Recension – Liggboxen

1357

Den här recensionen kommer att handla om liggboxens oktobergåva.

Det är inte vilken box som helst utan en box fylld med sex, nästan iallafall.

För er som inte vet vad liggboxen är så kommer jag att berätta vad liggboxen handlar om, berätta om dess innehåll i detalj samt min och min partners personliga upplevelser (kvinna och man).

Klicka här för att komma till liggboxens hemsida.

liggboxen


Fördelar

 • Varje låda är en överraskning, du får testa på nya saker
 • Högkvalitativa produkter värda mer än vad liggboxen kostar
 • Liggboken – ett häfte med tips och tricks
 • Kul koncept, passar alla kön
 • Fungerar med eller utan partner
 • Bra för att få igång diskussioner om ert sexliv

Nackdelar

 • Det är på gott och ont med överraskningar, ibland kan det vara en låda som inte faller dig i smaken alls
 • Det händer att det finns könsspecifika leksaker
 • Kommer enbart varannan månad

 

Om liggboxen

Liggboxen är en låda med sexrelaterat innehåll (främst) som du kan prenumerera på. Hämtat direkt från liggboxens hemsida – ”En lustfylld box – till för att du och din eventuella partner ska få ett mer spännande och varierande sexliv.

Varje box innehåller en blandning av allt från sexleksaker och glidmedel till utmaningar och tips, för att hålla sexlivet varierat, nyfiket och levande!

Samtliga produkter i Liggboxen är speciellt utvalda och godkända av Anna och Amanda från succépodden Alla Våra Ligg.” Dessa val görs i samarbete med Mshop som är Sveriges ledande sexleksakskedja och finns både inom webbhandel och som fysisk butik.

Liggboxens Innehåll

Som tidigare nämnt så ser liggboxens innehåll olika ut från gång till gång. Den här gången innehöll Oktoberutgåvan följande:

 • Pleasure Steel Plug, en buttplug i rostfritt stål med kristalldetalj från Cave Master
 • Seduction Blindfold, en sensuell ögonbindel även den från Cave Master
 • Thor Manwand, en silkeslen penisvibrator som även går att använda som en klassisk magicwand från Yolanda
 • Liggboken no.17, ett häfte som innehåller liggfakta, orgasmtips, utmaningar – allt ni behöver för att maximera er upplevelse med liggboxen
 • Intense Orgasmic Gel, en känslighetsökande gel för kvinnor från Durex (Obs! Gelen ingår är endast för nya liggbox-prenumeranter)

liggboxen

Recension

Liggboxen kommer i form av en färgglad låda med ett annorlunda omslag och man vet redan vid första anblick – att det här, det kommer att bli spännande.

 

Pleasure Steel Plug With Chrystal

Det första jag såg var buttpluggen som låg i – Pleasure Steel Plug. När jag lyfte upp den lilla lådan upptäckte jag hur tung den var. Den är nämligen gjord av metall vilket gör att den blir tyngre jämfört med klassiska sexleksaker i silikon. Jag gillade hur den kändes redan i handen, slät och len yta och följsam form utan skarpa kanter.

Eftersom buttpluggen är gjord i metall så kan du även kyla eller värma den, beroende på vad du föredrar. Jag testade att ha min under varmt rinnande kranvatten och inom bara några sekunder blev den jättevarm. Så innan användning testa att hålla den mot kinden så att du inte bränner dig vid när du ska föra in den.

Den höll värmen ett ganska bra tag så det tog lite tid innan den var lagom. Men – perfekt tid att spendera på förspel.

butt plug

Ännu en bra egenskap som tillkommer tack vare att buttpluggen är gjord i metall är att du kan använda alla sorters glidmedel, både silikon- och vattenbaserat, ovanligt när det kommer till sexleksaker. När jag hade applicerat rikligt med glidmedel så förde jag in den sakta.

I och med att det är så följsamma former och har en smalare topp så är den enkel att föra in, även för mig som inte har särskilt stor erfarenhet av buttplugs sen tidigare. Det runda kristallstoppet som finns ser till att den sitter bekvämt kvar på plats och jag tror faktiskt att jag hade kunnat gå runt med den flera timmar utan skav.

Många upplever att orgasmerna blir starkare med buttplug i. För mig är det nog ganska lika men oavsett så tillför den ändå något extra till upplevelsen i sig.

 

Thor – Manwand

Idén är fantastisk, en och samma sexleksak till både killar och tjejer, så grymt!

Så smidigt att slippa ha flera olika sexleksaker liggandes i sängen.

Manwanden är gjord av ett skönt silikonmaterial. Den ser ut som en vanlig magic wand på ena sidan med rundat huvud och på andra sidan en så kallad manwand, en penisvibrator.

Huvudet är väldigt flexibelt vilket gör det enklare att komma åt fler ställen och enkelt att lägga tryck på utan att det gör ont.

Jag (kvinna) använde den som magic wand med vibrationen på och runtom klitoris.

En perfekt sexleksak att använda under sex tack vare att du får en stor yta att jobba med.

Min partner (man) använde den som en manwand, alltså som en runkleksak. Men även delen som ser ut som en magicwand går att använda på män, din fantasi som sätter stopp.

thor manwand

Vi var båda lite skeptiska till den eftersom den ser ut att vara hämtad direkt från verktygslådan. Men den är skön att hålla i och ligger bra i handen. Den har otroligt kraftfulla vibrationer med både 10 vibrationslägen och 10 intensitetsnivåer. Vi båda tyckte att de lägsta vibrationerna var för svaga och de starka, alldeles för starka.

Den kraftfulla vibrationen är dock riktigt imponerande för att vara en uppladdningsbar sexleksak.

Det var dock svårt att hålla staven en längre tid på grund av att de starka vibrationerna spred sig även till skaftet. Det gick inte heller att känna sig till knapparna utan vi båda behövde aktivt kolla på staven för att hitta dem. Något som får en att tappa fokus.

Men om du testar vibrationerna innan du använder den på riktigt, så tror vi att det blir lättare att kunna i lugn och ro utforska.

Det viktigaste att tänka på är att använda massor, massor alltså massor med glidmedel särskilt om du är kille. Insidan på manwanden har ett mönster, nästan lite räfflat som stimulerar bäst om det känns vått.

Min partner har inte testat att använda någon liknande leksak innan, så det var spännande. Men som tidigare nämnt, kände han att vibrationen i skaftet tog över fokus. Men vibrationen var skön och det var smidigt att kunna välja vilken sida som skulle användas, den rundade delen eller den andra.

 

Seduction Blindfold

En klassisk men både riktigt skön och snygg ögonbindel som även den fanns i liggboxen. Det känns som att den är välgjord och gjord av ett bra material. Eftersom den har dubbla resårband så sitter den ordentligt på plats utan att halka runt.

Sedan är ögonbindeln extra skön att bära tack vare att den är vadderad. Den vadderade delen är bredare än vanligt och gör att det inte trycker över ögonen.

Dock gör det att den hamnar något högre upp på näsan och därmed släpper in ljus underifrån. Det går även att se lite vad som försiggår om man kollar neråt, lite trist.

Men oavsett om den släpper in ljus eller inte så tycker jag den är riktigt fin att titta på – så ett extra ögongodis för den som inte har ögonbindeln på sig.

ögonbindel

 

Liggboken No.17

Varför siffran 17? Det är på grund av att det finns 17 liggboxar sedan tidigare.

De vet alltså vad de sysslar med.

I det här häftet fanns lite gott och blandat.

Det började med en hälsning från Amanda och Anna – från succépodden Alla våra ligg, något som gjorde liggboxen både mer personlig och rolig.

Sedan fortsatte den med utmaningar, tips och beskrivningar av liggboxens innehåll samt orgasmtips och fun facts.

Vi hade högläsning tillsammans här hemma och den satte igång flera roliga samtalsämnen.

liggboxen

 

Durex Intense Orgasmic Gel

(Obs! Gelen ingår är endast för nya liggbox-prenumeranter)

orgasmic gel

Nu när jag kommit in på orgasmer så ska vi prata om Durex Intense Orgasmic Gel, en känslighetsökande gel skapad för kvinnor som ska göra det lättare att uppnå orgasm. Statistiken visar att det är 80% som får orgasm när de använder den här gelen och jag är numera en av dem.

Först och främst krävs det endast ett litet klick av gelen som du masserar in på klitoris. Det börjar kännas nästan direkt och det är svårt att beskriva känslan som uppstår. Men jag ska försöka, såklart.

Det känns lite kittlande samtidigt som det pendlar mellan värme och kyla. Det är en spännande känsla som sticker lite, inte på något obehagligt sätt utan en skön stickande känsla.

Jag blir definitivt känsligare när jag använder den här gelen och får sköna orgasmer.

Nackdelen dock är att den är inte särskilt god och kanske inte så bra att äta heller för den delen. Vilket gör att den kanske inte passar sig särskilt bra vid oralsex. Något jag verkligen hade uppskattat annars. Men det går att massera in den och sedan vänta en stund och sedan bli slickad, smaken sitter inte särskilt länge även om känslan gör.

 

Hur använder du sexleksakerna?

 • Pleasure Steel Plug, börja med att värma eller kyla buttpluggen och applicera därefter rikligt med glidmedel. För sedan sakta in den. Ibland kan du behöva trycka lite försiktigt för att sedan lätta igen, lirka dig fram och tillbaka. Men det är viktigt att den inte gör ont och återigen, mycket glidmedel.

 

 • Seduction Blindfold, som sagt det är en klassisk ögonbindel och hur du bär den tror är underförstått. Men tips är att ta på den redan innan ni ligger i sängen och klä sakta av din partner. Därefter kan du kyssa, nafsa runt om på din partners kropp och lägg extra uppmärksamhet på de erogena zonerna. När man stänger av ett sinne så förstärks de andra.

 

 • Thor Manwand, som sagt går den att använda både på vaginor och penisar. Här är det viktigt med vattenbaserat glidmedel eftersom leksaken är gjord av silikon. För kvinnor fungerar den som en vanlig magic wand som du kan använda runt om och särskilt för att stimulera klitoris. På män kan du använda den som runkredskap, genom att dra fram och tillbaka och för att stimulera runt om, gärna mellangården.

 

 • Liggboken no.17, läs högt för din partner och låt samtalen flöda. En riktigt bra bok för er par som känner att sexkommunikationen inte är er starka sida.

 

 • Intense Orgasmic Gel, klicka fram lite gel på pekfingret och massera därefter in på klitoris, omedelbar verkan.

 

Rekommenderad till

Liggboxen passar alla men den är ultimat för ett heterosexuellt par. Den är till för er som vill utforska, utveckla och förbättra ert sexliv. Kanske har ni varit tillsammans ett tag nu och vill testa på något nytt men osäkra på vad?
Liggboxen ger er möjlighet att prata om sex på ett naturligt sätt och det öppnar upp för flera roliga samtalsämnen.

 

Sammanfattning

Wow, vad kul det här var! Älskar verkligen konceptet. När vi fick hem liggboxen blev åtminstone jag, som en vuxenversion av ett barn på julafton. Så spännande att få testa nya produkter, vissa vi aldrig hade beställt själva. Liggboxen gör det möjligt för alla att vidga sina sexuella kunskaper och utforska ännu mer. Även om inte alla leksaker som ingick var lika uppskattade så är idén ändå kul och öppnar som sagt upp för många nya samtalsämnen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här