Penisring – Vad gör den?

793

Penisring? Kukring? Hur fungerar den, vad gör den och vad är det för ring alla pratar om egentligen? Frågorna är många och i den här guiden ska vi hjälpa dig att förstå varför du aldrig kommer vilja gå tillbaka till ett liv utan en penisring. Vi ska helt enkelt gå igenom allt du behöver veta, om denna magiska ring.

Snabbfakta om penisringen

 • En penisring gör så att blodet strömmar långsammare till penisen
 • Används främst för att öka din uthållighet
 • Ger dig kraftfullare och intensivare orgasmer
 • Finns med dubbla funktioner, ex. vibrator som stimulerar din partner.
penisring

Vad är en penisring?

Precis som det låter så är en penisring en ring som är till för… DIN penis. De finns i flera olika material, storlekar och med extra funktioner. En penisring kan hjälpa till att förbättra ditt sexliv på flera olika sätt. Vissa använder en penisring som hjälpmedel för att öka sin uthållighet och andra använder det för att ta sitt sexliv till nästa nivå.

Vad gör en penisring?

En penisring gör så att det bildas ett tryck på din penis som får blodflödet att strömma långsammare och därmed hjälper det dig med ökad uthållighet. Men det är inte allt utan den hjälper dig även att få intensivare och kraftfullare orgasmer. Den får din penis att upplevas och ibland till och med bli större. Om inte allt ovan har övertygat dig än så hjälper den dig även att få en hårdare erektion, så om inte annat kommer din partner att älska det!

Att tänka på

Så, i havet av penisringar hur hittar du den rätta för dig och/eller er?

 • Storlek, för att veta vilken storlek på penisringen du ska ha behöver du mäta omkretsen runt din penisrot och därefter dela med 3,14 för att få fram din diameter. Det finns även penisringar som sitter över penisroten och pungen och är du intresserad av en sådan behöver du mäta din pung också. Diametern står alltid utskriven i produktdetaljerna om din penisring. Se vår specialguide här: Penisring – Vilken storlek ska jag ha?

Tips – som första penisring!

Dominas Grip är en penisring som är justerbar och som du själv kan välja om du vill ha den enbart runt penisroten eller även runt pungen.

 • Fundera på vilket material du är ute efter, kanske gillar du duschsex och därför behöver ha en penisring som är vattentät?
 • Glidmedel och sexleksaker går alltid hand i hand. Men just när det kommer till penisring så se till att vara något mer sparsam annars kan den lätt bli för hal och upplevas som svårhanterlig. När penisringen väl är på plats så är det fritt fram med glidmedlet igen.
 • Tänk på att eftersom det finns olika material är de uppbyggda på olika sätt. Det finns töjbara, justerbara och de som är hårda. Vad faller dig i smaken?
 • När du ska använda en penisring som är fast så ska du trä på den när du är slak men om du använder en som är töjbar så bör du göra det när du är helt erigerad.

Olika typer av penisringar

Klassisk penisring

 • Den klassiska penisringen används främst för sin huvudsakliga funktion att öka uthålligheten och består enbart av en ring. Eftersom den enbart består av en ring brukar de flesta tycka att den är smidig att använda. Är det din första penisring så kan det vara bra att börja med en klassisk penisring, förslagsvis: Sinfuls egna set med penisringar

Tänk på att den klassiska penisringen finns i olika material och med olika ytor, testa dig fram!

Justerbar penisring

 • Är du osäker på vilken storlek eller upplever att de storlekar som finns inte passar dig. Så är en justerbar penisring att rekommendera. Den spänns åt efter dina preferenser och därmed kan den vara en perfekt första penisring för att experimentera med.

Penisring med vibrator

 • En penisring med vibrator fungerar precis som en klassisk penisring men med en vibrator på. Vibratorn kan vändas framåt för att kunna stimulera partnern vid penetrerande sex eller så kan den vändas åt andra hållet för att ge dig själv extra stimulans. Vanligtvis finns det flera olika nivåer på vibratorfunktionen så att du verkligen kan hitta det som passar dig bäst. Men en sak är säker, din partner kommer att älska det! Titta här för att komma till vårt Bäst i Test

Penisring med analplugg

 • Det är exakt som det låter, en penisring med en tillhörande prostatastimulator. Varför stimulera ett ställe när man kan stimulera två. Silikonpluggen gör så att p-punkten – din prostata stimuleras och då kan vi verkligen prata om intensiva orgasmer. Är du nyfiken på en sån här penisring titta här

Uppladdning

 • Vissa penisringar är uppladdningsbara där laddare ingår och andra går på batteri. Se över vad som passar dig bäst.

Såå.. varför en penisring?

Frågan är egentligen, varför inte en penisring? Det borde vara självklart. De flesta penisringar är små och smidiga, vissa får till och med plats i plånboken. Och på tal om plånbok, det finns i flera olika prisklasser och priserna börjar redan från cirka 20 kronor och uppåt. Det är en billig investering för ett rikare sexliv.

Så om du vill öka din uthållighet och känsel, få hårdare erektion och känslan av att din penis blir större OCH! Uppleva kraftfullare orgasmer, köp en penisring! 

Här kan du ta del av vårt Bäst i Test av flera olika typer av penisringar.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här