Spridstång – Bästa benspretare i test

3026

Tack vare en spridstång och benspretare kan du ha full kontroll över din partner eller bli kontrollerad. Oavsett vad så kommer detta kunna ske under heta lekar i sovrummet där dominans och underkastelse står på menyn.

Denne utrustning kommer väl tillhands för de som har en förkärlek till BDSM, och de fungerar på så vis att man fäster sin partners armar och ben i ett spritt läge.

Detta begränsar deras rörelser och tillåter en att göra vad man vill med sin käraste.

Ta del av de spännande och nervkittlande lekarna samt upplevelserna redan idag genom att satsa på en spridstång och benspretare.

 

Spridstång Priskoll
Spread 'em Bar and Cuff Set Testvinnare Se priset
obaie_h_ndleds_og_ankel_spredestang Nybörjaren Se priset
Den billiga Se priset

 


TestvinnareSpread ’em bar and cuff set

Spread 'em Bar and Cuff Set

Se priset här

En av många anledningar till varför Spread ’em bar and cuff är vår testvinnare är tack vare att det är ett set sexleksaker som verkligen ger en valuta för pengarna. Här får du allt och lite till.

Fördelar

 • Hög kvalitet i form av kraftig metall
 • Möjlighet att justera utrustning på ett flertal vis
 • Många delar i ett
 • Medföljande praktisk förvaringsväska

Nackdelar

 • Relativt dyrt set

Recension

Om en spridstång och benspretare inte är nog kanske ett helt set kan stilla ens hunger. Kraftiga metallstänger håller benen isär medan hand- och fotbojor begränsar ens partners rörelser. Detta tillåter för fullkomlig underkastelse som båda parterna kommer att älska om man har en förkärlek till BDSM och bondage-lekar.

Hela setet är mycket justerbart, så man kan själv välja om man vill ha alla handbojorna på metallstängerna eller ta av vissa. Ens fånge kommer att underkasta sig helt och hållet när man tar fram den här spännande utrustningen i form av spridstång och benspretare.

Du kan välja om du vill använda dem tillsammans eller helt för sig, det beror helt på vad du/ni är sugna på helt enkelt. Att ta med detta BDSM-set på resan är enkelt, det ingår nämligen en förvaringsväska som till och med har lås, så den kommer vara i tryggt förvar.

 

Hur använder du den?

Välj om du vill använda detta set som spridstång, benspretare eller både och. Det finns ett band med kabinhakar som gör att du kan koppla samman dem. Använder du dem som ett set så rekommenderar vi att du använder den smala delen till handlederna och den långa delen till fotanklarna.

Rekommenderad till

Passar både dig som är nybörjare och dig som är erfaren, ett perfekt första set då du verkligen får allt.

 

Det säger andra kunder

Amanda – ” ”Vi använder ofta det här fräcka setet när vi ska hetta till det lite i sovrummet. Min man och jag älskar verkligen det!

 

Sammanfattning

Fetish Fantasy Spread´em Bar och Manschetter kommer verkligen krydda till ert sexliv. Det går att använda på flera olika sätt och även dela på settet. Manschetterna är justerbara och sitter bekvämt om både handleder och fotanklar.

 


Till nybörjaren Obaie Hand- och Fotled Spreader Bar

obaie_h_ndleds_og_ankel_spredestang

Se priset här

Till vår nybörjare rekommenderar vi starkt Obaie Hand-och Fotled Spreader bar, det är en produkt som är enkel att använda och säljs till ett bra pris.

Fördelar

 • Elegant svart design
 • Enkel att använda
 • Lågt pris
 • Perfekt för BDSM lekar

Nackdelar

 • Inte alltid lätt att få den att sitta tajt
 • Den ser ganska osexig ut

Recension

Denne spridstång i nylon och metall ser till så att man kan fästa partnerns båda händer och fötter på samma gång i ett framåtlutande läge. Därefter är det fritt fram att dominera sin partner och få tillgång till hela deras kropp att göra vad man vill med. Du kan själv justera och reglera manschetterna så att de ska passa perfekt runt ens partners fot- och handleder för utomordentlig komfort samtidigt som de inte kan ta sig loss.

Designen i sig kan upplevas lite tråkig och materialet ganska osexigt. Däremot är det fodrade manschetter som sitter skönt mot kroppen vilket underlättar för nybörjaren.

Komplettera gärna en spridstång och benspretare med ytterligare BDSM utrustning eller sexiga underkläder för erotiska lekar som man inte kommer att kunna motstå.

 

Hur använder du den?

Här fäster du både ben och armar, de yttersta manschetterna använder du till benen och de innersta använder du till armarna. Det går såklart att använda den enbart för armar eller enbart för ben.

Rekommenderad till

Det här är en spridstång perfekt för nybörjare tack vare att den sitter så bekvämt.

 

Det säger andra kunder

Philip – ” ”Båda jag och min fru är intresserade av BDSM, så den här spridstången har använts flitigt och kan definitivt rekommenderas.”

 

Sammanfattning

Här är vi en spridstång perfekt för våra nybörjare tack vare materialet och den enkla utformningen. Här behöver ni endast ha koll på en del och slipper krångla med annat. Det är ordentliga manschetter som är fodrade och därför sitter bekvämt mot kroppen.

 


Den billiga Obaie Hogtie med Mjuka Manschetter

obaie soft cuffs hogtie mtu

Se priset här

Testets billigaste spridstång är lite av en annorlunda variant, det krävs mer flexibilitet av den som har på den om den används både på handleder och fotanklar.

Fördelar

 • Elegant svart design
 • Enkel att använda
 • Lågt pris

Nackdelar

 • Svårt se skillnad på vilka manschetter som är för handleder och vilka som är för anklarna
 • Personen som bär behöver vara relativt vig

Recension

Här har vi en mjukare verison av en spridstång, som är enkel att använda. Här går det själv att välja om både vrister och anklar ska vara fastsatta eller bara det ena. Det kan dock vara lite svårt att förstå vilken del som är till vilken. Om både anklar och vrister är fastsatta så krävs det att personen är relativt vig för att det ska vara bekvämt.

Banden är breda så de ligger skönt mot kroppen även om de dras och slits i. Så kort och är de bekväma att bära och enkla att använda.

 

Hur använder du den?

Två av manschetterna är något mindre och de används för handlederna och sedan används de andra två för anklarna. Vill du använda alla fyra samtidigt så är det enklast att ligga på mage och föra ihop armar och fötter.

Rekommenderad till

Passar bra till den viga personen som vill ha en billig produkt för att testa på hur det känns att använda en spridstång.

 

Det säger andra kunder

Andrée – ” “Uppskattade av hon som blev fjättrad. Lite svårt att skilja hand- respektive fotbojorna åt, kunde tex ha haft olika färger. Ganska lättanvända.”

 

Sammanfattning

Här har vi en spridstång som det krävs en del vighet för att använda, bäst används den om personen ligger på mage. Det går att variera sig och använda den bara för anklar eller handleder, då krävs inte vighet på samma sätt.

 


 

Edge spreader bar

edge-spreader-bar-a8f

Se priset här

Att satsa på en spridstång och benspretare kan vara riktigt spännande vid framtida dominanslekar. Edge spreader bar från Mshop tar i detta fall priset när det kommer till att se mycket elegant ut, och kvaliteten talar för detsamma.

Fördelar

 • Perfekt för nybörjare
 • Snygg, elegant och stilig design
 • Mycket för pengarna
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Manschetter ingår ej – Klicka här för att hitta våra favoriter

Recension

Detta är en av de mer perfekta spridstängerna då den är lite kortare än en vanlig spridstång och benspretare. Om ni nyligen har gett er in i världen av BDSM och bondage kan det därför vara en god idé att börja med just denne snygga spreader bar.

Vid sidorna av stången kan man fästa vardera vrist hos sin partner för att testa på helt nya ställningar som annars inte hade varit möjliga. Det är dock viktigt att veta att här ingår inga manschetter som det gör hos de tidigare produkterna.

Vi skulle därför rekommendera denna spridstång till de mer vana av flera anledningar, dels för att då finns det troligtvis redan manschetter hemma och för att priset är mer anpassat för den som säkert vet att det är en spridstång den vill ha.

Edge spreader bar blir perfekt för alla de där fräcka lekarna som man bara måste älska.

Hur använder du den?

Här har du en anpassningsbar spridstång som du kan använda med ett mått mellan 72,4 – 94 cm, den går sedan att monteras ner i tre bitar för lättare förvaring och transportering. Dessvärre ingår inga hand- och/eller fotbojor.

Rekommenderad till

Passar den erfarna då det är en högkvalitativ stång du får betala lite mer för trots att det inte ingår några manschetter, så förhoppningsvis har du redan sådana hemma.

 

Det säger andra kunder

Frida – ” ”Det här är den första benspretaren som jag har testat på, och jag ångrar det inte för en sekund. Riktigt bra kvalitet.”

 

Sammanfattning

En högkvalitativ spridstågn där du kan ha varierande storlek på cirka 20 cm. Dessvärre ingår inga fot och/eller handbojor, så viktigt att det redan finns hemma eller att klicka hem det samtidigt. Spridstången har en läcker och enkel design och kommer kunna användas på flera sätt.

 


Sex & Mischief Spreader Bar med Handbojor

sex-_-mischief-sprede-stang-med-h_ndjern

Se priset här

 


 

Fetish Fantasy Nybörjar-Spreader Bar

Fetish Fantasy Nybörjar Spreader Bar

Se priset här

Här har vi en läckerspridstång med ett par rejäla handbojor som ser fullt äkta ut, här blir det extra läckert för ögat och dominansen.

Fördelar

 • Högkvalitativa material
 • Utrustad med quick-release för säker lek
 • Nycklar medföljer för kinky lekar
 • Kort stång som är perfekt för både nybörjare och proffsen

Nackdelar

 • Inte lika bekväma som mjukare alternativ
 • Endast handleder eller fotanklar

Recension

Använd den ganska korta benspretaren för heta bondage lekar, vid förspel och under samlag. Tack vare dess relativt korta längd blir benspretaren ett ypperligt val för både veteranerna och nybörjarna.

Med en spridstång och benspretare blir alla upplevelser i sovrummet så mycket bättre, och denne spreader bar kommer inte att göra en besviken. Utrustningen består av en stång med handbojor på vardera sidan. Dessa handbojor kan användas för att fästa antingen benen eller armarna i en utspridd position så att man enkelt kan få tillgång till de mer intima delarna hos ens partner.

Personen med handbojorna kommer att tvingas till underkastelse medan den dominanta får tillgång till varje del av den undergivnas kropp. Fräckare än så kan det knappast bli.

Det går tyvärr inte att använda för att fästa både fotanklar och handleder samtidigt utan då behöver du köpa dubbelt eller en helt annan spridstång.

 

Hur använder du den?

Placera handbojorna på antingen handlederna eller fotanklarna och lås därefter.

Rekommenderad till

Passar den som gillar handbojor sedan tidigare och känner sig okej med ett hårdare och mindre bekvämt material.

 

Det säger andra kunder

Katarina – ” ”Jag älskar att ta fram en spridstång och benspretare under förspelet, och den här varianten blir sannerligen ofta använd.”

 

Sammanfattning

Här har vi en spridstång som är i ett helt annat material än tidigare recenserade. Denna gången är det en spridstång i metall och därför kommer den inte ligga lika bekvämt mot huden, men desto sexigare är den till utseendet.

 


Rimba Benspretare Metall Justerbar

spredestang

Se priset här

Om du är ute efter en gammal hederlig spridstång och benspretare komer Rimba med största sannolikhet att imponera på dig.

Fördelar

 • Tillverkad av robust metall
 • Kan kombineras med flera andra BDSM tillbehör
 • Kan fällas ihop för enkel transport
 • Ser riktigt elegant och diskret ut

Nackdelar

 • Manschetter måste köpas separat
 • Vissa upplever att den är för ”ranglig”

Recension

Vid bondage- och BDSM lekar kommer denne benspretare att se till så att en av er är helt maktlös medan den dominanta har fritt fram att kontrollera honom eller henne på det sätt som föredras. Rimba, benspretaren i metall, drar du nytta av genom att spänna fast fotlederna i varje ände av benspretaren, vilket hindrar den undergivna från att kunna röra sig.

Med manschetter som du köper separat blir det möjligt att hålla fotlederna på plats, och om du vill testa på någonting nytt kan du dessutom använda benspretaren för att fästa din partners handleder.

När benspretaren väl sitter på plats kan du inte fälla in benen eller armarna, vilket då tillåter den dominanta att ha full kontroll över situationen. Tre stänger utgör benspretaren, och dessa kan man klicka ihop tack vare låspinnarna som följer med vid köpet.Detta tillåter mycket enkel förvaring och transport.

Vissa har klagat på kvalitén och upplever att den är ranglig, men det vi på Lovebuddy uppskattar den och kan endast kännas vid rangligheten.

 

Hur använder du den?

Bygg ihop den enligt instruktionerna och fäst sedan manschetter/handbojor på valfri del.

Rekommenderad till

Passar dig som redan har manschetter hemma eller känner att de kan och vill spendera mer pengar och köper nya.

 

Det säger andra kunder

Klara – ” ”Jag använder produkten nästan dagligen med min make, och vi har aldrig haft så roligt i sovrummet som när vi köpte Rimba!”

 

Sammanfattning

Här är vi en läcker spridstång som passar bra för BDSM lekar, det ingår inga manschetter så det kan vara bra att införskaffa dem i samband med köpet.

 


Master Series Deluxe spridarstång

Master Series Deluxe spridarstång

Se priset här

En bastant spridstång som håller din undergivna på plats, här finns det ingen möjlighet att komma loss.

Fördelar

 • Högkvalitativa rör
 • Bojorna kommer med snabbfäste
 • Rejält material
 • Perfekt för både proffs och nybörjare

Nackdelar

 • Priset

Recension

Med en Master Series Deluxe Spridarstång kommer du att få både en bastant spridstång och benspretare, en sådan som många alltid drömt om. Du får ganska mycket för det som man betalar för, och i detta set ingår därför både en armspridarstång, benspridarstång, anslutningsstänger= det går att välja om du vill använda båda tillsammans eller var för sig,  samt två stycken handbojor och två stycken fotbojor.

Tack vare detta snabbfäste är det hur enkelt som helst att både låsa fast bojorna samt att ta av dem. För de som har fått upp ögonen för BDSM kommer man säkerligen att uppskatta denne fräcka produkt som finns där för en när det ska kryddas till i sovrummet.

Röret är tillverkat av starkt aluminium, och det är fullt möjligt att själv justera det allt mellan 74 och 94 centimeter. Vid heta lekar där en agerar som dominant och den andra som undergiven får man inte missa att dra nytta av den här fräcka leksaken. En spridstång och benspretare kan liva upp förspelet och samlaget mycket mer än man kanske tror.

 

Hur använder du den?

Använd de olika stängerna för sig eller koppla samman dem med en anslutningsstång, fäst därefter manschetterna för anklar och handleder.

Rekommenderad till

Passar dig som vill ha en rejäl spridstång både till utseendet och känslan.

 

Det säger andra kunder

Mårten – ” ”Ett set som det här får man inte gå miste om. Vårt sexliv har verkligen ändrats för det bättre nu när vi har provat på den här häftiga sexleksaken””

 

Sammanfattning

Här har vi en spridstång som inte skapar flexibilitet utan här är det endast begränsning som gäller. Det går att variera sig mellan att begränsa alla kroppens delar eller låsa dem var för sig.

 


 

Rimba Spretarstång Set Till Dildo

rimba-spredestang-s_t-til-dildo

Se priset här

Här blir den som bär spridstången stimulerad på en helt ny nivå jämfört tidigare, det är nämligen en dildo ditsatt på stången.

Fördelar

 • Unik design olik många andra benspretare
 • Justerbar för att passa perfekt
 • Bra pris för det man får
 • Högkvalitativa material

Nackdelar

Recension

Den här unika produkten är ganska annorlunda jämfört med en vanlig spridstång och benspretare. Man kan nämligen använda detta Rimba set för att fästa diverse föremål. Man kan exempelvis fästa sin partners vrister på ändarna av spridstången medan en dildo fästs uppe på stången för många spännande lekar.

Längst ner på setet finner man en fot, därpå ett mellanstycke som håller upp ett toppstycke som dras nytta av för att fästa dildon eller liknande sexleksak. Tänk på att det måste vara en dildo med fot för att det ska vara möjligt att fästa den.

När den undergivna väl har blivit fäst på stången kommer han eller hon inte att kunna komma loss, och har samtidigt dildon i sig som man har fäst på stången. För att den ska passa alla kan man därför justera stången efter ens längd.

Ha i åtanke att dildon inte medföljer, utan man måste inhandla denne separat. Fötterna kommer heller inte att kunna spännas fast om man inte köper manschetter separat. Köp en snygg spridstång och benspretare redan idag.

 

Hur använder du den?

Här krävs det att du köper både dildo och manschetter separat, det krävs en dildo som har antingen sugpropp eller annan strap-on dildo med platt fot. Sedan kan du ställa in höjden anpassat efter den undergivnas benlängd.

Rekommenderad till

Det här är för dig som vill kunna kombinera flera olika njutningsformer samtidigt.

 

Det säger andra kunder

Angelina – ” ”Den här spridstången är olik alla andra jag har stött på, och den kommer verkligen att användas flitigt.”

 

Sammanfattning

En spridstång som används som benspretare med en ditsatt dildo, det går alltså inte att undvika att ha dildon i sig vid användning. Kom ihåg att dildo och manschetter köps separat. Här och här kan du se vilka vi rekommenderar.

 


Q&A 

Vad är en spridstång?

Till att börja med så går spridstång under flera namn, benspretare och spreader bar. Det handlar alltså precis som det låter – kroppsdelar som ska spridas. I detta fall handlar det antingen om fotanklar och/eller handleder som skiljs från varandra och låses fast.

En spridstång är ett erotiskt redskap som används för att fixera armar eller ben och skapa en mer öppen och tillgänglig position. För att använda en spridstång säkert och njutbart krävs ömsesidig tillit och kommunikation mellan de inblandade parterna.

Först och främst är det viktigt att välja en högkvalitativ spridstång som är stark och säker. Placera spridstången mellan de önskade kroppsdelarna och justera längden enligt behov. Det är viktigt att vara försiktig och respektfull mot kroppens gränser för att undvika obehag eller skada.

För att maximera komforten bör man använda mjuka och justerbara remmar eller manschetter som fästs vid ändarna av spridstången. Det är också avgörande att kontrollera och justera spänningen på remmarna för att undvika onödig press eller obekvämlighet.

Kommunikation under användningen är nyckeln. Klargör gränser, kommunicera om något känns obehagligt eller om det finns önskemål om förändringar i positionen. Att använda en spridstång handlar om att skapa en trygg och samtyckesbaserad intim stund där alla inblandade känner sig bekväma och respekterade.

 

Vad är BDSM?

BDSM står för Bondage/Diciplin,  Dominans/Submission Sadomasochism.

Bondage- Det som fokuseras på här är begränsning av rörelsefrihet, vilket gör att därför är en spridstång ett klockrent exempel. Det går också bra att begränsa med rep, gagball m.m.

Diciplin- Här handlar det om att styra och kontrollera.

Dominans-  Det är oftast en som är den dominanta och denna dominansen kan utövas både psykiskt som fysiskt.

Sumbission- Per automatik eftersom det finns en dominant så finns det en undergiven.

Sadomasochism- Det handlar oma att ge och ta sexuell smärta. Det är inte en smärta som anses negativ utan som känns positiv.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här