Allt du behöver veta om G-punkten

40

Det talas mycket om G-punkten i samband med onani, samlag och sexuell njutning i allmänhet, men det är inte alla som är medvetna om vad G-punkten faktiskt är eller var den sitter. För att få en lite klarare bild av hur allting fungerar hittar du nedan en guide där vi ska gå in mer på djupet kring vad din G-punkt är, hur du stimulerar din G-punkt och vilka sexleksaker som du kan ta hjälp av.

Vad är G-punkten?

Den första viktiga frågan att ställa är ”Vad är G-punkten?”, och denne har diskuterats sedan 1950-talet. Tidigare har det påståtts att kvinnans G-punkt var en specifik punkt, men alltefter att undersökningar har genomförts och kunskap kring ämnet har brett ut sig kan forskare nu med förtroende påstå att det är tal kring ett helt område. Denne G-punkt sitter 4-5 centimeter in i slidan vid den främre slidväggen och är känslig för beröring. Just därför är det vanligt att lägga fokus på att hitta G-punkten vid onani på egen hand och under parlekar tillsammans med någon som man håller kär.

Istället för att gå under benämningen G-punkt använder nutida forskning begreppet CUV-komplexet. C:et står för Clitoris (Klitoris på svenska), U:et står för Urethra (Urinrör på svenska) och V:et står för Vagina. Med andra ord är detta ett mer exakt namn eftersom det som sagt är tal kring ett helt område och inte en specifik punkt. Att komma åt din G-punkt gör du lätt md fingrarna, med hjälp av G-punkt sexleksaker eller under samlag så länge vinkeln är rätt.

G-punktstimulering kan kännas fantastiskt, och vi ska kika lite närmare på just detta senare i artikeln. För närvarande är det bara bra att veta att G-punkten enkelt förklarat är ett område som är känsligt för stimulering, och just därför läggs det ofta fokus på det här området vid heta lekar i sovrummet.

Var finns kvinnans G-punkt?

Din G-punkt kan erbjuda dig stor njutning som du inte vill gå miste om, och om du har tur kan G-punktstimulering till och med leda till fontänorgasmer. Området känns så härligt vid stimulering då slidväggen, klitoris och urinröret alla har ett finger med i spelet. Din G-punkt är nämligen området där prostatavävnaden runt urinröret, slidväggens nerver och vissa delar av klitoris möts för att bjuda på en underbar känsla.

Detta leder oss till frågan: Var finns kvinnans G-punkt? Den finns att hitta ungefär 4-5 cm upp i slidan, men det varierar från person till person. Om du vill hitta din G-punkt kan du lägga dig ner på ryggen, lägga dina knän mot magen och föra in ditt finger i vaginan. Toppen av dina fingrar ska vara vinklade mot din navel när du ligger i den här positionen, och du kan föra fingrarna antingen fram och tillbaka eller upp och ned. Så länge du har allt detta i åtanke kommer du säkerligen att kunna hitta din G-punkt inom kort.

Hur känns G-punktstimulering?

Hur känns G-punktstimulering och varför är det så många som vill uppnå just en G-punktorgasm? Vi är alla olika, så känslan kan variera från person till person, men det finns ingen tvekan om att G-punkstimulering kan leda till utomordentlig njutning som till och med kan resultera i en fontänorgasm om du har tur.

När du är kåt och rör vid G-punktområdet kommer känslan att påminna om ett blött hallon eller en valnöts yta, så du kommer med största sannolikhet att veta när du har hittat rätt. Det finns de som anser att G-punktstimulering känns bäst medan vissa andra hellre föredrar klitorisstimulering, så när allt kommer till kritan gäller det bara att testa dig fram till dess att du hittar ett onanisätt som blir passande för dig. Om du vill göra det lite extra spännande kan du exempelvis föra in en leksak vaginalt för att stimulera G-punkten med ena handen medan du drar nytta av den andra handen för att stimulera klitoris. Även din partner kan hjälpa till om det så föredras!

Hitta och stimulera G-punkten

Såsom vi tidigare nämnde kommer G-punktstimulering att kännas olika från person till person, men det är vanligt att det krävs ett relativt hårt tryck för optimal njutning. För att experimentera med stimulering av din G-punkt kan du dra nytta av ringfingret och långfingret som förs upp i vaginan mot G-punkten. Väl på plats vid området kan du böja dina fingrar i en så kallad kom-hit-rörelse, men du kan naturligtvis även bara flytta runt på fingrarna på ett sätt som känns skönt för dig.

Det är inte bara dina fingrar som kan nå din G-punkt, utan du kan dessutom ta beslutet att använda vissa sexleksaker som är framställda för målinriktad G-punktstimulering eller så kan du och din partner testa på specifika sexställningar som är optimala för att röra vid det rätta området. En särskild sexställning som brukar vara perfekt för G-punktstimulering är doggystyle där du placerar dig på alla fyra medan partnern penetrerar dig bakifrån. Det här är en mycket effektiv G-punkt ställning som både du och din käraste sannerligen kommer att älska.

G-punkt sexleksaker

Sexbutiker är väl medvetna om att G-punktstimulering känns riktigt härligt, och därför har det tagits fram en hel ocean av olika sexleksaker som är gjorda för att träffa vid det här området. De flesta leksakerna av det har slaget är lätt böjda och vinklade uppåt så att du får målinriktad stimulering när du för in leksaken vaginalt. Det finns även diverse funktioner som du kan välja mellan. Är du exempelvis ute efter en ordinär dildo eller föredrar du en G-punkt sexleksak med flera olika vibrationsmönster som du kan skifta mellan?

För en ännu mer fulländad upplevelse kan du till och med vända dig till en sexleksak som både stimulerar G-punkt och klitoris samtidigt. Bättre än så här kan det knappast bli! Nedan ska vi kika lite närmare på några högkvalitativa sexleksaker som har tagits fram för att hjälpa dig på traven mot G-punktorgasm, så ta tjuren vid hornen redan idag och få den ultimata upplevelsen.

Sinful Slimline G-punktsvibrator

sinful slimline g spot vibrator

Se priset här

Sinful Slimline G-punktsvibrator är inte bara effektiv, lättanvänd och förvånansvärt billig, utan har dessutom en optimal böjd form för målinriktad G-punktstimulering. Kan det bli bättre än så? Leksaken kan enkelt användas av både nybörjare samt de lite mer erfarna, och tack vare att produkten är vattentät kan du ta med den ner i badkaret eller in i duschen för fräcka våta lekar som du sent ska glömma. Gällande storlek har Sinful Slimline G-punktsvibrator en diameter på 3,5 cm där den är som tjockast samt en längd på 20,7 cm där 17,5 cm kan föras in.

Inte kommer du någonsin att få en tråkig stund med den här leksaken då den kommer utrustad med steglös multispeed vibrationer. Detta betyder att produkten inte har ett begränsat antal vibrationslägen, utan du vrider på dess bottnen för att få vibrationer som är precis så kraftfulla som du vill ha dem. Själva leksaken är tillverkad i plast, men den kommer med en PU-beläggning som ser till så att den känns riktigt skön mot huden. Kom bara ihåg att batterier säljs separat.

Fördelar:

 • Vattentät
 • Mycket prisvärd
 • Böjd för perfekt tillgång till G-punkten

Nackdelar:

 • Kräver två AA-batterier som säljs separat

Baseks My Dolphin G-punkts Rabbitvibrator

baseks my bunny g punkts rabbit vibrator

Se priset här

Om den tidigare nämnda sexleksaken verkade lite för enkel för dig kanske du istället hellre vill vända dig till en imponerande Rabbit vibrator. Vad är det som gör just den här typen av sexleksak så speciell? Jo, den stimulerar nämligen både din g-punkt och klitoris samtidigt tack vare de dubbla motorerna som sitter inuti leksaken. Det är inte heller här som valmöjligheterna tar slut, utan leksaken kommer utrustad med 10 olika vibrationsmönster samt 5 rotationshastigheter. Tryck på knapparna på skaftet för att skifta mellan dessa och hitta just den typen av njutning som blir passande för dig.

Gällande material är Baseks My Dolpin G-punkts Rabbitvibrator tillverkad av ABS-plast, men den har ett skönt yttre av TPR. Leksakens diameter ligger på 3,1 cm där den är som bredast medan dess längd ligger på 21,5 cm med en införbar längd på 9,5 cm. Med andra ord finns det mycket att njuta av, och till ett förvånansvärt rimligt pris. Kom bara ihåg att vibratorn kräver fyra stycken AAA-batterier, och dessa köper du separat.

Fördelar:

 • Stimulerar både klitoris och g-punkt samtidigt
 • Utrustad med 10 vibrationslägen och 5 rotationshastigheter
 • Kan beställas till ett mycket rimligt pris

Nackdelar:

 • Fyra batterier måste köpas separat

D.1 Silicone

d-1-rosa

Se priset här

D.1 Silicone är en söt rosa dildo som är framställd med ett böjd form för att kunna bjuda på målinriktad G-punktstimulering. Leksaken har utsatts till ”Bäst i test” av Aftonbladet, och du kan därför vara säker på att många kvinnor landet över älskar den här smidiga produkten. Applicera en klick vattenbaserat glidmedel och för in leksaken vaginalt för att omedelbart få njuta av dildons underbara egenskaper. D.1 Silicone är bredare på en av sidorna och smalare på den andra, så det är upp till dig vilken av sidorna du vill använda.

Materialet och formen är två stora positiva aspekter när det är tal om just den här dildon. Produkten är nämligen tillverkad i kroppssäkert silikon, vilket betyder att ytan är len, mjuk och härlig att föra över huden. Dess fantastiska avrundade form gör också dildon till ett nöje att föra in så länge du har ett vattenbaserat glidmedel vid din sida. Satsa på den imponerande D.1 Silicone redan idag och stimulera G-punkten som aldrig förr!

Fördelar:

 • Tillverkad i len och skön silikon
 • Har en böjd form för effektiv G-punktstimulering
 • Du väljer själv vilken ände av leksaken som du vill använda

Nackdelar:

 • En aning dyr

Kvinnans och tjejens G-punkt

G-punkten är inte så mystisk och mytomspunnen som den verkar, utan underbar G-punktstimulering är någonting som du kan njuta av redan idag. Allt som behövs är lite finess och kunskap om var området är samt hur du tar dig dit.

Vi nämnde tidigare att det är fullt möjligt att dra nytta av fingrarna för att njuta av utomordentlig G-punktstimulering samt att du också kan välja mellan en ocean av sexleksaker som kommer utrustade med många fräcka funktioner. Det slutar dock inte här, för det finns också specifika sexställningar som gör mycket för att stimulera din G-punkt på helt rätt sätt. Detta ska vi kika lite närmare på nedan.

G-punktställningar

Inte bör du underskatta den tidigare nämnda doggystyle. Låt din partner ta dig bakifrån medan du står på alla fyra och märk snart hur din partners kön rör vid området vid din G-punkt för en fantastisk känsla som både du och han kommer att uppskatta.

Det finns dock även andra ställningar som också kan göra under såsom ”saxen”. Vad detta går ut på är att du lägger dig ner på rygg medan din partner ligger på sidan. Du placerar sedan ett av dina ben över din partners midja medan ditt andra ben ligger mellan hans ben. Resultatet blir härlig G-punktstimulering samtidigt som du kan stimulera klitoris om du så föredrar med antingen fingrarna eller en leksak.

En ytterligare ställning som du inte vill missa kallas för ”Gungan”. Den här går ut på att din partner ligger ner medan du sitter gränsle över honom med ryggen emot honom. Du får då full kontroll över njutningen och kan själv välja hur snabb och intensiv penetreringen ska vara. Samtidigt har din partner sina händer fria, så han kan smeka dig över kroppen för ytterligare härlig njutning.

En sista sexställning som vi lite snabbt ska nämna går ut på att du ligger i sked med din partner medan han penetrerar dig bakifrån. Om du så föredrar kan du placera ditt ben över din partners höfter så att han lättare får tillgång till att smeka dina kropp under samlaget. Den här ställningen och många fler kan hjälpa dig att nå utomordentlig G-punktorgasm som du inte vill missa.

Allmänna tips för enklare G-punktstimulering

För att samlag ska kännas bekvämt och skönt bör du inte underskatta vad en kudde eller två kan göra för dig. Placera en kudde under dina höfter innan ni njuter av missionären och låt sedan partnern lyfta upp dina ben över hans axlar. Resultatet blir att ni hamnar i en ställning som tillåter för målinriktad G-punktstimulering. Så länge ni tar det i din egen takt kan du få stor glädje av att testa på detta, och om ni vill ta det lite längre kan ni samtidigt njuta av en fantastisk vibrator. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Ett ytterligare tips är att lägga fokus på lugnet. Om du inte tidigare har upplevt en G-punktorgasm kan stimuleringen kännas lite ovant. Det är exempelvis inte ovanligt att uppleva en känsla som påminner om känslan av att nästan kissa på sig, och detta kan leda till att du spänner dina muskler omedvetet. Om du gör detta kommer du dock aldrig att kunna uppnå klimax, så det är av yttersta vikt att övertala dig själv att inte spänna dig för mycket.

Om du har alla de ovannämnda tipsen i åtanke kommer det inte att dröja länge förrän du får njuta av din första G-punktorgasm. Vi är alla olika och tänder på olika saker, så se till så att du experimenterar ett tag för att hitta det som känns bäst för dig. Kanske föredrar du att använda fingrarna, att använda en viss sexleksak som är utformad för att stimulera din G-punkt eller så är det samlag som blir nyckeln till succé. Så länge du kommer ihåg att slappna av och att inte tvinga fram njutningen så är det bara en fråga om tid innan du lyckas. För att göra det extra spännande och möjligtvis lite enklare kan du som sagt också stimulera klitoris samtidigt som du fokuserar på G-punkten!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här