Analsex guide – Bästa tips för analsex

376

Det kan vara svårt att komma igång med anal stimulans. Många tänker på det men kommer aldrig till skott. Vi vill många saker men när det kommer till genomföring så är det svårt att veta vad man ska göra och analsex tips kan vara nödvändigt.

Vi har därför samlat alla tips för analsex som ni behöver. Först får ni några tips som är perfekta för att komma igång med anal stimulans.

10 analsex tips för nybörjare

Så här kommer ni igång.

1. Du ska ha intresset.

Det är ingen idé att prova något som ni inte verkligen vill eller har lust till. Du får absolut inte göra något mot någon som inte vill ha analsex. Det är inte en dröm alla har och att göra det mot någon som inte vill är ett övergrepp.

2. Rengöring för analstimulans

Baseks Anal Douche 225 ml

För att du ska känna dig bekväm med den nya sexuella leken är ett av våra bästa analsex tips; rengöring. Här kan du se till att helt enkelt bara duscha väldigt noggrant. I början rekommenderar vi dock att du använder en anal douche. Det är en form för produkt som hjälper dig att rengöra din anal som är mer säker än med duschen.

Det kan med andra ord kännas väldigt tryggt att använda sig av produkten.

3.Fokus på förspelet

Det kan vara givande att fokusera 100% på förspelet och inte ens tänka på rumpan. Detta kan göra att ni båda blir mer avslappnade samtidigt som ni bygger upp en spänning.

4.Härligt masserande stimulering

Börja med att massera i analöppningen som en början på anal stimulans. Här kan ni också prova att leka med buttpluggs som en uppvärmning. Vissa buttpluggs har vibrerande funktioner som kan vara väldigt kittlande och skönt. Det är ett jättebra analsex tips för er som är nya.

De första gångerna kanske ni inte ens kommer längre än så.

5.Glidmedel!

Sinful Analt Glidmedel 200 ml

Ju mer desto bättre. Ditt anal kan inte skapa någon form för naturligt glid därför är glidmedel extra viktigt. Dessutom är din anal väldigt känslig och kan lätt komma till skada med friktion som uppstår om man ej använder glidmedel.

Det rekommenderas att ni använder lite drygare glidmedel. Vattenbaserat glidmedel kan torka ut fort men samtidigt fungerar det med de flesta sexleksakerna. Ni ska bara komma ihåg att applicera mer under lekens gång.

6.Ställningar

Vi rekommenderar skedning som er allra första ställning då det är en lätt ställning för att kontrollera tempo. I den här ställningen kan ni också kontrollera djupet av penetrationen. Kom ihåg att det inte är konstigt om det känns väldigt intensivt i början.

Det är en helt annan sensation än vad du är van till. Ett av våra tips för analsex är därför att ni tar det långsamt. Använd sexleksaker eller finger till att utforska anal stimulans de första gångerna. Är ni nya rekommenderar vi att ni väljer lite mindre storlek på sexleksaker.

Analsex är en process som handlar om utveckling. Den är njutningsfull så ge den tid.

7.Ta det lugnt.

Gå inte igång med att jucka hårt och snabbt mot varandra. Anal stimulans skiljer sig från vanligt sex. Om du tycker att vaginalt sex ska vara hårt och snabbt kanske du ska överväga att även ta det lite lugnare där. Kom ihåg att andas och inte hålla andningen.

Ni är nybörjare, det är okej att ta pauser.

8.Glöm inte all annan stimulering

Det är givetvis analsex ni ska fokusera på men tänk på att stimulera varandra som ni vore normalt. Ett tips är att mannen kan ha en vibrator på mellangården eller kvinnan på klitoris.

Ni kan ju givetvis också smeka varandra och stimulera andra yttre erogena zoner. Det gör upplevelsen fulländad.

9.Kondom

kondom

Man kan inte bli gravid av analsex men man kan precis som med vaginalt eller oralsex få sjukdomar. Att få en könssjukdom är obehagligt och kan i många tillfällen vara farligt. Detta är inte en skrämsel taktik utan en sanning som ni borde tänka på varje gång ni har sex.

10. Ha det roligt.

Njut av att lära er någonting nytt och njutningsfullt tillsammans. Gå inte för fort fram utan försök att slappna av och inte ta allt för seriöst. Ni ska njuta av er tid.

Det är dock några saker ni ska tänka på för att situationen ska vara så trygg som möjligt. Om ni använder er av sexleksaker eller har en kondom så ska ni tvätta sexleksakerna och byta kondom om ni beslutar er för att gå över till vaginalt senare.

Anus innehåller nämligen bakterier som inte ska överföras till vaginan. Det kan leda till infektioner och andra besvär.


Vad är analsex?

Men låt oss gå tillbaka från början med att genomgå vad analsex egentligen är. Anal betyder ändtarmsöppning. Analsex är därför sex i området i och omkring ändtarmen. Det kan vara alla former för beröring av området.

Så ett av våra bästa tips för analsex är att ni börjar med att reta området. Penetrering är inte nödvändig i början är det inte heller rekommenderat.

Hur känns analsex stimulans

Hur känns analsex stimulans – och varför ska man prova det?

Ändtarmsöppningen är väldigt känslig och består av många nervänder. Detta gör området till en intensiv erogen zon som känns otroligt skönt att stimulera. Penetrationen är tajtare än vaginal penetration.

För män kan en orgasm i anus vara ännu mer stimulerande än en orgasm i penis. Inuti mannens anal finner man nämligen prostatan. Detta är en erogen zon som de talas allt för lite om då den ger mer intensiva och kraftfulla orgasmer än någon annan på en man.

Även kvinnor har en erogen zon där bak. Här är det tal om åtkomst till g-punkten på ett annat sätt. Alla kvinnors nedre erogena zoner hänger nämligen ihop i ett nätverk av extremt många nervänder. Det gör att olika samlags positioner kan nå samma orgasm område men mer intensivt.

Kan kvinnor njuta av analsex?

Analsex är väldigt populärt bland män och det kan bero på många olika saker. P-punkten kan definitivt vara en stor anledning. Det kan också vara för att det är ett område som är lite förbjudet.

Kvinnor kan dock njuta otroligt mycket av analsex också, ett av våra tips vid analsex är att du som kvinna också vågar dig på någon form av anal stimulans. Är du tveksam kan det bero på okunskap både hos män och kvinnor. Nedan kommer vi hjälpa er med att förbereda er på att kanske prova denna form för stimulering.

Analsex utan smärtor – grundliga förberedelser är nyckeln

Analsex kan vara en smärtsam och obehaglig upplevelse om man inte vet hur man ska gå till väga. Därför är förberedelse, nyckeln till en bra och trygg upplevelse för er båda. Följ våra tips vid analsex för en fantastisk upplevelse för er.

Analsex hygien – rengör och tvätta ändtarmen

Analdusch mshop

Ja, vi har sagt det förut men god hygien där bak kan göra stor skillnad för både män och kvinnor som är rädda att den andra ska få en obehaglig överraskning. Det är platsen bajs kommer ut och det kan göra många väldigt obekväma.

Normalt så ska det gärna vara rent i ändtarmen efter att du har tömt den. Kroppen är bra på det sättet att den sköter sig själv. Är du orolig så rekommenderar vi att du rengör den nedre delen av tarmen i en dusch. Kom ihåg att vara försiktig och inte använda parfymerad tvål.

Att bara göra det kan ge dig mer självsäkerhet. Det finns dock som vi också tidigare nämnt anal douches för dig som vill känna dig helt trygg och säker. Även lavemang från ett apotek kan användas. Vi rekommenderar dock inte en tarmsköljning för ofta då det kan skada funktionen av din tarm. Kroppen är gjord för att tömma sig själv och därför ska man inte göra onaturlig tömning för ofta.

Det kan skada din ämnesomsättning och din bakteriebalans. Att göra det ibland skador dock inte.

Ge det tid

Vi kan inte sätta för mycket fokus på det här för att det är så otroligt viktigt. Ni måste ta det lugnt och inte skynda er fram. Att göra något som ni inte är redo för kan göra att ni varken känner avslappning eller upphetsning. Om ni inte känner det så kan det bli en väldigt smärtsam upplevelse.

Tänk därför på att ni ska värma upp ordentligt. För att er akt ska bli så skön som möjligt måste ringmuskeln vara avslappnad. Är den inte det kan ni uppleva smärta istället för njutning. Funktionen som ringmuskeln har är att hålla saker i tarmen. Det är på grund av den som vi inte bajsar på oss utan kan hålla avföring i kroppen tills vi hittar en toalett.

Därför är den naturliga reaktionen för muskeln att hålla saker ute. Den vill inte att saker ska komma in. För att göra analsex lättare ska muskeln därför tröttas ut för att bli helt avslappnad. Därefter kommer muskeln tillåta penetration. Vi rekommenderar att ni masserar öppningen till ändtarmen med era fingrar. För att den ska bli van vid penetration kan ni föra in ett finger eller två då och då. Denna del av leken kan ta väldigt lång tid då ringmuskeln är svår att få helt avslappnad. Ge det tid och njut av resan.

Använd ett bra glidmedel till analsex

Joydivision Easyanal Starter Set

Glidmedel som vi också har nämnt tidigare är väldigt viktigt analsex tips. Utan glidmedel kommer ni garanterat att uppleva smärta. Din anal fungerar annorlunda än en vagina. Vaginan producerar naturlig våthet vilket inte är fallet i din ändtarm. Därför rekommenderas det att ni använder mycket glidmedel för att ni inte ska riskera att uppleva smärta.

Rör er försiktigt med avslappnade analsexställningar

När ni känner er redo, eventuellt efter lek med analsexleksaker kan ni prova penetration med penis eller dildo. Gå endast vidare till detta när ni är redo. Ni låter väldigt försiktigt penis eller dildo penetrera ändtarmsöppningen. Ta det så långsamt som ni kan. När den är inne så rör ni er fram och tillbaka, väldigt långsamt och försiktigt. Gärna i takt för att ni inte ska krascha in i varandra.

De lättaste positionerna att ta vid anal stimulans är de som låter er slappna av. Två exempel är att mottagaren av penetreringen antingen ligger som lilla sked eller på magen. Andra ställningar är givetvis möjliga men det kan vara svårt att hitta några som inte gör att du spänner upp i ringmuskeln.

Kom ihåg att ta det så lugnt som möjligt. Är ni inte redo för rörelse kan ni bara ligga med penetrationen ett tag för att mottagaren ska bli van till att ha något där inne.

Tvätta efter analsex

Normalt kanske ni inte alltid tvättar er efter sex dock så rekommenderar vi att ni gör det vid analsex. Också om ni ska byta mellan analsex och vaginalt sex eller om ni vill ta in en leksak som inte ska föras upp i ändtarmen.

Det finns många bakterier där bak som inte ska föras över till andra ställen. Viktigast är att ni ser till att rengöra penis eller byter kondom om ni går från analt till vaginalt. Det kan leda till farliga infektioner om bakterierna rörs där emellan.

Efter penetration så rekommenderar vi även en dusch och ett toalettbesök för att få ut allt glidmedel som kan ha fastnat. Har penis penetrerat utan kondom ska den också tvättas av. Alla eventuella sexleksaker som används ska rengöras med sexleksak rengöring.

Är analsex farligt?

En sak som kan ske vid analsex är att ringmuskeln kan spricka. Därför är avslappning extremt viktigt. Stimulera ringmuskeln mycket och använd mycket glidmedel för att risken ska vara minimal.

Ändtarmen är känslig och är därför mer mottaglig för både virus och bakterier. Därför är många bekymrade över analsex. Detta gör att det kan vara med till att bidraga till spridningen av HPV-viruset. Detta virus ger kvinnor livmoderhalscancer och kan även ge ökad risk för ändtarmscancer. Ni rekommenderas därför att använda kondom även om ni båda är testade för sjukdomar.

Oskyddat analsex utan kondom

Det bästa analsex tipset vi kan ge er är att använda kondom. Risken för sjukdomar är mycket större vid anal stimulans än andra former för samlag. Det är därför det bästa valet för att skydda er bägge två.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här