Recension – Baseks dubbla knipkulor

18

Att göra knipövningar, eller bäckenbottenträning som det också kallas, sägs vara bra för alla och det tror jag verkligen. Det finns flera sätt att träna sina bäckenbottenmuskler, bland annat med hjälp av knipkulor eller utan.

För min egen del känns det lättare att aktivera rätt muskler när jag tränar med knipkulor än utan dem vilket bådar gott. Jag använde mig denna gång av Baseks Dubbla knipkulor.

Som vanligt med träning kan det kanske känns det lite motstridigt att sätta igång, det brukar det iallafall för mig. Ägna de 2 minuterna du borstar tänderna åt att träna musklerna där nere, eller ta en stund när du står i duschen och njuter av det varma vattnet åt att ha hand om dina bäckenbottenmuskler.

Med sitt låga pris är Baseks Dubbla Knipkulor en bra start om du vill träna upp musklerna där nere, lena yta och inte alltför tunga vikt.

linn testare
“Hej, jag heter Linn och är Lovebuddy´s testare. Det är jag som skrivit recensionen, Baseks dubbla knipkulor får i slutbetyg 5 av 5 stjärnor!”
Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Fördelar

  • Lågt pris
  • Inga vassa kanter som kan irritera eller skada
  • Lätt att ta ut med den långa svansen
  • Neutral i designen
  • Lent material
  • Lätt att göra ren

Nackdelar

  • Skrikande färg
  • Ej återslutbar förpacking
  • För lätt för vissa
  • Går att råka stöta i livmodertappen med översta kulan

Recension

Första intryck

När jag först fick hem baseks dubbla knipkulor blev jag lite besviken på förpackningen. Knipkulorna kom i en påse av lite hårdare plast, vilket fick mig att fundera om det var ett sätt att sen också förvara dem på. Tyvärr var detta inte fallet, och påsen var inte återslutbar. Leksaker och andra intimprodukter jag tidigare har köpt eller fått hem har kommit i förpackningar jag upplevt som lite lyxigare än denna påse, även om leksakerna i sig har varit billiga.

Detta kan ses som en liten detalj i sammanhanget men för mig kändes knipkulorna till en början inte lika bra just av den anledningen och fick känslan av att det är lite av en budgetprodukt. Detta påverkar inte det knipkulornas funktion såklart.

Själva knipkulorna är i lent silikon utan några vassa kanter vilket jag på en gång fick en positiv känsla av. I hand känns dem inte så tunga, och inte heller när jag testade dem i. Då jag själv inte aktivt tränat mina bäckenbottenmuskler tidigare ser jag det som en stor fördel att jag inte upplevde dem alltför tunga. Överlag är jag väldigt nöjd vid första anblicken.

baseks dubbla knipkulor

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Baseks dubbla knipkulor är ett träningsredskap för bäckenbottenmusklerna hos dem med livmoder. De är gjorda av medicinsk silikon utan ftalat (grupp av kemikalier där vissa misstänks vara hormonstörande). Knipkulorna är lena och behagliga mot huden och kommer i en färg; rosa.

I dem finns det två inre kulor som roterar vid användning och som gör träningen mer effektiv enligt produktens egen beskrivning. Tack vare knipkulornas långa svans är den lätt att ta ut när du känner dig klar med träningen.

 

Upplevelse

Jag själv ser inte riktigt funktionen av att det ska vara två kulor och inte en lite tyngre. Kände vid insättning att första kulan rörde vid livmodertappen vilket inte var så skönt, men om man tar det försiktigt är det inte ett problem för mig iallafall. Dock något att tänka på om ni känner att livmodertappen ofta sitter långt ned.

Annars gillar jag Baseks dubbla knipkulor . Det lena materialet gör att det inte alls är ett problem att få in dem och känns knappt att dem sitter i utöver den extra vikten. Blev förvånad över hur smidigt det känns att träna bäckenbottenmusklerna nu. Jag har tidigare tränat lite grann genom att bara spänna och slappna av i musklerna men känns som en försäkring att jag spänner rätt muskler när jag använder knipkulorna.

Jag tycker själv att knipkulorna kanske var i lättaste laget men de fyller definitivt sin funktion. Troligen är det också bra att jag inte behöver spänna musklerna för att hålla knipkulorna inne just eftersom det rekommenderas att slappna av helt mellan knipen.

Med priset i åtanke tycker jag definitivt att dessa knipkulor är en bra början för dem som vill börja träna sina bäckenbottenmuskler med något redskap. Lätt i vikten (förvisso på gränsen till för lätta), enkla att föra in och billig i pris, inte så mycket annat man kan önska sig.

baseks dubbla knipkulor

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Hur man använder den

Det är viktigt att hitta rätt muskler när man tränar bäckenbotten. Se till att spänna så du lyfter uppåt och inåt. Akta dig för att spänna skinkorna då träningen inte alls blir lika effektiv, och kan till och med i vissa fall bli skadligt om man gör det på fel sätt. På 1177.se finns det bra tips hur man kan träna bäckenbottenmusklerna, och med hjälp av knipkulorna blir träningen lite mer effektiv och det kan vara lättare att hitta rätt muskler.

Det framgår också att det ofta kan vara lättare att börja träna sittandes eller liggandes, och att man successivt kan börja variera mellan olika positioner, och då även ståendes.

Ett tips är att använda Baseks dubbla knipkulor samtidigt som du borstar tänderna varje dag. Eftersom dem är så pass lätta att gå runt med, sitta och stå spelar det ingen roll hur du brukar borsta tänderna. Lite träning är bättre än ingen träning som är ett motto jag försöker följa.

Eftersom de allra flesta ändå börjar och slutar tandborstningen i badrummet är det också lätt att på en gång tvätta av knipkulorna och du slipper lägga onödig tid på hela processen och träningen.

1177 menar också på att den bästa träningen för bäckenbottenmusklerna är att hitta rätt muskler, andas helt som vanligt och håll i 3 sekunder för att sedan slappna av i 3 sekunder. Gör detta 10 gånger under 3 pass per dag. Jag förstår också om detta, speciellt i början, kanske känns lite överväldigande.

baseks dubbla knipkulor

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Lite träning är bättre än ingen träning! Börja med att träna under tandborstningen på morgonen, sen lägg till kvällen, sen lägg till på lunchrasten eller när du väntar vid ett övergångsställe. Ta det i din egen takt och få in en rutin som håller i längden och som funkar för just dig och din vardag.

Jag själv har iallafall tidigare hört att ett sätt att träna sina bäckenbottenmuskler är att knipa igen när du kissar. Detta är inte bra att göra! Enligt 1177.se är det viktigt att låta musklerna runt bäckenbotten slappna av, speciellt när man går på toa. Detta gäller dock även i träningen i sig.

Fokusera på att slappna av helt mellan varven; både mitt i träningen och under dagen. Detta för att undvika att få spända muskler som till slut kanske till och med gör ont. Var dock inte rädd att träna dina muskler då starka bäckenbottenmuskler kan ge både bättre sexliv och hjälpa mot andra problem, såsom framfall eller inkontinens.

Rekommenderat till

Som de flesta som pratar om sex och sexleksaker säger så är knipkulor för dem allra flesta livmoderbärare. Unga som gamla har behovet av att träna upp sina bäckenbottenmuskler för att slippa inkontinens, problem vid förlossning och kunna njuta mer under sex.

baseks dubbla knipkulor

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Kanske det känns som att det är försent att börja men det är det inte! Bäckenbottenmusklerna används väldigt ofta i vardagen, och behöver som alla andra muskler vara lite i form. När du lyfter matkassar eller tyngder på gymmet, när du nyser och hostar, kissar eller ligger med din/dina partners. Bäckenbottenmusklerna aktiveras ofta och mår bra av lite träning, oavsett om du är 17 år eller 71 år.

Det säger andra kunder

På Sinfuls hemsida finns det många recensioner där alla tycker samma sak: man får det man är ute efter. Som jag själv kände, utan att ens ha tränat bäckenbottenmusklerna i så stor utsträckning tidigare, är knipkulorna lite väl lätta och behöver knappt göra nåt för att de ska stanna kvar. Detta är något som flera håller med om.

Annars anser köpare att de är lätta att använda och rengöra, gör sitt jobb, säljs för ett billigt pris och att de är av bra kvalité. Så här skriver en av användarna om resultatet efter en tids träning:

“När jag kniper ett tag innan sex så märker både jag och min pojkvän att jag är tightare än när jag inte knipt, vilket både han och jag uppskattar! Jag har också märkt att mina orgasmer är intensivare nu än dom var innan jag började knipa med Baseks dubbla knipkulor.”

Citatet ovan talar för sig själv, men bekräftar att knipkulorna fyller sin funktion om man tränar med dem regelbundet.

Överlag har Baseks Dubbla Knipkulor fått mycket goda betyg av dem som har använt produkten, men att de för vissa skulle kunna ha lite mer tyngd. Detta är dock en personlig preferens och vikten är något som tydligt står med i beskrivningen.

baseks dubbla knipkulor

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

Oavsett om den känns lite väl lätta är bäckenbottenträning bra att göra regelbundet, men om du sedan innan tränat musklerna där nere kanske det är värt att fundera på lite tyngre knipkulor. Däremot är det bra att ha i åtanken att man ska kunna slappna av mitt i träningen utan att dem ska falla ut. Regeln är 3 sekunder av att spänna musklerna varvat med 3 sekunder av att slappna av helt i musklerna!

Sammanfattning

Överlag gillar jag Baseks dubbla knipkulor väldigt mycket. Dem är billiga, gjorde i ett bra och skönt material och är inte alls för tunga för nybörjare. Att träna bäckenbottenmusklerna kan kännas lite överväldigande i början just eftersom rekommendationen är att träna så pass ofta, men att ta det lugnt i början och låta sig själv komma in i det under en lite längre tid kommer göra mycket för din kropp och förhoppningsvis även ditt sexliv om det är en del av målet.

Ja, vissa anser att de skulle kunna ha lite mer tyngd, men jag tror också efter att ha läst på lite om bäckenbottenträning att det är bra att de är relativt lätta. Att kunna slappna av när man tränar för att undvika att få problem längre fram är viktigt, och det är något som går att göra med lite lättare vikt.

stjärnor

Jag ger Baseks Dubbla Knipkulor 5 av 5 stjärnor!

Återförsäljare Pris
sinful rabatt Se priset

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här