll på efter hand. Eftersom det är så pass rinnigt så är det svårt att få till en lagom mängd. Börja hellre med för lite än för mycket, risken är att det blir för halkigt.

Rekommenderad till

Ett glidmedel som passar alla och särskilt för dig som vill komma undan starka lukter. Det passar dock inte om du även vill att det ska smaka som det luktar.

 

Det säger andra kunder

Tove – ” Hade inte höga förväntningar då jag tidigare upplevt syntetiska, plastiga smaker med lekoljor och glidmedel. De hade sämre konsistens. Men med denna smakar hela leken bättre, luktar godare och med en konsistens och glid som gör allt sexigare. Definitivt den bästa smaksatta glidmedlet jag testat.”

 

Sammanfattning

Det är ett prisvärt glidmedel som håller länge. Trots att det lätt blir väldigt kladdigt behöver du inte oroa dig för fläckar som sitter kvar utan de försvinner med en gång och det är lätt att tvätta bort.

 


Yes Oljebaserad Intimvård och Glidmedel

Hur många glidmedel ska inte tvättas bort efter akten? Konstigt va? Detta är ett glidmedel unikt av sitt slag flera sätt och det är inte enbart för att det är världens första ekologiskt certifierade glidmedel utan det fungerar även som intimvård och bra som massageolja.

Ett glidmedel på marknaden som är helt unikt av sitt slag.

Fördelar

 • Vårdande och mjukgörande – lämnar en härlig yta efter sig
 • Allergivänlig
 • Perfekt för torra slemhinnor
 • Går bra ihop sexleksaker av silikon
 • Lyxig känsla

Nackdelar

 • Fungerar inte ihop med latexkondomer

Recension

Glid:

Ett glidmedel som skapar det mest naturliga glidet av de alla. Det är enkelt att applicera eftersom det är relativt fast i början och ju mer du rör vid det desto bättre konsistens blir det.

Varaktighet:

Eftersom det är ett oljebaserat glidmedel som även är uppbyggt som intimvård så torkar det inte ut på samma sätt som silikon och vattenbaserade glidmedlen gör. Det lämnar en len och mjuk yta efter sig tack vare att den innehåller bivax, som fungerar bra att använda som glidmedel, så här behöver du inte fylla på ofta.

Lukt/Smak:

En svag men fräsch honunglukt och smak. Det är betoning på svag eftersom det mest gör så att det känns ännu mer naturligt.

Övrigt:

Det här är ett oljebaserat glidmedel som vi aldrig fått se något liknande av innan. Det är massor av naturliga ingredienser i som gör att det även har en vårdande effekt och lämnar dina kroppsdelar fyllda med kärlek.

 

Hur använder du den?

Det här glidmedlet är speciellt av flera anledningar. Det ska till en början inte sköljas bort utan låta det sjunka in i huden för en vårdande effekt. Det går även att använda som massageolja.

Tryck ut lite på fingrarna och värm upp det i handen innan du applicerar för skönast konsistens.

För perfekt konsistens rekommenderas det att du förvarar den i kylen för att sedan innan användning låta den ligga i varmt vatten.

 

Rekommenderad till

Ett glidmedel som passar alla, men särskilt dig som är extra känslig och i behov av att ge dina intima kroppsdelar extra kärlek (vilket vi alla borde).

 

Sammanfattning

Ett lyxigt och skonsamt glidmedel är helt klart YES Oljebaserade intimvård och glidmedel och detta är tack vare flera användningsområden och sin vårdande effekt.

 


Hur använder du glidmedel?

Glidmedel har många användningsområden det vanligaste är nog penetrationssex, vaginalt och analt eller med en sexleksak. Du rekommenderas oftast att använda glidmedel med din sexleksak för en skönare upplevelse och för att minska skaderisken.

 1. Vid onani – gör dina egna stunder bättre. Det är perfekt att använda när du har torra händer. Ta bara några droppar på dina fingrar så får du en härlig mjuk känsla.
 2. Vaginal penetration – här kan du välja vart krämen ska appliceras, alla sätt är bra utom de dåliga. Kanske applicerar ni det direkt på kroppen, i underlivet, på penisen eller kondomen. Här kan ni testa er fram till vad som är lagom för er men ta inte för mycket då det kan bli för mycket glid och upplevas som halt.
 3. Under analsex – kan ni inte få för mycket. Eftersom den inte själv skapar naturligt glid.
 4. I kondomen – Att använda glidmedel i kondomen kan ge en helt otrolig känsla. Det är definitivt något du ska prova.
 5. Oralsex – Här kan ett smaksatt glidmedel vara att föredra men även de utan smak kan förbättra oralsex. Det blir en smidigare känsla när du ska använda din tunga och mun på din partner. Dessutom vet vi ju alla att ibland så är munnen torr och det ska inte få ödelägga er stämning.
 6. Sensuell massage – Sensuell eller ej så är massage skönt och glidmedel fungerar perfekt som massageolja.

 


Varför ska du använda glidmedel

Du tänker kanske att glidmedel inte är nödvändigt de flesta gånger du har sex. Det skulle kanske vara om du provade analsex det kunde vara användbart.

Faktum är att glidmedel kan förbättra ert sex och göra det ännu skönare. Det blir lättare att glida in och ut och det gör att allt känns lättare och smidigare för er.

Tänk på att ändå fokusera på att vaginan ska bli naturligt våt innan sexet för bäst upplevelse.

För säkrare sex

Det är inte en kondom vi pratar om men glidkräm kan faktiskt göra ert sex säkrare på andra sätt. Att använda krämen minskar risken för skador speciellt vid hårt penetrationssex eller analsex. Det gör det mjukare och säkrare så ni är säkra på att ingenting skaver och ni minskar risken för sprickor.

 


Goda grunder till att använda glidmedel

Som du kan se finns det otroligt många alternativ så det kan vara svårt att välja. Dock så vet du antagligen vad du och din partner gillar i sängen och vilken av dessa du tror passar för at öka er njutning. Kanske är du typen som ska göra ditt eget glidmedel eller alltid har velat pröva det alternativa möjligheterna men inte vetat vad som var säkert?

Vi hoppas att den här guiden gjort det tydligt vilka möjligheter som finns där ute när du ska ut på ditt glidmedels äventyr. Några alternativ passar romantikern i dig och några den lite mer fräcka sidan. Vill du utforska båda är det alltid en möjlighet. Man kan aldrig ha för mycket glidmedel där hemma, kanske har du ett för varje humör.

För att sammanfatta har vi gjort en lista om varför du ska investera i glidmedel:

 • Ibland tar det tid att bli våt även om du är våt i huvudet. Här kan glidmedel hjälpa och göra dig ännu våtare.
 • Du njuter mer ju våtare du är. Det kan hjälpa dig att njuta mer än någonsin tidigare.
 • Du minskar risken för skador och smärtor. Det kan göra ont att föra in något om du inte är tillräckligt våt och du kan i värsta fall komma till skada.
 • Ni ska inte tänka över våthet och kan därför slappna av och fokusera på er stund tillsammans.
 • Det kan vara en del av ett fantastiskt förspel. Här kan ni tillexempel använda smaksatt glidmedel som ni slickar av varandras kroppar och erogena zoner.
 • Om du använder det vid onani kan det hjälpa dig att förstå vad du gillar.
 • Det är perfekt att använda med sexleksaker.
 • Ni bör använda det vid analsex då ditt anal ej blir våt vid tillfredsställelse och det kan därför göra riktigt ont utan.
 • Ni kan använda det vid sensuell massage eller bara vanlig massage.
 • Ni kan hålla längre och därför njuta längre.

Det finns otroligt många fördelar med att använda det. Framförallt får du en bättre stund oavsett om du leker själv, med en leksak eller tillsammans med någon. Du kommer aldrig att använda spott igen efter du provat den äkta varan. Att använda spott är ju att erkänna att du faktisk har behov för något som ger en härlig våt känsla. Så varför nöja dig med något som ger mindre känsla och inte känns särskilt sexigt när du kan göra våtheten till en upplevelse.

 


Hur används glidmedel?

Det står nästan vid alla sexleksaker att de rekommenderas att använda dem med glidmedel. Du kanske inte har märkt det eller bara undrat varför det skulle behövas. En vuxenleksak är ju gjord för din tillfredställelse så det borde ju vara nog av din naturliga glidkräm när du leker eller?

Anledningen till att du bör använda glidmedel med din leksak är för att den drar åt sig fukt som försvinner. Så den är steget före dig varje gång. Så är det med de flesta material i alla fall. Det kan också bli för mycket friktion utan medel som gör att det kan bli en smärtsam upplevelse för dig och din hud. Kanske inte i början men efter ett tag. Så med glidkräm kan du njuta längre utan oro för smärta.

Det krävs nästan alltid glidmedel för sexleksaker som används vid någon form av penetration, exempelvis dildo eller vibratoägg. Det finns även analglidmedel, de som är tjockare och därför passar anal användning bättre.

Men när du använder glidmedel är det viktigt att du kommer ihåg att rengöra din sexleksak ordentligt. Här rekommenderas du att köpa sexleksaksrengöring för bäst resultat. Genom att rengöra din leksak på rätt sätt kan du öka livslängden på din leksak och hålla den fräsch så länge som möjligt. Det är enkelt att rengöra, du sprayar bara på sprayen på leksaken och väntar några minuter före du sköljer av med ljummet vatten.  Efter det ska du bara torka den med en handduk och voíla. Du och den är redo för en ny omgång.

Använd för:

 • Längre njutning
 • Skönare upplevelse
 • Undgå smärta

 


Vattenbaserade glidmedel

Vattenbaserade glidmedel är billiga, enkla att skölja av och funkar utmärkt med alla sorters kondomer. För att tvätta bort glidmedlet så räcker det med att skölja i rikligt med vatten.

De utgör det bästa valet för vaginalt sex men är i tunnaste laget för analsex. Vattenbaserade glidmedel tenderar också att lukta och smaka illa på grund av de kemikalier som ingår.

Vidare fungerar de ej till sex i dusch eller badkar av självklara skäl. En annan nackdel är att de snabbt torkar ut då vatten både absorberas av huden och avdunstar. Kvar blir resterna av de övriga ingredienserna i glidmedlet. Ofta räcker det med att tillsätta lite vatten för att få igång glidet igen men ibland måste du även applicera mer glidmedel.

I traditionella vattenbaserade glidmedel så utgörs den gelformande vattenlösliga substansens normalt av glycerin eller cellulosa. Glycerin, konserveringsmedel och andra kemikalier lägger sig som en kletig hinna när vattnet torkat bort och kan bidra till jästinfektioner i vagina.

Den nya generationens vattenbaserade glidmedelsformler innehåller dock naturliga hudfuktande ämnen såsom karragenan vilket eliminerar de kletiga resterna som det avdunstade vattnet lämnar efter sig. Karragenan har dessutom visat sig vara en potent blockerare av mänskligt papillomvirus in vitro.

Om du är ute efter ett vattenbaserat glidmedel så välj ett med karragenan eller motsvarande och utan glycerin, paraben, nonoxynol-9 och “desensitizers”.

Lämpat för: Främst vaginalt sex men fungerar även till alla andra typer av sex om än inte lika bra

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: 100% silikon är bäst men funkar med samtliga material

Kompatibla kondomer: Alla typer

 

Silikonbaserade glidmedel

Silikonbaserade glidmedel är tjockare än vattenbaserade glidmedel och torkar ej heller ut under samlaget. De absorberas ej av huden. De är också smak- och doftfria om inget har tillsatts till den grundläggande formeln. Ingrediensen som ger den rika och sammetslena känslan i silikonbaserade glidmedel är dimetikon. Ju mer dimetikon, desto högre kvalitet och desto högre pris på glidmedlet.

Den exakta formeln tenderar att vara patenterad och därför ej utskriven på förpackningen men det räcker med att kolla i vilken ordning ingredienserna listas för att få ett hum om mängden dimetikon. Ju större relativ mängd en viss ingrediens utgör, desto tidigare listas den.

Kvalitetsmärken listar alltid dimetikon först i innehållsförteckningen. De två övriga grundläggande ingredienserna i silikonbaserade glidmedel är dimethikonol och cyclomethikon. Alla tre ingredienserna är kemiskt inerta / hypallergena. Övriga tillsatser är oftast men inte nödvändigtvis av samma höga standard.

Nackdelen med silikonbaserade glidmedel är först och främst att de är svårare att tvätta bort än vattenbaserade glidmedel och vissa kvinnor rapporterar irritation i slemhinnorna om glidmedlet får sitta på för länge. Du måste använda både tvål och vatten för att få bort det från huden.

En annan nackdel är att de ej fungerar ihop med sexleksaker i silikon då de kan skada materialet. Var också noga med att inte spilla på möbler eller textilier som du är rädd om då det det kan impregnera materialet.

Lämpat för: Analsex, sex i dusch eller badkar, masturbering för män

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: Glas, keramik (förglasad), rostfritt stål, aluminium, trä (behandlat), akryl

Kompatibla kondomer: Alla typer

Vi rekommenderar och säljer följande silikonbaserade glidmedel: Eros, Wet Platinum

 

Oljebaserade Glidmedel

Oljebaserade glidmedel – framför allt mineraloljebaserade såsom vaselin, även känt som petroleum jelly – har varit vanliga under lång tid.

De är tjocka, glider väl och räcker länge. De har dock om sistone fått ett oförtjänt dåligt rykte – antagligen till stor som ett led i miljöhetsen och pushandet mot alternativa energikällor. Det är även inte något vi har med på vår topplista.

De påstås täcka rektum och vagina med en vattenresistant och svårborttaglig hinna som gynnar bakterietillväxt och infektioner. Det finns dock inga bevis för att mineralolja skulle gynna bakterietillväxt och jästinfektioner. Detsamma kan dock inte sägas om vegetabilisk olja och vatten.

Bakterier kan växa i vegetabiliska oljor och vatten men inte i mineralolja. Mineralolja applicerad på huden motverkar de facto infektioner och om inte annat så fick de allra flesta stjärten insmord med mineralolja som bebis med bara positiva effekter som följd. Mineralolja absorberas ej av huden vilket är hemligheten bakom varför den räcker hela sexakten ut. Vegetabiliska oljor absorberas däremot av huden i olika usträckning och är därför mindre lämpade för ändamålet.

Förvisso kan oljan skada latexbaserade sexleksaker, kondomer och andra preventivmedel men det finns andra och bättre sexleksaksmaterial att kombinera med såsom silikon, glas och metall samt kondomer av polyuretan som fungerar utmärkt ihop med oljebaserade glidmedel.

Kom bara ihåg att rengöra med alkohol eller galltvål efteråt för att få bort fettet från leksaken. Galltvål är även rekommenderat för att tvätta bort oljan från kroppen. Det måste också poängteras att oljebaserade glidmedel är olämpliga att använda vid oralsex då de är skadliga att inhalera och svälja.

Lämpat för: Masturbering för män, utvärtes massage, sex i dusch och badkar, analsex

Olämpligt för: Oralsex

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: 100% Silikon, rostfritt stål, aluminium, glas, keramik (förglasad), akryl, trä (behandlat)

Kompatibla kondomer: Endast polyuretan-baserade kondomer

Special-glidmedel

Glidmedel kan innehålla extra ingredienser som ger smak, värme, svalka eller stickningar. Finns även i diverse kombinationer.

Här hittar du ett test med orgasmgeler som även kan användas som glidmedel.

Smaksatta glidmedel

Det finns glidmedel med alla möjliga smaker. Dessa bör dock ej användas i anus eller vagina då de kan lämna irriterande och potentiellt allergena rester efter sig. Detta gäller framför allt glidmedel med glycerin / socker. Smaksatta glidmedel är normalt endast lämpliga för utvärtes bruk / oralsex.

De grundläggande ingredienserna i silikon- och vattenbaserade glidmedel är inte skadliga att svälja i små mängder men det är inget du bör vräka i dig.

Glidmedel baserade på mineralolja bör ej användas vid oralsex. Läs alltid på förpackningen eller i instruktionerna om glidmedlet är ätbart eller ej för att vara på den säkra sidan. Vi rekommenderar och säljer smaksatta glidmedel:

Värmande glidmedel

Värmande glidmedel värms upp till behaglig temperatur när du gnuggar in dem eller blåser på dem. Fungerar till alla typer av sex. Värmande glidmedel från kvalitetsmärken är hypoallergena och helt utan tveksamma ingredienser. Vi rekommenderar och säljer följande värmande glidmedel:

Svalkande glidmedel

Kylande glidmedel är inte för alla men vissa gillar sensationen. Fungerar till alla typer av sex. Kylande glidmedel från kvalitetsmärken är hypoallergena och helt utan tveksamma ingredienser. Vi rekommenderar och säljer följande svalkande glidmedel:

Stickande / kittlande glidmedel

Mint (mild effekt) eller menthol (stark effekt) ingår vanligen i dessa glidmedel. Stiumulerande glidmedel hjälper till att stimulera blodflödet till könsorganet för både män och kvinnor vilket ökar känsligheten. De passar dock inte för alla och nybörjare bör välja mint istället för menthol. Vi rekommenderar och säljer följande stickande / kittlande glidmedel.

Glidmedel: Ingredienser att se upp för

Det kommer hela tiden nya förbättrade formler för glidmedel men många föråldrade formler lever kvar. Det finns tre ingredienser i synnerhet som du ska akta dig för när du väljer glidmedel:

 • Nonoxynol-9: Denna preventivmedelsgel är inte tillräckligt koncentrerad för att faktiskt fungera och därtill orsakar den mikrosprickor i såväl vagina som anus. Preventivmedelsgels i allmänhet fungerar ej.
 • Paraben:  Detta konserveringsmedel är associerat med cancer och allergiska reaktioner.
 • Glycerin: Kan bidra till jästinfektioner samt orsaka allergiska reaktioner i vagina och rektum.

Du bör också se upp för glidmedel som innehåller lokalbedövningsmedel, så kallade “desensitizers”, som tex benzocaine eller lidocaine.

Dessa glidmedel är primärt framtagna för analsex och när du har analsex så är det av yttersta vikt att känseln fungerar så att du inte riskerar att skada sig. Upplever du analsex som obehagligt utan bedövning så bör du inte hålla på med analsex.

Av samma anledning vill du ej heller ha bedövning i vaginan. Det enda vettiga användningsområdet för dessa lokalbedövningsmedel är inuti en kondom som skydd mot för tidig utlösning.

 


Hemmagjort glidmedel

Glidmedel går såklart att hitta i butiken för inte allt för mycket pengar men om ni inte har tid att ta er tid eller beställa och ska använda det precis nu.

Så kan ni prova andra alternativ. Föreställ dig att ni är igång med det blir bara inte tillräckligt vått och ni behöver något för att det ska glida lite mer. Varför inte göra eget?

Nu låter du som du ska ta förklädet och skålen fram och använda din kreativa sida. Du kan vara lugn, du ska inte göra mer än att hitta produkten där hemma.

Det finns faktisk många produkter som de flesta av oss har i skafferiet som fungerar att använda som glidkräm när det krisar.

Anledningar till att använda hemmets resurser:

 • Det är billigt
 • Det är kreativt
 • Ni får pröva något nytt

Vem vet kanske är det något som passar er helt perfekt och ändrar ert sexliv för all framtid. Var försiktig dock då det fortfarande är något outforskat hur det påverkar invärtes.

Det här kan du använda istället för glidmedel

Ta en sväng runt i ditt hem och se vad som finns. Det som är viktigt när du ska ersätta glidmedel med något annat är att det inte ska innehålla några ämnen som kan vara skadliga för ditt kön. Det är också viktigt att du vet att du inte är allergisk mot oljan i fråga. Underlivet är ett otroligt känsligt område så tvål eller hudkräm ska aldrig användas för glideffekt.

Kom ihåg att köpa glidmedel är svårt att jämföras med dessa alternativa metoder då det du kan köpa är gjort för just det syftet. Dessa substitut kommer inte ha samma effekt men det kan hjälpa er med glidande effekt utan fara. Nedan har vi samlat några produkter som kan ersätta glidmedel och inte skadar ditt underliv.

Vi har skrivit en hel guide om hemmagjorda glidmedel eller snarare vad du kan använda istället.

Kokosolja som glidmedel

Du har det kanske redan därhemma. Miraklet som är kokosolja. Du har nog provat det i mat eller kanske till och med i ditt hår. Nu tänker du kanske att kokosolja har ju en hård konsistens hur ska det kunna hjälpa mig att glida? Den ska värmas först, det kan ni göra i handen eller i mikron (för lite snabbare resultat). Den är optimal till massage. Det som talar emot kokosolja är att ni inte kan använda det med kondom. Det är dessutom otroligt skilda meningar om kokosolja är skönt som glidmedel men det kan ju inte skada att prova.

 • Perfekt till massage
 • Använd ej med kondom

 

Olivolja som glidmedel

Det står säkert redan på din köksbänk och olivolja har vi ju hört mycket gott om. Att du kan använda det som glidmedel kanske kommer som en nyhet dock. Oljan är ofarlig för din kropp och du kan absolut bruka det som glidmedel. Det har inte lika bra glid som de som finns att köpa men många tycker att det fungerar bra och det är dessutom perfekt för lite sensuell massage.

 • Glidmedel eller sensuell massage
 • Helt ofarlig

 

Rapsolja som glidmedel

Rapsolja likt olivolja är något du helt säkert har där hemma. Oljan ger ett bra glid och är perfekt till en parmassage. Dock ska olja inte användas med kondomer då olja kan lösa upp materialet och helt plötsligt är ni inte skyddade mer.

 • Bra glid
 • Använd ej med kondomer

 

Vaselin som glidmedel

Vaselin kan användas till mycket. Det brukar vara en klassiker att ha en burk i väskan för torra läppar. Vaselin går att använda som glidmedel då det inte är farligt för kroppen. Dock så kan det klumpa sig och är kanske inte helt optimalt för den perfekt glidande känslan. Finns inget annat där hemma är det absolut en möjlighet dock men inte tillsammans med en kondom.

 • Använd ej med kondom
 • Kan vara lite klumpig

 

DIY: Glidmedel

Nu när du vet vad som kan ersätta glidmedel blir du ändå kanske lite nyfiken på hur du kan göra ditt eget. Man kan inte bara hitta produkter som kan ha samma syfte det är också möjligt att vispa ihop en röra av godheter för det optimala glidmedlet.

Vi har hittat två som du kan göra själv med få ingredienser och som dessutom fokuserar på romantiken. Olivolja i alla ära men romantiskt är det inte. Det här två är lätta att vispa ihop och gör ert sexliv bättre. Fram med förklädet och köksmåtten nu ska det skapas magi.

Choklad mint

Det här alternativet kan du äta. Det är alltså perfekt för orallekar. Allt du ska göra är att blanda honung, pepparmint olja, kakao och kokosnötsolja. Nej det är inte en kaka det fungerar perfekt som glidkräm och om ni är hungriga. Den är inte bara effektiv men också otroligt romantisk.

Var lite försiktigt med att inte ta för mycket pepparmint dock, då det kan bränna lite.

Kärleks lotion

Den här består endast av tre ingredienser och kan förvaras och ges bort i present till din partner till när ni vill ha det där lilla extra. Du behöver bivax, essentiell olja (av egen smak) och kokosnötsolja.

 1. Du börjar med att smälta bivaxet och kokosnötsoljan på spisen.
 2. När dessa har smält lägger du till den essentiella oljan.
 3. Sedan låter du din blandning stelna.
 4. När den stelnat mixar du den.
 5. Så får du en fluffig och lätt blandning.

Du kan bevara din blandning i en glasbehållare. Det som är perfekt med denna är att trots att du ska arbeta för den håller den otroligt länge. Du kan räkna med att hållbarheten är samma som kokosoljan så oftast betyder det att du kan spara den ett helt år. Förutsatt att du inte använder den alltså.

Dessa två är alltså perfekta när ni vill göra det där lilla extra utav er stund tillsammans. Kanske vill du överraska din partner med en annorlunda och sexig present. Med en av dessa vet du att hen kommer bli glad och det kommer också förgylla din kväll. Inget av recepten kräver en köksexpert eller bagare då det är så få ingredienser.

Gör något för ert sexliv och romantik med ett DIY glidmedel.

Det går att använda babyolja som glidmedel, men det är inte alla vaginor som reagerar så bra på det, vissa får enklare problem med svamp vid användning av babyolja som glidmedel.

OBS! Det finns inget som kan garanteras vara ett spermiedödande glidmedel, det är alltid viktigt att skydda sig! Och det är definitivt inte samma sak som fördröjande glidmedel, fördröjande glidmedel innebär att personen med penis kan hålla sig innan utlösning längre, då det blir en något avdomnande effekt.

Om du inte har än, så se till att testa, för det finns definitivt de glidmedel som gör sexet magiskt!

Vi hoppas att du ska kunna njuta av det skönaste sexet någonsin efter att tagit del av den ultimata guiden till glidmedel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här