Knipövningar – Guide, tips och tekniker

522

Bäckenbottenträning i form av knipövningar är mycket effektiva för att förbättra ens sexliv på många sätt och vis. Nedan ska vi därför tala mer om vad just knipövningar kan ha för positiv påverkan på en, hur man utför knipövningar samt gå igenom sexleksaker som hjälper till med övningarna. Om man också redan nu vill kika lite närmare på produkter som man kan dra nytta av vid bäckenbottenträning kan man klicka här för en lista över några av de bästa knipkulorna på marknaden.

Varför utför man knipövningar?

Knipövningar – Guide, tips och tekniker

Olyckligtvis nog kan ens bäckenbottenmuskler försvagas på grund av en lång rad olika skäl. Kanske har man nyligen gått igenom en graviditet, en operation eller så lider man av kronisk hosta som i längden kan försvaga musklerna. Även naturliga orsaker såsom åldrande kan resultera i försvagandet av bäckenbottenmusklerna, och detsamma gäller vid övervikt. Med andra ord finns det en lång rad anledningar till varför man kan känna behovet av att dra nytta av knipövningar.

Vad är då egentligen problemet med att bäckenbottenmusklerna försvagas? Jo, det kan leda till symptom såsom att några droppar urin läcker ut när man hostar eller nyser samt att avföring läcker ut när man minst anar det. Detta är naturligtvis någonting som man vill undvika och som knipövningar kan hjälpa till med, men det finns även andra orsaker till att knipövningar dras nytta av. Om man har större kontroll över ens bäckenbottenmuskler kan man få bättre upplevelser i sovrummet tillsammans med ens partner, och det är nästintill en garanti att ens sexliv förbättras.

Med tanke på att knipövningar är så lätta att utföra med eller utan redskap samt att man kan träna upp bäckenbotten oavsett var man befinner sig kan de flesta kvinnor ta del av övningarna utan problem. Det kommer inte att dröja länge förrän man ser positiva resultat.

Hur knipövningar går till

Knipövningar – Guide, tips och tekniker

Innan det är dags att dra igång med knipövningar gäller det att man är medveten om var bäckenbottenmusklerna ligger belägna. För att på enklaste sätt hitta dessa muskler kan man gå på toaletten och stoppa sig själv medan man urinerar. Musklerna som då spänns är ens bäckenbottenmuskler, och det är dessa som man ska träna upp när man gör knipövningar. När man nu vet var bäckenbotten finns är det dags att dra igång med övningarna, och här kan man börja med att spänna musklerna i ungefär tre sekunder för att sedan släppa och repetera övningen.

Kom ihåg att det bara är just bäckenbottenmusklerna som man ska spänna vid knipövningar. Se därför till så att man inte spänner låren, rumpan eller magen samtidigt som man fokuserar på att andas normalt. Att spänna musklerna i tre sekunder bör repeteras flera gånger om dagen för att få det bästa möjliga resultatet. Ju mer tid man har desto bättre. Öva dock aldrig medan man urinerar då detta kan leda till att man inte tömmer sin blåsa fullständigt – någonting som kan resultera i urinvägsinfektion. Det som är så bra med just knipövningar är att man kan ta del av dessa närsomhelst under dagen tack vare att det är enkelt och diskret. Ingen i omgivningen kommer att märka av det, så vid vilken tidpunkt man tränar är helt upp till en själv.

Knipövningar för att förbättra sexlivet

Knipövningar för att förbättra sexlivet

Vi har ovan lagt fokus på hur knipövningar kan komma väl tillhands för de som vill träna upp bäckenbottenmusklerna för att bland annat slippa urinläckage, men det finns även andra skäl till att dra nytta av knipövningar. Med hjälp av dessa övningar kommer blodflödet att öka till detta område, och resultatet blir en ökad känslighet som kan se till så att man får mer intensiva orgasmer och större lust under förspel och samlag. Det här är en av anledningarna till varför man ofta hittar utrustning till knipövningar i diverse sexleksaksbutiker.

Knipövningar gör inte heller bara de erotiska upplevelserna bättre för en själv, utan även för ens partner. Om ens bäckenbottenmuskler är starkare kan man på ett lättare sätt knipa till hårdare – någonting som ens partner kommer att känna av och stimuleras av under samlag. Det finns till och med applikationer som man kan ladda ner till sin telefon för att mäta hur starka ens knip är så att man ser framstegen medan man tränar.

Svårigheter med knipövningar

Knipövningar är inte lika lätta för vissa som de är för andra, och man ska aldrig tveka om att be om hjälp ifall man behöver det. Ens doktor och andra medicinska proffs kan hjälpa en att hitta rätt, och visst finns det även utrustning som man kan dra nytta av för att få en så positiv upplevelse som möjligt.

En lösning som ens doktor kanske rekommenderar är att använda en vaginal kon. Såsom namnet antyder är detta en kon som man för in i sin vagina, och det är sedan upp till en själv att spänna bäckenbottenmusklerna för att se till så att konen stannar kvar och inte faller ut. Detta är ett förträffligt sätt att göra knipövningar på och kan komma att bli mycket effektivt.

En ytterligare lösning är en så kallad ”Biofeedback”. Här kommer en tryckcensor att föras in i ens vagina – en process som utförs av ens doktor – och när man spänner sina bäckenbottenmuskler kommer censorn att känna av trycket. Resultaten syns på en monitor, och detta kan berätta för en om man spänner de rätta musklerna. När allt kommer till kritan ska man därför inte känna sig rädd eller skamsen gällande att tala med en doktor. Han eller hon kan hjälpa en avsevärt genom att dra nytta av diverse metoder.

Hur länge behöver man utföra knipövningar?

Visst vill man se resultat av ens knipövningar, och när kan man förvänta sig att se dessa? Jo, om man tränar upp sina bäckenbottenmuskler flera gånger om dagen såsom rekommenderat tidigare i guiden kan man se resultat efter bara några veckor. Allt beror dock på hur ofta man tränar, och det kan därför även ta några månader innan man börjar se resultat. För en fortsatt förstärkning av ens bäckenbottenmuskler rekommenderas det att fortsätta med övningarna permanent på en daglig basis, och detta kan hjälpa en storslaget. Med tillräcklig träning kan man förhindra att det läcker ut urin, men utöver detta kan man också få bättre kontroll över sina muskler för härligare upplevelser i sovrummet tillsammans med ens käraste. Med andra ord finns det bara en lång rad fördelar av att utöva knipövningar för män och kvinnor med kvinnliga könsorgan.

Sexleksaker för knipövningar

Vid bäckenbottenträning gynnas man storslaget av att satsa på en och annan sexleksak, och lyckligtvis nog finns det särskilda produkter som har tagits fram specifikt för knipövningar. Nedan ska vi kika närmare på tre av dessa sexleksaker, hur de fungerar samt vad för- och nackdelarna av dem är.

Sinful Kegel Exerciser Set med A-Z Guide

sinful kegel exerciser boks med a z guide

Se priset här

Sinful Kegel Exerciser Set med A-Z Guide är ett paket med ett flertal produkter som kan komma att gynna en vid knipövningar. Varför enbart satsa på en knipkula när man kan få flera olika tillsammans med andra händiga tillbehör till ett rimligt pris! I just detta set får man en knipkula på 30 gram, en knipkula på 60 gram samt en knipkula på 90 gram. Om man är en nybörjare inom knipövningar kanske man vill börja med den lättaste för att sedan jobba sig uppåt, men om man föredrar att testa på den tyngsta redan från början är det naturligtvis en möjlighet.

Det är dock inte bara knipkulor som man får när man satsar på Sinful Kegel Exerciser Set med A-Z Guide. Paketet innehåller också ett vattenbaserat glidmedel för ett bättre glid när man för in knipkulorna samt ett sexleksaksrengöringsmedel som man kan dra nytta av efter användning. Visst är det möjligt att rengöra knipkulorna med bara tvål och vatten, men för bästa möjliga resultat är det ett sexleksaksrengöringsmedel som gäller efter man är färdig med sina knipövningar.

Sist men inte minst finns en A-Z guide i paketet som förser en mer information om knipövningar och hur det fungerar när man drar nytta av knipkulor. Då själva kulorna är framtagna i len och skön silikon kommer de att vara mycket behagliga att föra in, och med ett snöre längst ner är det därtill lätt som en plätt att dra ut kulan/kulorna igen efter dess att man är färdig med sina knipövningar.

Fördelar:

 • Allt man behöver för knipövningar i ett paket
 • Tre typer av knipkulor att välja mellan
 • Tillverkat i högkvalitativa material

Nackdelar:

 • Inga för närvarande

Je Joue Ami Knipkulor 3 st – TESTVINNARE

je joue ami bækkenbundskugler 3 stk

Se priset här

På tal om paket med ett flertal knipkulor kommer även här ett set med tre olika kulor att välja mellan. Måtten ser ut såsom följande:

 • Kula 1: 3,6 cm x 3,6 cm. 47 g. Diameter: 3,7 cm.
 • Kula 2: 3,2 cm x 8 cm. 78 g. Diameter: 3,2 cm.
 • Kula 3: 7 cm x 2,8 cm. 106 g. Diameter: 2,7 cm.

Alla dessa knipkulor är framställda i ett behagligt silikonmaterial som kommer att göra dem riktigt bekväma att föra in, och för att lätt kunna dra ut dem efter användning har de ett silikonsnöre som är 7,5 cm långt. Je Joue Ami Knipkulor är fullkomligt vattentäta, så om man skulle föredra att ta del av knipövningar i badrummet medan man sitter i badet eller står i duschen blir det inga problem. Som nybörjare kanske man vill börja med den minsta knipkulan och sedan jobba sig uppåt efterhand, men om man däremot har erfarenhet av knipövningar kanske man anser att det är bäst att börja med den största. Det är helt upp till en själv!

Tidningen Aftonbladet delade ut fem av fem stjärnor till Je Joue Ami Knipkulor 3 st, och det är lätt att förstå varför med tanke på hur högkvalitativt detta set är. Om man vill göra upplevelsen så positiv som möjligt kan det dock vara bra att beställa ett vattenbaserat glidmedel separat för ett bättre glid som gör det lättare att föra in kulorna. Även ett rengöringsmedel för sexleksaker kan vara händigt för att ens knipkulor ska bli så gott som nya efter användning.

Fördelar:

 • Tre kulor i ett och samma paket
 • Framställda i behaglig silikon
 • Har ett 7,5 cm snöre för att lätt få grepp om kulan

Nackdelar:

 • Ytterst lite dyrt

Jadeägg Yoni Egg

jade egg til yoni massage og bækkenbundstræning

Se priset här

Sist men inte minst ska vi kika närmare på en produkt som skiljer sig lite från de tidigare nämnda knipkulorna. Jadeägg Yoni Egg är en Jadesten i ett äggformat format med mått på 4 cm x 2,5 cm samt en vikt på 60 gram. Ett Jadeägg Yoni Egg blir perfekt både som stimulans vid onanisessionerna samt för knipövningar när man vill träna upp bäckenbotten. Detta högkvalitativa ägg kommer tillsammans med en fin liten tygpåse som gör det mycket lätt att både förvara och transportera ägget – så man kan antingen använda det hemma eller ta med det på utlandsresan för att fortsätta med knipövningar där.

Ägget är 100 % vattentätt, och om man vill föra in det för att sedan ta med det ner i badet blir detta fullt möjligt. Om man är en nybörjare när det gäller knipövningar kan det vara bäst att börja liggandes eftersom ägget annars kan glida ut om man står upp. Glöm heller inte att beställa ett vattenbaserat glidmedel separat för ett bättre glid och för att man på så sätt ska kunna föra in ägget på ett så bekvämt sätt som möjligt.

Även ett sexleksaksrengöringsmedel kan vara en produkt som man gynnas av att beställa separat då detta medel ser till så att ens ägg blir fullkomligt rengjort efter användning. För de som är intresserade att börja med knipövningar är antingen knipkulor eller ett Jadeägg sannerligen förträffliga produkter att kika närmare på.

Fördelar:

 • Härlig och högkvalitativ jadesten
 • Perfekt för knipövningar
 • Kommer med en händig tygpåse för förvaring

Nackdelar:

 • Mycket dyr

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här