Glidmedel är kanske inte något du tänkt så mycket på. Du tar kanske bara det som följer med den kondom du köpt för kvällen och nöjer dig där. Då får du inte allt ut av ett glidmedel.

Glidmedel kan nämligen göra era heta nätter ännu hetare. Produkterna hjälper ert naturliga glid på vägen och gör att allt bara fungerar från första stund. Det är faktiskt gjort för att öka njutningen och minska friktionen.

Vet du något om glidmedel så vet du nog att det finns väldigt många. Det är alltså inte bara det där som följer med kondomen som du köpte på macken.

Det finns ett hav av möjligheter att utforska för att göra ert sexliv skönare eller din onani bättre.

Glidmedel bäst i test

Har du möjlighet för att köpa ett glidmedel ska du läsa vidare här. Vi har nämligen samlat de glidmedel som är bäst i test innanför sin kategori.

Med allt från vattenbaserat glidmedel till silikonbaserat till smaksatt glidmedel finns det garanterat något som faller dig i smaken. Före du investerar pengar i ditt eller ert sexliv kan det vara bra att veta vad som rekommenderas.

Tro mig du kommer aldrig välja den lilla klatten glidmedel som följer med kondomen igen eller kanske du är en av dem som använder spott. Båda alternativen är en otrolig nedgradering från vad ni kunde ha.

Du kanske tycker att du redan har ett perfekt sexliv och det är säkert sant. Men glidmedel kan göra det ännu bättre. Det förstärker det ni redan har så ni kan njuta ännu mer.

 

Bästa vattenbaserat glidmedel (1)Sinful Aqua

Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel 200 ml
Sinful Aqua Vattenbaserat Glidmedel 200 ml

Se priset här

 • Diskret flaska
 • Starkare upplevelse
 • Till sexleksaker

Det här glidmedlet är gjort för att du ska få en ännu bättre upplevelse med din sexleksak. Då det är vattenbaserat kommer det inte att skada din sexleksak och du kan också använda det med kondomer. Med Sinful Aqua förstärks känslan av din sexleksak och du får en skönt glidande stund.

 

Bästa vattenbaserat glidmedel (2)Lubricate:IT Water Based

Lubricate:IT Water Based
Lubricate:IT Water Based

Se priset här

 • Vegansk
 • Passar till sexleksaker
 • Ej testad på djur

Lubricate:IT är ett glidmedel av hög kvalitet som håller länge. Så ni kan glida hela natten. Detta veganska glidmedel kan användas med alla sexleksaker med gott samvete då det inte är testat på djur. Det är dessutom ett bra glidmedel för dig som har känslig hud då det är helt fritt från tillsatser som inte är nödvändiga. Den är snäll mot dig och djuren och garanterar er en härlig stund.

 

Vattenbaserade glidmedel och sexleksaker

Vattenbaserade glidmedel är det som är mest säkert att använda när du ska hitta ett glidmedel till din sexleksak. Vuxenleksaker är nämligen ofta gjorda av silikon och om något annat än vatten används kan produkten förstöras.

Men bara för att det är baserat på vatten betyder det inte att det inte är effektivt. Tidigare var det svårt att hitta de som var vattenbaserade och faktisk höll länge utan att torka ut. Men som med allt har utvecklingen gått framåt och du kan nu hitta riktigt bra vattenbaserade glidmedel som håller hela natten.

Det som också är bra med den här slags medel är att du kan använda det med kondom. Många glidmedel kan skada kondomen och helt plötsligt står ni utan skydd i alla fall. Med en vattenbaserad produkt försäkrar ni er från att de sker och får en fantastisk stund tillsammans. Nedan hittar du de två vattenbaserade produkter vi rekommenderar. De är bägge två de bästa du kan hitta på marknaden så du kan vara säker på en underbar stund med din partner eller din leksak.

 

Bästa silikonbaserade glidmedelSinful Silk Silikon

Sinful Silk Silikon Glidmedel
Sinful Silk Silikon Glidmedel

Se priset här

 • Neutral doft och smak
 • Fantastisk gliförmåga
 • Kan användas med kondom

Detta härliga glidmedel i silikon är gjort för att du och din partner ska få en ännu bättre stund. Produkten är dryg i konsistensen så ni kan även använda den till lite förspelsmassage. Din hud blir len som silke efter användning, som en bonus efter att ert samlag varit hetare än någonsin.

 

Så används silikonbaserat glidmedel

Ett silikonbaserat glidmedel kan du använda med en kondom vilket gör det förmånligt för många utöver att det ger er en fantastisk våt känsla.

Du kan också använda det tillsammans med leksaker som är gjorda i andra material än silikon. Så har du sexleksaker i tillexempel metall eller glas är ett glidmedel i silikon upplagt.

Men om dina vuxenleksaker är gjorda av silikon behöver du använda dig av ett vattenbaserat medel för att inte skada din leksak.

 

Det bästa anala glidmedletSinful analt glidmedel 200 ml

Sinful Analt Glidmedel 200 ml
Sinful Analt Glidmedel 200 ml

Se priset här

 • Stor förpackning
 • Vattenbaserat
 • Härlig konsistens

Det är viktigt att använda glidkräm när ni ska ha analsex eller om du ska använda en sexleksak där. Anledningen är enkel du blir nämligen inte naturligt våt där vid upphetsning. Det kan därför kännas svårt och göra ont utan hjälp.

Denna produkt är perfekt för era fräcka anala lekar. Använd det vid analsex för en ännu härligare känsla. Produkten är dessutom vattenbaserad så du kan även använda den tillsammans med dina favoritleksaker. Konsistensen är både len och dryg och den fettar inte av sig.

 

Bästa ekologiska glidmedletKaerlig Ekologiskt

Kaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel 200 ml
Kaerlig Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel 200 ml

Se priset här

 • Vattenbaserat
 • Producerat i Danmark
 • Fri från parfym

Denna produkt är bra för dig och miljön. Utöver att du tar hand om din kropp ger det dig perfekt glidförmåga så er lek blir hetare än någonsin. Då den är vattenbaserad är den också optimal att använda tillsammans med dina sexleksaker utan att de kommer till skada. Du ska inte oroa dig för könssjukdomar heller då den kan användas med kondomer. Den är godkänd av AllergyCertified och Svanenmärkt så du kan vara säker på att den är skonsam för dig och miljön.

 

Det bästa smaksatta glidmedletSinful glidmedel med jordgubbssmak

Sinful Glidmedel med Jordgubbssmak 50 ml
Sinful Glidmedel med Jordgubbssmak 50 ml

Se priset här

 

 • Vattenbaserat
 • Med smak
 • Perfekt till oralsex

Vill ni ta ert oralsex till nya höjder är detta er nya bästa vän. Den söta jordgubbssmaken gör ert härliga oralsex till en festmåltid. Det populära vattenbaserade glidmedlet från Sinful har äntligen kommit med smak.

Det är upplagt för oralsex såklart men kan också användas med kondom och på sexleksaker. För en ännu mer pirrande känsla kan ni värma eller kyla produkten före leken ska börja för ännu mer spänning.

 


 

Varför ska man använda glidmedel

Du tänker kanske att glidmedel inte är nödvändigt de flesta gånger du har sex. Det skulle kanske vara om du provade analsex det kunde vara användbart.

Faktum är att glidmedel kan vara med till att förbättra ert sex och göra det ännu skönare. Det blir lättare att glida in och ut och det gör att allt känns lättare och smidigare för er.

Ni ska inte krångla med att försöka få in den i vagina som inte är tillräckligt våt.

 

För säkrare sex

Det är inte en kondom vi pratar om men glidkräm kan faktiskt göra ert sex säkrare på andra sätt. Att använda krämen minskar risken för skador speciellt vid hårt penetrationssex eller analsex. Det gör det mjukare och säkrare så ni är säkra på att ingenting brister.

 

Hur använder man glidmedel?

Glidmedel har många användningsområden det vanligaste är nog penetrationssex eller med en sexleksak. Du rekommenderas oftast att använda glidkräm med din sexleksak för en skönare upplevelse och för att minska skaderisken.

 1. Vid onani – gör dina egna stunder bättre. Det är perfekt att använda när du har torra händer. Ta bara några droppar på dina fingrar så får du en härlig mjuk känsla.
 2. Vaginal penetration – här kan du välja vart krämen ska appliceras, alla sätt är bra utom de dåliga. Kanske applicerar ni det direkt på kroppen, i underlivet, på penisen eller kondomen. Här kan ni testa er fram till vad som är lagom för er men ta inte för mycket då det kan bli för mycket glid.
 3. Under analsex – kan ni inte få för mycket. Eftersom den inte själv skapar naturligt glid.
 4. I kondomen – Att använda glidmedel i kondomen kan ge en helt otrolig känsla. Det är definitivt något du ska prova.
 5. Oralsex – Här kan ett smaksatt glidmedel vara att föredra men även de utan smak kan förbättra oralsex. Det blir en smidigare känsla när du ska använda din tunga och mun på din partner. Dessutom vet vi ju alla att man någon gång kan ha torr mun och det ska inte få ödelägga er stämning.
 6. Sensuell massage – Sensuell eller ej så är massage skönt och glidmedel fungerar perfekt som massageolja.

 

Hemmagjort glidmedel

Glidmedel går såklart att hitta i butiken för inte allt för mycket pengar men om ni inte har tid att ta er tid eller beställa och ska använda det precis nu.

Så kan ni prova andra alternativ. Föreställ dig att ni är igång med det blir bara inte tillräckligt vått och ni behöver något för att det ska glida lite mer. Varför inte göra eget?

Nu låter du som du ska ta förklädet och skålen fram och kanalisera din kreativa sida. Du kan vara lugn, du ska inte göra mer än att hitta produkten där hemma.

Det finns faktisk många produkter som de flesta av oss har i skafferiet som fungerar att använda som glidkräm när det krisar.

 

Anledningar till att använda hemmets resurser:

 • Det är billigt
 • Det är kreativt
 • Ni får pröva något nytt

Vem vet kanske är det något som passar er helt perfekt och ändrar ert sexliv för all framtid.

 

 

Det här kan du använda istället för glidmedel

Ta en sväng runt i ditt hem och se vad som finns. Det som är viktigt när du ska ersätta glidkräm med något annat är att det inte ska innehålla några ämnen som kan vara skadliga för ditt kön. Det är också viktigt att du vet att du inte är allergisk mot oljan i fråga. Underlivet är ett otroligt känsligt område så tvål eller hudkräm ska aldrig användas för glideffekt.

Kom ihåg att köpa glidmedel är svårt att jämföras med dessa alternativa metoder då det du kan köpa är gjort för just det syftet. Dessa substitut kommer inte ha samma effekt men det kan hjälpa er med glidande effekt utan fara. Nedan har vi samlat några produkter som kan ersätta glidmedel och inte skadar ditt underliv.

 

Kokosolja som glidmedel

Du har det kanske redan därhemma. Miraklet som är kokosolja. Du har nog provat det i mat eller kanske till och med i ditt hår. Nu tänker du kanske att kokosolja har ju en hård konsistens hur ska det kunna hjälpa mig att glida? Den ska värmas först, det kan ni göra i handen eller i mikron (för lite snabbare resultat). Den är optimal till massage. Det som talar emot kokosolja är att ni inte kan använda det med kondom. Det är dessutom otroligt skilda meningar om kokosolja är skönt som glidmedel men det kan ju inte skada att prova.

 • Perfekt till massage
 • Använd ej med kondom

 

Olivolja som glidmedel

Det står säkert redan på din köksbänk och olivolja har man ju hört mycket gott om. Att du kan använda det som glidmedel kanske kommer som en nyhet dock. Oljan är ofarlig för din kropp och du kan absolut bruka det som glidkräm. Det har inte lika bra glid som de som finns att köpa men många tycker att det fungerar bra och det är dessutom perfekt för lite sensuell massage.

 • Glidmedel eller sensuell massage
 • Helt ofarlig

 

Rapsolja som glidmedel

Rapsolja likt olivolja är något du helt säkert har där hemma. Oljan ger ett bra glid och är perfekt till en parmassage. Dock ska olja inte användas med kondomer då olja kan lösa upp materialet och helt plötsligt är ni inte skyddade mer.

 • Bra glid
 • Använd ej med kondomer

 

Vaselin som glidmedel

Vaselin kan användas till mycket. Själv går jag alltid runt med en burk till mina torra läppar.  Vaselin går att använda som glidmedel då det inte är farligt för kroppen. Dock så kan det klumpa sig och är kanske inte helt optimalt för den perfekt glidande känslan. Finns inget annat där hemma är det absolut en möjlighet dock men inte tillsammans med en kondom.

 • Använd ej med kondom
 • Kan vara lite klumpig

 

DIY: Glidmedel

Nu när du vet vad som kan ersätta glidmedel blir du ändå kanske lite nyfiken på hur du kan göra ditt eget. Man kan inte bara hitta produkter som kan ha samma syfte det är också möjligt att vispa ihop en röra av godheter för det optimala glidmedlet.

Vi har hittat två som du kan göra själv med få ingredienser och som dessutom fokuserar på romantiken. Olivolja i alla ära men romantiskt är det inte. Det här två är lätta att vispa ihop och gör ert sexliv bättre. Fram med förklädet och köksmåtten nu ska det skapas magi.

Choklad mint

Det här alternativet kan du äta. Det är alltså perfekt för orallekar. Allt du ska göra är att blanda honung, pepparmint olja, kakao och kokosnötsolja. Nej det är inte en kaka det fungerar perfekt som glidkräm och om ni är hungriga. Den är inte bara effektiv men också otroligt romantisk.

Var lite försiktigt med att inte ta för mycket pepparmint dock, då det kan bränna lite.

Kärleks lotion

Den här består endast av tre ingredienser och kan förvaras och ges bort i present till din partner till när ni vill ha det där lilla extra. Du behöver bivax, essentiell olja (av egen smak) och kokosnötsolja.

 1. Du börjar med att smälta bivaxet och kokosnötsoljan på spisen.
 2. När dessa har smält lägger du till den essentiella oljan.
 3. Sedan låter du din blandning stelna.
 4. När den stelnat mixar du den.
 5. Så får du en fluffig och lätt blandning.

Du kan bevara din blandning i en glasbehållare. Det som är perfekt med denna är att trots att du ska arbeta för den håller den otroligt länge. Du kan räkna med att hållbarheten är samma som kokosoljan så oftast betyder det att du kan spara den ett helt år. Förutsatt att du inte använder den alltså.

Dessa två är alltså perfekta när ni vill göra det där lilla extra utav er stund tillsammans. Kanske vill du överraska din partner med en annorlunda och sexig present. Med en av dessa vet du att hen kommer bli glad och det kommer också förgylla din kväll. Inget av recepten kräver en köksexpert eller bagare då det är så få ingredienser.

Gör något för ert sexliv och romantik med ett DIY glidmedel.

 

Glidmedel till din sexleksak

Det står nästan vid alla sexleksaker att de rekommenderas att man använder de med glidmedel. Du kanske inte har märkt det eller bara undrat varför det skulle behövas. En vuxenleksak är ju gjord för din tillfredställelse så det borde ju vara nog av din naturliga glidkräm när du leker eller?

Anledningen till att du bör använda glidmedel med din leksak är för att den drar åt sig fukt som försvinner. Så den är steget före dig varje gång. Så är det med de flesta material i alla fall. Det kan också bli för mycket friktion utan medel som gör att det kan bli en smärtsam upplevelse för dig och din hud. Kanske inte i början men efter ett tag. Så med glidkräm kan du njuta längre utan oro för smärta.

Men när du använder glidmedel är det viktigt att du kommer ihåg att rengöra din sexleksak ordentligt. Här rekommenderas du att köpa sexleksaksrengöring för bäst resultat. Genom att rengöra din leksak på rätt sätt kan du öka livslängden på din leksak och hålla den fräsch så länge som möjligt. Det är enkelt att rengöra, du sprayar bara på sprayen på leksaken och väntar några minuter före du sköljer av med ljummet vatten.  Efter det ska du bara torka den med en handduk och voíla. Du och den är redo för en ny omgång.

Använd för:

 • Längre njutning
 • Skönare upplevelse
 • Undgå smärta

Goda grunder till att använda glidmedel

Som du kan se finns det otroligt många alternativ så det kan vara svårt att välja. Dock så vet du antagligen vad du och din partner gillar i sängen och vilken av dessa du tror passar för at öka er njutning. Kanske är du typen som ska göra ditt eget glidmedel eller alltid har velat pröva det alternativa möjligheterna men inte vetat vad som var säkert?

Vi hoppas att den här guiden gjort det tydligt vilka möjligheter som finns där ute när du ska ut på ditt glidmedels äventyr. Några alternativ passar romantikern i dig och några den lite mer fräcka sidan. Vill du utforska båda är det alltid en möjlighet. Man kan aldrig ha för mycket glidmedel där hemma, kanske har du ett för varje humör.

För att sammanfatta har vi gjort en lista om varför du ska investera i glidmedel:

 • Ibland tar det tid att bli våt även om du är våt i huvudet. Här kan glidmedel hjälpa och göra dig ännu våtare.
 • Du njuter mer ju våtare du är. Det kan hjälpa dig att njuta mer än någonsin tidigare.
 • Du minskar risken för skador och smärtor. Det kan göra ont att föra in något om du inte är tillräckligt våt och du kan i värsta fall komma till skada.
 • Ni ska inte tänka över våthet och kan därför slappna av och fokusera på er stund tillsammans.
 • Det kan vara en del av ett fantastiskt förspel. Här kan ni tillexempel använda smaksatt glidmedel som ni slickar av varandras kroppar och erogena zoner.
 • Om du använder det vid onani kan det hjälpa dig att förstå vad du gillar.
 • Det är perfekt att använda med sexleksaker.
 • Ni bör använda det vid analsex då ditt anal ej blir våt vid tillfredsställelse och det kan därför göra riktigt ont utan.
 • Ni kan använda det vid sensuell massage eller bara vanlig massage.
 • Ni kan hålla längre och därför njuta längre.

Det finns otroligt många fördelar med att använda det. Framförallt får du en bättre stund oavsett om du leker själv, med en leksak eller tillsammans med någon. Du kommer aldrig att använda spott igen efter du provat den äkta varan. Att använda spott är ju att erkänna att du faktisk har behov för något som ger en härlig våt känsla. Så varför nöja dig med något som ger mindre känsla och inte känns särskilt sexigt när du kan göra våtheten till en upplevelse.

 

Glidmedel: Ingredienser att se upp för

Det kommer hela tiden nya förbättrade formler för glidmedel men många föråldrade formler lever kvar. Det finns tre ingredienser i synnerhet som man ska akta sig för när man väljer glidmedel:

 • Nonoxynol-9: Denna preventivmedelsgel är inte tillräckligt koncentrerad för att faktiskt fungera och därtill orsakar den mikrosprickor i såväl vagina som anus. Preventivmedelsgels i allmänhet fungerar ej.
 • Paraben:  Detta konserveringsmedel är associerat med cancer och allergiska reaktioner.
 • Glycerin: Kan bidra till jästinfektioner samt orsaka allergiska reaktioner i vagina och rektum.

Man bör också se upp för glidmedel som innehåller lokalbedövningsmedel, så kallade “desensitizers”, som tex benzocaine eller lidocaine.

Dessa glidmedel är primärt framtagna för analsex och när man har analsex så är det av yttersta vikt att känseln fungerar så att man inte riskerar att skada sig. Upplever man analsex som obehagligt utan bedövning så bör man inte hålla på med analsex.

Av samma anledning vill man ej heller ha bedövning i vaginan. Det enda vettiga användningsområdet för dessa lokalbedövningsmedel är inuti en kondom som skydd mot för tidig utlösning.

Vattenbaserade glidmedel

bästa glidmedelVattenbaserade glidmedel är billiga, enkla att skölja av och funkar utmärkt med alla sorters kondomer. För att tvätta bort glidmedlet så räcker det med att skölja i rikligt med vatten.

De utgör det bästa valet för vaginalt sex men är i tunnaste laget för analsex. Vattenbaserade glidmedel tenderar också att lukta och smaka illa på grund av de kemikalier som ingår.

Vidare fungerar de ej till sex i dusch eller badkar av självklara skäl. En annan nackdel är att de snabbt torkar ut då vatten både absorberas av huden och avdunstar. Kvar blir resterna av de övriga ingredienserna i glidmedlet. Ofta räcker det med att tillsätta lite vatten för att få igång glidet igen men ibland måste man även applicera mer glidmedel.

I traditionella vattenbaserade glidmedel så utgörs den gelformande vattenlösliga substansens normalt av glycerin eller cellulosa. Glycerin, konserveringsmedel och andra kemikalier lägger sig som en kletigt hinna när vattnet torkat bort och kan bidra till jästinfektioner i vagina.

Den nya generationens vattenbaserade glidmedelsformler innehåller dock naturliga hudfuktande ämnen såsom karragenan vilket eliminerar de kletiga resterna som det avdunstade vattnet lämnar efter sig. Karragenan har dessutom visat sig vara en potent blockerare av mänskligt papillomvirus in vitro.

Om du är ute efter ett vattenbaserat glidmedel så välj ett med karragenan eller motsvarande och utan glycerin, paraben, nonoxynol-9 och “desensitizers”.

Lämpat för: Främst vaginalt sex men fungerar även till alla andra typer av sex om än inte lika bra

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: 100% silikon är bäst men funkar med samtliga material

Kompatibla kondomer: Alla typer

Vi rekommenderar och säljer följande vattenbaserade glidmedel:

 

Silikonbaserade glidmedel

Silikonbaserade glidmedel är tjockare än vattenbaserade glidmedel och torkar ej heller ut under samlaget. De absorberas ej av huden. De är också smak- och doftfria om inget har tillsatts till den grundläggande formeln. Ingrediensen som ger den rika och sammetslena känslan i silikonbaserade glidmedel är dimetikon. Ju mer dimetikon, desto högre kvalitet och desto högre pris på glidmedlet.

Den exakta formeln tenderar att vara patenterad och därför ej utskriven på förpackningen men det räcker med att kolla i vilken ordning ingredienserna listas för att få ett hum om mängden dimetikon. Ju större relativ mängd en viss ingrediens utgör, desto tidigare listas den.

Kvalitetsmärken listar alltid dimetikon först i innehållsförteckningen. De två övriga grundläggande ingredienserna i silikonbaserade glidmedel är dimethikonol och cyclomethikon. Alla tre ingredienserna är kemiskt inerta / hypallergena. Övriga tillsatser är oftast men inte nödvändigtvis av samma höga standard.

Nackdelen med silikonbaserade glidmedel är först och främst att de är svårare att tvätta bort än vattenbaserade glidmedel och vissa kvinnor rapporterar irritation i slemhinnorna om glidmedlet får sitta på för länge. Man måste använda både tvål och vatten för att få bort det från huden.

En annan nackdel är att de ej fungerar ihop med sexleksaker i silikon då de kan skada materialet. Var också noga med att inte spilla på möbler eller textilier som du är rädd om då det det kan impregnera materialet.

Lämpat för: Analsex, sex i dusch eller badkar, masturbering för män

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: Glas, keramik (förglasad), rostfritt stål, aluminium, trä (behandlat), akryl

Kompatibla kondomer: Alla typer

Vi rekommenderar och säljer följande silikonbaserade glidmedel: Eros, Wet Platinum

 

Oljebaserade Glidmedel

Glid medelOljebaserade glidmedel – framför allt mineraloljebaserade såsom vaselin, även känt som petroleum jelly – har varit vanliga under lång tid.

De är tjocka, glider väl och räcker länge. De har dock om sistone fått ett oförtjänt dåligt rykte – antagligen till stor som ett led i miljöhetsen och pushandet mot alternativa energikällor.

De påstås täcka rektum och vagina med en vattenresistant och svårborttaglig hinna som gynnar bakterietillväxt och infektioner. Det finns dock inga bevis för att mineralolja skulle gynna bakterietillväxt och jästinfektioner. Detsamma kan dock inte sägas om vegetabilisk olja och vatten.

Bakterier kan växa i vegetabiliska oljor och vatten men inte i mineralolja. Mineralolja applicerad på huden motverkar de facto infektioner och om inte annat så fick de allra flesta stjärten insmord med mineralolja som bebis med bara positiva effekter som följd. Mineralolja absorberas ej av huden vilket är hemligheten bakom varför den räcker hela sexakten ut. Vegetabiliska oljor absorberas däremot av huden i olika usträckning och är därför mindre lämpade för ändamålet.

Förvisso kan oljan skada latexbaserade sexleksaker, kondomer och andra preventivmedel men det finns andra och bättre sexleksaksmaterial att kombinera med såsom silikon, glas och metall samt kondomer av polyuretan som fungerar utmärkt ihop med oljebaserade glidmedel.

Kom bara ihåg att rengöra med alkohol eller galltvål efterår för att få bort fettet från leksaken. Galltvål är även rekommenderat för att tvätta bort oljan från kroppen. Det måste också poängteras att oljebaserade glidmedel är olämpliga att använda vid oralsex då de är skadliga att inhalera och svälja.

Lämpat för: Masturbering för män, utvärtes massage, sex i dusch och badkar, analsex

Olämpligt för: Oralsex

Lämpligt sexleksaksmaterial att kombinera med: 100% Silikon, rostfritt stål, aluminium, glas, keramik (förglasad), akryl, trä (behandlat)

Kompatibla kondomer: Endast polyuretan-baserade kondomer

Special-glidmedel

Glidmedel kan innehålla extra ingredienser som ger smak, värme, svalka eller stickningar. Finns även i diverse kombinationer.

Smaksatta glidmedel

Det finns glidmedel med alla möjliga smaker. Dessa bör dock ej användas i anus eller vagina då de kan lämna irriterande och potentiellt allergena rester efter sig. Detta gäller framför allt glidmedel med glycerin / socker. Smaksatta glidmedel är normalt endast lämpliga för utvärtes bruk / oralsex.

De grundläggande ingredienserna i silikon- och vattenbaserade glidmedel är inte skadliga att svälja i små mängder men det är inget man bör vräka i sig.

Glidmedel baserade på mineralolja bör ej användas vid oralsex. Läs alltid på förpackningen eller i instruktionerna om glidmedlet är ätbart eller ej för att vara på den säkra sidan. Vi rekommenderar och säljer smaksatta glidmedel:

Värmande glidmedel

Värmande glidmedel värms upp till behaglig temperatur när man gnuggar in dem eller blåser på dem. Fungerar till alla typer av sex. Värmande glidmedel från kvalitetsmärken är hypoallergena och helt utan tveksamma ingredienser. Vi rekommenderar och säljer följande värmande glidmedel:

Svalkande glidmedel

Kylande glidmedel är inte för alla men vissa gillar sensationen. Fungerar till alla typer av sex. Kylande glidmedel från kvalitetsmärken är hypoallergena och helt utan tveksamma ingredienser. Vi rekommenderar och säljer följande svalkande glidmedel:

Stickande / kittlande glidmedel

Mint (mild effekt) eller menthol (stark effekt) ingår vanligen i dessa glidmedel. De hjälper att stimulera blodflödet till könsorganet för både män och kvinnor vilket ökar känsligheten. De passar dock inte för alla och nybörjare bör välja mint istället för menthol. Vi rekommenderar och säljer följande stickande / kittlande glidmedel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här