Om Sexleksaker – Vad är sexleksaker?

240

Sexleksaker kan vara ett spännande sätt att krydda ditt sexliv, oavsett om du använder dem själv eller med andra. Det finns många missuppfattningar som sexleksaker endast används av människor som väljer att förbli abstinent, för närvarande inte har sexuella partners, eller genom homosexuella män och lesbiska. Sanningen är, folk av alla slag använder sexleksaker.

Vissa väljer att använda dem när de är ensamma på sina sexualpartners, eller på sig själva medan samarbetspartners är närvarande. Oavsett vad du väljer är det viktigt att förstå hur man bäst för att rengöra leksaker och hur du skyddar dig mot sexuellt överförbara sjukdomar, om du väljer att dela sexleksaker med andra.

Sexleksaker kan vara allt från objekt som kittla och vibrera, för olika produkter som förs in i slidan eller anus. Vissa sexleksaker är avsedda att användas mer försiktigt, medan andra används för sexuella handlingar som innebär dominans och underkastelse (BDSM) som begränsningar, ögonbindlar och piskor. Några exempel på sexleksaker är vibratorer, fjädrar, dildos, selar, pluggar rumpa, ringar kuk och anal pärlor. Kolla in våra sexleksaker från dildohuset för mer information om vad som finns där ute och hur man använder det.

fetish

Hur kan jag använda sexleksaker i min relation?

Ibland är det svårt att kommunicera våra sexuella begär till våra partners, särskilt när vill tillföra något nytt till en sexuell relation. Vissa människor kan känna sig hotade av tanken på att ha sexleksaker läggas till deras sexuella liv eller de har stereotyper om vem som använder sexleksaker. Ärlighet och öppen kommunikation är de bästa strategierna för att prata med sexpartners om sexleksaker. Din partner måste förstå var du kommer ifrån, vad du är intresserad av att göra och hur du kommer att respektera sina gränser, för att sexleksaker är en frisk, angenäm del av din relation.

sexleksak

 

Det bästa sättet att använda sexleksaker?

Oavsett vad sexleksak du väljer att använda eller hur du väljer att använda det, finns det några saker att tänka på för att göra upplevelsen njutbar och skydda dig från könssjukdomar.

Innan du använder sexleksaken gör då en snabb kontroll om du kan hitta några brister, bland annat grov sömmar, revor eller sprickor. Använda smörjning är ett bra sätt att bidra till att öka glädjen och säkerhet sexleksaker. Fråga din säljare som glidmedel är bäst för leksaken eller följ instruktionerna som följer med leksaken. Till exempel silikon glidmedel bryter ner silikon leksaker efter ett tag. Smaksatt glidmedel kan orsaka svampinfektioner för vissa kvinnor, eftersom sockret kan störa balansen av pH i slidan. Oljebaserade glidmedel kommer att bryta ner latex kondomer och dentala dammar, vilket ökar risken för att drabbas av sexuellt överförbara sjukdomar. Klicka här för mer information om smörjning.

väd ar sexleksaker

Om att dela sexleksaker såsom dildos, pluggar rumpa eller vibratorer, kondomer användning och dentala dammar för att förebygga spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar. Om växling leksaken till en annan person, se till att använda en annan kondom eller tandläkare dammen. Kom ihåg att tvål inte ensam effektiva för att avlägsna STI bakterier eller virus från leksaken.

Sätt inte en sexleksak i munnen eller slidan om den har använts i anus utan kondom eller utan tvättas ordentligt. Detta kan sprida bakterier och virus och orsaka infektioner i urinvägarna (för kvinnor) eller tarmar. Om en kondom användes med kön leksak, byt kondom med en ny innan du sätter leksaken i munnen eller slidan.

Om det gör ont, sluta! Om du använder leksaker med en sexpartner, tjäna förtroende med varandra. Om du vill försöka igen, slappna av och lägga till extra glidmedel om det behövs.

 

Vad är det bästa sättet att rengöra sexleksaker?

Korrekt rengöring av sexleksaker är nödvändig för att undvika bakteriell infektion eller överföring av sexuellt överförbara sjukdomar. Medan vissa könssjukdomar dör när vätskan de lever i torkar, kan andra (såsom hepatit och skabb) lever i veckor eller månader utanför kroppen. Om du vill förhindra graviditet, är det också viktigt att ta bort spermier som kan vara på sexleksak innan du använder nära eller i slidan. Det är viktigt att hålla instruktionerna för rengöring av sexleksak och följa dem noga. Om du känner att rengöra leksaken ordentligt skulle vara alltför tidskrävande eller orealistiska för dig, tänka på att köpa en annan leksak. Den information som nedan ger en allmän översikt för rengöring olika typer av leksaker och är inte avsedd att ersätta tillverkarens anvisningar.

För grundläggande sexleksak vård, ta bort alla batterier. Sänk aldrig ner elektriska komponenter i vatten.sexleksak Använd en fuktig, tvål tvättlapp att rengöra dina elektriska leksaker, gärna med anti-bakteriell tvål. Håll leksaker som lagras i en behållare eller påse (för att hålla dem rena) och på en sval, torr plats.

Rengöring icke-porösa material som: glas, rostfritt stål, hård plast, och silikon

Glas: Tvätta glas leksaker med tvål och vatten. Pyrex leksaker kan diskas i diskmaskin. Utsätt inte glaset för extrema temperaturer.

Rostfritt stål: Om ansluten till en elektrisk apparat, använd varmt tvålvatten, försiktigt så att inte dränka några elektriska komponenter. Om det inte finns några elektriska komponenter du har 3 alternativ: Koka eller blötlägg i en blek-vatten-lösning (50:50 förhållande) i 10 minuter, eller placera den i diskmaskinen.

Hårdplast: Rengör med antibakteriell tvål och vatten. Inte koka.

bästa dildoSilikon: Du kan välja mellan 3 alternativ för att rengöra en silikon leksak. Antingen koka i 5-10 minuter, lägg den i diskmaskinen (ovanpå rack), eller tvätta med antibakteriell tvål och varmt vatten. Inte koka silikon vibratorer eftersom du kommer att förstöra vibratorn mekanismen.

Rengöring porösa material: gummi, vinyl, cyberskin, nylon och läder

Gummimaterial: Gummi material är porösa och svåra att rengöra. Dessutom är deras sammansättning inte alltid kända eller kan innehålla ftalater, kemikalier som har visat sig vara skadligt för din hälsa. Av dessa skäl är det rekommenderat att använda kondom med dessa typer av leksaker.

Cyberskin och Vinyl: Cyberskin är mjuk och porös, som ofta används för dildos. Tvätta cyberskin och leksaker vinyl fint med varmt vatten. Lufttorka och pulver en liten mängd med majsstärkelse för att hålla dem från att bli klibbig.

Nylon: Nylon selar och leksaker kan vara maskin eller handtvättas med ett milt antibakteriell tvål.

Läder: Torka lädervaror med fuktig trasa eller med läder renare. Blötlägg inte läder. Efter rengöring, kan du rekonditionera din leksak med en läder balsam. Skydda metalldelar från matt med hjälp av en beläggning av klar nagellack.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här