Att slicka fitta och att suga kuk är en konst men det är precis vad oralsex handlar om. Det går att variera på flera sätt och olika kroppar uppskattar olika typer rörelser och tryck.

Vi på Lovebuddy har skrivit allt som finns att veta om oralsex här nedan.

 

Vad är oralsex?

Oralsex är sex där ett könsorgan stimuleras med munnen, alltså oralt. Det kan utföras oavsett sexualitet.

Men ett annat uttryck för att ge kvinnan oralsex är att slicka och ett annat sätt att tala om att ge mannen oralsex är att suga av, avsugning.

 

Hur fungerar oralsex?

Oralsex kan innebära att slicka, suga eller mjukt nafsa på könsorganet, det är munnens beröring som står i centrum.

Vi ska gå igenom specifikt vad det innebär beroende på kön här nedan.

Men vi vill verkligen klargöra att det finns inget som är rätt eller fel när det kommer till utförandet, prata med din partner och fråga vad hen tycker om. Allas kroppar fungerar olika.

Ett tips kan vara att köra sexställningen 69:an. Det innebär att både du och din partner får och kan ge oralsex samtidigt. Här kan du läsa mer om hur sexställningen fungerar.

 

Oralsex kvinna – Att slicka fitta

Men hur gör man då?

Allas kroppar fungerar olika och vill du läsa en utförlig guide gällande hur du slickar fitta så kan du läsa här.

Lär dig hur det kvinnliga könsorganet ser ut, vad klitoris, blygdläppar osv sitter. Mycket fokus brukar ligga på klitoris. Du kan slicka, suga och nafsa lätt på klitoris. Du kan kombinera med fingrar som stimulerar g-punkten samtidigt, det brukar ofta vara mycket uppskattat.

Tänk på att variera tungan från sidled, upp och ner, snabbt och sakta, stora och små rörelser. Pröva dig fram och var uppmärksam på din partner, lyssna på andningen och se hur hon reagerar beroende på vad du gör.

För att undvika smaken och för att skydda sig mot könssjukdomar så kan en slicklapp vara bra att använda. Det är en liten duk som du lägger över området du ska slicka, det kan vara bra att använda glidmedel för att fästa lättare. Här kan du läsa mer om slicklappar.

 

Oralsex man – Att suga kuk

Även när det kommer till att ge en avsugning så är varierar det från person till person. Här kan du läsa en utförlig guide hur du utför den bästa avsugningen, flera olika tips och tricks.

Här ska du dock vara extra försiktig med tänder eftersom det är väldigt känslig och tunn hud runt mannens könsorgan.

Håll koll på mannens anatomi, slicka och sug runt och på ollonet, slicka försiktig på penisträngen och ner längst med skaftet. Stoppa penisen/kuken i din mun och sug, variera mellan sakta och snabbt och korta och långa sug.

Något som brukar vara mycket uppskattat och gör det skönare för mannen är att ha mycket glid. Glidet kan bestå av ditt eget saliv eller så kan ni också ta del av något av våra rekommenderade glidmedel här.

Det är viktigt att vara uppmärksam, lyssna på din partners andning och hur han stönar, det hjälper dig att känna igen när du ska fortsätta och när du ska byta.

Deep Throat är något som det ofta skrivs om och innebär att du tar penisen ner genom både munnen och svalget så långt det går helt enkelt. Detta är svårt för många då kräkreflexerna tar emot och detta går att tränas bort om man vill. Det går också att utföra en bra avsugning utan att deep trotha.

Det går också bra att använda kondom vid en avsugning, dels för att undvika smak men även dels för att minska risken för könssjukdomar.

 

Hur vanligt är oralsex?

En studie från Göteborgs Universitet under år 2011 visade att 66 % av kvinnorna och 71 % av männen hade oralsex vid senaste sextillfället. Det finns flera aspekter som tyder på att siffrorna har ökat sedan dess.

Det är såklart individuellt och en smaksak, vissa älskar det och andra uppskattar det inte ens lite. Men allt handlar om kommunikation mellan dig och din partner. Ni kan börja försiktigt genom försiktiga pussar, ta det steg för steg.

 

Hur ger man bra oralsex?

Som alltid för att bli bra på något så krävs träning och när det kommer till sex så krävs det även kommunikation, ni är ju två om detta, en som tar och en som ger. För att bli bra på oralsex behöver du vara uppmärksam på hur din partner reagerar på dina rörelser och prata om det.

Fråga vad din partner gillar, fråga om hon kan lotsa dig rätt med handen, hårt eller lätt tryck, stora eller små rörelser? Oralsex är en smaksak.

Har din partner inte någon erfarenhet sedan innan? Då vill vi tipsa om att be din partner berätta vad hen tyckte om och inte tyckte om efter varje gång ni har haft oralsex. Om ni inte redan har så kommer ni snart att få fantastiskt oralsex.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här