Allt du behöver veta om analsex för första gången

1703

Du kan se det här som din kompletta guide till analsex första gången och kanske blir det även din guide för det bästa analsexet du någonsin haft. Oavsett så kommer du garanterat få bättre analsex med dessa tips och råd.

Du kanske har hört i popkulturen att analsex är något som bara händer. Det är i alla fall en vanlig perception av analsex. Helt plötslig så har man bara analsex för första gången. Men detta är långt från sanningen. Det krävs en massa förberedelser, mycket analstimulans och en massa glidmedel när du ska ha analsex första gången.

Ja, det sker att den gamla klassiska ”oj, jag kom nästan in i fel hål” händer. Dock är sannolikheten att han faktiskt kommer kunna penetrera dig där utan en massa glidmedel extremt liten.

Om du är villig att göra din research och gå igenom alla förberedelser så kan analsex var extremt njutningsfullt och vem vet, det kanske till och med blir din nya favorit.

Analsex kräver några extra förberedelser men utöver det så är det bara en annan form för penetrering. Oavsett om det är något du överväger eller om ni redan är en bit på väg så har ni här en guide till allt ni behöver veta när ni har analsex för första gången.

1.Om du inte redan provat anal träning så behöver dina muskler förmodligen detta.

Allt du behöver veta om analsex för första gången

Som man säger ”Gå inte från 0 till 60 utan analträning först” (det är kanske inte något man säger men det borde det vara). Att gå från att inte ha något i din anal varje dag till en stor penis kan vara obehagligt. Du kan göra det lättare genom att träna din anal. Det gör du bäst genom att gradvis introducera större och större sexleksaker för att träna musklerna i din anus att bli vana till detta. Vi rekommenderar verkligen att du prövar detta före du har analsex för första gången, särskilt om det är en stor kuk i analen.

2.Gör din säng redo.

Gör din säng redo.

Ryktena stämmer analsex kan vara en lite äcklig affär. Precis som med allt annat som är sex relaterat när du byter kroppsvätskor, öppnar kondomer, använder glidmedel så finns det en möjlighet för fläckar och att det blir stökigt. Du vill skapa en fräsch och snygg miljö. Ta fram dina bästa lakan och se till att sängen är ren och fin inför analsex första gången.

Anal BDSM och Analsex BDSM är inte som det ser ut som porr utan det krävs uppvärmning även där, kom ihåg det.

3.Undvik bedövningskräm

analsex första gången

När ni ska ha analsex första gången så kanske bedövningskräm känns som en bra idé då det betyder att du inte kommer känna smärta. Men dessa ökar risken för skador, anal bedövning är därför inget vi rekommenderar. Smärta är kroppens sätt att berätta för oss att något är fel. Om din anal är bedövad så kan du inte veta om någon av era aktiviteter orsakar skada. Du kan inte känna om du behöver mer glidmedel eller om din kropp säger emot mot penetrationen.

4.Prova analsex första gången själv

Prova analsex första gången själv

Prova helt utan press första gången du har analsex. Detta kan du göra genom att köpa en sexleksak och en kondom (gör rengöring lättare) och gå till ditt eget space. Analsex första gången ensam gör att du får uppleva hur allt känns och ger dig tid att förstå din egen kropp och vad som känns bra och vad som inte gör det. Har du provat detta först så vet du vad du gillar och det blir lättare tillsammans med en partner.

5.Pröva det inte om du inte vill

bättre analsex

Det är en stor skillnad mellan en person som inte nödvändigtvis har drömt om att få en penis i röven men gärna vill ge sin partner det där lilla extra och en person som hellre dör än att prova det men känner press från sin partner. Du bestämmer helt själv om du ska prova det eller inte. Analsex är inte något som du ska göra om det känns helt fel. Pressas inte in i något du inte vill.

Du och din partner kan inspireras av BDSM när det kommer till analsex, använd stoppord för det som inte känns ok.

6.Första gången analsex prova med anallek först

Första gången analsex prova med anallek först

Före ni börjar med penetration så borde ni gå igång med anallek. Det är något vi nästan vill mena att ni ska göra. Detta är givetvis öppet för förtolkning och kan betyda allt från sexleksaker till fingrar till mun. Det ger dig en mild ingång till analsex för första gången. Vissa går aldrig längre än denna form för analstimulering.  Det viktigaste är att ni fortfarande tänker på glidmedel och att båda är med på det.

7.Om det gör ont, sluta!

Om det gör ont, sluta!

Några nya sensationer kan du givetvis förvänta dig. Många kvinnor säger att det känns som de behöver bajsa eller som ett tryck när de har analsex för första gången. Men precis som med en normal sexakt, om det börjar göra ont på ett sätt som inte är kul så ska ni sluta. Skador från analsex är möjliga men väldigt ovanliga. Smärta kommer oftast från sprickor i vävnaden runt anus, den är nämligen väldigt tunn och känslig. Ett bra sätt att undvika detta är att använda massor av glidmedel och att börja med små objekt när du har analsex första gången.

8.Du kanske blöder lite.

Hitta en kk

Som alltid ska du ringa till läkaren om du blöder i lång tid och mycket. Vi vill säga att om du blöder mer än en timme när ni har analsex första gången så är ett samtal till läkaren nödvändigt. Men lite blod från analen under anallek är inte ovanligt. Den vanligaste anledningen till att du blöder lite är att det har blivit små sprickor i den känsliga ändtarmen. Innan du blir orolig över dessa sprickor så kan vi lugna dig med att de flesta är så små att du inte kommer känna dem. De flesta kommer inte ens att producera blod. Men precis som med snöflingor är inga anala sprickor likadana, så dina kanske blöder. De små sprickorna kan skapa lite obehag men kommer läka efter några dagar. Det är främst när du går på toaletten du kommer kunna märka dem. Om din spricka i analen inte läker så bör du vara uppmärksam och kanske kontakta läkare.

En annan vanlig orsak är hemorrojder, japp vi talar om hemorrojder som du inte visste om att du hade. Detta är lite mer oroväckande då dessa har en massa blod inuti. Du kommer definitivt att känna obehag eller smärta om du har hemorrojder som spricker. Här kan det blöda i några dagar efter men det borde inte ta lång tid före det slutar.

9.Kom ihåg att göra din röst hörd.

Kom ihåg att göra din röst hörd.

Även om du normalt är väldigt tyst under samlag så är detta tid för förändring. När du prövar analsex första gången är detta extremt viktigt. Du måste berätta om det ska gå fortare eller långsammare, om det känns som att du kommer bajsa eller om du upplever smärta. Berätta också om det känns bra, din partner är förmodligen lika nervös som dig.

10. Kasta annan stimulering in i mixen.

analsex

De gör inte dom där tre-punkts-stimulerings leksakerna för ingenting. De kanske ser märkliga ut men de kan göra mycket för dig att stimulera flera punkter samtidigt. Varför inte prova lite klitoris och vaginal stimulering samtidigt som du får din anal stimulerad.

11.Även om ni är i en monogam relation så är en kondom en bra idé.

Sinful Analt Glidmedel 200 ml

Det förhindrar bakterierna som du hittar i anus från att spridas överallt. Ni ska aldrig gå direkt från analsex till vaginalt sex. Detta kan skapa infektioner som kan vara farliga. Din anus är full av bakterier och rengöring och hygien efter är väldigt viktigt.

12.Det rätta glidmedlet är två gånger så viktigt som när ni har vaginalt sex och detta är redan superviktigt.

Det rätta glidmedlet är två gånger så viktigt som när ni har vaginalt sex och detta är redan superviktigt.

Du kanske har hört uttrycket att det är dåligt med för mycket glidmedel. Då det ska ta bort mannens njutning genom att minska friktionen. Detta stämmer inte. Glidmedel kommer bara att hjälpa er att få en skönare stund tillsammans och göra analsex för första gången till en behaglig upplevelse.

13.Välj ett trögt flytande glidmedel framför ett tunt. Dessa torkar inte lika fort.

Välj ett trögt flytande glidmedel framför ett tunt. Dessa torkar inte lika fort.

Det finns glidmedel som är special gjorda för anal stimulering. Dessa är mer dryga och torkar inte lika fort som normala tunna, vattenbaserade. Så att testa ett som faktiskt är gjort för syftet att ha analsex för första gången är en bra idé.

Vi rekommenderar inte oljebaserade då dessa generellt sätt inte fungerar lika bra med kondomer. Kolla gärna om ert glidmedel är kompatibelt med kondomer före ni går igång. Om det inte är det kan kondomen nämligen spricka och då försvinner hela poängen med att använda en.

14.Att få toppen är det mest smärtsamma, för att penishuvudet är den bredaste delen.
När du har kommit förbi toppen och längre upp mot skaftet kommer det kännas mycket skönare. Så var inte rädd när ni har analsex första gången. Kommer du ihåg första gången du hade sex? För de flesta av oss var nog detta inte den bästa upplevelsen kanske var det till och med lite smärtsamt. Du kan få den samma upplevelse första gången du provar analsex.

15.Slappna av så mycket som möjligt i din PC muskel.

Slappna av så mycket som möjligt i din PC muskel.

Om du någon gång provat bäckenbottenövningar är det lite samma sak du ska tänka med anus. Det finns även liknande övningar för denna muskel nämligen. Har du inte prövat detta är det också okay. Det du ska tänka på är att du ska slappna av precis som när du ska bajsa. Oroa dig inte du kommer förmodligen inte att bajsa.

16.Du kommer vara orolig för att du ska bajsa men det kommer du inte att göra.

Sex med en partner

För att vara helt ärlig kommer det vara svårt att veta om du ska det eller inte. Men förmodligen kommer du inte att göra det. Om det kommer lite bajs så är det inte en stor grej när ni väljer att besöka hål nummer två har ni nästan bett om det. Sannolikheten att det kommer ske är dock väldigt låg.

17.Du kan ligga på mage, göra en doggy-style eller missonären – och detta är ordningen från vad som kommer göra minst till mest ont.

Du kan ligga på mage, göra en doggy-style eller missonären – och detta är ordningen från vad som kommer göra minst till mest ont.

Du kan riva upp din anus om ni väljer en position som kan leda till djup penetration före ni är redo. När ni har analsex första gången ska ni välja en där penis inte kan tränga för djupt in. Det kan dock vara skönt att välja en position där mottagaren har mer kontroll eller där klitoris kan stimuleras samtidigt för igenkänning och för att du ska vara så bekväm som möjligt.

Du ska inte oroa dig för att vilja ta det långsamt och försiktigt. Det förstör inte hans stund att du vill ta din tid. Allt du vill göra är bra. Du är mottagaren och i analsex är det den viktigaste positionen. Säg vad du vill ha och bry dig inte om hans eventuella porrfantasier. Sanningen är att han kommer vara nöjd över att få besöka bakdörren och njuta av att ni gör det tillsammans i din takt. Han kommer inte njuta när du har ont.

Här kan du läsa mer om analsex ställning som passar er, vissa är anpassade för sex i analen och vissa för vaginalsex.

18.Det är en bra idé att besöka toaletten direkt efter ni är färdiga precis som det är bra att kissa direkt efter vaginal penetration.

Sexstol

Du kommer förmodligen ha känslan av att du måste ändå. Under akten kommer du också uppleva ett visst lufttryck som inte är pruttar men har lite den känslan. De är dock luktfria och du kan vara helt lugn. Luften gör dock att du kommer få känslan av att du måste gå på toaletten och det rekommenderas som sagt att du gör det.

19.Om du hatar det ska du aldrig göra det igen.

Prova inte 1000 gånger om det är något du inte gillar. Hatar du det så hatar du det. Du har gett det en chans och det räcker. Låt inte någon tjata dig till att prova det flera gånger om du inte gillar det. Alla gillar inte allt och analsex kan vara väldigt speciellt.

Att ha analsex första gången skiljer sig inte från gång tre. Behandla inte din njutning som kaffe och försök lära dig att älska det sannolikheten är att det kommer kännas på samma sätt hela tiden. Du kan givetvis bli van vid större objekt och liknande men känslan ändrar sig inte särskilt mycket

Vi rekommenderar dock att ni här provar omvända roller. Män har nämligen en stark orgasmpunkt i anus vilket gör att de kan få starkare och mer intensiva orgasmer av analstimulering. Ni kan följa denna guide och när ni är redo skaffa en dildo och ha analsex för första gången.

 


 

Vad är analsex?

Men låt oss gå tillbaka från början med att genomgå vad analsex egentligen är. Anal betyder ändtarmsöppning. Analsex är därför sex i området i och omkring ändtarmen. Det kan vara alla former för beröring av området.

Så ett av våra bästa tips för analsex är att ni börjar med att reta området. Penetrering är inte nödvändig i början är det inte heller rekommenderat.

Hur känns analsex stimulans

Hur känns analsex stimulans – och varför ska man prova det?

Ändtarmsöppningen är väldigt känslig och består av många nervänder. Detta gör området till en intensiv erogen zon som känns otroligt skönt att stimulera. Penetrationen är tajtare än vaginal penetration.

För män kan en orgasm i anus vara ännu mer stimulerande än en orgasm i penis. Inuti mannens anal finner man nämligen prostatan. Detta är en erogen zon som de talas allt för lite om då den ger mer intensiva och kraftfulla orgasmer än någon annan på en man.

Även kvinnor har en erogen zon där bak. Här är det tal om åtkomst till g-punkten på ett annat sätt. Alla kvinnors nedre erogena zoner hänger nämligen ihop i ett nätverk av extremt många nervänder. Det gör att olika samlags positioner kan nå samma orgasm område men mer intensivt.

Kan kvinnor njuta av analsex?

Analsex är väldigt populärt bland män och det kan bero på många olika saker. P-punkten kan definitivt vara en stor anledning. Det kan också vara för att det är ett område som är lite förbjudet.

Kvinnor kan dock njuta otroligt mycket av analsex också, ett av våra tips vid analsex är att du som kvinna också vågar dig på någon form av anal stimulans. Är du tveksam kan det bero på okunskap både hos män och kvinnor. Nedan kommer vi hjälpa er med att förbereda er på att kanske prova denna form för stimulering.

Analsex utan smärtor – grundliga förberedelser är nyckeln

Analsex kan vara en smärtsam och obehaglig upplevelse om man inte vet hur man ska gå till väga. Därför är förberedelse, nyckeln till en bra och trygg upplevelse för er båda. Följ våra tips vid analsex för en fantastisk upplevelse för er.

Analsex hygien – rengör och tvätta ändtarmen

Analdusch mshop

Ja, vi har sagt det förut men god hygien där bak kan göra stor skillnad för både män och kvinnor som är rädda att den andra ska få en obehaglig överraskning. Det är platsen bajs kommer ut och det kan göra många väldigt obekväma.

Normalt så ska det gärna vara rent i ändtarmen efter att du har tömt den. Kroppen är bra på det sättet att den sköter sig själv. Är du orolig så rekommenderar vi att du rengör den nedre delen av tarmen i en dusch. Kom ihåg att vara försiktig och inte använda parfymerad tvål.

Att bara göra det kan ge dig mer självsäkerhet. Det finns dock som vi också tidigare nämnt anal douches för dig som vill känna dig helt trygg och säker. Även lavemang från ett apotek kan användas. Vi rekommenderar dock inte en tarmsköljning för ofta då det kan skada funktionen av din tarm. Kroppen är gjord för att tömma sig själv och därför ska man inte göra onaturlig tömning för ofta.

Det kan skada din ämnesomsättning och din bakteriebalans. Att göra det ibland skador dock inte.

Ge det tid

Vi kan inte sätta för mycket fokus på det här för att det är så otroligt viktigt. Ni måste ta det lugnt och inte skynda er fram. Att göra något som ni inte är redo för kan göra att ni varken känner avslappning eller upphetsning. Om ni inte känner det så kan det bli en väldigt smärtsam upplevelse.

Tänk därför på att ni ska värma upp ordentligt. För att er akt ska bli så skön som möjligt måste ringmuskeln vara avslappnad. Är den inte det kan ni uppleva smärta istället för njutning. Funktionen som ringmuskeln har är att hålla saker i tarmen. Det är på grund av den som vi inte bajsar på oss utan kan hålla avföring i kroppen tills vi hittar en toalett.

Därför är den naturliga reaktionen för muskeln att hålla saker ute. Den vill inte att saker ska komma in. För att göra analsex lättare ska muskeln därför tröttas ut för att bli helt avslappnad. Därefter kommer muskeln tillåta penetration. Vi rekommenderar att ni masserar öppningen till ändtarmen med era fingrar. För att den ska bli van vid penetration kan ni föra in ett finger eller två då och då. Denna del av leken kan ta väldigt lång tid då ringmuskeln är svår att få helt avslappnad. Ge det tid och njut av resan.

Använd ett bra glidmedel till analsex

Joydivision Easyanal Starter Set

Glidmedel som vi också har nämnt tidigare är väldigt viktigt analsex tips. Utan glidmedel kommer ni garanterat att uppleva smärta. Din anal fungerar annorlunda än en vagina. Vaginan producerar naturlig våthet vilket inte är fallet i din ändtarm. Därför rekommenderas det att ni använder mycket glidmedel för att ni inte ska riskera att uppleva smärta.

Rör er försiktigt med avslappnade analsexställningar

När ni känner er redo, eventuellt efter lek med analsexleksaker kan ni prova penetration med penis eller dildo. Gå endast vidare till detta när ni är redo. Ni låter väldigt försiktigt penis eller dildo penetrera ändtarmsöppningen. Ta det så långsamt som ni kan. När den är inne så rör ni er fram och tillbaka, väldigt långsamt och försiktigt. Gärna i takt för att ni inte ska krascha in i varandra.

De lättaste positionerna att ta vid anal stimulans är de som låter er slappna av. Två exempel är att mottagaren av penetreringen antingen ligger som lilla sked eller på magen. Andra ställningar är givetvis möjliga men det kan vara svårt att hitta några som inte gör att du spänner upp i ringmuskeln.

Kom ihåg att ta det så lugnt som möjligt. Är ni inte redo för rörelse kan ni bara ligga med penetrationen ett tag för att mottagaren ska bli van till att ha något där inne.

Tvätta efter analsex

Normalt kanske ni inte alltid tvättar er efter sex dock så rekommenderar vi att ni gör det vid analsex. Också om ni ska byta mellan analsex och vaginalt sex eller om ni vill ta in en leksak som inte ska föras upp i ändtarmen.

Det finns många bakterier där bak som inte ska föras över till andra ställen. Viktigast är att ni ser till att rengöra penis eller byter kondom om ni går från analt till vaginalt. Det kan leda till farliga infektioner om bakterierna rörs där emellan.

Efter penetration så rekommenderar vi även en dusch och ett toalettbesök för att få ut allt glidmedel som kan ha fastnat. Har penis penetrerat utan kondom ska den också tvättas av. Alla eventuella sexleksaker som används ska rengöras med sexleksak rengöring.

Är analsex farligt?

En sak som kan ske vid analsex är att ringmuskeln kan spricka. Därför är avslappning extremt viktigt. Stimulera ringmuskeln mycket och använd mycket glidmedel för att risken ska vara minimal.

Ändtarmen är känslig och är därför mer mottaglig för både virus och bakterier. Därför är många bekymrade över analsex. Detta gör att det kan vara med till att bidraga till spridningen av HPV-viruset. Detta virus ger kvinnor livmoderhalscancer och kan även ge ökad risk för ändtarmscancer. Ni rekommenderas därför att använda kondom även om ni båda är testade för sjukdomar.

Oskyddat analsex utan kondom

Det bästa analsex tipset vi kan ge er är att använda kondom. Risken för sjukdomar är mycket större vid anal stimulans än andra former för samlag. Det är därför det bästa valet för att skydda er bägge två.

Vad är analsex?

Analsex är sex i rumpan, som vaginalsamlag fast analsamlag. Det innebär alltså att hålet i rumpan blir penetrerat. För paret där en av personerna kan få mens och inte gillar att bli penetrerad under tiden kan analsex vid mens vara ett alternativ. Givetvis går det bra att ha vaginalsex vid mens också.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här