Analtöjning – Komplett guide till att bli en anal-gud

145

Låter analtöjning spännande? Då gäller det att man tränar upp sig för att få möjligheten att töja analen så långt som man vill komma. Nedan ska vi tala lite mer om varför man skulle vilja töja analen, vilka redskap man behöver, hur man förbereder på bästa sätt och de olika teknikerna som man kan använda sig av. Fortsätt att läsa för att bli en äkta expert på analtöjning!

Varför skulle man vilja töja analen?

Det lättaste svaret på varför man skulle vilja ta del av analtöjning är helt enkelt för njutningens skull. Kanske vill man exempelvis förbereda sig själv inför att ha analsex för första gången, men visst kan man även töja analen för att bara kunna testa på nya analleksaker.

Att träna upp anus kan se till så att det tillslut känns skönare att bli penetrerad bakifrån, och detta kan öppna dörren till användningen av helt nya stora analleksaker som man inte tidigare har klarat av att föra in. För att ta reda på ännu mer, kika gärna på Lovebuddys guide till analsex.

Är analtöjning säkert?

Om man inte tidigare har testat på analtöjning är det mer än rättvist att ställa sig själv frågan: är det verkligen säkert? Precis som vid alla andra typer av sex är processen säker så länge man gör det på rätt sätt och inte pressar dig själv för hårt. Man bör töja analen i ens egen takt och lyssna på ens kropp. Det ska inte göra ont eller vara alltför obehagligt.

Med tanke på att det inte finns något naturligt glidmedel därbak samtidigt som huden är mer känslig vid det här området är det viktigt att vara försiktig. Ett mycket händigt tips för att töja analen på rätt sätt är att använda ett högkvalitativt glidmedel som garanterar att det blir enklare att exempelvis föra in en leksak analt.

töja analen

Hur långt kan analen töjas ut och är resultaten permanenta?

Ens sfinkters jobb är att dra ihop sig för att hålla inne avföring samt för att sedan öppna upp sig när det behövs, så resultaten av analtöjning kommer inte att vara permanenta. Kroppen vet hur den återigen drar ihop sig, och oavsett hur mycket man töjer analen blir man aldrig lös därbak. När man talar om att träna sig själv inom analtöjning menar man därför att ha bättre kontroll över ens muskler snarare än att man jobbar mot ett permanent bredare anus.

De flesta personers ändtarm ligger på omkring 12 cm i längd, men man bör lägga fokus på vad ens egen kropp klarar av istället för att lägga alltför stor vikt på en specifik siffra. Det är exempelvis fullt möjligt för ens partner att föra in armen därbak hela vägen upp till armbågen, men det viktigaste är att man börjar försiktigt och sedan långsamt jobbar sig uppåt i storlek.

Utrustning till analtöjning

Om det här är den första gången som man experimenterar med analtöjning kan det vara lämpligt att börja med att använda fingrarna för att vänja sig. Det är nämligen enkelt att sakta jobba sig uppåt på det här sättet då man från början kan dra nytta av ett finger, och när man sedan känner sig bekväm kan man föra in fler fingrar. Det är dock dessutom fullt möjligt att töja analen med sexleksaker så länge man har rikligt med analt glidmedel vid ens sida, och många olika händiga analleksaker kan man läsa om hos just Lovebuddy.

Analpluggar

Om man vill använda en analplugg till effektiv analtöjning har man tur, för visst finns det ett brett sortiment av olika varianter att välja mellan. Då dessa leksaker är speciellt framtagna för att föras in analt är det inte ovanligt att de har en smalare samt avrundad spets för så enkel användning som möjligt. I bottnen brukar det dessutom finnas en bred fot eller ankar-liknande bas som säkerställer att pluggen inte glider in för långt.

Med andra ord kan analpluggen komma att bli det perfekt valet för de som vill töja analen, och varför inte exempelvis välja ett set med pluggar i olika storlekar så att man långsamt kan jobba sig upp till de större varianterna! Effektiv analtöjning med händiga sexleksaker har aldrig varit lättare. Kom ihåg att gärna välja en analplugg som är tillverkad i medicinskt silikon eller ett liknande lent material som är skonsamt mot huden – och dra alltid nytta av rikligt med glidmedel.

Naturtrogna dildos

Att satsa på en fräck verklighetenstrogen dildo kan komma att bli optimalt för de som förbereder sig för analsex. Detta är nämligen så nära man kan komma den äkta varan, så om man tänder på riktiga penisar har naturtrogna dildos mycket att bjuda på under analtöjning. Att töja analen med en naturtrogen dildo bjuder dessutom på en lång rad valmöjligheter gällande utseende, material, längd och bredd. Starta med en liten naturtrogen dildo och jobba sedan uppåt till de större leksakerna.

Vilka ställningar är effektiva för analtöjning?

Att töja analen kan man göra tillsammans med ens partner genom att inta vissa härliga sexställningar. Man kan exempelvis positionera sig på alla fyra, ligga på magen, låta partnern sitta knäböjt bredvid en eller liknande.

Om man dock har planer på att töja analen på egen hand bör man lägga sig ner på sidan och sedan använda höger hand om man är högerhänt eller vänster hand om man är vänsterhänt. Böj gärna också knäna så att det är lite enklare att komma åt. Sedan är det bara att sträcka bak handen och föra in antingen leksaken eller ett finger. I slutändan handlar det dock om vad som känns bäst för just dig, så testa på flera olika ställningar för att tillslut hitta den där perfekta positionen.

Att tänka på när man väljer analleksak för uttöjning

Det allra viktigaste som man alltid ska komma ihåg inför analtöjning är att inte börja för stort. Kanske tror man att man klarar av det, men med tanke på hur känslig huden är därbak är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Börja inte med någonting större än lillfingret eller en leksak som är större än 1 cm i diameter. Det finns särskilda nybörjarpaket med leksaker som är perfekta för de som aldrig tidigare har tagit del av analtöjning, och visst är detta väl värt att kika på.

Storleken är dock inte allt som man bör lägga fokus på, utan även bland annat material. Det är gynnsamt för en nybörjare att titta närmare på en silikonleksak för att töja analen då dessa är silkeslena och mer flexibla än leksaker i exempelvis glas eller stål. För de som vill göra analtöjning ännu mer spännande kanske en vibrerande analleksak kan sitta på sin plats, och visst finns det ett helt hav av olika varianter att välja mellan.

Hur ofta man bör träna på att töja analen

Det rekommenderas att jobba med att töja analen en-två gånger om dagen så många dagar om veckan som möjligt, men hur ofta man tränar beror i slutändan på vad man är bekväm med. Så lite som 5-10 minuter åt gången kan vara mer än nog, och varje leksak bör användas i minst en vecka innan man byter upp sig till en större storlek. När allt kommer till kritan handlar det om att lyssna på ens kropp och inte träna mer än vad som känns behagligt.

Hur man förbereder sig inför analtöjning

Innan analtöjning kan det vara gynnsamt att förbereda sig på det som komma skall genom att först försöka gå på toaletten för att göra sig av med avföring och tillåta en att komma längre in under analtöjning. För att säkerställa att man är helt ren därbak kan man dock också välja att satsa på en analdouche som sköljer bort rester av avföring, och det bästa är att detta redskap enkelt kan köpas för några tiotals kronor i de flesta sexleksaksbutiker.

Ytterligare förberedelser består av att koppla av så att musklerna inte spänner sig och gör penetrering svårare. Förspel kan hjälpa för att komma in i den rätta stämningen, men välj gärna ditt eget föredragna sätt som får dig att koppla av.

Glöm inte bort glidmedlet

Då det inte skapas något naturligt glidmedel därbak är det ett måste att använda sig av rikligt med glidmedel när man vill töja analen. Applicera det på både leksaken som ska föras in samt vid analöppningen. Då huden är så känslig i det här området kan det leda till obehag och skador om man inte använder nog med glidmedel, så snåla aldrig med detta!

Då kanske man frågar sig själv specifikt vilket glidmedel man bör vända sig till för att töja analen, och här kan ett silikonbaserat glidmedel rekommenderas då det inte torkar ut särskilt snabbt och har en tjock konsistens. Trots detta är det värt att veta hur silikonbaserade glidmedel kan slita på leksaker som är tillverkade av silikon, så om man har den här typen av leksak ska man istället välja ett vattenbaserat glidmedel.

töja analen

Hur man för in leksaken eller fingret

Då var allting klappat och klart när det gäller förberedelser och glidmedel, så hur gör man nu för att föra in leksaken eller fingret och börja töja analen? Vi har sagt det tidigare och vi säger det igen: det viktigaste är att man tar det lugnt och inte pressar sig själv för långt. Håll leksaken mot analöppningen och applicera inget större tryck. Lägg några minuter på att långsamt föra in leksaken eller fingret, och om trycket blir för överväldigande eller om det inte går längre kan man applicera ytterligare glidmedel och återigen försöka att föra in leksaken.

Vid smärta, blod eller avföring

Visst kan det kännas en smula obehagligt om man inte har tidigare erfarenhet av analtöjning, men det ska absolut inte göra ont i någon större grad. Om detta skulle vara fallet är det dags att dra ut leksaken eller fingret med långsamma rörelser. Se till så att kroppen får vila i ett antal dagar, och därefter kan man prova på att återigen föra in en leksak, men den här gången måste man vara mer avslappnad eller så säkerställer man att en mindre leksak dras nytta av för att inte samma smärta ska återvända. Det kan dock vara en god idé att kontakta en doktor om smärtan skulle dyka upp igen för att kontrollera vad källan är.

Om det inte skulle vara tal om smärta utan istället blod under analtöjning är det ingen fara om det bara gäller några droppar, men om det blöder ganska mycket eller om det känns smärtsamt på samma gång kan ett doktorbesök sitta på sin plats.

Ett ytterligare problem som kan dyka upp vid analtöjning är att det kommer avföring på leksaken, och det här är självfallet ingenting som man behöver oroa sig för. Man löser enkelt det här problemet genom att både tvätta leksaken och händerna på ett ordentligt och noggrant sätt. Sedan applicerar man bara glidmedel igen och fortsätter där man slutade.

Eftervård och rengöring

När du är färdig för dagen med att töja analen är det dags att börja tänka på analrengöring och eftervård av olika slag. Det första som man då kan göra är att tvätta sig från topp till tå för att bli fullkomligt ren. En snabb dusch som sedan övergår till ett bad kan kännas riktigt härligt. När man duschar får man möjligheten att tvätta bort bakterier eller avföring, och detta vill man naturligtvis inte sitta i när man tar ett bad, så satsa därför på en dusch först. Man kan dock förhindra att avföring dyker upp vid analöppningen genom att dra nytta av en analdouche redan innan man börjar töja analen.

Det är inte bara en själv som bör rengöras, utan också leksakerna som man har använt sig av för att töja analen. Sexleksaker ska alltid tvättas av efter dess att de har använts, men det är särskilt viktigt om de har förts in analt då man utan tvekan vill undvika att bakterier och avföring sprider sig. I de flesta fallen är det nog att dra nytta av tvål och varmt vatten för att rengöra leksakerna, men för säkerhetens skull kan man vilja beställa ett sexleksaksrengöringsmedel.

Undvik medel som bedövar

Det sista rådet som vi ska bjuda på är att helt och hållet undvika bedövande medel. Den här typen av medel ser till så att man inte känner någon smärta, och därför tror vissa att det är ett smart val för att kunna töja analen längre och snabbare. Så är dock inte fallet, och det finns många nackdelar med bedövande medel.

Den stora risken är att man för in en rent för stor leksak för snabbt då man inte känner av smärtan. Detta kan resultera i att man skadar sig själv ordentligt, så bedövande medel är aldrig att rekommendera. Det är nämligen känslan av obehag som visar en när det är dags att ta en paus eller att använda en mindre leksak, så om den här känslan tas bort kan man inte längre lyssna på kroppens stoppsignaler. Med andra ord ska man aldrig skynda på processen av att töja analen, utan ta det istället lugnt och gör inte mer än vad kroppen klarar av.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här