Fisting – Den kompletta guiden

42

Medan vissa föredrar onani med hjälp av ett eller två fingrar finns det många andra som älskar att föra in hela handen för en sexuell aktivitet som kallas för fisting. Den här upplevelsen kan man ta del av på egen hand under solostunderna i sovrummet eller så kan man bjuda in partnern för fräcka parlekar som man kan ta del av tillsammans. Här kommer en komplett guide som förklarar mer om vad vaginal fisting är, varför vissa älskar det så mycket och hur man på bästa sätt avnjuter den här fantastiskt sexiga upplevelsen.

Vad är fisting och varför gör man det?

Lätt förklarat är fisting en onanimetod eller en typ av sexuell aktivitet där man drar nytta av hela handen för att penetrera sig själv eller någon annan vaginalt. Trots namnet ”fisting” bör man dock inte missförstå: man knyter inte handen till en näve, utan alla fingrarna pekar rakt fram samtidigt som de trycks mot varandra. Tänk ungefär som en anknäbb så förstår du principen. Det är enkelt att förstå varför man kanske har en och annan fråga angående fisting då man sällan lär sig om detta i filmer eller serier – och det är definitivt inget ämne som dyker upp under sexualundervisning. Vi ska nedan svara på alla de frågorna som man kan tänkas ha för att hjälpa nybörjare att komma igång.

Gällande frågan kring varför vissa tar del av fisting är det enkla svaret att det känns härligt. På samma sätt som vissa personer föredrar klitorisstimulering anser andra att det är skönare med fisting. Det kan handla om emotionell njutning då man får tillbringa lite extra tid med partnern, men det kan också vara tal om fysisk njutning i form av exempelvis G-punktstimulering.

Att fyllas ut helt och hållet är för vissa otroligt givande, men det är dessutom bra att ha i åtanke hur man inte bör ta allting för fort. Det gäller att ha öppen kommunikation med sin partner och att ta det hela långsamt så att man inte skadar sig. Med träning, mycket glidmedel och kärlek till sin partner ska man dock snart se att fisting kan bli riktigt skönt för båda parter!

Kan fisting leda till en orgasm?

Huruvida man kan få orgasm via fisting eller inte beror helt enkelt på vem man är som person. Alla är vi olika med individuella behov, och det kan krävas en annan typ av stimulering för att just du ska få en orgasm. Om det dock är möjligt för en att nå klimax med hjälp av vaginal penetrering eller G-punktstimulering kan fisting utan tvekan bli ens bästa vän.

Hur det känns att vara mottagaren av fisting

Vid fisting kommer man att känna en känsla av att bli utfylld, och när partnern börjar röra sin hand fram och tillbaka påminner det om en intensiv variant av G-punktstimulering. Fisting kan komma att bli en härligt sexig upplevelsen under alla parlekar, men det är också många som specifikt uppskattar fisting under dominanslekarna i sovrummet. Att antingen vara den dominanta parten som har kontroll över leken eller den undergivna parten som tar emot njutningen kan ta stunderna i sovrummet till en helt ny nivå. Det kan anses vara mer intensivt och intimt än att exempelvis använda en strap-on dildo, så visst kommer man nära sin partner på ett helt nytt sätt.

Hur det känns att utföra fisting på sin partner

Att utföra fisting är perfekt för personen som verkligen vill känna sig själv inom partnern. Det är en intim och skön aktivitet att ta del av tillsammans och det kan bli ett fantastiskt alternativ till dildos eller strap-ons. Det gäller att jobba tillsammans och att vara på samma våglängd för att få den bästa möjliga upplevelsen, och på så vis blir det härligt intimt att ta del av fisting med den personen som man håller kär.

Tänk på handhygienen innan ni börjar

Det finns vissa ting som kan förstöra fistingstunderna, och just handen som används vid fisting är en av dem. Då fingrarna ska föras in i partnern gäller det att hygienen är på topp. Trasiga naglar, söndrigt nagellack, alltför långa naglar och liknande kan komma att skada den känsliga vaginala huden – någonting som man naturligtvis vill undvika. Det är därför en god idé att klippa naglarna, avlägsna nagellacket och tvätta händerna innan det är dags för fräcka stunder i sovrummet. Det är fullt möjligt att behålla sina långa naglar vid fisting, men då bör man se till att bära latexhandskar samtidigt som man lägger bomullstussar under naglarna för att undvika skador.

Använd rikligt med glidmedel

Ett mycket viktigt tips för att fisting ska kännas så härligt som man har hoppats på är att dra nytta av rikligt med glidmedel. Det kan aldrig bli för mycket, och det är upp till en själv om man vill använda vattenbaserat eller silikonbaserat glidmedel. Om man dock har planer på att föra in en sexleksak som exempelvis är tillverkad av silikon ska man endast använda ett vattenbaserat glidmedel då silikonbaserade varianter kan skada silikonprodukter.

Därtill bör man ha i åtanke att det aldrig är en god idé att vända sig till något sorts bedövande medel bara för att man tror att man då klarar av fisting bättre. Att ta bort känslan av smärta resulterar bara i att man råkar ta lekarna längre fortare än ens kropp klarar av.

Att ta det i ens egen takt

Det finns ingen brådska när det gäller fisting. Målet är ju som sagt att båda parter ska få en härlig upplevelse, så varför inte börja med lite förspel såsom att titta på porr tillsammans eller att ta på varandra. När man väl är uppvärmd kan man börja med att sticka in ett finger och sedan fortsätta med ytterligare ett finger osv. Om man utför fisting på ens partner är det viktigt att öppet kommunicera. Fråga ofta om det känns bra och se till så att allt går i en lagom takt. När alla fingrarna förutom ett har förts in är det dags att positionera ens hand likt en anknäbb såsom vi nämnde tidigare, och för sedan sakta in handen.

Knogarna kan komma väl tillhands

För ett fantastiskt sätt att uppnå kvinnlig orgasm kan man efter dess att handen har förts in börja vrida och vända på näven lite lätt för att stimulera partners G-punkt med hjälp av ens knogar. Även en in och ut rörelse kan komma att bli en riktig höjdare – eller varför inte låta handen sitta på plats inne i partnern medan man drar nytta av den andra handen för klitorisstimulering? Om man har tur är en äkta fontänorgasm inte långt borta.

Ta hjälp av en sexleksak

Krydda till fisting-tillfällena med en sexleksak såsom en klitorisvibrator för extra stimulering eller en analplugg för de som vill fyllas ut ordentligt. Nedan ska vi kika närmare på lite olika sexleksaker som blir perfekta att använda vid fisting, och glöm inte heller att ta en titt på topplistan över de bästa analvibratorerna på marknaden!

Libra

libra

Se priset här

Libra är en ypperlig produkt för de som vill ha flera funktioner i en och samma sexleksak. Dra nytta av Libra som antingen en massagestav, en klitorisvibrator eller en G-punktvibrator beroende på vad man själv föredrar och få upplevelser som aldrig förr vid fisting. Libra är tillverkad av ett skönt silikonmaterial för att kännas härlig mot huden, och med hela 10 olika vibrationslägen kommer man utan tvekan snabbt att hitta det mönstret som känns som skönast för en. Inte behöver man heller oroa sig för återkommande batteriköp då Libra lätt laddas upp med en medföljande USB-sladd. En mer mångsidig sexleksak till fisting får man allt leta länge efter!

Fördelar:

 • Kan användas som både massagestav, G-punktvibrator och klitorisvibrator
 • Hela 10 vibrationsmönster
 • Laddas upp med en medföljande USB-sladd

Nackdelar:

 • Hade gynnats av att vara mer tystlåten

Sinful Precision Uppladdningsbar Klitorisvibrator

sinful precision opladelig klitoris vibrator

Se priset här

Vad sägs om äkta målinriktad klitorisstimulering för att fullända ens fisting-äventyr? Då bör man titta närmare på Sinful Precision Uppladdningsbar Klitorisvibrator. Leksaken har en unik utformning med en lång och smal tipp som hålls mot klitoris för njutning som aldrig förr. Det finns 10 vibrationslägen att välja mellan, och leksaken är framställd i silikon för att kännas så mjuk som möjligt mot huden. Vattentätheten garanterar sköna stunder både i sovrummet och badkaret medan den medföljande USB-sladden ser till så att man lätt kan ladda upp leksaken igen efter användning utan behov av några batterier. Sinful Precision Uppladdningsbar Klitorisvibrator passar sannerligen perfekt till fisting!

Fördelar:

 • Unik design för målinriktad klitorisstimulering
 • 10 vibrationsmönster att skifta mellan
 • Vattentät

Nackdelar:

 • Hade gynnats av att ha motorn lite närmare tippen

Satisfyer Pro 2 Next Generation

satisfyer pro 2

Se priset här

Här kommer en favorit världen över som man inte vill missa. Satisfyer Pro 2 Next Generation är en lufttrycksvibrator som använder sig av tryckvågor för att stimulera hela klitoris – inte bara den yttre delen såsom många andra klitorisvibratorer gör. Resultatet blir en otroligt effektiv leksak som ser till så att även de oerfarna kan nå orgasm på nolltid. Munstycket kan avlägsnas för enkel rengöring efter användning, och när det är dags att ladda upp leksaken görs detta lätt med en medföljande USB-sladd. Välj mellan en av de 11 olika pulseringslägena och börja njuta av klitorisstimulering under fisting-lekarna.

Fördelar:

 • Effektiv design som stimulerar hela klitoris
 • 11 pulseringslägen att skifta mellan
 • Uppladdningsbar med medföljande USB-sladd

Nackdelar:

 • Inte fullkomligt vattentät

Byta position vid nästa tillfälle

Första gången man tar del av fisting kan det vara gynnsamt att börja med missionären då man kan titta in i varandras ögon och känna trygghet. Samtidigt är det möjligt att se varandras ansiktsuttryck för att enklare ta reda på vad båda föredrar och inte tycker om. När man sedan är mer van vid upplevelsen kan man börja testa på andra fräcka ställningar såsom till exempel doggy style – en ställning som öppnar upp ens kropp på ett helt nytt sätt. För tips och rekommendationer kring diverse sexställningar, kika på Lovebuddys topplista över de 11 bästa sexställningarna.

Fisting på egen hand

Vi har talat en del om att njuta av fisting tillsammans med ens partner, men är det möjligt att utföra fisting på egen hand? Jo, visst är det så, men det är en aning komplicerat. Det finns olika leksaker som är specifikt framtagna för fisting, men om man är en nybörjare är det bra att veta hur leksakerna aldrig kan vara lika flexibla som riktiga fingrar. Det är därför en god idé att börja med ett par av ens egna fingrar för att långsamt jobba sig upp till leksaker. Nedan ska vi ge exempel på några högkvalitativa leksaker som är passande vid fisting på egen hand, och såsom tidigare nämnt: använd alltid rikligt med glidmedel oavsett om man drar nytta av ens egna fingrar eller en leksak.

Belladonnas Magic Hand Svart

doc johnson belladonnas magic hand sort

Se priset här

Belladonnas Magic Hand Svart blir ett härligt val för de som vill testa på fisting med en leksak under onanisessionerna. Leksaken är formad likt en hand som är positionerad i den kända fisting-ställningen som påminner om en anknäbb. Handen är 30 cm lång och det är möjligt att både dra nytta av den vaginalt och analt. Leksaken är tillverkad i mjukt PVC och är flexibel nog att nästan kännas som den äkta varan. Dra nytta av ett glidmedel eller ett speciellt fisting-gel som är framtaget för att användas vid fisting. Belladonnas Magic Hand Svart är gjuten efter den amerikanska porrstjärnan Belladonna, så det är inte bara materialet som är naturtroget, utan även utseendet.

Fördelar:

 • Perfekt till fisting på egen hand
 • Tillverkad i mjukt och skönt material
 • Naturtroget utseende

Nackdelar:

 • Inga för närvarande

Master Series The Stuffer Fisting Hand

xr master series the stuffer fisting hånd kopi

Se priset här

För de som vill bli utfyllda helt eller njuta lite extra av handsfree lekar kan Master Series The Stuffer Fisting Hand finnas där för en i alla lägen. Handen har både en naturtrogen utformning samt material för att komma så nära den äkta varan som möjligt. Handens fem fingrar möts i en spets likt en anknäbb för den ultimata fisting-positionen, och på så vis är leksaken enklare att föra in. Detta är dock inte allt, utan Master Series The Stuffer Fisting Hand kommer dessutom utrustad med en sugpropp undertill så att man kan fästa leksaken på plana ytor. Detta garanterar att man inte behöver använda händerna om man så föredrar. Handen uppmäter 18 cm där den bredaste delen når hela 6,8 cm. Kom ihåg att dra nytta av rikligt med glidmedel när det är dags för fisting för bästa möjliga upplevelse.

Fördelar:

 • Naturtroget utseende och material
 • Sugpropp undertill för handsfree lekar
 • Smart design som smalnar av vid tippen för smidigare penetrering

Nackdelar:

 • Inga för närvarande

Doc Johnson The Hand Fistinghand

doc johnson the hand fistinghånd

Se priset här

Då har vi kommit till den sista fisting-produkten, och just den här leksaken kommer inte enbart i form av en hand, utan också en hel arm. Doc Johnson The Hand Fistinghand har en verklighetstrogen utformning med en detaljerad arm och hand som har fem fingrar i anknäbb-formationen. Materialet som handen är framställd i är fast nog för att hålla sin form, men samtidigt flexibelt nog för att se till så att den känns fantastisk att använda så länge man har ett glidmedel vid ens sida. Hela leksaken är 40 cm lång medan själva handen är 18 cm. Den långa armen ser till så att man får ett stadigt grepp om leksaken och verkligen kommer åt under fisting. Kom ihåg att rengöra onaniprodukten efter användning med hjälp av varmt vatten samt möjligtvis ett sexleksaksrengöringsmedel.

Fördelar:

 • Lång arm för ett stadigt grepp om leksaken
 • Tillverkad med ett naturtroget utseende och material
 • Smalare vid spetsen än basen för enklare penetrering

Nackdelar:

 • Inga för närvarande

Eftervård för att avsluta på rätt sätt

Om man har tagit del av fisting tillsammans med ens partner är eftervård av yttersta vikt. Fisting är en ganska intim aktivitet där man kan känna sig smått blottad och utsatt, så det är viktigt att båda parter mår bra och känner sig bekväma både under aktivitetens gång samt efteråt. Det kan därför kännas bra att prata om upplevelsen efteråt eller att helt enkelt mysa i sängen tillsammans för den perfekta avslutningen.

På samma sätt som man kan få träningsvärk i olika delar av kroppen efter ett träningspass kan även fisting leda till att ens vaginala muskler blir smått ömma, så detta är någonting att ha i åtanke. När allt kommer till kritan gäller det bara att ta hand om varandra för ett få den där härliga upplevelsen som man eftersöker.

Trots att man kan bli lite öm efteråt är vaginal fisting fullkomligt säkert så länge man går tillväga på rätt sätt: ta det lugnt och applicera en stor mängd glidmedel. Det är inte bråttom, så ta det långsamt, börja med ett finger och för sedan in ytterligare ett när man känner att det är dags. Så länge man har tipsen ovan i åtanke kommer man snart att se hur härligt fisting kan vara!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här