De mest populära gömställena för sexleksaker (studie)

40

Studie

Vi på Lovebuddy arbetar ständigt för att förändra tabun kring sexleksaker och säkerhetsställa att den försvinner, att sexleksaker istället blir ett kul och säkert sätt att njuta sexuellt på egen hand eller tillsammans med din partner.

Det är en av anledningarna till att vi har samlat information om var du gömmer dina sexleksaker, det vill säga när du inte njuter av dem på egen hand.

Vi ställde frågan ”Var förvarar du dina sexleksaker?” och fick svar av 1,009 personer i alla möjliga åldrar. Det har nu gett oss en tydlig bild av vart i huset du har valt att ha din sexleksaksgömma.

GÖMMA SEXLEKSAKER

Resultatet

Helt överlägset var det mest använda gömstället för sexleksaker en hemlig låda, det svarade nästan hälften av personerna (47%).

De mest populära platserna där sedan den hemliga lådan förvarades borta från nyfikna ögon inkluderade ovanpå eller i garderober, i byrålådor, under sängen och vissa förvarade dem till och med i ett låsbart skåp. Det var 9% som gick så långt att de förvarade deras sexleksaker säkert i ett kassaskåp.

Möbler var också ett populärt gömställe, 34% av personerna svarade att de har sina sexleksaker i en byrålåda med underkläder eller i nattduksbordet.

17% av personerna föredrar att ha sina leksaker i någon slags påse, det inkluderar handväskor och necessärer anpassade för resor och smink.

11% förvarar dem under kudden eller i ett örngott, 4% svarade att de väljer att förvara dem i ett gosedjur eller en sko. Vem var det som sa att vi inte kan vara kreativa? Det  verkar inte vara ett problem när det kommer till att dölja något.

Grafik 2 - Lovebuddy.se

Statistik Lovebuddy.se

Är det en könsgrej?

Mer än hälften (58%) av männen gömmer sina sexleksaker i lådor jämfört med 40% av kvinnorna.

Kvinnorna (36%) jämfört med män (29%) föredrar att förvara sina sexleksaker i byrån där underkläderna ligger eller i nattduksbordet. Män verkar vara mer försiktiga när det kommer till förvaring, det är nämligen 12% av männen som förvarar sina i ett kassaskåp jämfört med 6% av kvinnorna.

Fler män (6%) visade upp en bokstavligen mjukare sida, de föredrog nämligen att gömma sina sexleksaker i ett gosedjur jämfört med 2% av kvinnorna.

Grafik 1 - Lovebuddy.se

Avslöjar din ålder var du gömmer dina?

Studiens yngsta generation med ålder 18 till 24 år, så svarar exakt hälften (50%) att de förvarar sina sexleksaker i en låda, 10% i badrummet och 4% i ett gosedjur.

Mer än hälften (56%) av de svarande i åldern mellan 25 och 34 år håller också till med sina sexleksaker i lådan, 45% i möbler, 23% i en påse och även här 4% i en sko eller ett gosedjur.

Personer i åldern 35 till 44 föredrar också den klassiska lådan (61%). De tillhör också den åldersgrupp som är högst troligast till att gömma sina sexleksaker i ett gosedjur(6) eller i en sko (också 6%)

I åldern 45 till 54, använder 46% lådor och endast 1% gosedjur, mycket lägre än föregående åldersgrupp och 4% i en sko.

I studiens äldsta åldersgrupp 55+ så förvarade under en femtedel (19%) sina sexleksaker i en låda, återigen en åldersgrupp som sticker ut och visar lägre siffror jämfört med de andra åldersgrupperna. Faktum är ett nästan en fjärdedel (23%) gick emot strömmen och uppgav en möbel som favoriten och det var under 1% som kunde överväga att förvara dem i ett gosedjur eller sko.

 

Underlag för studien – Demografik

Deltagare – 1009 personer

Åldersgrupper – 18-24 år, 25-34 år, 35- 44 år, 45- 54 år och 55+

Vart – Boendes i olika delar av USA

 

Var gömmer du dina sexleksaker?

Nu när du vet hur andra gömmer dina sexleksaker kommer det förändra var du gömmer dina? Kanske tillhör du redan den procentandelen som har en hemlig låda eller så kanske det nu är dags för att låsa upp kassaskåpet.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här