Hur man får en fontänorgasm – Guide och tips

1024

Att få en fontänorgasm är någonting som många kvinnor drömmer om, men det är inte alltid lätt att nå den punkten. För vissa personer kommer det naturligt när man minst anar det, men för andra krävs det lite arbete och viss guidning för att hitta rätt. Kan alla få fontänorgasm? Visst är det en möjlighet, men det är lättare för vissa än andra. Nedan ska vi gå igenom några tips och instruktioner för hur man på bästa sätt går tillväga för att nå en fontänorgasm – eller sprutorgasm, som det också kallas. Fortsätt att läsa och börja jobba mot en fontänorgasm redan idag!

how to squirt female anatomy cross section

Viktigt att veta om anatomi

Innan man kan börja kika på övningar och tekniker gäller det att man är bekant med hur ens kropp är uppbyggd. Att känna till ens anatomi är av yttersta vikt, och detta ska vi lite snabbt gå igenom nedan.

G-punkten

En av de viktigaste områdena när det kommer till att uppnå fontänorgasm eller sprutorgasm är just G-punkten. Denne ligger belägen vid vaginans övre vägg, ungefär två till sju cm innanför ingången. När man är kåt kommer man enklare att känna av var G-punkten är, och som referens kan man säga att området påminner om en mjukare variant av insidan av ens mun.

Skenes körtlar

skenes gland g spot

Precis ovanför G-punkten finner man Skenes körtlar som kommer att stimuleras medan man stimulerar ens G-punkt. Det är just Skenes körtlar som man sprutar från. Då det inte är möjligt att direkt röra vid Skenes körtlar lägger vi fokus på G-punkten i den här guiden. Storleken på Skenes körtlar varierar från kvinna till kvinna, och detta kan vara en av skälen till varför det är så enkelt för vissa kvinnor att få fontänorgasm eller sprutorgasm medan andra måste jobba hårdare för att nå dit.

Klitoris

g spot masturbation cross section

Det är möjligt att få fontänorgasm eller sprutorgasm genom att stimulera klitoris, men det är definitivt mycket vanligare vid G-punktstimulering. För den här anledningen kommer vi i den här guiden att lägga mer tid på G-punkten och inte tala särskilt mycket om klitoris.

Att befinna sig i rätt sinnesstämning

För att ha möjligheten att ta del av de olika teknikerna som leder till fontänorgasm eller sprutorgasm måste man naturligtvis vara på rätt humör. Med detta syftar vi på en avkopplad och bekväm sinnesstämning som man når på olika sätt beroende på vad man själv föredrar. När man väl känner sig lugn och trygg är det dags att bli kåt, och man är säkerligen själv medveten om hur man går tillväga för att få sig själv upphetsad. Användning av en vibrator, att titta på porr, att läsa erotiska historier, att fantisera eller att ge sig själv en massage kan alla vara goda tekniker.

fingering yourself masturbation techniques

Det som man måste komma ihåg i detta skede är att inte skynda på processen. Det rekommenderas att stimulera sig själv i nära nog en halvtimme innan man går vidare till nästa steg. När man väl är tillräckligt upphetsad kommer Skenes körtlar att svälla upp, och detta gör det ännu enklare att lokalisera var G-punkten är.

Olika stimuleringssätt

Tekniken ”The Hook” (eller ”Kroken” på svenska) är en förträfflig teknik att använda efter dess att man är uppvärmd, men ha ändå i åtanke att olika tillvägagångssätt funkar olika väl från person till person, så det är väl värt att testa sig fram. Just Kroken syftar på en teknik där man lägger sig ner på rygg för att sedan föra handen nedför ens mage tills man når vaginan. Handflatan ska i detta skede vara vänd nedåt, och allt man gör är att föra in långfingret och ringfingret medan pekfingret och lillfingret fortfarande är kvar på utsidan. Med fingrarna införda börjar man därefter att stimulera ens G-punkt.

press the button masturbation fingers

Dra nytta av olika tillvägagångssätt för att stimulera G-punkten utefter vad man själv föredrar. Kanske trycker man lätt eller hårt mot området flera gånger om eller så drar man fingret mot sig repeterade gånger över G-punkten. Visst kan dock fingret snabbt bli trött, och då kanske man istället vill testa på en teknik som drar nytta av armen. Håll då fingret mot G-punkten medan armen höjs och sänks i ett stelt läge. Om man vill nå en fontänorgasm eller en sprutorgasm så kan detta vara ett fantastiskt tillvägagångssätt för att ta sig dit. Såsom tidigare nämnt är det dock viktigt att komma ihåg hur olika tekniker fungerar olika väl beroende på ens individuella behov, så det gäller att testa sig fram.

stroke the g spot illustration

Ta hjälp av en dildo

Diverse onaniprodukter såsom sexleksaker kan definitivt komma väl tillhands när man är i processen av att försöka nå en fontänorgasm, och en av de högkvalitativa varianterna som man inte vill missa är NMC Curved Passion Realistisk Dildo. Denne leksak kommer i form av en mycket naturtrogen dildo som är böjd för att på bästa möjliga sätt nå G-punkten. Med detaljerade pungkulor, ådror och ollon ser NMC Curved Passion Realistisk dildo till så att man får ta del av en högkvalitativ sexleksak som både ser ut och känns som den äkta varan.

nmc curved passion realistisk dildo

Se priset här

Den här dildon kommer med en lång rad fördelar såsom att exempelvis vara fullkomligt vattentät samt att man kan beställa den till en mycket låg kostnad. Därtill finns en sugkopp på undersidan av leksaken som man kan använda för att fästa dildon på olika plana ytor som tillåter för lekar utan att behöva använda händerna. Gällande måtten är NMC Curved Passion Realistisk Dildo 21 cm lång där 17 cm kan föras in. Utöver detta är den 4 cm i diameter där den är som bredast, så visst har man mycket att leka med.

Glöm inte att beställa vissa tillbehör som kommer att förbättra upplevelsen tillsammans med ens dildo såsom ett vattenbaserat glidmedel. Detta ger – såsom namnet antyder – ett bättre glid för enklare penetrering. Även ett rengöringsmedel som är framtaget specifikt för sexleksaker kan göra under när det är dags att göra ren sin dildo efter användning. För en härlig fontänorgasm kan det vara väl värt att kika närmare på en leksak såsom NMC Curved Passion Realistisk Dildo redan idag. En utomordentlig sprutorgasm är inte långt borta!

arm shaker squirting masturbation illustration diagram

Ta hjälp av Butterfly vibratorer

Utöver dildoar finns det en lång rad andra onaniprodukter som man kan vilja kika närmare på om man vill lyckas få en fontän orgasm. Vibratorer är alltid händiga i sovrummet, och just Butterfly vibratorer kan bjuda på både fysisk samt visuell stimulans. Dessa vibratorer kan se ut på flera olika sätt där vissa varianter stimulerar klitoris medan andra kan föras in för att stimulera G-punkten.

Även vibrationslägena kan sträcka sig från en variant till tiotals lägen som man kan välja mellan beroende på vilken Butterfly vibrator man satsar på. För att skifta mellan lägena använder man antingen en medföljande fjärrkontroll, en applikation i mobilen eller så trycker man på knappar direkt på själva leksaken. Med en Butterfly vibrator är man närmare än någonsin att få en fontänorgasm eller sprutorgasm, så varför inte testa på en av dessa högkvalitativa sexleksaker och se vad resultatet blir.

Få en fontänorgasm tillsammans med partnern

En fontänorgasm eller sprutorgasm behöver man inte bara få via stimulering på egen hand, utan man kan även nå dit vid sex tillsammans med ens käraste. För att uppnå detta behöver man träffa rätt under samlag, och penisen behöver då inte föras in mer än några centimetrar. Se till så att penisen är vinklad en bit uppåt mot G-punkten för bästa möjliga resultat. Hur hårt penisen måste tryckas mot G-punkten för att nå fontänorgasm eller sprutorgasm beror på individen.

G Spot masturbation techniques

Det brukar dock i regel vara enklare för kvinnor att få sprutorgasm – eller bara orgasm i allmänhet – vid onani på egen hand jämfört med samlag tillsammans med partnern. Allt är dock möjligt så länge man är dedikerad. Det kan vara en god idé att först uppnå fontänorgasm eller sprutorgasm på egen hand så att man vet vad som fungerar för en i lugn och ro innan man involverar sin partner.

how to squirt g spot angle

Få en fontänorgasm med de rätta sexpositionerna

Då har vi lite snabbt gått in på möjligheten att få en fontänorgasm eller sprutorgasm under samlag, men det finns vissa positioner som är bättre än andra om man vill uppnå de bästa möjliga resultaten. Det är just fyra olika positioner som kan bli ens perfekta val för att lättare nå en sprutorgasm, och dessa är G-Spot positionen, Launch Pad positionen, Down Stroke positionen samt Jockey positionen. En av de enklaste av dessa tekniker är just Jockey positionen medan andra varianter såsom Down Stroke positionen endast bör testas på om man är i bra form för att klara någonting mer krävande.

g spot sniper sex position

Resultatet

Ett tryck kommer långsamt att byggas upp under de härliga onanisessionerna eller samlag, och då är man inte långt från möjligheten att nå en fontänorgasm eller sprutorgasm. Det kan nästan kännas som om man behöver kissa, men det är 100 % naturligt, och skälet till varför det känns så är bland annat då Skenes körtlar ligger mycket nära blåsan. Utöver detta skäl sprutar man genom sitt urinrör när man får en fontänorgasm eller sprutorgasm, så det kan påminna om känslan när man kissar.

launch pad sex position

Man kommer i många fall att känna hur man är nära en fontänorgasm eller sprutorgasm, och när detta tryck byggs upp gäller det bara att låta det hända. För vissa är det mer gynnsamt att försöka trycka fram orgasmen medan det för andra är bättre att koppla av så gott det går. Såsom tidigare nämnt beror allt på persons individuella behov, så det är väl värt att testa sig fram till dess att man hittar det perfekta tillvägagångssättet.

down stroke sex position

Frågor och svar

Fråga: Trots att trycket byggs upp når jag aldrig en sprutorgasm. Varför?

Svar: I detta skede är man nära, så det gäller bara att fortsätta träna med hjälp av några av de ovannämnda teknikerna. För vissa kan det hjälpa att koppla av så mycket som det går medan andra istället behöver trycka fram orgasmen. Det kan dessutom hjälpa att både stimulera G-punkten och klitoris samtidigt för en mer intensiv känsla.

Fråga: Min pojkvän vill att jag ska få en sprutorgasm, men jag kan inte. Varför?

Svar: Det tar en stor mängd tid och tålamod för vissa att nå en fontänorgasm eller sprutorgasm, och man kan lätt känna sig stressad över att prestera väl under samlag med någon annan. Just därför är det bäst att först experimentera på egen hand och att på det här sättet lära sig hur man som bäst får en fontänorgasm eller sprutorgasm. När man väl klarar av att göra det själv utan problem kan man gå vidare till att försöka få en sprutorgasm tillsammans med partnern.

jockey sex position

Fråga: Kan man spruta utan att få en orgasm?

Svar: Jadå. Det är möjligt att både få en orgasm utan att spruta och att spruta utan att få en orgasm. De har inte alltid med varandra att göra, och detta är fullkomligt normalt.

Fråga: Jag har så många gånger försökt att få en sprutorgasm, men det går inte. Hjälp!

Svar: Det kan ha att göra med att man förväntar sig för mycket av sig själv. Att oroa sig eller att stressa över en fontänorgasm kommer bara att göra det mindre sannolikt att man når dit. Det gäller att man är avkopplad och bara låter det komma naturligt: händer det så händer det. Naturligtvis hjälper det att dra nytta av några av teknikerna som har nämnts ovan, men när allt kommer till kritan kan man inte tvinga sig själv att få en fontänorgasm under stress. Det krävs tålamod och tid!

Med allt detta i åtanke kan man redan idag ta det första steget mot en härlig fontänorgasm eller sprutorgasm. Vare sig man vill nå dit på egen hand under onanisessionerna eller om man vill spruta under samlag tillsammans med partnern kommer tipsen och teknikerna ovan att hjälpa en på traven. Ha bara tålamod och testa på olika metoder för att se vad som passar ens individuella behov.

Bild lånad från Bad Girls Bible

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här