Guide: Vad kan man använda istället för glidmedel

1519

Det är en halvtimme före solen går upp, du har ett halvt paket kondomer, en vacker person ligger bredvid dig, du får ligga och… du har slut på glidmedel. Med hotet av att denna stund kommer försvinna så måste du göra en MacGyver och du tänker vad kan man använda istället för glidmedel?

Du behöver inte oroa dig för vi har svaret på denna fråga. Chansen är stor att du har något som fungerar hemma hos dig eller att din partner har något i sitt medicinskåp. Läs mer tips på nödlösningar här. Men vi börjar i köket, vi lovar att det finns glidmedel i hemmet. Så vad kan man använda istället för glidmedel i köket, hur kan du ta snabbt få fram hemmagjort glidmedel och vad funkar som glidmedel?

kokosolja

Vad kan man använda istället for glidmedel; Kokosolja Glidmedel

Kokosolja har verkligen blivit den stora delen av det så kallade yoga och grönkålspaketet. Det är något alla som har någon dragning till sundhet har där hemma. Torr hud? Använd kokosolja. Slitet hår? En hårmask av kokosnötsolja. Dåligt tandkött? Använd din magiska olja.

Kan man använda kokosolja som glidmedel? Givetvis! Nu kan du hitta ytterligare ett jobb för din allround produkt, ett perfekt hemmagjort glidmedel. Det har en låg smältningspunkt och en skön glidande känsla kokosolja som glidmedel fungerar även bra för kokosolja och analsex. Men det allra bästa kanske är att det luktar som semester. Chansen är stor att din foodie till roommate har en stor burk med glidmedel – eh vi menar givetvis kokosolja som väntar på dig i skafferiet.

Faktum är att vissa, särskilt de med vagina/slida använder kokosolja direkt i slidan av hälsoskäl.

Olivolja

Matolja – Olivolja, rapsolja, avokadoolja och sesamolja

Plantbaserad mat talas det mycket om och nu kan du hoppa med på trenden i valet av ditt glidmedel, matolja som glidmedel funkar toppen. Vi förstår om många undrar om man kan använda matolja som glidmedel, det ska ju faktiskt vara till mat…

Men! Du kan nämligen använda alla oljor som är plantbaserade som glidmedel. Kolla dock så att det är en produkt av högre kvalitet som inte har en massa tillsatser i sig. På den lätta sidan är rapsolja och olivolja perfekta för analsex och vaginalt sex. Tyngre oljor som avokado och sesam håller längre och är perfekta för hud-mot-hud komfort. Mandelolja som glidmedel är också uppskattat.

Även fast oljor som är plant baserade håller väldigt länge, så kan de faktisk bli gamla precis som allt annat. Var säkra och se till att ni kollar utgångsdatumet på flaskan innan ni smetar den på era ädlare delar. Men det används det på rätt sätt med rätt förutsättningar så är glidmedel bra förutsättningar för att få orgasm.

Speciellt vaginan, olivolja i slidan är såklart inte ultimat.. Vissa ärr otroligt känsliga mot främmande substanser men det kanske du vet eftersom du läser ett inlägg som ställer frågan vad kan man använda istället för glidmedel. Så antagligen vet du att du inte kan använda vad som helst. Det funkar väldigt bra att runka med rapsolja och att runka med olivolja, samt olivolja till analsex.

Naturel yoghurt

Naturel yoghurt

Den här helt naturella varianten har varit väldigt populär bland alla som älskar granola och honung i flera år. Det är faktiskt många alternativa behandlare som svär att yoghurt kan hjälpa mot alla möjliga bakteriella obalanser i din vagina. Lactobacillus kulturen hjälper nämligen mot den interna pH balansen och skapar en bättre miljö för hälsosamma bakterier. Men det fungerar inte bara som probiotika. Om yoghurten inte har något socker (som kan skapa en svampinfektion) i sig kan du ta med den in i sovrummet.

magarin

Margarin

Det kanske inte var den första tanke som slog dig när du frågade dig själv vad kan man använda istället för glidmedel. Margarin har funnits i en massa olika former i cirka 200 år. Men modernt margarin är faktiskt väldigt naturligt och innehåller oftast bara vegetarisk olja, salt, vatten, färgämnen och stabiliserande ämnen. Du letar efter det som innehåller minst artificiella ämnen. Det ska helst innehålla så lite salt som möjligt för att vara ett bra substitut för glidmedel. Då den inte är helt oljebaserad är chansen mindre att den kommer förstöra alla dina kondomer.

När du letar i ditt skafferi och kylskåp är det några saker du ska undgå. Här kommer vad man inte kan använda istället för glidmedel:

Ingen fiskolja

Du förstår säkert varför… Om det inte är uppenbart… Lukten alltså lukten… Ni vill inte ha detta på era intima delar. Plus att det är rätt dyrt jämfört med de flesta andra oljor.

Nej till smör

En generell regel är att ni ska hålla er borta från animaliska produkter som kan ruttna… Just smör innehåller bland annat mjölkprotein som blir gammalt snabbt.

Nej till socker, det betyder också sirap, honung och andra liknande produkter

Ingenting med socker, ingenting! Det finns inget värre du kan göra med din vagina än att ge den socker. Vaginan är nämligen en perfekt plats för svampinfektioner och socker föder en svampinfektion. Som om det inte vore nog att det är det som får svamp att växa så klistrar det väldigt mycket. Det blir en mardröm att städa upp efter ett socker äventyr. Undvik detta till varje pris.

Nej till späck

Varför har du späck hemma? Bakar du en paj från 1800-talet? Eller försöker du kopiera den hemska glasyren på pajerna du kan köpa i mataffären? Är du amish? Vi har redan varnat dig inga animaliska produkter.

Nej till baconfett

Det är späck fast med mer personlighet. Om du inte själv köper den lyxigaste baconen på marknaden som du sedan går hem och filtrerar så att det inte finns några bitar kvar så kommer det vara små bitar av bacon i baconfett. Jag vet inte med dig men det känns inte superfräscht att föra in köttbitar i en partner. Men du tänker att bacon gör ju allt bättre. Det finns gränser för vad bacon kan göra bättre. Vad kan man använda istället för glidmedel? Inte baconfett!


Hårprodukter och kroppsoljor

Om du eller din partner har en torr hårbotten eller torr hud och använder produkter för detta så kan dessa också användas som glidmedel. Så länge de innehåller minimala mängder av färgämnen och parfymer. Många hårinpackningar består av olja och de flesta av dessa innehåller stora mängder av plantbaserade oljor som eventuellt är utblandat med silikonämnen. Dessa är perfekta att använda som alternativ till glidmedel. Du kan givetvis använda olja som inte är utblandad också men då måste du smörja på den oftare då huden absorberar den fortare.

Oparfymerad anti-frizz hårserum

De flesta hårprodukter ska inte användas då många är otroligt parfymerade, det gör dem väldigt dåliga som glidmedels alternativ. Då de kan leda till irritation och infektioner. Men du kan vara en av de lyckliga som finner ett oparfymerat silikonbaserat hårserum i medicinskåpet. Nu kanske du står med den motsatta frågan till vad kan man använda istället för glidmedel? Som lyder kan glidmedel användas i håret om hårserum fungerar perfekt som glidmedel. Svaret är ja. Du kan absolut använda glidmedel i håret för att det inte ska vara så frizzigt. Det är ett life-hack många inte vet om.

Sensitive skin lotion

Sensitive skin lotion

Rekommenderas av dermatologier och sex terapeuter! Nej kanske inte men hudkräm för känslig hud är ett bra alternativ för glidmedel. Det blir inte så mycket känsligare än dina känsliga delar. Du kan dessutom välja vilken textur du vill ha. ”Cream” betyder ofta en tyngre känsla medan flaskor där det står lotion kommer kännas mer som vätska. Så länge som det står oparfymerad och är gjort för känslig hud kan du använda det som glidmedel.

Helosan som glidmedel kan också fungera för vissa. Det är många som särskilt gillar att runka med glidmedel, då kan det vara skönt att testa att göra eget glidmedel, då kan man testa sig fram själv först.

 

Naturlig ansiktes primer

Naturlig ansiktes primer

Här ska du gå efter dem som är oljebaserade och som har ord som återfuktande och silikon fri på etiketten. Dessa kommer troligtvis inte att skapa irritation. Dock borde detta inte vara ditt första alternativ då dessa brukar vara väldigt dyra.

Babyolja

Som förälder kan livet vara stressigt och man får jobba med det man har, därför kan det vara bra att veta svaret på – Kan man använda barnolja som glidmedel? Babyolja som glidmedel eller barnolja som glidmedel fungerar perfekt och även som massageolja. Ni kan med andra ord ha ett extra skönt förspel med lite erotisk massage också. Dock så rekommenderas inte baby olja till er som använder kondom. Den kommer nämligen att förstöra latex. Om ni är i en relation där kondom inte används så är detta ert absolut bästa alternativ till glidmedel. Babolja + Analsex = Sant, där funkar babyolja som glidmedel alldeles utmärkt.

Smidigt för småbarnsföräldrar som är i snabbt behov av ett alternativt glidmedel och behöver få tag på ett hemmagjort glidmedel.
vaseline

Vaseling glidmedel

Detta är ett rätt känt svar på frågan att det går att använda vaselin istället för glidmedel. Dock så är Vaselin glidmedel mycket svårare att få bort än oljor eftersom det inte torkar in i huden på samma sätt. Det tar lång tid innan vaselin glidmedel torkar in och därför funkar det extra bra att använda vaselin analsex. Tänk på att om det kan vara svårt att få bort vaselin på penisen och i vaginan, så risken för svamp är något större med vaselin som glidmedel.

aloe gel

Aloe gel

Aloe Vera är bra för allt. Det vet alla numera. Aloe Vera är extra br

a mot känslig hud, den huden du har där nere. Det är en helt säker produkt att använda som glidmedel både vaginalt och analt. Vi rekommenderar dock att ni blandar den med vatten då Aloe Vera normalt är rätt tjockt och klibbigt. Har du använt Aloe Vera någon gång så vet du at

t det kan bli lite klibbigt och halväckligt när det torkar in. Det kommer dock inte ge dig någon irritation alls om vi antar att det är den helt naturliga versionen utan parfym och kylande ämnen.

Vitamin E

Sannolikheten är kanske inte är så stor att du har en flaska med flytande Vitamin E i medicinskåpet om du inte precis har behandlat en brännskada eller ett ärr. Men om du står i den situationen av att du av en eller annan konstig anledning har en flaska där hemma så säger vi grattis till härligt glidmedel.

Det du ska tänka på här är att den är extremt flytande. Ni ska med andra ord inte hälla ut hela flaskan. Det räcker med en väldigt liten mängd av denna slags.

Nu hoppas vi att du har fått svar på frågan; vad ska man använda istället för glidmedel? Vill du undvika att stå i en situation där du måste ta till alternativa lösningar så kan du hitta glidmedel online. Om du vill göra ditt sex ännu bättre finns det även orgasmgel och testosteron tillskott.

Många av de olika medel vi nämnt ovan går att mixa till sitt eget ultimata hemma gjord glidmedel.

Kan man använda tvål som glidmedel?

Vi rekommenderar inte att du använder tvål som glidmedel. Risken är stor att det du får en reaktion, att det börjar svida och blir torrt. Så för att undvika det så har du den ultimata guiden till glidmedel har du här ovan!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här