Innehåll

Att ha ett bra sexliv är viktigt för alla relationer, men ibland står det still. Det blir torrt. Därför har vi på Lovebuddy tagit fram 59 tips för ett bättre sexliv. Det är tips på förspel, tips på hur du ska göra din partner kåt och tips på hur ni bygger en starkare relation.

En bra början för att få ett bättre sexliv är att tillsammans med din partner definiera vad ett bra sexliv innebär.

Handlar det om att ha sex flera dagar i veckan? Att ha sex länge? Att få närhet? Testa på nya saker?

Vissa får närhet av sex och andra behöver sex för att vilja ha närhet. Genom att se hela er relation som ett enda långt förspel så finns det alltid möjlighet för att göra saker bättre och skönare.

Sex är en mycket viktig del av äktenskapet. Sex bokstavligen kopplar ihop dig med din partner på ett sätt som inget annat kan. Men det är mer än bara en fysisk kontakt. Det är en djupare koppling där dina sinnen verkligen stämmer av din partner och lyssnar av. Så om du inte har tillräckligt mycket sex med din partner kommer ni sakta glida längre och längre från varandra, och det är svårt att stoppa om det börjar rulla på! Här är några tips som hjälper dig att vara kvar på banan och inte glida ifrån.

tips bättre sexliv

 

1.    Testa nya sexställningar

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Det är lätt att hamna i ekorrhjulet både när det kommer till vardagssexet. Genom att pröva nya sexställningar blir sexet både roligare och ni kan hitta fler sätt att komma åt olika stimulansområden. Vi på lovebuddy har skrivit om olika sexställningar och om olika erogena zoner som kan hjälpa er en bit på vägen.

2.    Schemalägg sex

Foreplay - 59 tips for a better sex life!

För vissa låter det här tråkigt, de tycker att sex ska vara spontant och bara hända, men det vet vi alla att ibland finns det inte tid för spontanitet. Det handlar dock inte bara om tidsbrist utan det ger er även möjlighet för att slippa stress eftersom ni avsatt tid och ni får även något att se framemot i veckan.

Även om ni inte är sugna till en början så rekommenderar vi att ni börjar försiktigt med ett långt förspel, till slut så lovar vi att ni kommer att vara sugna. Ett bra förspel är vägen till ett bättre sexliv.

3.    Ha orgasmfritt sex

Detta kan låta meningslöst, men faktum är att det främst är män som ser orgasm som det slutliga målet. Kvinnor upplever i stället att det är vägen fram till orgasm som är poängen och ger störst njutning.

Genom att ha orgasmfritt sex kommer ni fortfarande att vara sugna, kanske en aning frustrerade och därför längta ännu mer tills nästa gång.

 

4.    Sov naken – skapa fler intima stunder

Foreplay - 59 tips for a better sex life!

Ta på varandra, även när ni inte har sex och sov nakna ihop. Genom att sova nakna ihop blir ni mer bekväma med varandra och ni har möjlighet att både se och ta på varandra, om så bara en smekning när ni säger god natt.

Vissa behöver närhet för att vilja ha sex, andra behöver sex för att känna närhet. Vad stämmer in på dig?

5.    Lär er om sex tillsammans

För att få ett bättre sexliv så krävs kommunikation och då kan ett enkelt sätt vara genom att lära er tillsammans. Ni kan börja med att läsa den här listan om tips för ett bättre sexliv eller gå till biblioteket och låna hem en bok om orgasmer.

Att diskutera vilken bok ni ska låna hem och ha förbjudna samtal ute bland folk kan få endorfinerna att sprudla. Det kan även råka bli ett perfekt förspel.

 

6.    Boka in en sexdejt

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Om inte schemalagt sex passar er så kan ni istället boka in en sexdejt. Genom att boka in en sexdejt så har ni avsatt tid för varandra där ni kan göra allt från rollspel till att spela sexspel. För ett bättre sexliv krävs fantasi och kreativitet.

7.    Använd glidmedel – pröva er fram tillsammans

Foreplay - 59 tips for a better sex life!

Underskatta aldrig glidet! Glidmedel kan förbättra ert sexliv enormt, särskilt om ni hittar ett glidmedel som passar just er. Viktigt är dock att aldrig stressa ett förspel bara för att ni använder glidmedel, det är viktigt att kroppen är med från början.

Det finns massor av olika glidmedel, vattenbaserade, silikon, smaksatta, ja det är bara några sorter. Kika in vårt bäst i test och klicka hem några. Varför inte göra ert eget bäst i test?

8.    Lär känna din egen kropp och lär därefter din partner

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

När man skaffat partner så minskar oftast solo-onanin, men det är viktigt att fortsätta lära känna din egen kropp så att du därefter kan lära din partner. Självklart så kan du utforska tillsammans med din partner, det är en lek ni kan köra som förspel.

Vissa grejer vill man dock göra på egen hand och sedan dela med sig av när man är bekväm nog. Exempelvis om du är sugen på att testa en buttplug så kan du börja med att göra detta på själv innan ni blir två om det.

Lär känna din kropp, ta på dig själv på olika områden och olika sätt, det är sexigt med personer som vet vad de gillar och självsäkert kan visa.

9.    Rör på dig – fysisk aktivitet utöver sex

Sex kräver inte bara vilja utan även uthållighet och styrka. Se därför till att vara vältränad så att du orkar med att få ett bättre sexliv. Låt det inte stanna vid förspel.

 

10. Variera plats att ha sex på

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Precis som vi blir uppmanade till att ”tänka utanför boxen” bör ni tänka utanför sovrummet. Det finns en anledning till att Veronica Maggio sjunger om trappen, hissen och hallen. Finns det något härligare än att knappt ha hunnit innanför ytterdörren innan kläderna börjar trilla till golvet.

Passa på att nyttja era olika möbler för att kunna variera sexställningar. Låt en av er sitta på en stol eller låt köksbänken bli den nya sexbänken. Det finns även särskilda sexmöbler.

11. Lyssna på en podd om sex

Om ni inte orkar läsa er till ett bättre sexliv kan ett alternativ vara att lyssna på en podd tillsammans om just sex. Välj ut varsitt poddavsnitt som handlar om något just ni vill göra för att få ett bättre sexliv och lägg er i soffan och lyssna tillsammans.

 

12. Skriv ner era fantasier

Dela med er av era sexfantasier! Ibland kan det vara svårt och nästan genant att berätta om era djupaste sexfantasier ansikte mot ansikte, skriv därför ner dessa och ge pappret till er partner.

Passa på att ge det till din partner när du vill ha sex, det blir ett perfekt förspel för er att få läsa om era sexfantasier. Även om ni inte gör det som faktiskt står på pappret så har ni ändå fått en inblick i er partners sexfantasier, kanske delar ni samma fantasier?

 

13. Ha en sexfri vecka för att skapa längtan

Det är viktigt att få längta efter varandra och det är inte alltid det finns möjlighet till att åka ifrån varandra. Så bestäm därför att ni ska ha en sexfri vecka, vi vill ha det som vi inte kan få. Nu kommer ni att få längta efter att få röra vid varandra trots att ni är bredvid varandra.

Kanske till och med teasa din partner lite extra, var försiktig så att du inte teasar dig själv för mycket istället.

 

14. Gör knipövningar – både män och kvinnor

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Träna sig till ett bättre sexliv går att göra på flera sätt, men bästa sättet är genom att göra knipövningar. När du gör knipövningar får du ökad blodcirkulation och du blir därmed känsligare. Det gör att du lättare kan få orgasm och de blir även starkare. Kika på våra  guider för män och kvinnor för att se hur du ska göra.

15. Spela sexspel

Sexspel har flera fördelar. Det är ett perfekt sätt att lära känna varandra, ni blir bättre på att kommunicera och hittar nya sätt att njuta på. Sexspel är även ett tips på förspel, det tar inte lång tid innan ni kan hålla er ifrån varandra. Vi lovar att det kommer hjälpa er till ett bättre sexliv.

 

16. Närhet är A och O även utanför sex

Ta på varandra, ofta och mycket. Inte bara när ni tar initiativ till sex utan också under vardagen. Smek din partners rygg när du går förbi, lägg handen på låret eller ge en spontan kram.

 

17. Sluta slötitta på tv och titta på en erotisk film tillsammans

Sluta slötitta på tv och titta på en erotisk film tillsammans

Zappa inte mellan dåliga tv-program utan välj i stället en film som höjer stämningen. Det behöver inte vara en porrfilm, det finns många ”vanliga” filmer som har inslag av erotik.

18. Ha muntliga förspel

Berätta för din partner vad du vill att han/hon ska göra med dig redan innan din partner hunnit hem från jobbet. Ring upp din partner på lunchen och få lusten att börja redan då.

19. Sexta med varandra

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Känns det jobbigt med ett muntligt förspel kan ni ett bra tips på förspel vara att sexta med varandra. Skicka sms alla dygnets timmar, lusten finns alltid där och oavsett vart ni befinner er kan ni påbörja ert förspel på distans.

Varför inte skicka ett sms där du berättar vad du vill göra med din partner när ni kommer hem, mitt under middagsbjudningen?

20. Ha beröringsfria dagar

En sexfrivecka kan låta som lång tid så lika mycket som vi vill uppmana till att ta på varandra vill vi uppmana till att hålla er ifrån varandra. Se det som ett långt förspel. Den förbjudna frukten lockar alltid mest. Så bestäm en dag ni inte får röra vid varandra, där ni får längta och känna det ruset som kommer vid den första beröringen.

 

21. Gå i sexterapi

Gå i sexterapi

Sexterapi är inte bara för de som har problem utan även de som vill bli bättre. Vill ni bli bättre på att kommunicera, ha bättre sex, få fler orgasmer? Oavsett vad så är sexterapi ett bra alternativ.

22.  Skriv sexfrågor till varandra

Hur tänker din partner kring ert sexliv? Ibland kan det vara svårt att prata om det, risken att råka säga fel kan hindra en från att våga säga något alls. Skriv ner några frågor som du vill ha svar på och be din partner göra detsamma. Kommunikation är grunden till ett bra sexliv.

 

23. Pröva nya tekniker – läs på tillsammans

Det finns flera olika tekniker när det kommer till sex och dessa tekniker kan förbättra ert sexliv och även bra tips på förspel. Vi pratar om olika juck-tekniker, olika tekniker vid oralsex och olika sexställningar.

Vi har flera olika guider som kan hjälpa er med ett bättre sexliv, exempelvis våra guider om hur du suger och slickar bäst vid oralsex.

 

24. Dansa tillsammans och frigör endorfiner

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Släpp loss! Låt kroppen bara vara, hitta tryggheten i att bli lite obekväma tillsammans och få det att bli er trygghet. Eller varför inte ge varandra en lapdance som ett sexigt förspel?

25. Testa på public play

Precis som det låter så är public play när det sker offentligt. Ni kan köpa en sexleksak där partnern får styra den med en fjärrkontroll och sedan sätta er på en restaurang. Eller smyg in på toaletten och kör en snabbis när ni är ute och handlar.

Du kan även överraska din partner genom att smeka låret under familjemiddagen och sedan viska något i din partners öra.

 

26. Lek tillsammans – allt går att göra till lekar och allt går att göra sexuellt

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Vi pratade tidigare om sexspel men faktum är att det går att göra alla spel till vuxenspel, klädpoker(strip-poker) är ett perfekt exempel. Att leka sig till sex är ett bra förspel som gör att det blir lite mer spännande än vanligt.

Förloraren får ta av sig ett plagg, smeka den andra, få ett straff, alternativen är många.

27. Byt miljö – åk på en road trip / bo på hotell

Ibland räcker det med att byta miljö för att få tillbaka sin lust. Har ni inte tid att åka i väg kan ni boka ett hotell på hemmaplan, det blir med en gång en lyxigare känsla och ni slipper se tvättkorgen. Finns det något bättre än hotellsex?

 

28. Onanera framför varandra

Finns det något sexigare än att se din partner få orgasm, kanske kan det vara det perfekta förspelet? Onanera framför varandra och lär er hur din partner gör på egen hand när inte du är med.

 

29. Testa på temperature play

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Temperaturspel är när ni stimulerar varandras kroppsdelar med olika temperaturer, det kan vara en isbit som får glida runt på kroppen eller en uppvärmd buttplug. Det finns även orgasmgelar och glidmedel som har kylande och värmande effekt.

Temperature play går att använda både som förspel och under själva sexet, våga utmana din partner genom att kyla eller värma de mest intima områdena.

30. Rensa dagens agenda och ha en stressfri sexdag

Ägna en hel dag åt sex eller gör den åtminstone sexuell. Gå runt nakna hela dagen, ät från varandras magar och slicka i er kolasås från varandras kroppar. Planera en hel dag där ni bara ska gå runt och kåta upp varandra, låt hela dagen bli ett enda magiskt förspel.

Kanske ska ni sätta ett orgasmmål, minst 4 orgasmer innan dagen är slut?

 

31. Ge feedback till varandra med 3:1 metoden

För att få ett bättre sexliv så måste du och din partner veta vad den andra tycker om och även inte tycker om. Ha som vana att varje gång ni har haft sex använda er utav 3:1 metoden. Det handlar alltså om att säga tre positiva saker och en mindre positiv sak.

Exempelvis, ”jag gillar när du använder dina fingrar, jag gillar att rida dig, jag gillar när du biter på mina läppar, men jag tycker inte om när du nafsar på mina öron.”

För att ge feedback på ett ännu bättre sätt kan du ge förslag på vad du vill ha istället exempelvis, ”i stället för att nafsa på mina öron kan du inte bita mer på mina läppar.”

 

32. Testa sexleksaker för par

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Det finns många sexleksaker som är gjorda för par, där ni båda kan få njuta samtidigt. Vi rekommenderar att ni köper en sexkalender för då får ni en spännande överraskning varje dag och kan på ett enkelt sätt hitta nya sexleksaker. I flera av sexkalendrarna finns det tips på förspel och olika guider.

Parsexleksaker är ett bra sätt att ta sexet till nästa nivå.

33. Läs sexnoveller tillsammans eller skicka varsin

Läs sexnoveller ihop, kanske i form av högläsning. Ni kan också välja ut varsin sexnovell som ni sedan skickar till er partner.

 

34. Skriv sexnoveller tillsammans

Varför bara läsa sexnoveller ihop när ni kan skriva tillsammans? Bygg upp en sexfantasi ihop eller skriv om ert bästa sex. Genom att prata högt och skriva om era fantasier så bygger ni upp ett bra förspel.

 

35. Lär er mer om olika fetischer och se om något faller er i smaken

Lär er mer om olika fetischer och se om något faller er i smaken

Det finns en okänd värld där ute fylld med fetischer, hur ska ni veta vad ni gillar om ni inte testar? För ett bättre sexliv och bra förspel krävs det att ni testar er fram. Googla på olika fetischer och se om något faller i er smaken.

36. Bjud in en tredje person – trekant eller kanske till och med ett öppet förhållande

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Det krävs att ni har bra kommunikation för att kunna testa detta. Ett tips på bättre förspel kan vara att börja med en sexdocka och sedan ta steget därifrån.

37. Gå på Swingers club – ni behöver inte ligga med andra

Känns det för mycket att bjuda in en tredje person kan ni i stället besöka en swingersclub tillsammans, det är inget måste att ligga med någon annan.

 

38. Skicka nakenbilder

Skicka nakenbilder

Först och främst, se till så att ni båda är okej med det och har bestämt er hur ni hanterar bilderna. Är det ok att spara eller hur ska ni göra?

Det behöver inte heller vara full on naked, det kan räcka med att skicka bilder på bara axlar, ryggen eller läppar för att få till ett bra förspel.

39. Förbättra er uthållighet

Nu menar vi inte genom klassisk aktivitet utan träna på att få orgasm och träna på att inte få orgasm för tidigt. Knipövningar, träningskit med fördröjningsspray, orgasmgelar, det finns flera olika sätt och hjälpmedel.

 

40. Fokusera på att ha långt förspel

Tips på förspel är att alltid ha långa förspel. Låt det ta tid, teasa varandra och se till så ni båda är superkåta när ni väl börjar.

 

41. Överraska din partner

Gör det som inte förväntas, viska något sexigt till din partner när ni är på en offentlig middag. Ta på dig sexiga underkläder utan någon särskild anledning. Gör sådant som skapar fjärilar och fnitter.

Om din partner inte kan se dina underkläder med en gång, berätta vad du har på dig och se hur det utvecklas till ett bra förspel.

 

42. Ge varandra komplimanger

Säg fina ord och se till så att du verkligen menar det, genuint ska det vara annars kan det kvitta. Beröm din partners kläder, sättet din partner går på, berätta hur mycket ni uppskattar varandra. Vaknar du tidigare än din partner? Skriv en fin kommentar på en papperslapp och lämna på köksbordet.

 

43. Gör en sexmeny

Låt förrätten spegla ett gott förspel och bygg upp er alldeles egna sexmeny. Eller skriv varsin och låt er partner beställa något från menyn.

 

44. Köp sexiga underkläder till honom eller henne

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Sluta aldrig känna dig sexig, ibland gör underkläder nästan mer för den som bär dem än den som ser. Det finns många olika typer av sexiga underkläder både till män och kvinnor.

45. Ät hälsosamt – smaka och dofta bättre

Detta gäller både sekretet hos kvinnor och sperman hos män. Vissa livsmedel är definitivt bättre än andra även om de kanske inte alltid gör jättestor skillnad och det kan ta några dagar innan ni märker något alls.

BIG NO är sparris, alkohol och tobak, de två sista var kanske självklara.

BIG YES är söta frukter och bär. Drick även mycket vatten, det får både smaken och lukten att bli mildare överlag.

 

46. Använd sexleksaker – köp sexleksaker till varandra

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Precis som det kan vara kul att köpa sexiga underkläder till varandra så kan det vara kul att köpa sexleksaker till varandra. Välj ut något du vill att din partner ska testa. Helt plötsligt blir shopping ett bra förspel.

47. Turas om att vara dominanta

Det är lätt att fastna i gamla sexvanor så som på samma plats och samma sexställningar, men även vem som är den dominanta. Turas om att vara dominanta och se hur det förändrar ert sexliv.

 

48. Lär känna varandras erogena zoner

Det finns många erogena zoner på kroppen, alltså områden på kroppen som gillar stimulans. Lär känna varandras zoner och ni kommer få ännu fler och bättre orgasmer. Desto fler erogena zoner som stimuleras samtidigt desto kraftfullare orgasmer.

 

49. Köp en sexgunga

Sexgunga är inte bara till för den som håller på med BDSM utan fungerar även bra för vanligt vaniljsex. Det ger er möjligheter att utforska flera nya sexställningar och skapar en spänning få sexleksaker kan.

Tips på förspel är att placera din partner i sexgungan helt naken och sedan ge oralsex, det är nämligen en bra vinkel för att komma åt.

 

50. Var noggrann med eftervård

Eftervård hör vanligtvis till BDSM och handlar om att få stöd, fysisk närhet och bekräftelse av den dominanta. Vi tycker eftervård är viktigt oavsett typ av sex. Ge varandra komplimanger efter sexet, smek varandra ömt och visa uppskattning även efter sex.

 

51. Ha mycket ögonkontakt

Ha mycket ögonkontakt

Testa att ha ögonkontakt med din partner samtidigt som du ger oralsex, blicken blir intensiv och skapar närhet. Ögonkontakt är viktigt även utanför sovrummet för att kunna känna sig sedd. Eller kanske ta bort ögonkontakten helt och ta på en ögonbindel under förspelet.

52. Ha sex framför en spegel

Det här kan för vissa vara det obekvämaste som finns eller också det härligaste som finns. Att alltid kunna se ens partner och även sig själv. Vissa par sätter till och med upp en spegel i taket.

 

53. Filma er själva

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Vill ni ta nästa steg från spegelsexet till ett förbättrat sexliv så kan ni filma er själva. Se till så att båda är överens och att ni gemensamt tar bort filmen. Även om ni väljer att inte filma er själva kan det bli ett bra förspel bara av att prata om det.

54. Introducera dirty talk

Det här brukar vara en vattendelare, vissa älskar dirty talk och andra hatar det. Dirty talk är ett tips på bra förspel. Det behöver inte alltid innebära ord som fitta, kuk, hård och våt. Dirty talk kan innebära att du berättar för din partner vad du vill att din partner ska göra med dig.

Ett enkelt sätt att både se hur din partner hanterar det och hur du ska introducera det, är genom att be din partner beskriva i detalj vad du ska göra.

 

55. Bestäm en dag ni bara fokuserar på en av er

Alla behöver inte alltid få orgasm, ibland kan det räcka med att en av er får all uppmärksamhet och får känna sig omhändertagen. Kanske bli bjuden på frukost på sängen och sedan få hela kroppen ompysslad.

 

56. Skapa ett eget internt sexspråk ni kan använda offentligt

Det finns undersökningar som visar på att det som gör relationer starka är det som de har gemensamt och internt. Så skaffa kodord ni kan använda ute i det offentliga.

Exempelvis, ”jag är sugen på en martini” innebär att du är jättekåt. Helt plötsligt kommer din partner få väldigt bråttom hem.

 

57. Ta initiativ

Vänta inte bara på att din partner ska bekräfta dina små hintar eller på att din partner ska ta initiativ. Gör det du också. Är din partner inte sugen just då så är det inte hela världen, men då har du åtminstone försökt och visat dit intresse.

 

58. Gör en sexig spellista

Förspel – 59 tips för ett bättre sexliv!

Sätt ihop en spellista tillsammans med era sexigaste låtar. När någon av er sätter i gång listan så vet den andra automatiskt om att personen är sugen, ett tips på förspel som kräver minimal ansträngning.

59. Kommunicera mer – ställ frågor

För ett bättre sexliv och för att få till bra förspel krävs det att ni kan kommunicera. Fråga din partner allt du vill veta. Se till så att de är öppna frågor så du får mer utvecklade svar än bara ja och nej.

Några exempel:

  • Vad vill du ha mer av i vårt sexliv?
  • Vad skulle du vilja bli bättre på?
  • Vad kan jag göra bättre?
  • Vad uppskattar du mest med vårt sex?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här