Recension – Monogamy Erotiskt Brädspel

24

Lär känna er själva och er partner med det erotiska brädspelet Monogamy. Vi valde en varm sommarkväll att sitta på rummet och testa detta spel, och nej det var inget vi klagade på. Att bara fokusera på sin partner och ta relationen, eller mer av sexet kanske, till en djupare nivå var verkligen något som vi uppskattade.

Med frågor som ibland gjorde oss lite obekväma men mestadels intresserade av den andre personens svar lärde vi känna varandra bättre än tidigare.  Vi uppskattade variationen av kort, utmaningar och de små uppdragen en fick genom spelets gång. Ibland var det svårt att se vad det stod på korten då texten var väldigt liten, men så länge en hade en bra ljuskälla så gick det bra.

linn testare
“Mitt namn är Linn och det är jag som testat Monogamy Erotiskt Brädspel, det är ett enkelt och spännande spel.”

Tack vare att spelet var så varierande och innehöll många kort kändes det aldrig utdraget utan det gick lätt att ta ett nytt kort om det inte passar alls eller om en bara vill testa något annat. Monogamy kan ge en stor inspiration för ert sex, och jag hoppas och tror att ni kommer finna något med det som passar er!

Monogamy är ett erotiskt spel för dig och din partner. Med sina 250 kort tar det några spelomgångar att komma igenom alla vilket gör att det går längre tid innan en börjar tröttna.

Lär känna dig själv och din partner med frågor, utmaningar och små (och kanske stora?) belöningar med hjälp av de fyra olika kategorierna; Passionate, Steamy, Intimate och Fantasy. Känner ni att ni har slut på fantasi i sängen så kan detta erotiska spel vara något för er. Om ni vågar ge er hän för allt som det kommer med såklart.

Monogamy erotiskt brädspel

Återförsäljare Prisjämförelse
mshop rabatt Se priset här
sinful rabatt Se priset här

Fördelar

  • Många kort!
  • Mycket text, kan både vara positivt och negativt
  • Tar upp olika sorter sex. Ex tantriskt
  • 4 olika kategorier

Nackdelar

  • Inte anpassad för samkönade relationer
  • Väldigt liten text
  • Plastigt material på både förpackning och kort
  • Texten är på engelska och ibland mycket att läsa

Recension

Första intryck

När jag fick hem spelet kändes det lite plastigt. Jag fick inte direkt känslan av att den är en lyxig produkt utan mer ett spel en köper för att det är lite kul och inte förväntar sig använda mycket. Korten är lite tråkigt plastiga och eftersom korten är det huvudsakliga fokuset i spelet skulle det vunnit mycket på att välja ett bättre material.

Däremot blev jag positivt överraskad av hur många kort det var och hur mycket det stod på dem. Ja, det framgick i beskrivningen av spelet hur många kort som ingick men hade inte reflekterat så mycket över antalet kort i varje kategori förens jag fick hem spelet. Det jag även snabbt reflekterade över var att texten på korten var väldigt liten.

 

Upplevelse

Som tidigare nämnt tycker jag att Monogamy känns lite plastigt, och då även lite billigt. Kanske det är en fördel då det är lättare att göra rent, men gjorde upplevelsen lite mindre stämningsfull för oss. Jag tycker att det var väldigt bra att det fanns mycket text på korten, och fortfarande i ett lättförståeligt format, men texten var alldeles för liten.

För mig gick det ändå okej att läsa vad som stod på korten men att dämpa belysningen, som det står i beskrivningen av Monogamy, för att ha en mysstund med den lilla texten var något vi undvek.

Monogamy erotiskt brädspel

Återförsäljare Prisjämförelse
mshop rabatt Se priset här
sinful rabatt Se priset här

Jag skulle inte ha klagat på om både kort och text hade varit i ett lite större format. Detta skulle även göra att fler skulle kunna njuta av spelet då det för vissa redan innan kan vara lite utanför trygghetszonen att testa på ett sådant här erotiskt spel. Texten borde vara mer anpassad storleksmässigt så att det inte blir ännu en störande eller jobbig faktor.

Jag tycker även att det borde vara lätt att anpassa Monogamy till olika typer av förhållanden, däribland samkönade. Inte någonstans på förpackningen eller hemsidan står det att en bör vara en man och en kvinna för att spela, väldigt heteronormativt av dem. Monogamy går bra att spela även om det är exempelvis två kvinnor som ska vara med men att könskategorisera visa handlingar eller konversationer anser jag är helt onödigt.

Självklart kommer inte alla utmaningar passa alla kön och könstillhörigheter men i flera fall var det onödigt att skriva vem som skulle göra vad.

Att det inte är anpassat till förhållanden som har fler än 2 personer kan jag ändå tycka är mer förståeligt med tanke på vad namnet på spelet är, dock är ett spel där en kan vara fler något som jag skulle vilja se i framtiden.

Att använda Monogamy i sovrummet gick bra, så länge vi höll oss borta från sängen då det är svårt att använda den till annat samtidigt om vi inte ville råka ändra nåt på planen. Annars var spelet lätt att komma igång med och lättförståeligt överlag.

Spelet gör det möjligt att utforska kanske tidigare okända områden inom sex, och låta en lära sig mer om vad en tänder på och inte. Att ha ett spel att skylla på kan för många vara ett perfekt tillfälle att få testa på det den länge har velat testa men kanske inte vågat dela med sig av till sin partner. Kanske du till och med får helt nya fantasier som bara måste testas.

Jag tycker att spelet i vissa fall var lite stelt och konstigt skrivet, men om du bestämmer dig för att verkligen gå in i det och skratta åt det som blir stelt eller konstigt kommer du nog få ut mycket mer av det.

Monogamy erotiskt brädspel

Återförsäljare Prisjämförelse
mshop rabatt Se priset här
sinful rabatt Se priset här

Hur en använder den

I sängen, på golvet eller vid bordet. Just i sängen kan vara en liten utmaning beroende på hur mycket ni rör runt på er men finns en vits med det också. Sätt er med er partner och släpp känslorna om att det kan bli stelt eller jobbigt utan fokusera på det romantiska och heta om att prata med varandra om sex och passion.

Skratta kring det som blir stelt eller fel och ge det en chans så kommer ni nog kunna uppskatta många delar av Monogamy. Reglerna är inte svåra och väldigt lite förberedning krävs, men tänk på att ha tid på er då både spelet och händelserna efteråt kanske tar en del av er kväll.

Det jag också har insett är att spelet även kan användas på andra sätt. Varje gång korten tas upp ur lådan måste inte alltid spelplanen följa med. Ta ett kort och låt leken börja, speciellt om ni väljer fantasykorten!

Även värt att testa är att bara diskutera allt som står på korten om ni exempelvis vill lära känna varandra bättre. Ta ett kort, berätta vad du känner kring det som står och låt den/de andra som är med göra likadant. Våga testa även med någon du kanske inte är tillsammans med.

Rekommenderat till

Jag skulle tipsa Monogamy till er som inte riktigt vet vart ni ska börja när ni vill lära känna er själva och er/era partners. Som sagt, ibland kan det vara skönt att ha ett spel att skylla på om en inte vågar be sin partner göra någon en länge drömt om, eller bara ställa personliga och sexuella frågor.

Monogamy erotiskt brädspel

Återförsäljare Prisjämförelse
mshop rabatt Se priset här
sinful rabatt Se priset här

Jag kan även tänka mig att spelet passar till er som har varit isär länge, eller som av olika anledningar inte känna varandra sexuellt längre efter exempelvis ha blivit förälder (bortom min kunskap men kan tänka mig det iallafall).

För den lite mer erfarna kanske mycket redan har testats, eller sen innan kasserats, men kanske du och din partner kan få ut något (även om det kanske är i hemlighet) av ett parti eller två. Monogamy är nog inte till för er som vill komma på mer ideer till ert lite mer kinky sexliv, men fantasikorten kan vara värda att lägga ett öga på även om ni känner att ni redan testat det mesta. Vem vet ni kanske har missat något.

Däremot skulle jag säga att korten fortfarande kan ge en bra grund att stå på för att lära känna varandra, exempelvis hur din partner vill bli rörd eller vad den tänder på.

En annan som har testat spelet och lämnat en liten recension har även menat på att spelet kan användas vid lite kortare relationer också; one night stands. Om den andre personen verkligen kan tänka sig släppa loss lite och inte se det som en löjlig grej kan jag verkligen förstå att det kan vara något hett.

En lär sig snabbt vad den andre gillar och vice versa och kan ta tillvara på dem kunskaperna senare. Verkar som ett bra förspel och slippa dessa tråkiga ligg där ingen riktigt vet något om den andre.

Monogamy erotiskt brädspel

Återförsäljare Prisjämförelse
mshop rabatt Se priset här
sinful rabatt Se priset här

Det säger andra kunder

Vad jag har hittat är det mixade känslor kring Monogamy, men mestadels positivt. De flesta verkar älska det, medan vissa inte alls ser vitsen med det. Bland annat har några sagt att texten på korten inte är så sexigt skrivet vilket verkar ha förstört stämningen lite, medan andra tycker att texten bara ökar stämningen.

Som tidigare nämnt har en som testat Monogamy också menat på att Monogamy både kan användas med sin partner, men också med engångs/flergångsligg. En negativ aspekt av spelet är att den är på engelska, vilket andra också har reagerat på. Detta gör att de som är lite obekväma med att prata eller läsa på engelska inte alls får samma upplevelser som andra.

 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Monogamy Erotiskt Brädspel är bra för att vara ett erotiskt brädspel. Känslan jag får av spelet kvalité drar ned på betygen men det går fortfarande lika bra att använda för det.

Det skulle vara att föredra att tillverkarna skulle meddela att spelet är skrivet med en kvinna och en man i tanken, eller att de allra helst skulle göra spelet mer välkomnande för fler sorters förhållanden.

Monogamy erotiskt brädspel

Återförsäljare Prisjämförelse
mshop rabatt Se priset här
sinful rabatt Se priset här

Frågorna och uppmaningarna Monogamy ger en under spelets gång kan absolut tillföra något till sexlivet, och tack vare den stora mängd kort en får med kan en lätt ta ett nytt om det första inte passar av någon anledning.

Självklart kan även korten användas utan att spela själva spelet för att exempelvis lära känna varandra bättre eller bryta isen första gången ni ses. Har ni slut på ideér för ert sexliv eller vill lära känna varandra bättre är nog Monogamy något för er!

Jag ger Monogamy Erotiskt Brädspel 4 av 5 stjärnor!

stjärnor

Återförsäljare Prisjämförelse
mshop rabatt Se priset här
sinful rabatt Se priset här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här