31 Erogena zoner du bara måste ha koll på

449

Vi har alla erogena zoner, men vi är alla olika, så den där magiska kittlande känslan kanske inte upplevs på samma plats som en annan person.

Med det sagt, så lär du även ha fler av dessa magiska områden på kroppen än du själv vet om. Efter att ha läst den här guiden kommer du veta exakt hur du ska beröra och stimulera dina egna och din partners erogena zoner.

Kanske hittar du ett nytt område att utforska eller ett gammalt område att utveckla.

 

De erogena zonerna du troligtvis aldrig tänkt på

erogena zoner

När det kommer ett erogena zoner, så är det inte enbart den självklara bröstvårtan och området kring könet. Här är några andra ovanliga men fantastiska beröringspunkter som det ofta gås miste om.

För att få en extra skön upplevelse kan massageolja förstärka känslan, här kan du ta del av vårt bäst i test.

 

Huvudet – Hjässan – Toppen av toppen

Hjässan, alltså toppen på huvudet har flera nervtrådar som kan skicka flera kittlande signaler genom kroppen, en viktig erogen zon med andra ord.

För att uppnå maximal njutning av beröring på hjässan, dra fingertopparna/naglarna lätt över hjässan och fokusera särskilt på området bakom öronen och strax ovan nacken.

Du kanske redan är en av dem som älskar att bli kliad i håret? Då kanske det inte förvånar dig att små lätta, mjuka drag/ryck i håret kan även de skapa ett rus i kroppen.

 

Öron

Med den känsliga huden utanpå och hundratals av sensoriska receptorer på insidan, så brukar öron toppa listan av föredragna erogena zoner.

För att höja känslan och skapa en mer sexuell beröring testa att kyssa, slicka och nafsa på din partners öronsnibb.

Ett annat sätt för att kåta upp din partner som fungerar oavsett vart ni befinner er är att viska eller bara blåsa lätt i örat, det skapar en kittlande känsla som ofta sprider sig till resten av kroppen.

 

Naveln och nedre delen av magen

Farligt nära eller bara behagligt nära din partners kön men ändå inte riktigt där. En sensuell beröring här och det kan göra din partner galen.

Använd din tunga, fingertoppar, naglar eller ta hjälp av andra sköna material, så som en fjäder o rita mönster och rör dig neråt och runt på magen.

Det här är även ett perfekt område för temperaturlekar, så använd ta hjälp av en iskub om din partner uppskattar det.

Onanerar du på egen hand? Det är ett enkelt område att komma åt på sig själv och smeka på olika sätt.

 

Nedre delen av ryggen – Korsryggen

Det kan ha något att göra med det faktum att nerverna här är kopplade samman med bäckenet. Eller att det är en sårbarshetsfaktor att bli berörd bakifrån som gör det här området till en av de mer uppskattade erogena zonerna.

Vad det än nu är, så kan även den mest försiktiga beröringen väcka njutning. Även här kan du använda en fjäder eller dina läppar och tunga.

Känner du dig extra äventyrlig? Använd en iskub, en vibrator eller något annat som kan skapa en ännu mer sensuell lek.

Här kan du läsa om vilka massageoljor som vi rekommenderar.

erogena zoner

Insidan av armarna och armhålor

Tror du inte att armhålor kan vara sexiga? Två ord – Dirty Dancing.

Du vet scenen där Johnny drar handryggen längst med Baby´s arm och ner förbi armhålan?

Hon skrattar till en början men när hon kommit förbi det kittelstadiet övergår det till något helt annat, helt plötsligt blir det en väldigt sexuell scen som utspelas.

En lätt beröring och lite tålamod kan få den kittlande känslan att övergå till en sensuell upplevelse. Men vad gör egentligen ett litet fniss här och där? Här kan du läsa mer om sensuell massage.

Använd fingertopparna, tungan eller en fjäder och dra långsamt och lätt längst med armarna.

 

Insidan av handleden

Pulsens hem och ett område på kroppen som inte är van vid att få så mycket fokus, insidan av handleden är väldigt känslig.

Det här är en perfekt erogen zon att stimulera i offentliga sammanhang, förslagsvis på den där middagen mitt bland folk. Låt dina fingertoppar smeka insidan av handleden samtidigt som du har djup ögonkontakt med din partner.

Eller när ni håller hand kan du försiktig lyfta upp armen och kyssa och bita lite lätt på handleden.

 

Handflator och fingertoppar

Även om fingertopparna är de som används bäst på din partner så kan du även uppleva mycket stimulans direkt på topparna. De är faktiskt en av de mer känsliga erogena zoner som finns på kroppen och dina handflator är inte långt ifrån.

Kommer du ihåg leken man körde som liten? När du har dina handflator vända neråt och sedan ska den andra kittla dem underifrån och sedan försöka slå. Tänk den leken fast med sensuella rörelser i kombination med läppar och tunga.

Hett tips – behåll ögonkontakt och ta ett ömt tag om handen och för sedan in ett finger i taget och sug på det lite lätt.

 

Knävecket

Det här är ytterligare ett område på kroppen som du kanske inte associerar till de vanligheten av erogena zoner. Men det är ett otroligt känsligt område att ta på, vissa tycker även att det kittlas.

Det är ett perfekt område att ge extra uppmärksamhet till under en massage. Använd dina händer, läppar och tunga samtidigt som du jobbar dig sakta upp eller ner längst med benet.

 

De lite mer självklara

Vi förstår att för vissa är detta ren självklarhet men för andra kanske det blir en positiv överraskning.

erogena zoner

 

Bröstvårtor

Stimulering av bröstvårtor påverkar samma del i hjärnan som stimulering av könet. Vissa är mer eller mindre känsliga här.

Viktigt att komma ihåg är att bröstvårtan även tillhör en av mannens erogena zoner och inte enbart kvinnan som flera verkar tro.

Börja med en lätt beröring, blås lite runt om och på. Därefter jobbar du med tunga, läppar, fjädrar, vibratorer. Detta är bara några förslag av många olika alternativ.

Tänk på att det är både bröstvårtan och vårtgården som ska stimuleras. Använd en isbit eller varför inte ta det ett steg längre och använda bröstklämmor. Steget före bröstklämma kan vara att känna sig fram med sina tänder.

 

Mun och läppar

Att kyssas är en konst och penslar finns det många.

Nej men det handlar om att våga ändra teknik, variera sig mellan mjukt och hårt, blött och torrt. Slicka utanpå, slicka inuti, följ läppkontuerna med tungan. Blås. Pröva er fram och ni kommer hitta helt nya sätt att kyssas på.

 

Nacke

När det kommer till nacken, så kan även det mest försiktiga smeket få hela kroppen att skälva.

Krama om din partner och dra fingrarna genom håret ner mot nacken och ner mot framsidan av halsen. Lätta försiktiga smekningar.

Börja med lätta kyssar och fortsätt sedan mer passionerat, blås, nafsa och fortsätt längre och längre ner.

Vill du ha hjälp kan du ta del av en massagestav som från början är utformad just för massage av nacke och axlar men numera också används som sexleksak på flera områden, klicka här.

 

 

Insidan av låret

Insidan av låret är även det ett otroligt känsligt område och högst troligt är anledningen att närheten till de mest intima kroppsdelarna är så nära. En beröring här kan göra din partner galen.

Smek dina fingertoppar från ovansidan av låren mot insidan, gå sakta, sakta upp och sedan sakta tillbaka igen. Perfekt för att teasa lite. Passa på att samtidigt kyssa olika delar på kroppen.

Även här kan du passa på att nafsa lite lätt.

 

Undersidan av fötter och tår

Det finns olika punkter under fötterna som kan vid tryck eller massage öka blodflödet som i sin tur kan skapa upphetsning hos din partner, om du smeker dem rätt.

Experimentera med olika smekningar med varierande tryck och mönster, börja mjukt och arbeta dig över mindre och större områden fram tills och lägg märke till hur din partner reagerar på dina olika rörelser.

Det finns även vissa personer som uppskattar slick och sug av tårna, kanske är din partner en av dem.

 

Punkterna du definitivt känner till, annars blir vi oroliga

Det här hoppas vi är självklara erogena zoner för alla, oavsett kön. Men dessa erogena zoner har flera erogena zoner inom varandra. Så nu ska vi göra ett ordentligt djupdyk.

 

Kvinnans erogena zoner

Att vaginan är en erogen zon förstår vi är självklart, men vaginan är bara ett namn för många små olika områden som alla är lika viktiga – på olika sätt. Vissa älskar att bli stimulerade på vissa ställen som andra hatar och vice versa.

Vissa områden har du kanske inte själv ens testat att stimulera så fortsätt läs, även om en del kan kännas som en självklarhet.

erogena zoner

Venusberget – Pubic Mound

Det här området glöms ofta bort men det är ett område som är perfekt att smeka, du är där men ändå inte riktigt där. Det sitter precis ovanför klitoris. Det sitter många nervtrådar som är sammankopplade med de inre delarna av vaginan.

Genom att massera med handen på dig själv eller på din partner i en upp och ner rörelse, kan det indirekt kännas som att du stimulerar blygdläpparna och klitoris. Det är ett område som är enkelt att tillfredsställa på sig själv.

Är din partner mottagen och redo för mer kan du passa på att kyssa och slicka dig längst med venusberget.

 

Klitoris

Detta fantastiska område på kroppen är inte så litet som många tror och består av över 8,000 nervtrådar. Ibland är klitoris lite gömd av hud – som brukar kallas för huva, det är själva ollonet som sticker fram och vanligtvis associeras med klitoris.

Men i själva verket består klitoris av huva, ollon, skaft och skänklar.

Men nog med klitorisfakta, här kan du börja försiktigt med att ta ditt lång och pekfinger, dra det sakta upp och ner över klitoris. För vissa krävs det att de redan är upphetsade sedan innan för att njuta av detta.

Mer? Använd fler fingrar, tunga, vibrator och variera mellan olika tryck, rörelser och hastighet. Allt är en smaksak.

De flesta uppskattar när det börjar långsamt och mjukt och övergår till snabbare och hårdare.

 

A-Spot

Detta är en erogen zon eller punkt som dess existens ibland diskuteras om. Men vi vill tro att den finns och oavsett så är det ett område som verkligen tillhör en av de erogena zonerna.

Det handlar om den nedre delen av vaginans öppning och även här är det laddat med känsliga nerver.

Här kan du använda fingrar, dildo eller en penis att penetrera vaginan med. Fokusera på främre slidväggen under penetrationen.

 

G-punkten

G-punkten är en välkänd punkt som sitter på främre slidväggen några centimeter innanför. Det är denna punkt som är känd för att kunna framkalla en kvinnlig utlösning – fontänorgasm.

Gör en ”kom hit”- rörelse med dina fingrar eller använd en g-punktsvibrator – Tips kan du se här.

Använd ordentligt med glidmedel för skönast upplevelse. Detta är ett område som görs bäst i att behålla samma rörelser under en längre tid, när du väl hittat rätt dvs. Jämfört med många andra som görs bäst med variation.

 

Livmoderhalstappen

Det här kan ses som BIG NO – för vissa men en sak som är säker, är att om det ens ska vara ett alternativ krävs det att du/din partner är ordentligt upphetsad sedan tidigare. Så passa på att ta hand om de tidigare nämnda erogena zonerna innan du tar dig in på djupet, bokstavligen.

Alla ställningar som gör att du kommer åt en djupare penetration fungerar bra för att komma åt livmoderhalstappen. Här kan du på tips om flera olika sexställningar.

Doggy Style är att rekommendera, fungerar för alla oavsett kön då det går att ta hjälp av strapons och olika dildos. Här gäller det att hitta ett bra djup och regelbunden rytm för skönast upplevelse.

Det är inte alla – men vissa kan uppnå orgasm av den här typen av stimulering, så ge det en ordentlig chans.

 

Mannens erogena zoner

Precis som hos kvinnan så ser ni säkert mannens erogena zon – penisen som en självklarhet. Men likaså här finns det flera olika punkter som kan kännas extra sköna.

erogena zoner

Ollonet

Ollonet, toppen på snoppen så att säga. Tack vare de 4000 nervtrådarna är detta penisens mest känsliga område. Även därför vissa kan tycka att direkt beröring kan bli för mycket, åtminstone att börja med.

Börja genom att snudda lätt med läppar, slicka och rör dig försiktigt runt om och över ollonet. Därefter kan du öppna munnen mer och mer och börja slicka och suga mer.

För stimulering på egen hand eller utan mun och tunga, kan du använda rikligt med glidmedel och låta handen och fingrarna jobba sig runt.

 

Penissträngen – Frenulum

Det här är den elastiska sträng-liknande delen på baksidan av penisen, precis under ollonet, där skaftet möter huvudet. Det är väldigt känsligt och för många en viktig punkt att stimulera för att uppnå orgasm.

Händer, tunga, läppar, det finns många sätt att stimulera på.

Använder du händerna, återigen använd rikligt med glidmedel och dra upp och ned på skaftet och sedan låt din tumme dra sakta över penissträngen. Under oralsex kan du låta tungan jobba extra runt området.

 

Förhuden

Förhuden är även den fylld av nervtrådar som uppskattar stimulering, en för många självklar erogen zon. Det här tunna lagret av hud tillåter flera möjligheter av variation vid beröring.

Du kan låta förhuden glida över ollonet, du kan dra det tillbaka långt ner. Variera mellan snabbt, långsamt, mjukt och hårt.

 

Pungen

Här brukar det vara en vattendelare, vissa älskar det andra hatar det. Men med rätt stimulering här kan du/din partner bli galen.

Kombinera massage av pungkulorna och oralsex eller en använd den andra handen för att runka. Lägg extra fokus på där kulorna precis går ihop.

 

Mellangården

Området mellan analöppningen och pungen är en erogen zon du inte får glömma. Ett område som är enkelt att kombinera med stimulering av andra delar, precis som med pungen.

Dra försiktigt ett finger bakom pungkulorna under onani eller under penetrationssex. Det går att komma åt den här delen enkelt oavsett position. Vissa kan även tycka det är skönt med enbart ett tryck på – förslagsvis tryck försiktigt men med tyngd med knogarna på.

 

Prostatan

Den kallas även p-punkten och brukar pratas om som mannens g-punkt, en viktig erogen zon. Här är det viktigt att använda glidmedel då analen inte producerar något eget glid.

Här fungerar fingrar eller sexleksaker bra, passa på att använda en g-punktsvibrator – kika här för att se vilka vi rekommenderar för den ultimata stimulansen.

 

Sammanfattning

Avslutningsvis, vill vi återigen trycka på att alla har olika områden på kroppen som vi uppskattar beröring hos, men erogena zoner är viktiga. Vissa är mer eller mindre sexuellt laddade och vissa kan skapa obehag.

Lär känna dig själv och din partner, smek er fram till era triggerpunkter. Show and tell, det skapar både nyfikenhet och upphetsning. Ni kommer aldrig att sluta överraskas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här