Svårt att komma? 15 skäl till varför du inte kan få orgasm

38

Undersökningar har visat att så lite som 10 % av kvinnor enkelt kan uppnå orgasm medan de resterande 90 % har svårt att komma. Det är med andra ord inte ovanligt att uppleva problem i sovrummet, men det är inte alltid som du kanske är medveten om varför detta är fallet. Nedan ska vi kika lite närmare på 15 skäl till varför det kan vara svårt att komma. Ta en titt på listan och se om du kan göra några förändringar i din vardag för att enklare få orgasm!

1. Du lider av ångest

Det är fullt möjligt att ångest kan resultera i ett ganska negativt tankesätt som utan tvekan gör det svårt att komma. Både vid onani och samlag kan påträngande tankar leda till skuldkänslor och skam på grund av samhällsnormer och dylikt. Kanske mår du dåligt på grund av hur du ser ur eller så känns hela upplevelsen pinsam – det finns mycket negativt som kan komma från ångest. Ett bra hjälpmedel i det här läget är att ta kontakt med en parterapeut för att försöka förbättra din självbild.

svårt att komma

2. Dina oxytocinnivåer är för låga

Oxytocin är en hormon som får oss att må bra och känna oss kärleksfulla, och visst har detta även att göra med orgasmer. Det kan bli svårt att komma om din kropp inte tillverkar tillräckligt mycket av den här hormonen, men det finns sätt att hjälpa din kropp på traven. Att hålla hand, kyssas eller att bara tillbringa mer tid med din partner kan göra under för att höja oxytocinnivåerna. Det kan även vara väl värt att träna upp din bäckenbotten med högkvalitativa knipkulor för starkare och härligare orgasmer.

3. Ditt vattenintag ligger på den lägre sidan

Det finns många fördelar med att dricka rikligt med vatten under dagens gång. Det må hjälpa din hälsa överlag, men det hjälper också specifikt för dig som har det svårt att komma. Vävnaden som står för upphetsning måste ha möjligheten att glida för att bjuda på orgasmiska upplevelser, och utan nog med vätska är detta inte möjligt. På tal om glid är det även viktigt att dra nytta av ett glidmedel vid samlag, och kanske även vid onani om du så föredrar.

4. Du är för tyst i sovrummet

Tro det eller ej kan det vara en stor fördel att vara högljudd under samlag. Detta kan se till så att din orgasm både blir mer långvarig och skönare. Oavsett om du helst satsar på viskningar, stönande eller högljudda utrop kan detta göra under.

5. Du känner dig inte sexig

Det kommer säkerligen inte som en överraskning att du inte kan njuta av samlag fullt ut om du inte mår bra över hur du ser ut. Det kan vara så att du börjar tänka för mycket på huruvida du upplevs som sexig eller inte istället för att lägga fokus på njutningen. Kanske är du rädd för att din partner ska lägga märke till en del av din kropp som du är missnöjd med. Det finns ingen enkel lösning om du har svårt att komma på grund av dåligt självförtroende, men att skriva ner dina tankar på papper kan vara ett bra första steg. För att göra upplevelserna ännu härligare kan också sexleksaker komma väl tillhands, så testa gärna på några favoriter såsom lufttrycksvibratorer eller Rabbit vibratorer.

6. Du är rädd för att inte ha kontroll över situationen

Vi är menade att ta kontroll över våra liv när det kommer till jobb, kost, sysslor och andra ansvar som vi har, och därför kan det kännas ovant att släppa den kontrollen under samlag. Det här kontrollbehovet kan dock vara anledningen till att du har svårt att komma. Det du kan göra i den här situationen är bara att andas långsamt, försöka att slappna av och bara njuta av stunden. Du kan även kika på en lista över 25 onanitips för att hitta nya och mer passande sätt för dig att njuta i sovrummet.

svårt att komma

7. Du har ont

Du ska inte behöva utstå smärta under samlag, och om det alltid gör ont kan det finnas någon bakomliggande sjukdom som du kan vilja undersöka hos din läkare. Naturligtvis blir det riktigt svårt att komma om du alltid känner obehag eller smärta, så detta är ingenting som du ska tvingas att finna dig i.

8. Du onanerar inte

Visst kan det vara så att du har svårt att komma för att du inte onanerar. Genom att onanera får du mer insikt gällande vad du tycker om och vilken typ av beröring du föredrar. Med andra ord tillåter onani för experimentering, och det är därför en god idé att i alla fall onanera några gånger i veckan.

9. Du använder inte tillräckligt mycket glidmedel

Glidmedel kan verkligen göra under för dig som anser att det är svårt att komma. I många fall är kvinnans naturliga glidmedel inte nog, och detta kan leda till obehag och smärta vid samlag. De är därför av yttersta vikt att du har ett glidmedel redo – oavsett om det är tal kring vattenbaserade glidmedel eller inte.

svårt att komma

10. Du är inte uppriktig med din partner gällande vad du tycker om

Vi har alla olika önskemål, positioner och typer av beröring som vi föredrar. Din partner kommer därför inte att kunna veta vad du tycker om så länge du håller den här informationen för dig själv. Guida din partner så att hen vet hur hen ska gå tillväga för att bjuda dig på den där ultimata njutningen. Kanske har du nämligen svårt att komma för att du inte blir tillredställd på det sättet som passar just dig.

11. Du har inte urinerat innan samlag

Visst är det smart att kissa efter samlag för att undvika urinvägsinfektion, men det kan även vara en god idé att kissa innan samlag. Om blåsan inte är tömd kan det vara svårt att komma då du säkerligen lägger ett stort fokus på ditt behov av att kissa och din vilja att hålla dig. Lösningen på det här problemet är ganska enkelt och uppenbart, men kan göra stor skillnad.

12. Din medicinering kan ha ett finger med i spelet

Vissa mediciner kan ge en boost till ett protein som minskar din sexlust, och resultatet av detta blir att du plötsligt får svårt att komma. Den här medicineringen kan komma i form av blodtrycksmedicin, P-piller och antidepressiva mediciner. Om problemen kvarstår under en längre tid kan du kontakta din doktor för att tala om potentiella lösningar såsom ett medicinbyte.

13. Du tillbringar en stor del av din tid sittandes

Många av oss sitter ner i samma position under flera timmar varje dag på grund av exempelvis ett mycket stillasittande och enformigt jobb. Det här kan påverka din bäckenbotten på ett negativt sätt då musklerna förkortas, och resultatet kan då bli muskelsmärtor som definitivt inte gör det enklare att få orgasm. En lätt lösning är helt enkelt att starta ett alarm på mobilen som påminner dig om att ställa dig upp varje halvtimme.

14. Du har på dig högklackade skor

Högklackade skor är definitivt inte den mest bekväma typen av skor, och utöver detta kan de även leda till deformering av muskler som är anslutna till muskler som leder till bäckenbotten, könsorgan och andra liknande organ. Med andra ord kan det bli svårt att komma om du bär högklackade skor för ofta. Om du har möjligheten är det därför bättre att undvika högklackade skor när du kan för att istället vända dig till lite mer bekväma skor.

15. Du bryr dig för mycket om resultaten

Sist men inte minst: om du har svårt att komma kan det bero på att du lägger för stort fokus på ditt mål, nämligen att få en orgasm. Detta kan ofta se till så att samlag och parlekar blir mer av en syssla istället för en härlig stund tillsammans med någon som du håller kär. Om du har tankesättet av att du inte är färdig förrän du har uppnått en orgasm glömmer du att befinna dig i nuet och ta del av den härliga stunden. Det kan dessutom resultera i att du blir lite smått irriterad för att det inte går snabbt nog, och visst kan även det här se till så att det blir svårt att komma.

När allt kommer till kritan handlar mycket om att släppa tvångstankar och negativa tankesätt för att istället slappna av helt och hållet. Att uppnå en orgasm är inget race, så det är bättre att bara ta det lugnt och njuta av stunden!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här