Ögonbindlar – Bäst i test

622

En ögonbindel är en enkel men otroligt sexig vuxenleksak som ni borde introducera i sovrummet för ökad spänning.

Med en ögonbindel försvinner din förmåga att se och då förstärks dina andra sinnen. Det är en sexig och spännande upplevelse.

Har ni tänkt på att experimentera med lite härlig BDSM så är ögonbindel det perfekta stället att börja på.

Stadig tvekan?

Se urvalet av ögonbindlar här →

 


 

TESTVINNAREObaie Ögonbindel i Konstläder

Obaie Ögonbindel i Konstläder

Se priset här

Denna ögonbindel är en funktionell ögonbindel – den gör inte bara sitt jobb, den gör även jobbet väl. Obaie ögonbindel är väl designad och tillverkad i konstläder vilket gör att den känns behaglig att ha på sig, men även sitter på plats under så gott som hela akten!.

Fördelar

 • Denna ögonbindel sitter väl och stannar på sin plats i de flesta fall
 • Ögonbindeln passar alla huvudstorlekar tack vare sitt elastiska resårband
 • Snygg och stilren design
 • Den är lätt att sätta på då den ej kräver knytning

Nackdelar

 • Riskerar att åka upp i pannan i vissa fall

Min personliga upplevelse

Till att börja med vill jag säga att materialet känns mjukt mot huden. Ögonbindeln ser samtidigt snygg och stilren ut med sina väldesignade former och mjuka kanter. Ögonbindeln är utrustad med ett resårband baktill, vilket hålller den på plats kring såväl små som stora huvuden och dessutom gör ögonbindeln mycket lätt att använda eftersom det inte behövs något knytande.

Detta uppskattar jag i de fall jag har händerna fulla med annat samtidigt, eller i de fall jag leker med någon med större rörelsehinder: Det är alltså bara att sätta den på plats och låta leken börja! Det som gör denna ögonbindel riktigt speciell är dock dess utformning framtill. Ögonbindeln är utskuren med djupa bågar som går ned över kinderna samtidigt som den har ett tomrum som ger plats för näsan.

Resultatet blir ett nästan – men bara nästan – kolsvart resultat. Åtminstone för mig, men kanske har jag för smala kinder för att den ska täcka helt… Ja, hur som helst, med denna ögonbindel går det sannerligen inte se mycket när den sitter på plats. Och sitter på plats – det gör den, åtminstone i sidled.

Utskärningen över näsan och valet av material bidrar till att hålla ögonbindeln på plats även om du gnuggar huvudet mot kudden, soffan eller golvet, detta tack vare att resårbandet inte fastnar i något annat samtidigt som imitationslädrets mjuka insida sitter tight mot huden. Men att den sitter så nära och väl mot huden gör också att den följer med huden och riskerar att glida upp om den som bär den kniper allt för mycket med ögonen, vilket nog får utgöra min enda minuspoäng till denna produkt. I övrigt är jag helnöjd och kan varmt rekommendera den på grund av sina väldesignade egenskaper!

Rekommenderat till

Det här är en ögonbindel jag skulle kunna rekommendera till i princip vem som helst – såväl nybörjare som erfarna.

Det är inte ofta en produkt lyckas med denna bredd, men tack vare sitt låga pris lämpar den sig väl för personer som vill investera i kanske sin första egna ögonbindel, liksom den även är funktionell nog för att inte göra mer erfarna användare besvikna.

Det säger andra kunder

Tidigare kunder upplever ögonbindeln från Obaie som lättanvänd, mjuk och luktfri. De upplever att den sitter kvar på sin plats även om man flyttar huvudet och har gott om plats för näsan.

Sammanfattning

Obaie ögonbindel i konstläder är sammanfattningsvis en syntetisk ögonbindel som är lätt att använda och gör sitt jobb – den täcker synen utan svårighet och stannar på sin plats i de allra flesta fallen.

 


 

TILL NYBÖRJARENSinful Deluxe Ögonbindel med Spets

Sinful Deluxe Ögonbindel med Spets

Se priset här

 • Mystik
 • Passar alla
 • Till vardag och fest

Den har ögonbindeln är gjord i fräck spets vilket gör att bäraren ser både mystisk och sexig ut på samma gång. Att den är gjord i spets gör även att du kan se lite vilket kan kännas skönt om du är ny till BDSM.

Är BDSM inte för dig så är masken även perfekt för att bära på nästa fest eller maskerad. Du kommer garanterat bli snyggast på festen.

Ögonbindeln passar de allra flesta storlekar då den är 115 cm lång. Du knyter den lätt på huvudet så är du redo för kvällen.

 


 

DEN BILLIGALove Mask

love mask

Se priset här

Är det en sovmask eller en ögonbindel? Vem vet? Det är nog helt upp till dig! Något som är säkert är dock att denna diskreta ögonbindel är lättanvänd, mjuk och behaglig, vilket gör att den passar de flesta rent storleksmässigt – och med tanke på priset – även de med begränsad plånbok!

Fördelar

 • Billig
 • Mjuk
 • Lättanvänd
 • Passar alla – stora som små huvuden

Nackdelar

 • Känns verkligen billig
 • Åker lätt av

Min personliga upplevelse

Denna ögonbindel är väldigt simpel. Lätt att använda. Det var min första reflektion när jag öppnade den lika simpla plastförpackningen den kom i. Här är inget lullull – för det behövs inte. Här är istället en mask som är lätt att sätta på, lätt att ta av och har ett enda syfte: att stänga ute synintrycken.

Dess svarta färg gör denna leksak till ett neutralt tillskott i leksakslådan – eller på nattygsbordet om man så vill – ingen lär ändå uppmärksamma den som något kinky. Kanske är detta på både gått och ont: den fyller sin uppgift som ögonbindel men priset ger knappast utrymme för för något mer. Därmed blir inte ”Sinful Satin ögonbindel” något mer än just en ögonbindel – och knappt det.

Jag upplevde att den inte höll sig på plats, att den gled omkring såväl upp och ned som i sidled, och därmed snarare utgjorde ett irritationsmoment än ett hjälpsamt verktyg för förhöjda upplevelser. Åtminstone upplevde jag den på detta vis när jag var liggandes i sängen. Däremot fungerade den riktigt bra när jag var placerad i en stående position, helt utan kuddar eller annat som skulle göra att den skavdes av om jag rörde på huvudet.

Rekommenderat till

Jag rekommenderar denna till människor med begränsad ekonomi och till de som kanske inte rör så mycket på huvudet under sin utlevnad. Allra bäst passar den i stående positioner där man inte gnuggar huvudet mot något – då vågar jag till och med säga att den är riktigt bra!

Det säger andra kunder

Tidigare köpare har upplevt ögonbindeln som prisvärd och funktionell då den stänger ute allt ljus. Däremot är den inte helt färgäkta.

Sammanfattning

Man får vad man betalar för. Det här är en ögonbindel – varken mer eller mindre än just en simpel ögonbindel. Den är lätt att använda men har sina nackdelar.

 


 

DEN FRÄCKANo Peeking

No Peeking

Se priset här

 • Två ögonbindlar
 • Härlig vadering
 • Kundfavorit

Du får två ögonbindlar i en snygg men diskret design. Den ena bindeln har en silverfärg med svarta detaljer och den andra är helt svart. Båda två är lätt vadderade vilket gör dem ännu mer bekväma.

Att det finns två ögonbindlar med, gör att ni båda kan ta dem på samtidigt vilket kan bli otroligt kittlande och spännande. Bindlarna är perfekta för er som vill prova en läcker bondage lek.

Att dem är så mjuka och sköna gör dessa perfekta för nybörjare. De har toppbetyg av kunderna så du kan vara säker på att du får en bra produkt.

 


 

MEST POPULÄREBk Bondage Scarf Red

Bk Bondage Scarf Red

Se priset här

 • Satinscarf
 • 120 cm
 • Kan även användas som rep

Det här är den perfekta produkten för er som vill utforska en mildare bondage lek. Ögonbindeln som egentligen är en scarf är hela 120 cm lång och 15 cm bred. Den är gjord i satinmaterial som känns otroligt mjukt mot din hud.

Materialet gör att den är lite transparent och det gör också att den känns väldigt skön mot din hud. Knyter du den runt huvudet blir det en läcker ögonbindel. Men ni kan också prova lite härliga knytlekar med scarfen. Då den är len och skön är den perfekta för er som är nya till bondage.

Den röda färgen på scarfen är väldigt sensuell och ni kommer garanterat att få en sexig lekstund tillsammans.

 


 

TILL DEN ERFARNEFF Spandex Open Mouth Hood

Se priset här

 • Huva
 • Spandex
 • Stretch för bra passform

Har ni provat ögonbindlar tidigare och är redo för lite mer så är denna huva det perfekta köpet. Den är gjord i ett härligt, mjukt spandexmaterial. Din syn blockeras och även din näsa men det finns ett hål för din mun.

Hålet vid munnen gör det lättare för dig att andas samt gör orala lekar möjliga. Huvan passar nästan alla storlekar då den är väldigt stretchig.

 


 

NYHETSinful Deluxe Satin Ögonbindel

Sinful Deluxe Satin Ögonbindel

Se priset här

Sinful Deluxe Satin ögonbindel utgörs av ett snyggt, svart och brett satinband i syntetiskt material. Det är en klassisk ögonbindel som passar alla huvuden samtidigt som den är elegant nog att kunna lämnas framme när leken är över.

Fördelar

 • Snygg och elegant
 • Slitstark
 • Prisvärd
 • Passar alla huvuden – stora som små

Nackdelar

 • Kan vara svår att knyta upp om en drar åt knutarna alltför hårt.
 • Glider lätt av Täcker inte helt väl mellan kinder och näsa
 • Kan luggas när man knyter den

Min personliga upplevelse

Jag upplever att sinfuls deluxeversion av den klassiska silkesögonbindeln är ett enkelt alternativ för den som vill ha lite stil på sin utlevnad. Ett sidenband, även om de må vara märkt med Sinfuls logga, är också en oskyldig accessoar som knappas skulle väcka nyfikna blickar om den glömdes framme – något som kanske kan kännas lugnande för människor som är helt nya till den här typen av sexuell utlevnad.

Ett enkelt sidenband är, särskilt när det är i syntet, också mycket slitstarkt och kommer knappast gå sönder i första taget: är man nöjd med dess egenskaper kommer denna leksak alltså förbli en vän i många år framöver. Dessvärre krävs det dock just att en drar åt ganska ordentligt för att få det att sitta på plats, något som inte är garanterat att det gör ens då.

Dess silkeslena egenskaper är nämligen inte bara positiva och mjuka mot huden eller vackra att titta på – de kommer även med nackdelen att det glider mot håret. Därmed är det ganska besvärligt att hålla ögonbindeln på plats under lägre tid eller intensivare lekar. Ett tips här är dock att låta ögonbindeln gå ner lite över nästippen – det fungerade åtminstone för mig – för att på så vis både

stänga ute mer av ljuset, liksom för att hålla den bättre på plats. Tack vare ögonbindelns simpla utformning är den väldigt rättfram i sin användning. Det är bara att sätta den framför ögonen och knyta baktill.Men utformningen gör också att den blir mångsidig: kanske vill du knyta fast händerna bak i knyten i nacken? Kanske låter du banden kittla mot huden innan du sätter på den? Fantasin sätter gränserna!

Rekommenderat till

Jag vill rekommendera denna ögonbindel till de som värdesätter sensuella lekar och vackra sexleksaker. I och med sin simpla utformning och diskreta design passar den bra till nybörjare.

Det säger andra kunder

Tidigare kunder tycker att denna ögonbindel är vacker och sitter bra. De säger även att den gör sitt jobb i att stänga ute synintryck: något som möjliggör för användaren att bli mer uppmärksam på andra sensationer.

Sammanfattning

Sinful Deluxe Satin ögonbindel är ett stilrent och slitstarkt alternativ för dig som värdesätter vacka ting och utlevnadsverktyg, och om du tycker om den kommer den vara dig trogen i många år framöver!

 


Varför ska jag köpa en ögonbindel?

En ögonbindel kan göra otroligt mycket för ert sexliv och det är en så enkel produkt som inte kostar skjortan. Vi har samlat de bästa anledningar till att du ska introducera en ögonbindel i sängen redan ikväll:

 • En ögonbindel kryddar ert sexliv.
  Om ni vill göra ert sexliv lite mer fräckt men inte löpa linan helt ut till BDSM så är en ögonbindel ett bra sätt att göra det på. Ögonbindlar är fräckt men det är inte så fräckt att du inte skulle kunna berätta om det för dina kompisar.
 • Att inte kunna se kan minska hämningar.
  Osäkerhet om hur man ser ut i sovrummet är rätt vanligt. Istället för att bara slappna av och njuta så tänker du på hur ditt ansikte ser ut och vilka grimaser du gör under tiden. Med en ögonbindel glömmer du bort detta då du inte kan se din partner i ögonen. När du är helt avslappnad kan du njuta av ännu starkare orgasmer.
 • Att ta bort ett sinne förstärker de andra.
  Alla sensationer blir starkare när ett av dina sinnen försvinner. När du inte kan se känns din partners beröring mer elektrisk än någonsin. Varje liten kittlande smekning är en sensation. Det gäller också smaken av hens läppar och ljudet av hens andetag och stön. Att allt detta är möjligt med en ögonbindel låter nästan lite för bra för att vara sant men det kan den.
 • Det ökar förtroende i er relation.
  Att inte kunna se gör att du måste lita på din partner. Det är med andra ord en aktivitet som kräver tillit. Oavsett om det är du eller din partner som tar den på så kräver det att ni litar på varandra och kan prata om det som ska ske. Gör vad ni kan för att ni båda ska känna er trygga. En bra idé kan vara diskutera vad som är okej och inte, före ni går igång.
 • Öppnar för överraskningar.
  Med en ögonbindel blir allt en överraskning. Det är den perfekta stunden för er att introducera nya saker i er sexlek. Tillexempel kan värme och kyla bidraga med fantastiska sensationer. Prova att ge din partner nya överraskningar varje gång ni leker. Kanske har ni en vibrator liggande som kan kännas extra skönt och spännande när du inte vet vad som ska komma här näst.
 • Sätt en ögonbindel på din partner och ta kontroll.
  Den av er som kan se har all makt. Det blir ett fantastiskt maktspel som för många är riktigt fräckt. Kanske har du ett jobb där din chef aldrig lyssnar på dig och har svårt att få ett ord in på familjemiddagar. Du får aldrig vara i kontroll men med en ögonbindel får du äntligen din chans. Din partner kan bara slappna av medan du styr njutningen.
 • Ta ögonbindeln på och släpp kontrollen.
  Eller så är du kanske som mig? En människa som alltid ska ha kontroll och stressar över minsta lilla grej. Hjärnan får aldrig slappna av. Det kan en ögonbindel ändra på. Låt din partner ta kontrollen och bara slappna av och njut.

Hur använder jag en ögonbindel?

Nu vet vi varför en ögonbindel är härlig att använda så det är dags att prata om hur du kan använda dem. BDSM är ett sätt att njuta av en ögonbindel men det finns massa andra saker ni kan göra om det inte är något för er.

 1. Inbjuder till härligt maktspel: Oavsett om du brukar vara den som är underkastad i sängen eller den som är lite dominant så är en ögonbindel perfekt för att leka med att byta roller. Kanske är det dags att du tar makten i sängen?
 2. Utnyttja din dominanta position (samtyckande): Sätt en ögonbindel på din partner och berätta för hen vad hen ska göra mot dig. Kanske vill du ha lite härligt oralsex eller bara beröring över hela kroppen. Se hur din partner utforskar din kropp som om det vore första gången och hur hen njuter av det.
 3. Ge din partner med ögonbindeln på, en härlig omgång: Låt din partner njuta och överraskas av din stimulering. Ta chansen att verkligen ge din partner den njutning hen förtjänar. Ge upphetsande stimulering tills din partner nästan får en orgasm och dra då tillbaka din stimulering. Låt din partner be efter mer tills du ger med dig och tar hen hela vägen till orgasmhimlen.
 4. Inspireras av filmens värld: I filmen ”9 ½ weeks” så sätter Mickey Rourke en ögonbindel på Kim Basinger i köket och retar henne med all slags mat. Du kan göra samma sak genom att skapa en buffé av sexig mat. Fresta och reta din partner med olika slags gobitar. Ett tips är att välja mat som kan slickas av.
 5. Kom ihåg att det handlar om sensationer: När du har ögonbindel på är alla dina andra sinnen förstärkta. Kör en isbit över din partners kropp när de minst förväntar sig det för att verkligen förbättra de förstärkta sinnena.
 6. Ge en erotisk massage: Börja med att dra en fjäder över din partners kropp för att retas lite och bygga upp stämning. Gå sedan vidare med starkare beröring. Ta sedan fram massageoljan eller glidmedlet och ge din partner en härlig erotisk massage. Avsluta med de mer intima kroppsdelarna.
 7. Onanera framför din partner: Många människor upphetsas av att se sin partner onanera men väldigt många tycker att det är pinsamt att onanera framför sin partner. Det kan en ögonbindel hjälpa dig med när du inte ser din partner kan du mer bekvämt stimulera dig själv. Njut av din egen beröring och njut av att veta att din partner får en fantastisk show.
 8. Sexleksaker: Introducera en sexleksak till er fräcka ögonbindel Det kan verkligen ge det där lilla extra. Tänk att kunna överraska din partner med stimulerande och starka vibrationer nästa gång hen har ögonbindeln på.
 9. Prova med hörlurar: När du varken har syn eller hörsel så kommer beröring kännas ännu starkare och mer intensiv. Här kan du introducera en fjäder eller liknande för fantastiskt kittlande sensationer.
 10. Leta efter tecken på stress: Det är viktigt att den som bär ögonbindeln är bekväm med att ha den på. Är du klaustrofobisk så är det nog inte den bästa idén. Om din partner har ögonbindeln på och verkar stressad föreslå att ni tar av den. Det är viktigt att du känner dig bekväm och kan säga till din partner att du vill ta om den om du känner dig stressad och orolig.
 11. Knyt den på sidan: Istället för att knyta ögonbindeln på bak på huvudet prova att knyta den på sidan. När du ligger ned kan det nämligen vara rätt obekvämt att ligga på en knut vid bakhuvudet.
 12. Se till att rummet är säkert: Du vill inte välta en vas eller glasfigur när du inte kan se. Det vore olyckligt om du snubblade över något som leder till ett besök på akuten.
 13. Ett tips om vem som ska bära ögonbindeln: Män är mer visuella än kvinnor. Därför har många män den motsatta reaktionen till ögonbindel än upphetsning. Prova och se hur det känns för just er. Kvinnor är bättre på att fantisera och njuter därför oftare av ögonbindlar än män.
 14. Det är en billig investering: Faktisk kan din första ögonbindel vara helt gratis. Du kanske har en morgonrock eller scarf som hänger där hemma och bara väntar på att användas? Väldigt mycket som du redan har hemma kan användas för att blockera din syn och det behöver inte kosta något. Vill du köpa en ögonbindel så är de inte dyra och har ofta flera användningsområden som till exempel sovmask. Många ögonbindlar kan du hitta för under 100 kr, se våra favoriter ovan och hitta den som passar dig bäst.

Som du kan se finns det mycket ni kan göra med en ögonbindel och vi lovar att ni kommer njuta av resan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här