De bästa kärleksgungorna – Bäst i Test topplista

256

Ta njutningen i sovrummet till nya höjder… bokstavligt talat! Med en kärleksgunga kan man njuta av varandras sällskap på ett helt nytt sätt med en sexmöbel som låter en inta ställningar som annars inte hade varit möjliga. En kärleksgunga blir det perfekta valet till fantastiska parlekar som man aldrig vill ska ta slut, och om du är intresserad av att kika på ett brett sortiment av olika kärleksgungor kan du klicka på följande länk.

Nedan ska vi gå igenom några av de bästa kärleksgungorna på marknaden för att göra sökandet efter den bästa gungan så enkelt som möjligt. Är ni ute efter en billig variant, en gunga som blir perfekt för nybörjare eller en äkta testvinnare? Här finns någonting för alla!

TESTVINNARE – Fetish Fantasy Sexgunga

fetish fantasy sexgynge

Se priset här

Fetish Fantasy Sexgunga är en ganska simpel kärleksgunga, men tillåter en ändå att testa på en hel uppsjö av olika ställningar. Det är upp till en själv vem av er som ska sitta i gungan, och beroende på hur man positionerar sig kan gungan förenkla oralsex, handjobs, samlag och mer. Denne kärleksgunga har man kanske tidigare sett i TV-serien Desperate Housewives, och den har blivit en stor favorit i mångas hem.

Fäst denne kärleksgunga i taket med hjälp av en krok, och fjädern därunder garanterar sedan att leksaken kan gunga fram och tillbaka. Gungan i sig själv är uppbyggd av ett antal nylonremmar där man kan sätta fötterna i vissa av dem medan de andra stödjer rumpa och rygg. För att få den bästa möjliga upplevelsen tillsammans med ens kärleksgunga kan man justera remmarna precis som man vill ha dem. Maxvikten på gungan är 180 kg, men avlägsna helst fjädern i taket om vikten överstiger 100 kg.

Ha i åtanke att denne kärleksgunga är framställd för att sättas fast i ett trätak, så det kan bli svårt att fästa gungan i ett tak av betong. För att göra lekarna lite fräckare ingår dessutom en ögonbindel i paketet för paren som älskar dominanslekar. Gungan är tillverkad av nylon, och alla delarna som håller uppe gungan är tillverkade av stål. Allt som behövs för att hänga upp gungan ingår, så man behöver inte köpa några extra delar.

Fördelar:

 • Perfekt för att krydda till parlekarna
 • Klarar av upp till 180 kg
 • Ögonbindel ingår

Nackdelar:

 • Bör inte fästas i ett betongtak

TILL NYBÖRJAREN – Fantasy Swing Sexgunga

fantasy swing

Se priset här

Om man är ny inom världen av sexgungor och vill testa på en variant som är riktigt behaglig, säker och spännande måste man kika närmare på en kärleksgunga såsom Fantasy Swing Sexgunga. Oavsett om man letar efter sin första kärleksgunga eller har tidigare erfarenhet av de erotiska redskapen har Fantasy Swing Sexgunga någonting för alla. Det är lätt som en plätt att montera denne kärleksgunga där man vill ha den och alla delar som behövs för montering ingår i paketet, men kom ihåg att gungan specifikt är gjord för trätak. Därför är det ingen god idé att försöka fästa ens kärleksgunga i ett betongtak.

Med detta i åtanke kommer man att få många fantastiska upplevelser i ens kärleksgunga tillsammans med partnern. Det mjuka neopren-materialet som gungan är tillverkad av ser till så att det blir så behagligt som möjligt att inta de olika ställningarna som man föredrar i gungan. Fantasy Swing Sexgunga klarar av att hålla upp till 180 kg, men vid över 100 kg bör man avlägsna fjädern och låta gungan hänga direkt i kroken. Välj själv om ni vill montera er kärleksgunga i taket eller i dörröppningen för skräddarsydda upplevelser som passar just er. När gungan inte användas är det bara att plocka av den från kroken.

Fantasy Swing Sexgunga görs upp av flera olika nylonremmar, och några av dessa kan man fästa fötterna i medan andra håller upp resten av kroppen. Detta tillåter för en rad ställningar som man inte tidigare har testat på eftersom det är för svårt att nå. Denne kärleksgunga öppnar sannerligen många dörrar till nya möjligheter, så låt bara fantasin flöda!

Fördelar:

 • Kommer med justerbara remmar
 • Kan enkelt plockas ner från kroken för lätt förvaring
 • Behagliga nylonremmar så att man sitter bekvämt

Nackdelar:

 • Bör inte monteras i tak av betong

DEN BILLIGA – Fetish Fantasy Deluxe Dörrgunga

fetish fantasy deluxe dør gynge

Se priset här

För de som är ute efter en högkvalitativ kärleksgunga som inte tömmer hela ens plånbok är det väl värt att vända sig till Fetish Fantasy Deluxe Dörrgunga. Den här billiga gungan som ändå håller hög standard ser till så att du och din partner kan testa på ställningar som inte har varit möjliga utan en kärleksgunga. Här behövs inga verktyg eller extra tillbehör för att hänga upp gungan, utan det häller bara att remmarna läggs över dörren. När man sedan stänger dörren sitter de fast på ett sätt som är stabilt nog för att kunna bära upp till 135 kg.

Fetish Fantasy Deluxe Dörrgunga ser till så att man kan testa på riktigt fräcka ställningar oavsett om man föredrar handjobs, oralsex eller samlag. Välj själv om han eller hon ska sitta i gungan och låt fantasin ta över för att hitta ställningen som passar båda parter för en skräddarsydd upplevelse. När man är färdig med att använda ens kärleksgunga är det inga svårigheter att plocka ner den och packa ihop den så att gungan knappt tar upp något utrymme alls.

Tack vare faktumet att Fetish Fantasy Deluxe Dörrgunga tar upp ett sådant litet utrymme är det här en optimal kärleksgunga att ta med när man exempelvis ska ge sig iväg på semester med ens käraste. Sätet är vadderat så att man kan sitta extra bekvämt, och remmarna är flexibla nog att de passar oavsett kroppsbyggnad. Nylonmaterialet som gungan är tillverkad av gör utrustningen kraftig samt hållbar, och som en sista extra fördel ingår en snygg ögonbindel.

Fördelar:

 • Stor valuta för pengarna
 • Bärkraft upp till 135 kg
 • Mycket enkel montering

Nackdelar:

 • Inga för närvarande

MEST POPULÄRA – Fetish Fantasy Bondage Gunga

fetish fantasy bondage gynge

Se priset här

Fetish Fantasy Bondage Gunga är en snygg kärleksgunga som passar perfekt för paren som vill experimentera med bondage och fräcka dominanslekar. Gungan är dock även ett bra val för de som helt enkelt vill testa på hur det skulle vara att inta ställningar som aldrig tidigare har varit möjliga utan en händig kärleksgunga. När man är upphöjd i luften blir det mycket enklare att komma åt, så fler sexiga ställningar kan intas för parlekar som man sent kommer att glömma.

Vad är det då som gör just Fetish Fantasy Bondage Gunga så speciell? De mycket högkvalitativa materialen klarar av att hålla upp till 180 kg, och samtidigt är gungan mycket snäll mot huden så att man behagligt kan sitta i gungan. Gungan hängs upp med en krok, och under denne sitter en fjäder som tillåter utrustningen att gunga samt guppa upp och ned. Förutom remmarna som håller uppe kroppen kommer gungan även med manschetter som blir perfekta när bondagelekarna ska kryddas till.

För att få en gunga som är anpassad efter ens egen kropp går det enkelt att justera remmarna för bästa passform. Kom ihåg att fjädern bör avlägsnas vid belastning över 100 kg, så då gäller det bara att hänga ens kärleksgunga direkt på takkroken. Det behövs inte köpas till några ytterligare tillbehör, så allt det nödvändiga ingår. För att göra upplevelserna med partnern extra spännande ingår även en ögonbindel. Kom dessutom ihåg att denne kärleksgunga är framställd för trätak och inte bör hängas i betongtak.

Fördelar:

 • Klarar av upp till 180 kg
 • Perfekt till bondagelekar
 • Enkel montering

Nackdelar:

 • Ganska dyr

Läs hela recensionen här 

Anna testare
“Hej, jag är Lovebuddy´s testare Anna och är 37 år. Jag och min pojkvän har också testat Fetish Fantasy Bondagegunga ihop, det var minst sagt en upplevelse. Läs mer här.”

TILL VARDAGEN – Sportsheets Jam Dörr Sexgunga

sportsheets jam doer sexgynge

Se priset här

En kärleksgunga som både nybörjarna och veteranerna säkerligen kommer att uppskatta är Sportsheets Jam Dörr Sexgunga. Den här sexgungan ser till så att man kan njuta av allt som utrustningen har att bjuda på utan att behöva sätta några krokar i taket eller borra in i väggarna. Det här är nämligen en kärleksgunga som man placerar över dörren, och när man sedan stänger dörren sitter utrustningen fast och kan bära på upp till 145 kg.

Sportsheets Jam Dörr Sexgunga är optimal när man vill krydda till parlekarna och testa på olika ställningar i sovrummet som inte hade varit möjliga utan sexgungan. Positionera er på det sättet som ni föredrar och njut av handjobs, oralsex eller samlag på helt nya sätt. Tack vare faktumet att gungan inte monteras i taket kan man närsomhelst hänga upp den eller ta ner den för att förvara ens kärleksgunga på ett diskret sätt när den inte används. Förvaringsmöjligheterna resulterar även i att Sportsheets Jam Dörr Sexgunga lätt transporteras när det är dags att ge sig av på semester.

För att ens kärleksgunga ska passa en helt perfekt kan man utan problem justera den. Då utrustningen är framställd i mycket hållbart nylon kan man lita på att den inte går sönder mitt under lekarna. Tänk på att dörren som er kärleksgunga hängs över naturligtvis måste vara stabil.

Fördelar:

 • Tillåter för helt nya erotiska ställningar
 • Mycket enkel att montera utan krokar eller andra verktyg
 • Kan lätt plockas ner och förvaras

Nackdelar:

 • Kräver en solid dörr att hängas över

DEN FRÄCKA – Feels Like Heaven Sexgunga

feels like heaven elskovsgynge

Se priset här

Feels Like Heaven Sexgunga låter en ta del av erotiska ställningar som man inte riktigt kan nå utan en händig kärleksgunga. Utrustningen gör både oralsex, handjobs och samlag härligare än någonsin, och vilken ställning man än föredrar kan parlekarna gynnas av en kärleksgunga som enkelt plockas upp och återigen kan tas ner för lätt förvaring. För att få fräcka lekar som är anpassade efter ens egna individuella önskemål justerar man remmarna på gungan utan några svårigheter, och detta gör bara gungan mer bekväm att ligga i.

Nylonmaterialet är mjukt nog för att kännas härligt mot huden, men ändå hårt nog för att behålla sin form och inte gå sönder. Tänk dock på att ens kärleksgunga inte kan bära mer än 120 kg. Därtill ska man också komma ihåg att allt till gungan inte ingår i paketet. Monteringstillbehör såsom en krok att fästa i taket, en fjäder, en metallkedja och liknande måste därför beställas separat.

Det finns inga restriktioner när det kommer till huruvida man får montera Feels Like Heaven Sexgunga i ett betongtak eller inte. Webbutiker såsom Sinful säljer nämligen monteringstillbehör till både trä- och betongtak så att ni kan fästa er kärleksgunga i just den typen av tak som ni har. Med en kärleksgunga som den här kan man vara säker på att man får utrustning som är enkel att rengöra, enkel att hänga upp, enkel att förvara och enkel att använda. Bättre än så kan det knappast bli!

Fördelar:

 • Perfekt för paren som vill experimentera med nya ställningar
 • Kärleksgunga som enkelt förvaras
 • Kan bära upp till 120 kg

Nackdelar:

 • Vissa monteringstillbehör ingår inte

Läs hela recensionen här

Anna testare
Hej, jag är Lovebuddy´s testare Anna och är 37 år. Jag och min pojkvän har gett Feels Like Heaven 5 av 5 stjärnor, läs vår recension här.”

DEN LYXIGA – Joydivision Loveswing Älskogsgunga De Luxe

joydivision loveswing elskovsgynge de luxe

Se priset här

Den sista kärleksgungan som bara måste nämnas på listan över högkvalitativa sexgungor är den lyxiga Joydivision Loveswing Älskogsgunga De Luxe. Prova på ställningar i sovrummet som man bara kan drömma om ifall man inte har en händig gunga tillhands. Oavsett om man vill testa på en helt ny typ av oralsex, handjobs, vaginalt sex eller analsex kan denne gunga stå till tjänst. Det finns så många nya positioner att testa på, och när man viktlöst hänger i luften blir det lätt som en plätt att komma åt. Det är upp till en själv om man vill stå, sitta eller ligga i gungan, så välj det som blir passande.

Joydivision Loveswing Älskogsgunga De Luxe har remmar som garanterar att gungan förblir stabil, och på samma gång kan man behagligt ligga ner i gungan tack vare de vadderade delarna. Tillsammans med kärleksgungan får man alla tillbehören som man kan tänkas behöva för att fästa gungan i taket. Alla har ju dock inte samma takhöjd, och om man känner att man inte riktigt når upp till gungan är det fullt möjligt att köpa till en ytterligare kedja så att man får njuta av rätt höjd.

Kärleksgungan passar de flesta med sin förmåga att bära upp till 150 kg. Både nylon- och stålmaterialet är robusta och ser till så att gungan verkligen håller. Allt som allt får man i paketet själva gungan, en fjäder, 4 kedjor samt 4 karbinhakar, så det är bara att börja montera gungan omedelbart!

Fördelar:

 • Ger en möjligheten att testa på helt nya sexställningar
 • Tillverkad i robusta material
 • Alla tillbehör till montering ingår

Nackdelar:

 • En aning dyrt

Hur väljer man den rätta kärleksgungan?

Det finns ett par punkter som är värda att kika på om man vill hitta den bästa sexgungan, men i många fall beror ens slutgiltiga val på vad man själv föredrar. Oavsett vad bör man alltid ha en budget i åtanke: Hur mycket är man beredd att lägga på kärleksgungan? Det är antagligen inte överraskande att gungan som man får vanligtvis är mer högkvalitativ, avancerad och kommer med fler tillbehör om den kostar ganska mycket. Det finns dock gungor i alla prisklasser, så vad man än eftersöker hittar man säkerligen den perfekta kärleksgungan därute.

Vi talade lite kort om monteringstillbehör, och detta är någonting som man alltid ska kika närmare på innan man köper sin gunga. Kanske hittar man en billigare variant och beställer den gungan utan att vara uppmärksam på att gungan inte kommer med några monteringstillbehör. Dessa är ett måste och man tvingas då att beställa dem separat. Välj gärna en lite dyrare gunga som redan kommer med alla de nödvändiga monteringstillbehören så att man slipper processen av att leta efter passande tillbehör på egen hand.

En ytterligare punkt är bärvikten, och här är det personlig preferens som gäller. Det finns vissa kärleksgungor som endast har en bärvikt på 100 kg medan andra kanske kan bära upp till 180 kg. Välj här den vikten som ni behöver och ha i åtanke att ni båda kanske vill hänga i gungan samtidigt. Då blir den maximala vikten naturligtvis större. Det hjälper även att välja en gunga som tillåter en att justera remmarna för perfekt passform.

Material vid val av kärleksgunga

Det rätta materialet är av yttersta vikt när man ska köpa den där perfekta kärleksgungan. I vanliga fall är sexgungor tillverkade av nylon till remmarna samt stål till monteringstillbehören, men det finns vissa gungor som även har vaddering och dylikt för att göra det så bekvämt som möjligt att sitta i gungan. Man vill naturligtvis inte att det ska skava när man använder sig av gungan, och särskilt inte om ens kärleksgunga har manschetter som ska sitta tajt kring handleder eller fotleder.

Visst är det trevligt med behagliga remmar, men det allra viktigaste är att kroken, fjädern och kedjan är tillverkade i robusta material. Om något av dessa tillbehör inte skulle hålla hög standard kan gungan brista vid användning, och resultatet blir att man faller i golvet och kanske skadar sig. Lyckligtvis nog har webbutiker såsom Sinful ett brett sortiment av riktigt högkvalitativa krokar, fjädrar och kedjor i robust stål. Allt man behöver komma ihåg är att det är bäst att ta bort fjädern och hänga gungan direkt på kroken vid en vikt på över 100 kg.

Ytterligare sexmöbler och sexmaskiner att prova på

Det är inom kategorin sexmöbler som man hittar de fräcka sexgungorna, men visst finns det andra spännande sexmöbler som man inte kommer att vilja missa. Om man vill ta njutningen till en helt ny nivå kan det exempelvis vara gynnsamt att kika på sexmaskiner såsom dildomaskiner som för en dildo fram och tillbaka medan man själv bara kan luta sig tillbaka och njuta. Resultatet blir utomordentliga onanisessioner där man själv inte behöver ens lyfta ett finger.

Robusta och högkvalitativa sexmöbler samt sexmaskiner kan man även njuta av vid heta parlekar med någon som man håller kär. Kanske penetreras man själv av dildomaskinen medan man ger sin partner ett blowjob för en upplevelse som gynnar båda parter. Det finns sexmöbler och sexmaskiner som man sitter på, ligger i eller som man njuter av ståendes. I vissa fall kan man till och med vinkla utrustningen för skräddarsydd njutning.

Medan sexmaskiner bjuder på stötar och vibrationer kan en fräck sexmöbel se till så att man kommer åt sexställningar som inte annars hade varit möjliga. Man får helt enkelt ett bekvämt underlag som låter en experimentera med helt nya positioner antingen på egen hand vid onanisessionerna eller tillsammans med partnern under parlekarna.

Förvaring, rengöring och transport av ens kärleksgunga

Alla sexgungor ser olika ut, så hur enkel transporten blir beror vanligtvis på hur mycket gungan väger samt vad den är tillverkad av. I vanliga fall kan en kärleksgunga dock enbart tas ner från kroken i taket eller avlägsnas från dörren – beroende på vilken typ av gunga man har valt – och därefter är det lätt som en plätt att förvara gungan. Den kan vikas ihop för att ta upp ett mycket litet utrymme, och visst gör detta även transporten enkel.

Gällande rengöring kan man utan problem torka av gungan efter dess att den har använts. Det krävs inget extensivt underhåll, utan ens kärleksgunga bör vara framställd i högkvalitativa material som håller länge.

Var hittar man den perfekta kärleksgungan?

Att shoppa har aldrig varit enklare än i modern tid. Nu krävs det inte att man ger sig iväg till en fysisk butik, utan man kan beställa allting online på ett säkert och lätt sätt. Högkvalitativa kärleksgungor finner man i nätbutiker såsom bland annat Sinful och Mshop. Här är utbudet stort med fräcka kärleksgungor i flera olika prisklasser.

Genom att shoppa online får man en klar översikt av alla de olika sexgungorna, och man får därtill reda på allt som man kan behöva veta under produktbeskrivningarna. Detta tillåter en även att få information kring huruvida man behöver köpa till monteringstillbehör eller inte. När allt kommer till kritan är det enklast att beställa sin perfekta sexgunga online, så varför inte ta en tur över till Sinful eller Mshop, klicka sig in på fliken ”sexgungor” och ta en närmare titt på sortimentet!

Olika sexgungor:

Sexgungor är ett kreativt och spännande tillägg till det intima livet och finns i olika varianter för att passa olika preferenser och fantasier. Här är en guide till några olika typer av sexgungor:

Dörrmonterade sexgungor: Perfekta för de som saknar utrymme eller vill vara diskreta. Dessa gungor fästs enkelt över en dörr och möjliggör olika positioner.

Takmonterade sexgungor: För en mer avancerad upplevelse kan takmonterade gungor installeras i taket. Dessa ger maximal rörelsefrihet och flexibilitet för olika positioner och vinklar.

Sexgungor med stöd för ben: Designade med extra stöd för benen, vilket ger möjlighet till bekvämare positioner och längre sessioner utan trötthet.

Sexgungor för stolar: Dessa är konstruerade för att fästas på stolar och ger möjlighet till spännande lekar utan att behöva installera separata fästen.

Sexgungor med hand- och fotfickor: För dem som gillar att experimentera med bondage och förhöjd dominans, finns sexgungor som inkluderar hand- och fotfickor för extra fästpunkter och variation.

När du väljer en sexgunga är det viktigt att överväga monteringsmöjligheter, material, viktbegränsningar och säkerhetsfunktioner. Oavsett vilken typ du väljer, kan en sexgunga öppna upp för en ny värld av erotiska möjligheter och öka intimiteten i förhållandet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här