När rubriken sattes var frågan om det skulle stå 6 tips för ett bättre sexliv eller 6 tips för ett aktivare sexliv, för det handlar ju ändå om att ha ett aktivt sexliv för att ha ett bra sexliv. Det blev som det blev, men här kommer i alla fall tips för ett bättre sexliv och rikar sig till par i allmänhet men gifta par i synnerhet, efter att vi fått höra siffror ni nu också ska få höra…

Visste du att de flesta gifta par har sex mindre än en gång i veckan? Man kan inte låta bli att tänka på Glocalnets reklamfilmer med slogan om deras priser “-det är riktigt lågt” – men siffran som visar att en del par har sex mindre än en gång per vecka vet i sjutton om det inte är ännu lägre än Glocalnets nivå!

Nog med ironi, det här är faktiskt en siffra att ta på allvar. Många lider både direkt och indirekt när ett par lever på svältgränsen i sexlivet. Nu handlar den här siffran om gifta par, vilka inte helt sällan bildat en hel familj.

Om paret med åren gått ner i sexlivet så är det inte bara i sovrummet problemet avspeglar sig. Det finns några få punkter som par värderar ganska högt för att ett förhållande ska vara och förbli sunt, och väldigt ofta så är ett bra sexliv en av de högt värderade punkerna. Det går inte riktigt ihop sig!

Å ena sidan värderar man sovrumsaktiviteterna högt för att anse sig ha ett bra förhållande, men å andra sidan visar siffror att övervägande delsen av gifta par har sex mindre än en gång i veckan…

Sex är en mycket viktig del av äktenskapet. Sex bokstavligen kopplar ihop dig med din partner på ett sätt som inget annat kan. Men det är mer än bara en fysisk kontakt. Det är en djupare koppling där dina sinnen verkligen stämmer av din partner och lyssnar av. Så om du inte har tillräckligt mycket sex med din partner kommer ni sakta glida längre och längre från varandra, och det är svårt att stoppa om det börjar rulla på! Här är några tips som hjälper dig att vara kvar på banan och inte glida ifrån.

Och du som redan känner att du glidit ifrån och har ett mindre frekvent sexliv kan här få lite tips för att stoppa upp och backa tillbaka – för visst var det väl bättre förr?

tips bättre sexliv

 

Tips 1: Mys

Mysa lite är en viktig del av att vara intim med din partner. Det är ett sätt att ge uttryck för kärlek. När ni håller varandra och bara pratar bildar ni också sinnesavläsning vilket skapar ett starkare samband.

Det kommer också att få dig på bra humör och känna dig tillfreds med dig själv, för du har ju någon att mysa med. Det är aldrig fel att känna varandras kroppar mot varandra, så det kan vara läge att ibland kanske mysa under någon filt tillsammans i soffan. Tänk på att visa din partner respekt genom att mys inte med automatik ska leda till sex, då kan även mys komma att bli kopplat till något negaivt. En känsla av tvång är aldrig bra.

Men det är klart att går det över till sex då och då, kanska till och med ganska ofta så är det ju bra -men glöm som sagt inte att det inte behöver leda till sex varje gång!

 

Tips 2: Sov naken

Både män och kvinnor är mycket visuella, och ett par ska ju för allt i världen inte vara blyga för varandra, så visa hur ni ser ut även när lampan är tänd. Har man inga kläder på sig under täcket blir det full kroppskontakt som ni håller om varandra.

Oavsett om ni ligger mot varandra eller den ena med ryggen mot den andra, så kan ni känna varandra. Hon lär känna direkt om han är sugen att hitta på något, och han kan lätt komma åt och smeka henne för att känna om hon är på hugget!

Full nakenhet i sovrummet på kvällen alltså -börja sova naken redan ikväll.

 

Tips 3: Tv-stopp

Om du sitter och tänker på ett lite avstannat sexliv, med handen på hjärtat -hur mycket tid formligen sitter du av framför tv´n? Ganska mycket va?

Oerhört mycket tid sätts av till att titta på tv. Gjorde du det även i början av ert förhållande? Inte riktigt lika mycket va?

Tänk tillbaka! Vad gjorde ni tillsammans förr på kvällarna istället för att avverka kvällens timmar framför tv? Kanske spelade något spel och drack ett glas vin? Tog en liten promenad och…OCH…just det -pratade och på så sätt avläste din partner!

Det är inte så himla lätt när man har barn som ska nattas tänker en del här. Och det är väl rätt tänkt. Men man behöver ju inte sitta och spela spel varje kväll heller, då riskerar man ju snarare att prata sönder varandra. Lagom är bäst. Och nog får ni väl lite tid över när barnen somnat, om inte tv´n startas så klart.

Sen måste alla par som har barn värna om sitt förhållande, och ta sig tid bara för varandra. Lösningen heter barnvakt! Och det kan man inte ha varje kväll, men lite då och då när man kan ha riktig quality time!

 

Tips 4: Ha sex även om du inte känner för det

Ibland måste man bara ställa upp att ha sex med sin partner. Även när du inte känner för det. Du kommer vara glad efteråt att du gjorde det, när du fått en skön orgasm.

För även om du känner dig lite trött och inte alls intresserad av sex för stunden, så kommer du känna dig mera avslappnad och nöjd efteråt. Så nästa gång du känner dig för trött eller för stressad för att älska med din partner -gör det ändå så känner du dig bättre efteråt. Både du och din partner blir nöjda!

 

Tips 5: Ha muntliga förspel

Muntligt förspel innebär att du berättar för din partner vad du vill göra med honom eller henne. Precis som ett vanligt förspel ska ett muntligt förspel också ske före själva sexet, gärna ganska lång tid innan. Med hjälp av tekniken kan du förgylla din partners dag på jobbet genom att kanske redan på förmiddagen skicka ett sms med något du vill göra på kvällen. Gissa om han eller hon kommer längta hem och få träffa dig!

Det skapar även en spänning för dig. Kommer ett liknande meddelande tillbaka med hans eller hennes vilja inför kvällens övningar, eller blir det bara tyst och du får ett smile när ni ses och det blir en lång laddning till kvällen?

Ni kommer på ett lättsamt och roligt sätt fram till att ha sex och i alla fall så vet den ena vad den andra vill ha i sängen…

 

Tips 6: Prata om dina fantasier

bättre sexlivVi har alla fantasier om vad vi skulle vilja hitta på i sovrummet.

När du talar med din partner om dina fantasier bygger det upp spänning -en lustfylld spänning! Att prata om fantasier kommer att skapa en atmosfär som till slut kommer leda till riktigt bra sex -och kanske blir din fantasi verklighet!

Har du lite svårt att ta upp din sexuella fantasi face-to-face så är ett bra förslag att köra vårt tips nummer fem här över, och baka in lite av dina fantasier undan för undan.

Och sist men inte minst, glöm inte att oavsett hur mycket du jobbar på att få ett bättre sexliv så blir själv in-ut-in-ut monotont med tiden oavsett om ni gör det ofta eller sällan om du inte tillför nytt syre till elden. Så är det med allt, oavsett vad du gör, allt blir tråkigt om man inte tillför något nytt då och då.

Glöm därför inte att sexleksaker är guld värt för ett bra sexliv och det behöver inte vara massor med saker på en gång, utan bara något nytt då och då.

Lycka till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här