Allt du behöver veta om analsex för första gången

1625

Du kan se det här som din kompletta guide till analsex första gången.

Du kanske har hört i popkulturen att analsex är något som bara händer. Det är i alla fall en vanlig perception av analsex. Helt plötslig så har man bara analsex för första gången. Men detta är långt från sanningen. Det krävs en massa förberedelser och en massa glidmedel när du ska ha analsex första gången.

Ja, det sker att den gamla klassiska ”oj, jag kom nästan in i fel hål” händer. Dock är sannolikheten att han faktiskt kommer kunna penetrera dig där utan en massa glidmedel extremt liten.

Om du är villig att göra din research och gå igenom alla förberedelser så kan analsex var extremt njutningsfullt och vem vet, det kanske till och med blir din nya favorit.

Analsex kräver några extra förberedelser men utöver det så är det bara en annan form för penetrering. Oavsett om det är något du överväger eller om ni redan är en bit på väg så har ni här en guide till allt ni behöver veta när ni har analsex för första gången.

1.Om du inte redan provat anal träning så behöver dina muskler förmodligen detta.

Allt du behöver veta om analsex för första gången

Som man säger ”Gå inte från 0 till 60 utan analträning först” (det är kanske inte något man säger men det borde det vara). Att gå från att inte ha något i din anal varje dag till en stor penis kan vara obehagligt. Du kan göra det lättare genom att träna din anal. Det gör du bäst genom att gradvis introducera större och större sexleksaker för att träna musklerna i din anus att bli vana till detta. Vi rekommenderar verkligen att du prövar detta före du har analsex för första gången.

2.Gör din säng redo.

Gör din säng redo.

Ryktena stämmer analsex kan vara en lite äcklig affär. Precis som med allt annat som är sex relaterat när du byter kroppsvätskor, öppnar kondomer, använder glidmedel så finns det en möjlighet för fläckar och att det blir stökigt. Du vill skapa en fräsch och snygg miljö. Ta fram dina bästa lakan och se till att sängen är ren och fin inför analsex första gången.

3.Undvik bedövningskräm

analsex första gången

När ni ska ha analsex första gången så kanske bedövningskräm känns som en bra idé då det betyder att du inte kommer känna smärta. Men dessa ökar risken för skador. Smärta är kroppens sätt att berätta för oss att något är fel. Om din anal är bedövad så kan du inte veta om någon av era aktiviteter orsakar skada. Du kan inte känna om du behöver mer glidmedel eller om din kropp säger emot mot penetrationen.

4.Prova analsex första gången själv

Prova analsex första gången själv

Prova helt utan press första gången du har analsex. Detta kan du göra genom att köpa en sexleksak och en kondom (gör rengöring lättare) och gå till ditt eget space. Analsex första gången ensam gör att du får uppleva hur allt känns och ger dig tid att förstå din egen kropp och vad som känns bra och vad som inte gör det. Har du provat detta först så vet du vad du gillar och det blir lättare tillsammans med en partner.

5.Pröva det inte om du inte vill

bättre analsex

Det är en stor skillnad mellan en person som inte nödvändigtvis har drömt om att få en penis i röven men gärna vill ge sin partner det där lilla extra och en person som hellre dör än att prova det men känner press från sin partner. Du bestämmer helt själv om du ska prova det eller inte. Analsex är inte något som du ska göra om det känns helt fel. Pressas inte in i något du inte vill.

6.Första gången analsex prova med anallek först

Första gången analsex prova med anallek först

Före ni börjar med penetration så borde ni gå igång med anallek. Det är något vi nästan vill mena att ni ska göra. Detta är givetvis öppet för förtolkning och kan betyda allt från sexleksaker till fingrar till mun. Det ger dig en mild ingång till analsex för första gången. Vissa går aldrig längre än denna form för analstimulering.  Det viktigaste är att ni fortfarande tänker på glidmedel och att båda är med på det.

7.Om det gör ont, sluta!

Om det gör ont, sluta!

Några nya sensationer kan du givetvis förvänta dig. Många kvinnor säger att det känns som de behöver bajsa eller som ett tryck när de har analsex för första gången. Men precis som med en normal sexakt, om det börjar göra ont på ett sätt som inte är kul så ska ni sluta. Skador från analsex är möjliga men väldigt ovanliga. Smärta kommer oftast från sprickor i vävnaden runt anus, den är nämligen väldigt tunn och känslig. Ett bra sätt att undvika detta är att använda massor av glidmedel och att börja med små objekt när du har analsex första gången.

8.Du kanske blöder lite.

Hitta en kk

Som alltid ska du ringa till läkaren om du blöder i lång tid och mycket. Vi vill säga att om du blöder mer än en timme när ni har analsex första gången så är ett samtal till läkaren nödvändigt. Men lite blod under anallek är inte ovanligt. Den vanligaste anledningen till att du blöder lite är att det har blivit små sprickor i den känsliga ändtarmen. Innan du blir orolig över dessa sprickor så kan vi lugna dig med att de flesta är så små att du inte kommer känna dem. De flesta kommer inte ens att producera blod. Men precis som med snöflingor är inga anala sprickor likadana, så dina kanske blöder. De små sprickorna kan skapa lite obehag men kommer läka efter några dagar. Det är främst när du går på toaletten du kommer kunna märka dem.

En annan vanlig orsak är hemorrojder, japp vi talar om hemorrojder som du inte visste om att du hade. Detta är lite mer oroväckande då dessa har en massa blod inuti. Du kommer definitivt att känna obehag eller smärta om du har hemorrojder som spricker. Här kan det blöda i några dagar efter men det borde inte ta lång tid före det slutar.

9.Kom ihåg att göra din röst hörd.

Kom ihåg att göra din röst hörd.

Även om du normalt är väldigt tyst under samlag så är detta tid för förändring. När du prövar analsex första gången är detta extremt viktigt. Du måste berätta om det ska gå fortare eller långsammare, om det känns som att du kommer bajsa eller om du upplever smärta. Berätta också om det känns bra, din partner är förmodligen lika nervös som dig.

10. Kasta annan stimulering in i mixen.

analsex

De gör inte dom där tre-punkts-stimulerings leksakerna för ingenting. De kanske ser märkliga ut men de kan göra mycket för dig att stimulera flera punkter samtidigt. Varför inte prova lite klitoris och vaginal stimulering samtidigt som du får din anal stimulerad.

11.Även om ni är i en monogam relation så är en kondom en bra idé.

Sinful Analt Glidmedel 200 ml

Det förhindrar bakterierna som du hittar i anus från att spridas överallt. Ni ska aldrig gå direkt från analsex till vaginalt sex. Detta kan skapa infektioner som kan vara farliga. Din anus är full av bakterier och rengöring och hygien efter är väldigt viktigt.

12.Det rätta glidmedlet är två gånger så viktigt som när ni har vaginalt sex och detta är redan superviktigt.

Det rätta glidmedlet är två gånger så viktigt som när ni har vaginalt sex och detta är redan superviktigt.

Du kanske har hört uttrycket att det är dåligt med för mycket glidmedel. Då det ska ta bort mannens njutning genom att minska friktionen. Detta stämmer inte. Glidmedel kommer bara att hjälpa er att få en skönare stund tillsammans och göra analsex för första gången till en behaglig upplevelse.

13.Välj ett trögt flytande glidmedel framför ett tunt. Dessa torkar inte lika fort.

Välj ett trögt flytande glidmedel framför ett tunt. Dessa torkar inte lika fort.

Det finns glidmedel som är special gjorda för anal stimulering. Dessa är mer dryga och torkar inte lika fort som normala tunna, vattenbaserade. Så att testa ett som faktiskt är gjort för syftet att ha analsex för första gången är en bra idé.

Vi rekommenderar inte oljebaserade då dessa generellt sätt inte fungerar lika bra med kondomer. Kolla gärna om ert glidmedel är kompatibelt med kondomer före ni går igång. Om det inte är det kan kondomen nämligen spricka och då försvinner hela poängen med att använda en.

14.Att få toppen är det mest smärtsamma, för att penishuvudet är den bredaste delen.
När du har kommit förbi toppen och längre upp mot skaftet kommer det kännas mycket skönare. Så var inte rädd när ni har analsex första gången. Kommer du ihåg första gången du hade sex? För de flesta av oss var nog detta inte den bästa upplevelsen kanske var det till och med lite smärtsamt. Du kan få den samma upplevelse första gången du provar analsex.

15.Slappna av så mycket som möjligt i din PC muskel.

Slappna av så mycket som möjligt i din PC muskel.

Om du någon gång provat bäckenbottenövningar är det lite samma sak du ska tänka med anus. Det finns även liknande övningar för denna muskel nämligen. Har du inte prövat detta är det också okay. Det du ska tänka på är att du ska slappna av precis som när du ska bajsa. Oroa dig inte du kommer förmodligen inte att bajsa.

16.Du kommer vara orolig för att du ska bajsa men det kommer du inte att göra.

Sex med en partner

För att vara helt ärlig kommer det vara svårt att veta om du ska det eller inte. Men förmodligen kommer du inte att göra det. Om det kommer lite bajs så är det inte en stor grej när ni väljer att besöka hål nummer två har ni nästan bett om det. Sannolikheten att det kommer ske är dock väldigt låg.

17.Du kan ligga på mage, göra en doggy-style eller missonären – och detta är ordningen från vad som kommer göra minst till mest ont.

Du kan ligga på mage, göra en doggy-style eller missonären – och detta är ordningen från vad som kommer göra minst till mest ont.

Du kan riva upp din anus om ni väljer en position som kan leda till djup penetration före ni är redo. När ni har analsex första gången ska ni välja en där penis inte kan tränga för djupt in. Det kan dock vara skönt att välja en position där mottagaren har mer kontroll eller där klitoris kan stimuleras samtidigt för igenkänning och för att du ska vara så bekväm som möjligt.

Du ska inte oroa dig för att vilja ta det långsamt och försiktigt. Det förstör inte hans stund att du vill ta din tid. Allt du vill göra är bra. Du är mottagaren och i analsex är det den viktigaste positionen. Säg vad du vill ha och bry dig inte om hans eventuella porrfantasier. Sanningen är att han kommer vara nöjd över att få besöka bakdörren och njuta av att ni gör det tillsammans i din takt. Han kommer inte njuta när du har ont.

18.Det är en bra idé att besöka toaletten direkt efter ni är färdiga precis som det är bra att kissa direkt efter vaginal penetration.

Sexstol

Du kommer förmodligen ha känslan av att du måste ändå. Under akten kommer du också uppleva ett visst lufttryck som inte är pruttar men har lite den känslan. De är dock luktfria och du kan vara helt lugn. Luften gör dock att du kommer få känslan av att du måste gå på toaletten och det rekommenderas som sagt att du gör det.

19.Om du hatar det ska du aldrig göra det igen.

Prova inte 1000 gånger om det är något du inte gillar. Hatar du det så hatar du det. Du har gett det en chans och det räcker. Låt inte någon tjata dig till att prova det flera gånger om du inte gillar det. Alla gillar inte allt och analsex kan vara väldigt speciellt.

Att ha analsex första gången skiljer sig inte från gång tre. Behandla inte din njutning som kaffe och försök lära dig att älska det sannolikheten är att det kommer kännas på samma sätt hela tiden. Du kan givetvis bli van vid större objekt och liknande men känslan ändrar sig inte särskilt mycket

Vi rekommenderar dock att ni här provar omvända roller. Män har nämligen en stark orgasmpunkt i anus vilket gör att de kan få starkare och mer intensiva orgasmer av analstimulering. Ni kan följa denna guide och när ni är redo skaffa en dildo och ha analsex för första gången.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här