Glidmedel – Bästa i test

9616

Med allt från vattenbaserat glidmedel till silikonbaserat till smaksatt glidmedel finns det garanterat något som faller dig i smaken. Glidmedel kan användas vid flera olika typer av både sex och onani, låt fantasin flöda.

Det här är ett Bäst i Test som innehåller de 10 bästa glidmedlen som finns på marknaden. V har testat ett flertal olika och därefter valt att recensera de absolut bästa som marknaden har att erbjuda.

Längst ner på sidan finns även allmän information om glidmedel.  Om hur du väljer rätt glidmedel och varför du bör använda glidmedel, allt för att du ska få en bra grund att stå på.

Fortfarande tveksam?

Se hela Sinfuls utbud av glidmedel här

Eller

Se hela Mshops utbud av glidmedel här

 

TESTVINNARESinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel 200 ml

 

Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel 200 ml

Se priset här

Sinful Aqua Vattenbaserat glidmedel är ett vattenbaserat glidmedel som utvecklats särskilt för att kunna användas tillsammans med sexleksaker.

Fördelar

 • Specialanpassat för sexleksaker
 • Flaskan finns in olika storlekar, 200ml och 100ml
 • Pump

Nackdel

 • Krävs påfyllning under sexet för att det torkar ut (som för de flesta vattenbaserade glidmedlen)

Recension

Det här glidmedlet är gjort för att du ska få en ännu bättre upplevelse i sängen och då särskilt med din sexleksak. Eftersom det är vattenbaserat kommer det inte att skada din sexleksak och du kan också använda det med kondomer.

Med Sinful Aqua förstärks känslan av din sexleksak och du får en skönt glidande stund. När ett glidmedel är vattenbaserat så torkar det ofta snabbt och det gäller även för Sinful Aqua vattenbaserat. Så fyll på under tidens gång.

Flaskan har en doseringspump som gör att det är lätt att ta mer glidmedel även i stundens hetta, perfekt fördelning med ett pumptryck helt enkelt.

 

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke. Ibland kan det behövas fylla på under stundens hetta.

Rekommenderad till

Passar dig som använder sexleksaker och vill redan från början skapa en bra grund för att bibehålla deras kvalité.

 

Det säger andra kunder

Helmer – ” Bra kvalitet och en bra pump som är lätt att använda i stundens hetta och som inte svinar.”

Sammanfattning

Ett glidmedel som tillsammans med den smidiga doseringspumpen skapar underverk för dig eller er i sängen.

 


TILL NYBÖRJARENBaseks Aqua Glide Vattenbaserat Glidmedel 200 mlBaseks Aqua Glide Vattenbaserat Glidmedel 200 mlSe priset här

Baseks Aqua Glide Vattenbaserat Glidmedel är perfekt för både dig som kör sololek och för dig som använder det ihop med en partner.

Fördelar

 • Drygt i konsistens trots vattenbaserat
 • Stor tub
 • Bra för känslig hud

Nackdel

 • Torkar snabbt

Recension

För att vara ett vattenbaserat glidmedel är Baseks Aqua Glide förvånansvärt drygt i konsistensen. Vilket gör att det krävs enbart en liten mängd och med tanken på tubens storlek, 200ml, så räcker det ett tag.

Det är flera som upplever att den är bra för känslig hud. Eftersom den både är parfymfri och helt fri från alkohol återfuktar den bra mot huden.

Eftersom det är ett vattenbaserat glidmedel fungerar det bra på alla sexleksaker oavsett material. Likadant gäller kondomer, fungerar bra oavsett material.

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke. Ibland kan det behövas fylla på under stundens hetta.

Rekommenderad till

Passar dig som nybörjare då det är mer trögflytande än vad vattenbaserat glidmedel brukar vara. Och det kan användas på både sexleksaker och vid vanligt vaginalsex.

 

Det säger andra kunder

Betty – ” Glidmedlet fungerar verkligen bra till en sån som mig, som kämpar med att bli tillräckligt våt för naturligt sex. Dessutom är jag rätt känslig när det kommer till produkter, men jag tål glidmedlet från Baseks utan problem. Jag är väldigt glad i den här produkten. ”

 

Sammanfattning

Ett trögflytande vattenbaserat glidmedel som passar för dig med känslig hud.


DEN BILLIGA – Lubricate:IT Water Based

Lubricate:IT Water Based

Se priset här

Ett veganskt glidmedel som även är paraben och glyceringfritt.

Fördelar

 • Veganskt
 • Allergivänlig
 • Bra förpackning med pump och i två storlekar, 50ml och 100ml

Nackdel

 • Torkar ut snabbt

Recension

Det tog 30 år för Lubricate:IT att briljera på marknaden. Bakom alla dessa år av tester kom slutligen ett glidmedel som är helt veganskt och fri från alla onödiga tillsatser. Känns till och med som återfuktande när det används.

Det är framtaget för att du med gott samvete och skön känsla ska kunna njuta tillfullo.

Glidmedlet är smaklöst och fungerar därför även bra till oralsex upplever flera användare. Den enda nackdelen är att det torkar ut relativt fort och behöver därför fyllas på. Men det görs enkelt tack vare pumpen som finns på flaskan.

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke. Ibland kan det behövas fylla på under stundens hetta.

Rekommenderad till

Passar dig som inte har en så stor budget eller vill ha ett glidmedel som till storleken passar bra i även den lilla väskan.

 

Sammanfattning

Ett veganskt vattenbaserat glidmedel som passar både dig och din partner i kombination med era sexleksaker.

 

Bästa silikonbaserade glidmedelSinful Silk Silikon

Sinful Silk Silikon Glidmedel

Se priset här

Sinful Silk Silikon Glidmedel är en av våra favoriter när det kommer till silikonbaserade glidmedel.

Fördelar

 • Passar bra för även massage
 • Smak och doftfri
 • Bra pris

Nackdel

 • Svår att tvätta bort

Recension

Ett silikonbaserat glidmedel för endast 100lappen.

Även om det inte är bra att kombinera med sexleksaker i silikon som ett vattenbaserat glidmedel så har detta glidmedel fortfarande flera användningsområden.

Det passar perfekt som massageolja. Både för inre och yttre massage. Det lämnar huden alldeles silkeslent.

Det är både doft och smakneutralt och tar lång tid innan det torkar ut. Det upplevs inte vara särskilt klibbigt heller och du får lätt lagom mängd tack vare att doseringsflaskan är lätt att använda. Önskvärt hade dock varit om det vore en pump istället.

Glidmedlet lämnar inte fläckar men känns däremot som svårt att tvätta bort på vissa ytor.

 

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke. Tänk på att det oftast krävs mindre mängd av ett silikonbaserat jämfört med ett vattenbaserat glidmedel.

Rekommenderad till

Passar perfekt för dig som gillar att kombinera sex med sexiga massage-förspel.

 

Det säger andra kunder

Kali  – ” Går utmärkt att använda som massageolja och fungerar utmärkt med anala lekar och vid handjobs. Produkten är fri från smak och lukt. Vi använde ett annan glidmedel innan men den här slår alla i prisklassen. Killen och jag använder den även vid onani både han och jag.”

 

Sammanfattning

Ett glidmedel med flera användningsområden som lämnar dig silkeslen efter användning.

Det bästa anala glidmedletSinful analt glidmedel 200 ml

Sinful Analt Glidmedel 200 ml

Se priset här

Det är viktigt att använda rikligt med glidmedel vid analsex och Sinful Analt Glidmedel är perfekt skapat för anala lekar.

Fördelar

 • Vattenbaserat
 • Stor förpackning
 • Dryg konsistens

Nackdel

 • Svårt att fördela bra mängd med utformningen av tuben, blir lätt för mycket

Recension

Det är viktigt att använda glidkräm när ni ska ha analsex eller om du ska använda en sexleksak där. Anledningen är enkel du blir nämligen inte naturligt våt där vid upphetsning i analen. Det kan därför kännas svårt och göra ont utan hjälp.

Sinful Analt Glidmedel går såklart att använda till andra lekar än analt men gör sig särskilt bra för just det. Eftersom det är vattenbaserat fungerar det bra med sexleksaker i alla material, kanske en och annan butplugg?

Konsistensen är len och dryg vilket gör att du inte behöver använda så mycket åt gången. Dock tycker vissa att det är svårt att ta lite med tuben just i stundens hetta och det blir lätt för mycket då.

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke.

Rekommenderad till

Passar dig som gillar dryga glidmedel och särskilt vill börja eller experimenterar mycket med analstimulering.

Det säger andra kunder

Anders – ” Började experimentera analt med min flickvän och innan vi testade detta använde vi en rad olika “vanliga” glidmedel. Jag var osäker på om analt glidmedel verkligen skulle göra så stor skillnad, men skillnaden är verkligen enorm, på bara några dagar gick hon från att knappt kunna ta ett finger utan att det gjorde ont till att ta en mellanstor buttplug.

Glidmedlet är drygt, och flaskan är mycket större än jag trodde, så det kommer räcka väldigt länge. Det har inte heller någon smak, ifall man vill växla mellan tunga och fingrar/leksak osv.

 

Sammanfattning

Sinful Analt Glidmedel är en av våra favoriter för just anala lekar.

 


 

Bästa ekologiska glidmedletKaerlig Ekologiskt

Kaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel 200 ml

Se priset här

Ett ekologiskt glidmedel som är vattenbaserat och kommer i storförpackning

Fördelar

 • pH-neutralt glidmedel
 • Stor tub
 • Bra pris för ekologisk produkt

Nackdel

 • Svårt att applicera lagom mängd under användning på grund av tubformat

Recension

Det alla testare har reagerat på gällande det här glidmedlet är dess glidförmåga. Det upplevs som naturligt och det är nog tack vare att den är ekologisk. Denna produkt är bra för både dig och miljön.

Den är godkänd av AllergyCertified och Svanenmärkt så du kan vara säker på att den är skonsam för dig och miljön. Det är även helt fritt från parfym, glycering, parabener och alkohol.

Då den är vattenbaserad är den också optimal att använda tillsammans med dina sexleksaker utan att de kommer till skada. Du ska inte oroa dig för könssjukdomar heller då den kan användas med kondomer.

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke.

Rekommenderad till

Passar dig som är mån om miljön och gillar när det känns äkta från början.

 

Det säger andra kunder

Hanna  – ” Bra glid rakt igenom! Ganska diskret behållare då det ser ut som en body lotion eller något mjukgörande. Det ser alltså inte ut som glidmedel på förpackningen. Enkelt att ta i farten om de skulle behövas. Mycket större än förväntat!!”

Sammanfattning

Ett glidmedel som är känt för dess naturliga glidupplevelse och är pH-neutralt.

 


 

Det bästa smaksatta glidmedletSinful glidmedel med jordgubbssmak

Sinful Glidmedel med Jordgubbssmak 50 ml
Sinful Glidmedel med Jordgubbssmak 50 ml

Se priset här

 

Alla älskar oralsex men visst älskar vi det lite mer när det smakar jordgubbar?

Fördelar

 • Smaksatt med jordgubb
 • Vattenbaserat
 • Tuben går att värma/kyla i vatten för annan upplevelse i både smak och känsel

Nackdel

 • Liten tub, 50ml

Recension

Med naturlig smak av jordgubbar och inte särskilt stark doft som flera andra glidmedel ligger Sinfuls smaksatta glidmedel i framkant. Det tar inte över smaken av oralsex fullständigt utan får det på något sätt att upplevas naturligt.

Eftersom det är vattenbaserat passar det både för dina sexleksaker, vaginalt, analt och oralsex.

Tuben är även anpassad för att kunna sänkas ner i varmt eller kallt vatten i cirka 10minuter för att få en annan upplevelse smak och känselmässigt.

Den finns i endast 50ml men samtidigt gör det att den är smidig att plocka med i ner i väskan.

 

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke.

Rekommenderad till

Dig som gillar oralsex men har svårt för den naturliga upplevelsen och därför vill ha förändring för både smak och luktsinne.

 

Det säger andra kunder

Simon – ” I min erfarenhet luktar smaksatta glidmedel bättre än de smakar, men här är jordgubbssmaken god men inte för stark/koncentrerad.”

 

Sammanfattning

Ett glidmedel som passar perfekt för dig som älskar oralsex eller vill börja älska oralsex.

 


Pink Hot Värmande Glidmedel 80 ml

Pink Hot Värmande Glidmedel 80 ml -TESTVINNARESe priset här

 

Hot Pink har vunnit ett test på Side6.dk för bästa stimulerande produkt

Fördelar

 • Ger en extra skön känsla
 • Krävs inte mycket glidmedel
 • Fungerar bra för inre och yttre stimulans

Nackdel

 • Vissa användare känner inte av värmen särskilt mycket

Recension

Hot Pink värmande glidmedel gör så att det känslan förhöjs ytterligare med hjälp av värme på området glidmedlet appliceras på.

Det är enkelt att dosera med lagom mängd tack vare att flaskan har ett klicklock. Det är även att allergivänligt glidmedel som inte innehåller silikon eller glycerin. Likaså blir det därför enkelt att tvätta av. Det har även vunnit priser för bästa stimulerande produkt.

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke. Ibland kan det behövas fylla på under stundens hetta.

Rekommenderad till

Passar dig som uppskattar den intensiva känslan av värme som kan punkt stimuleras på särskilda ställen på kroppen.

 

Det säger andra kunder

Allan – Funkar kanon både när man leker ensam eller med partnern. Skön både utvändigt vid stimulans av klitoris och invändigt vid penetration. Ger en skön känsla och riktigt bra glid. Rekommenderas starkt”

Sammanfattning

Ett glidmedel som skapar intensiva och värmande känslor där det används.

 


System JO Hybrid Nedkylande Glidmedel med Kokos 120 ml

System JO Hybrid Nedkylande Glidmedel med Kokos 120 ml

Se priset här

 

Ett glidmedel som är gjort av vatten och naturlig kokosolja med smak och doft av kokos.

Fördelar

 • Kylande effekt
 • Kokossmak
 • Vänligt mot känslig hud

Nackdel

 • Ingen pump

Recension

Det här glidmedlet är ett hybridglidmedel. Så inte nog med att det bara är vattenbaserat så är det även gjort på naturlig kokosolja. Men det som gör att den sticker ut mest är den kylande effekten som tillkommer vid applicering.

Därför passar den bra för att använda på flera områden på kroppen bara för att få lite kylande effekt. Tack vare kombinationen av vatten och glidmedel torkar den inte ut lika snabbt som vanliga vattenbaserade.

Kokosen gör sig lika bra i doften som smaken och känns skönt mot huden.

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke. Ibland kan det behövas fylla på under stundens hetta.

Rekommenderad till

Passar dig som gillar variationen av att det ger en kylande effekt jämfört med flera andra som har en värmande effekt.

 

Det säger andra kunder

Annika- ” Bästa glidmedlet jag provat!
Kladdar inte, “ligger kvar”.
Ja ett super bra Glidmedel, Rekomenderas starkt.”

 

Sammanfattning

Ett hybridglidmedel som passar dig med känslig hud och gillar när det blir lite kallt.

 


Überlube Lyxigt Glidmedel 100 ml

Überlube Lyxigt Glidmedel 100 mlSe priset här

Ett glidmedel med en design som är helt unik av sitt slag, den utstrålar lyx från första sekund.

Fördelar

 • Snygg design
 • Passar bra för massage och för att undvika hudirritation vid aktivitet
 • Pumpdosering

Nackdel

 • Priset

Recension

Wow, har ni sett ett vackrare glidmedel? Vackerheten sitter även i upplevelsen då det är ett silkesbaserat glidmedel som känns silkeslent mot huden. Oavsett vilken kroppsdel du använder det på.

Glasflaskan har en pump vilket gör att det är enkelt att få den rätta mängden glidmedel med en gång. Dock eftersom det är en glasflaska är den ganska ömtålig.

Den silkeslena känslan passar perfekt att nyttja för att slipa hudirritation i samband med det aktiva sportandet. Så inte enbart för sex-aktiviteter.

 

Hur använder du den?

Börja med att applicera några droppar på handen för att sen smörja önskat område. Öka därefter mängd efter eget tycke. Ibland kan det behövas fylla på under stundens hetta.

 

Rekommenderad till

Passar dig som gillar känslan av lyx, när det både känns och syns.

 

Det säger andra kunder

David – ” uberlube har ju riktigt bra glidförmåga. och lättsam att applicera, å gör helt klart de den är till för. plus att man slipper fippla med nån kork som skruvas av och på. flaskan är dessutom snygg och diskret, har testat en hel del andra glidmedel och jag rekommenderar den varmt. enda minuset ja har å säga är priset. det finns andra glidmedel betydligt billigare som gör de lika skönt. men å andra sidan så skulle nog andra glidmedel kosta mer om dom kom i en sån läcker flaska som uberlube gör.”

 

Sammanfattning

Ett lyxigt glidmedel som är silikonbaserat och helt neutral i både smak och doft.

 


Hur använder du glidmedel?

Glidmedel har många användningsområden det vanligaste är nog penetrationssex, vaginalt och analt eller med en sexleksak. Du rekommenderas oftast att använda glidmedel med din sexleksak för en skönare upplevelse och för att minska skaderisken.

 1. Vid onani – gör dina egna stunder bättre. Det är perfekt att använda när du har torra händer. Ta bara några droppar på dina fingrar så får du en härlig mjuk känsla.
 2. Vaginal penetration – här kan du välja vart krämen ska appliceras, alla sätt är bra utom de dåliga. Kanske applicerar ni det direkt på kroppen, i underlivet, på penisen eller kondomen. Här kan ni testa er fram till vad som är lagom för er men ta inte för mycket då det kan bli för mycket glid och upplevas som halt.
 3. Under analsex – kan ni inte få för mycket. Eftersom den inte själv skapar naturligt glid.
 4. I kondomen – Att använda glidmedel i kondomen kan ge en helt otrolig känsla. Det är definitivt något du ska prova.
 5. Oralsex – Här kan ett smaksatt glidmedel vara att föredra men även de utan smak kan förbättra oralsex. Det blir en smidigare känsla när du ska använda din tunga och mun på din partner. Dessutom vet vi ju alla att ibland så är munnen torr och det ska inte få ödelägga er stämning.
 6. Sensuell massage – Sensuell eller ej så är massage skönt och glidmedel fungerar perfekt som massageolja.

 

Varför ska du använda glidmedel

Du tänker kanske att glidmedel inte är nödvändigt de flesta gånger du har sex. Det skulle kanske vara om du provade analsex det kunde vara användbart.

Faktum är att glidmedel kan förbättra ert sex och göra det ännu skönare. Det blir lättare att glida in och ut och det gör att allt känns lättare och smidigare för er.

Tänk på att ändå fokusera på att vaginan ska bli naturligt våt innan sexet för bäst upplevelse.

 

För säkrare sex

Det är inte en kondom vi pratar om men glidkräm kan faktiskt göra ert sex säkrare på andra sätt. Att använda krämen minskar risken för skador speciellt vid hårt penetrationssex eller analsex. Det gör det mjukare och säkrare så ni är säkra på att ingenting skaver och ni minskar risken för sprickor.

Goda grunder till att använda glidmedel

Som du kan se finns det otroligt många alternativ så det kan vara svårt att välja. Dock så vet du antagligen vad du och din partner gillar i sängen och vilken av dessa du tror passar för at öka er njutning. Kanske är du typen som ska göra ditt eget glidmedel eller alltid har velat pröva det alternativa möjligheterna men inte vetat vad som var säkert?

Vi hoppas att den här guiden gjort det tydligt vilka möjligheter som finns där ute när du ska ut på ditt glidmedels äventyr. Några alternativ passar romantikern i dig och några den lite mer fräcka sidan. Vill du utforska båda är det alltid en möjlighet. Man kan aldrig ha för mycket glidmedel där hemma, kanske har du ett för varje humör.

För att sammanfatta har vi gjort en lista om varför du ska investera i glidmedel:

 • Ibland tar det tid att bli våt även om du är våt i huvudet. Här kan glidmedel hjälpa och göra dig ännu våtare.
 • Du njuter mer ju våtare du är. Det kan hjälpa dig att njuta mer än någonsin tidigare.
 • Du minskar risken för skador och smärtor. Det kan göra ont att föra in något om du inte är tillräckligt våt och du kan i värsta fall komma till skada.
 • Ni ska inte tänka över våthet och kan därför slappna av och fokusera på er stund tillsammans.
 • Det kan vara en del av ett fantastiskt förspel. Här kan ni tillexempel använda smaksatt glidmedel som ni slickar av varandras kroppar och erogena zoner.
 • Om du använder det vid onani kan det hjälpa dig att förstå vad du gillar.
 • Det är perfekt att använda med sexleksaker.
 • Ni bör använda det vid analsex då ditt anal ej blir våt vid tillfredsställelse och det kan därför göra riktigt ont utan.
 • Ni kan använda det vid sensuell massage eller bara vanlig massage.
 • Ni kan hålla längre och därför njuta längre.

Det finns otroligt många fördelar med att använda det. Framförallt får du en bättre stund oavsett om du leker själv, med en leksak eller tillsammans med någon. Du kommer aldrig att använda spott igen efter du provat den äkta varan. Att använda spott är ju att erkänna att du faktisk har behov för något som ger en härlig våt känsla. Så varför nöja dig med något som ger mindre känsla och inte känns särskilt sexigt när du kan göra våtheten till en upplevelse.

 

 

Glidmedel till din sexleksak

Det står nästan vid alla sexleksaker att de rekommenderas att använda dem med glidmedel. Du kanske inte har märkt det eller bara undrat varför det skulle behövas. En vuxenleksak är ju gjord för din tillfredställelse så det borde ju vara nog av din naturliga glidkräm när du leker eller?

Anledningen till att du bör använda glidmedel med din leksak är för att den drar åt sig fukt som försvinner. Så den är steget före dig varje gång. Så är det med de flesta material i alla fall. Det kan också bli för mycket friktion utan medel som gör att det kan bli en smärtsam upplevelse för dig och din hud. Kanske inte i början men efter ett tag. Så med glidkräm kan du njuta längre utan oro för smärta.

Men när du använder glidmedel är det viktigt att du kommer ihåg att rengöra din sexleksak ordentligt. Här rekommenderas du att köpa sexleksaksrengöring för bäst resultat. Genom att rengöra din leksak på rätt sätt kan du öka livslängden på din leksak och hålla den fräsch så länge som möjligt. Det är enkelt att rengöra, du sprayar bara på sprayen på leksaken och väntar några minuter före du sköljer av med ljummet vatten.  Efter det ska du bara torka den med en handduk och voíla. Du och den är redo för en ny omgång.

Använd för:

 • Längre njutning
 • Skönare upplevelse
 • Undgå smärta

 

Glidmedel: Ingredienser att se upp för

Det kommer hela tiden nya förbättrade formler för glidmedel men många föråldrade formler lever kvar. Det finns tre ingredienser i synnerhet som du ska akta dig för när du väljer glidmedel:

 • Nonoxynol-9: Denna preventivmedelsgel är inte tillräckligt koncentrerad för att faktiskt fungera och därtill orsakar den mikrosprickor i såväl vagina som anus. Preventivmedelsgels i allmänhet fungerar ej.
 • Paraben:  Detta konserveringsmedel är associerat med cancer och allergiska reaktioner.
 • Glycerin: Kan bidra till jästinfektioner samt orsaka allergiska reaktioner i vagina och rektum.

Du bör också se upp för glidmedel som innehåller lokalbedövningsmedel, så kallade “desensitizers”, som tex benzocaine eller lidocaine.

Dessa glidmedel är primärt framtagna för analsex och när du har analsex så är det av yttersta vikt att känseln fungerar så att du inte riskerar att skada sig. Upplever du analsex som obehagligt utan bedövning så bör du inte hålla på med analsex.

Av samma anledning vill du ej heller ha bedövning i vaginan. Det enda vettiga användningsområdet för dessa lokalbedövningsmedel är inuti en kondom som skydd mot för tidig utlösning.

Vattenbaserade glidmedel

Vattenbaserade glidmedel är billiga, enkla att skölja av och funkar utmärkt med alla sorters kondomer. För att tvätta bort glidmedlet så räcker det med att skölja i rikligt med vatten.

De utgör det bästa valet för vaginalt sex men är i tunnaste laget för analsex. Vattenbaserade glidmedel tenderar också att lukta och smaka illa på grund av de kemikalier som ingår.

Vidare fungerar de ej till sex i dusch eller badkar av självklara skäl. En annan nackdel är att de snabbt torkar ut då vatten både absorberas av huden och avdunstar. Kvar blir resterna av de övriga ingredienserna i glidmedlet. Ofta räcker det med att tillsätta lite vatten för att få igång glidet igen men ibland måste du även applicera mer glidmedel.

I traditionella vattenbaserade glidmedel så utgörs den gelformande vattenlösliga substansens normalt av glycerin eller cellulosa. Glycerin, konserveringsmedel och andra kemikalier lägger sig som en kletig hinna när vattnet torkat bort och kan bidra till jästinfektioner i vagina.

Den nya generationens vattenbaserade glidmedelsformler innehåller dock naturliga hudfuktande ämnen såsom karragenan vilket eliminerar de kletiga resterna som det avdunstade vattnet lämnar efter sig. Karragenan har dessutom visat sig vara en potent blockerare av mänskligt papillomvirus in vitro.

Om du är ute efter ett vattenbaserat glidmedel så välj ett med karragenan eller motsvarande och utan glycerin, paraben, nonoxynol-9 och “desensitizers”.

Lämpat för: Främst vaginalt sex men fungerar även till alla andra typer av sex om än inte lika bra

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: 100% silikon är bäst men funkar med samtliga material

Kompatibla kondomer: Alla typer

 

Silikonbaserade glidmedel

Silikonbaserade glidmedel är tjockare än vattenbaserade glidmedel och torkar ej heller ut under samlaget. De absorberas ej av huden. De är också smak- och doftfria om inget har tillsatts till den grundläggande formeln. Ingrediensen som ger den rika och sammetslena känslan i silikonbaserade glidmedel är dimetikon. Ju mer dimetikon, desto högre kvalitet och desto högre pris på glidmedlet.

Den exakta formeln tenderar att vara patenterad och därför ej utskriven på förpackningen men det räcker med att kolla i vilken ordning ingredienserna listas för att få ett hum om mängden dimetikon. Ju större relativ mängd en viss ingrediens utgör, desto tidigare listas den.

Kvalitetsmärken listar alltid dimetikon först i innehållsförteckningen. De två övriga grundläggande ingredienserna i silikonbaserade glidmedel är dimethikonol och cyclomethikon. Alla tre ingredienserna är kemiskt inerta / hypallergena. Övriga tillsatser är oftast men inte nödvändigtvis av samma höga standard.

Nackdelen med silikonbaserade glidmedel är först och främst att de är svårare att tvätta bort än vattenbaserade glidmedel och vissa kvinnor rapporterar irritation i slemhinnorna om glidmedlet får sitta på för länge. Du måste använda både tvål och vatten för att få bort det från huden.

En annan nackdel är att de ej fungerar ihop med sexleksaker i silikon då de kan skada materialet. Var också noga med att inte spilla på möbler eller textilier som du är rädd om då det det kan impregnera materialet.

Lämpat för: Analsex, sex i dusch eller badkar, masturbering för män

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: Glas, keramik (förglasad), rostfritt stål, aluminium, trä (behandlat), akryl

Kompatibla kondomer: Alla typer

Vi rekommenderar och säljer följande silikonbaserade glidmedel: Eros, Wet Platinum

 

Oljebaserade Glidmedel

 

Oljebaserade glidmedel – framför allt mineraloljebaserade såsom vaselin, även känt som petroleum jelly – har varit vanliga under lång tid.

De är tjocka, glider väl och räcker länge. De har dock om sistone fått ett oförtjänt dåligt rykte – antagligen till stor som ett led i miljöhetsen och pushandet mot alternativa energikällor. Det är även inte något vi har med på vår topplista.

De påstås täcka rektum och vagina med en vattenresistant och svårborttaglig hinna som gynnar bakterietillväxt och infektioner. Det finns dock inga bevis för att mineralolja skulle gynna bakterietillväxt och jästinfektioner. Detsamma kan dock inte sägas om vegetabilisk olja och vatten.

Bakterier kan växa i vegetabiliska oljor och vatten men inte i mineralolja. Mineralolja applicerad på huden motverkar de facto infektioner och om inte annat så fick de allra flesta stjärten insmord med mineralolja som bebis med bara positiva effekter som följd. Mineralolja absorberas ej av huden vilket är hemligheten bakom varför den räcker hela sexakten ut. Vegetabiliska oljor absorberas däremot av huden i olika usträckning och är därför mindre lämpade för ändamålet.

Förvisso kan oljan skada latexbaserade sexleksaker, kondomer och andra preventivmedel men det finns andra och bättre sexleksaksmaterial att kombinera med såsom silikon, glas och metall samt kondomer av polyuretan som fungerar utmärkt ihop med oljebaserade glidmedel.

Kom bara ihåg att rengöra med alkohol eller galltvål efteråt för att få bort fettet från leksaken. Galltvål är även rekommenderat för att tvätta bort oljan från kroppen. Det måste också poängteras att oljebaserade glidmedel är olämpliga att använda vid oralsex då de är skadliga att inhalera och svälja.

Lämpat för: Masturbering för män, utvärtes massage, sex i dusch och badkar, analsex

Olämpligt för: Oralsex

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: 100% Silikon, rostfritt stål, aluminium, glas, keramik (förglasad), akryl, trä (behandlat)

Kompatibla kondomer: Endast polyuretan-baserade kondomer

Special-glidmedel

Glidmedel kan innehålla extra ingredienser som ger smak, värme, svalka eller stickningar. Finns även i diverse kombinationer.

Smaksatta glidmedel

Det finns glidmedel med alla möjliga smaker. Dessa bör dock ej användas i anus eller vagina då de kan lämna irriterande och potentiellt allergena rester efter sig. Detta gäller framför allt glidmedel med glycerin / socker. Smaksatta glidmedel är normalt endast lämpliga för utvärtes bruk / oralsex.

De grundläggande ingredienserna i silikon- och vattenbaserade glidmedel är inte skadliga att svälja i små mängder men det är inget du bör vräka i dig.

Glidmedel baserade på mineralolja bör ej användas vid oralsex. Läs alltid på förpackningen eller i instruktionerna om glidmedlet är ätbart eller ej för att vara på den säkra sidan. Vi rekommenderar och säljer smaksatta glidmedel:

Värmande glidmedel

Värmande glidmedel värms upp till behaglig temperatur när du gnuggar in dem eller blåser på dem. Fungerar till alla typer av sex. Värmande glidmedel från kvalitetsmärken är hypoallergena och helt utan tveksamma ingredienser. Vi rekommenderar och säljer följande värmande glidmedel:

Svalkande glidmedel

Kylande glidmedel är inte för alla men vissa gillar sensationen. Fungerar till alla typer av sex. Kylande glidmedel från kvalitetsmärken är hypoallergena och helt utan tveksamma ingredienser. Vi rekommenderar och säljer följande svalkande glidmedel:

Stickande / kittlande glidmedel

Mint (mild effekt) eller menthol (stark effekt) ingår vanligen i dessa glidmedel. De hjälper att stimulera blodflödet till könsorganet för både män och kvinnor vilket ökar känsligheten. De passar dock inte för alla och nybörjare bör välja mint istället för menthol. Vi rekommenderar och säljer följande stickande / kittlande glidmedel.

 

Hemmagjort glidmedel

Glidmedel går såklart att hitta i butiken för inte allt för mycket pengar men om ni inte har tid att ta er tid eller beställa och ska använda det precis nu.

Så kan ni prova andra alternativ. Föreställ dig att ni är igång med det blir bara inte tillräckligt vått och ni behöver något för att det ska glida lite mer. Varför inte göra eget?

Nu låter du som du ska ta förklädet och skålen fram och använda din kreativa sida. Du kan vara lugn, du ska inte göra mer än att hitta produkten där hemma.

Det finns faktisk många produkter som de flesta av oss har i skafferiet som fungerar att använda som glidkräm när det krisar.

 

Anledningar till att använda hemmets resurser:

 • Det är billigt
 • Det är kreativt
 • Ni får pröva något nytt

Vem vet kanske är det något som passar er helt perfekt och ändrar ert sexliv för all framtid. Var försiktig dock då det fortfarande är något outforskat hur det påverkar invärtes.

 

 

Det här kan du använda istället för glidmedel

Ta en sväng runt i ditt hem och se vad som finns. Det som är viktigt när du ska ersätta glidmedel med något annat är att det inte ska innehålla några ämnen som kan vara skadliga för ditt kön. Det är också viktigt att du vet att du inte är allergisk mot oljan i fråga. Underlivet är ett otroligt känsligt område så tvål eller hudkräm ska aldrig användas för glideffekt.

Kom ihåg att köpa glidmedel är svårt att jämföras med dessa alternativa metoder då det du kan köpa är gjort för just det syftet. Dessa substitut kommer inte ha samma effekt men det kan hjälpa er med glidande effekt utan fara. Nedan har vi samlat några produkter som kan ersätta glidmedel och inte skadar ditt underliv.

 

Kokosolja som glidmedel

Du har det kanske redan därhemma. Miraklet som är kokosolja. Du har nog provat det i mat eller kanske till och med i ditt hår. Nu tänker du kanske att kokosolja har ju en hård konsistens hur ska det kunna hjälpa mig att glida? Den ska värmas först, det kan ni göra i handen eller i mikron (för lite snabbare resultat). Den är optimal till massage. Det som talar emot kokosolja är att ni inte kan använda det med kondom. Det är dessutom otroligt skilda meningar om kokosolja är skönt som glidmedel men det kan ju inte skada att prova.

 • Perfekt till massage
 • Använd ej med kondom

 

Olivolja som glidmedel

Det står säkert redan på din köksbänk och olivolja har vi ju hört mycket gott om. Att du kan använda det som glidmedel kanske kommer som en nyhet dock. Oljan är ofarlig för din kropp och du kan absolut bruka det som glidmedel. Det har inte lika bra glid som de som finns att köpa men många tycker att det fungerar bra och det är dessutom perfekt för lite sensuell massage.

 • Glidmedel eller sensuell massage
 • Helt ofarlig

 

Rapsolja som glidmedel

Rapsolja likt olivolja är något du helt säkert har där hemma. Oljan ger ett bra glid och är perfekt till en parmassage. Dock ska olja inte användas med kondomer då olja kan lösa upp materialet och helt plötsligt är ni inte skyddade mer.

 • Bra glid
 • Använd ej med kondomer

 

Vaselin som glidmedel

Vaselin kan användas till mycket. Det brukar vara en klassiker att ha en burk i väskan för torra läppar. Vaselin går att använda som glidmedel då det inte är farligt för kroppen. Dock så kan det klumpa sig och är kanske inte helt optimalt för den perfekt glidande känslan. Finns inget annat där hemma är det absolut en möjlighet dock men inte tillsammans med en kondom.

 • Använd ej med kondom
 • Kan vara lite klumpig

 

DIY: Glidmedel

Nu när du vet vad som kan ersätta glidmedel blir du ändå kanske lite nyfiken på hur du kan göra ditt eget. Man kan inte bara hitta produkter som kan ha samma syfte det är också möjligt att vispa ihop en röra av godheter för det optimala glidmedlet.

Vi har hittat två som du kan göra själv med få ingredienser och som dessutom fokuserar på romantiken. Olivolja i alla ära men romantiskt är det inte. Det här två är lätta att vispa ihop och gör ert sexliv bättre. Fram med förklädet och köksmåtten nu ska det skapas magi.

Choklad mint

Det här alternativet kan du äta. Det är alltså perfekt för orallekar. Allt du ska göra är att blanda honung, pepparmint olja, kakao och kokosnötsolja. Nej det är inte en kaka det fungerar perfekt som glidkräm och om ni är hungriga. Den är inte bara effektiv men också otroligt romantisk.

Var lite försiktigt med att inte ta för mycket pepparmint dock, då det kan bränna lite.

Kärleks lotion

Den här består endast av tre ingredienser och kan förvaras och ges bort i present till din partner till när ni vill ha det där lilla extra. Du behöver bivax, essentiell olja (av egen smak) och kokosnötsolja.

 1. Du börjar med att smälta bivaxet och kokosnötsoljan på spisen.
 2. När dessa har smält lägger du till den essentiella oljan.
 3. Sedan låter du din blandning stelna.
 4. När den stelnat mixar du den.
 5. Så får du en fluffig och lätt blandning.

Du kan bevara din blandning i en glasbehållare. Det som är perfekt med denna är att trots att du ska arbeta för den håller den otroligt länge. Du kan räkna med att hållbarheten är samma som kokosoljan så oftast betyder det att du kan spara den ett helt år. Förutsatt att du inte använder den alltså.

Dessa två är alltså perfekta när ni vill göra det där lilla extra utav er stund tillsammans. Kanske vill du överraska din partner med en annorlunda och sexig present. Med en av dessa vet du att hen kommer bli glad och det kommer också förgylla din kväll. Inget av recepten kräver en köksexpert eller bagare då det är så få ingredienser.

Gör något för ert sexliv och romantik med ett DIY glidmedel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här